kimsenin bahsetmediği konu vergi

bilenesor

Kayıtlı Üye
Arkadaslar you tube üzerinden gelir elde ediyoruz ya sonrasında devlete bu kazanılan paradan vergi ödememiz gereklimi

Sonraki yıllarda karsımıza birikerek gelen bir borç çıka gelmesin

Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yorum yazarsa sevinirim

şu an bir yasatasarısı var website sahıplerı ve internet reklamcılıgı ile çalısanlaranra dair. %17 vergı alacak yıl sonu gelır gider ortalaması gelır yuksk ıse %20 birdaha vergı alacakmıs. henuz bir şey yok ortada ama ilerliyen aylarda karsımıza cıkacak bu durum.

Sua için yapacağımız bir şey yok yani bekleyip gorecegiz diyorsun

Yıllık gelirin 20 bin lirayı geçmediği sürece birşey olmaz, ayrıca henüz adsense ile ilgili bir vergi ödeme olayı yok.

Adsense geliri vergiye dahil değil diye biliyorum aylık 10.000$ üstü alan şirketlerle çalıştım hiç duymadım

hiç şaşırmam benim kafamdada bu soru vardı..
siyaset konuşmak istemiyorum ilgili imza'm yeter heralde.. :)
yakında korkuyorum solduğumuz havayada vergi gelecek diye..

Şu an websitelerim için çalısdıgım bir reklam şirketinden gelen bir bilgilendirme mesajı. mesada kendı sıtelerı için bir acıklama yoktur. genel olrak hitap edilmiştir.

Bilindiği gibi internet çağımızın vazgeçilmezi olmakla birlikte her alanda yaygınlaşmıştır. Bunun bir sonucu olarak, e- ticaret ve internet reklamcılığı yoluyla elde edilen kazançların vergilendirilmesi konusu da gittikçe önem kazanmaya başlamıştır.

Vergi otoriteleri, geçtiğimiz yıllarda, internet sektörünün hem yeni, hem de dinamik olması nedeniyle, sektörün yapısını tam olarak özümseyemediği için bu alana yeterince eğilememiştir. Ancak Maliye Bakanlığı son dönemlerde verdiği demeçlerde internet sitelerinden elde edilen kazançların vergilendirilmesine ilişkin çalışmalar yaptıklarını ifade etmektedir. Hatta bu konuda internet üzerinden sürekli reklam alan fakat mükellefiyet tesis ettirmeyen site sahiplerinin mükellefiyet tesis ettirmesi gerektiğiyle ilgili yazılar gönderildiği bilinmektedir. Bu nedenle sizlerin, mükellefiyet tesis ettirmeme durumunda ortaya çıkabilecek vergisel riskler konusunda bilgi sahibi olmanız çok önemlidir.

Şirket sahibi olmayan yayıncılarımıza yapmış olduğumuz ödemeler, şirketimiz tarafından her ay, Sorumlu Sıfatıyla Ödenen KDV ve Stopaj beyannameleriyle Maliye Bakanlığı’na bildirilmektedir. Maliye Bakanlığı, hızlı bir biçimde geliştirmeye devam ettiği elektronik beyanname sistemiyle, tıpkı kira gelirlerinde olduğu gibi, elde edilen gelirleri kolayca tespit edebilmektedir. Bu da şirket sahibi olmayan yayıncılarımız için bazı riskler taşımaktadır.

Peki, bu riskler nedir?

- Her şeyden önce internet üzerinden devamlı elde edilen bir gelir olması nedeniyle “ticari bir kazanç” söz konusu olduğundan, ilgili yayıncıdan vergi mükellefiyeti tesis ettirilmesi istenir.

- Yayıncının mükellefiyet tesis ettirdiği güne kadar olan, yani geçmişte kazandığı tüm gelirler üzerinden “Stopaj” ve “KDV” hesaplanır ve “vergi aslı” tahsil edilir.

- Buna ek olarak ödenmeyen bu vergiler için “vergi ziyaı cezası” ve “gecikme faizi” tutarı hesaplanarak tahsil edilir.

Böyle bir riski almak yerine, mükellefiyet tesis ettirmek (Şahıs/Limited/A.Ş. şirket kurmak) son derece yerinde bir hareket olarak görünmektedir. Bugün bir şahıs şirketi kurmanın maliyeti 300-500 TL civarında olmaktadır.

Buna ek olarak mükellefiyet açtıran bir yayıncının vergi sorumluluğu temel olarak aşağıdaki gibidir;

- Kestiği her faturadan %18 oranında KDV öder ve KDV hariç kısmını “Gelir” gösterir.

- Faaliyetiyle alakalı yapmış olduğu tüm harcamaların fatura vb. belgelerindeki KDV’yi ise tahsil eder, KDV hariç kısmını “Gider” gösterir.

- Yılsonunda bu Gelir ve Gider arasındaki fark “Kar” yaratıyorsa %20 Gelir Vergisi öder, “Zarar” ise ödemez.

Görüldüğü gibi mükellefiyet tesis etmek sizlere belli bir vergi ödeme yükü getirmektedir ancak olası maliyet kalemleri nedeniyle bu vergi yükünü hafifletme imkânı da sunmaktadır.

---------------------------------

Konuyla alakalı olarak sorunuz olursa bize danışabilirsiniz.

Sizlere, vergi konuları ile ilgili bir değerlendirme yapmanız ve bu doğrultuda aksiyon alabilmeniz amacıyla yaptığımız bu bilgilendirmenin faydalı olduğunu umuyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

Arkadaslar you tube üzerinden gelir elde ediyoruz ya sonrasında devlete bu kazanılan paradan vergi ödememiz gereklimi

Sonraki yıllarda karsımıza birikerek gelen bir borç çıka gelmesin

Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yorum yazarsa sevinirim

google türkiyede vergi ödemiyor biz niye ödeyelim :D

Vergi hukuku dersi alan birisi olarak soyluyorum, kazanilan her kazanc vergilendirilmek zorundadir belli istisnalar disinda.
Adsense`de vergi yok falan yok gibi seyler soz konusu degildir. Devlet size cikan piyangodan, size kalan mirastan bile vergi alir. Sadece bu internetten elde edilen kazanclar konusunda bir takim takip eksikligi soz konusu.
Kesinlikle gelir beyaninda bulunup gelir vergisi vermek zorundayiz. Lami cimi ya da Kacari yok bunun.

cok uzun zamandır internetten ve adsenseden gelir elde ediyorum ve bu konu hakkında bilgiliyim ve fatura kesiyorum cok incikli cıncıklı bi mevzu ama sadece youtube için bi açıklama yapayım ;

verilen hizmet yurt dışında oldugu için %0 kdv olarak gelir beyannamesi yapıp
sene sonunda toplam gelen para dan degil karımızdan %20 vergi ödememiz gerekiyor
kazancımız eksi bagkur + muhasebe giderleri + yedigin içtigin + ısınma cart curt hatta aldıgın araba yaktıgı mazot bile gider sonuç olarak zarar gösterip + teşviklerden faydalanabiliyoruz

sadece beyan ederken ben yurt dışında böyle böyle bir iş yapıyorum hizmet verdigim kurum x ülkenin kurumu ve x ülkelere hizmet veriyor demeniz önemli devlet köstek degil destek oluyor

bi çogumuz bagkurunu yatırabilecek kadar kazanmıyor olabilir veya sigortalı olarak başka bi yerde çalışıyo olabilir onlarada tavsiyem sagdan soldan duyumlarla degil
vergi dairesine gidip bizzat görüşmeleri aksi halde maliye takibine girdiklerinde cok degişik suclamalarla karşı karşıya gelebilirler silahmı kaçırıyon mültecimi kaçırıyon ajanmısın vsvs içinden cıkılmaz bir hal alabilir bu dedigim de özellikle yurt dışında yaşayan arkadaşlara gülünç gelebilir ama maliye memuru googleden para kazanıldıgına adsense vs bilgi sahibi olmayacak muhtemelen

şöyle bir örnek vereyim ; ben ankaradan gelen BİLİŞİM polisine evet yanlıs okumadınız bilişim polisine 6 7 saat datacenter hakkında bilgi verdim sunucuları falan gösterdim ney nasıl oluyor anlattım ve adamlar hiç bişey anlamadan gittiler çünki adam bilgisayar hakkında sıradan bilgisayarla ilgilenen bir kişiden fazla bişey bilmiyor bir egitim almamış düz lise bitirmiş arkasından polis meslek yüksek okulu okumus sonra secmelerde bilgisayara birazcık vakıfmış bilişim polisi olmuş ...

cok uzun zamandır internetten ve adsenseden gelir elde ediyorum ve bu konu hakkında bilgiliyim ve fatura kesiyorum cok incikli cıncıklı bi mevzu ama sadece youtube için bi açıklama yapayım ;

verilen hizmet yurt dışında oldugu için %0 kdv olarak gelir beyannamesi yapıp
sene sonunda toplam gelen para dan degil karımızdan %20 vergi ödememiz gerekiyor
kazancımız eksi bagkur + muhasebe giderleri + yedigin içtigin + ısınma cart curt hatta aldıgın araba yaktıgı mazot bile gider sonuç olarak zarar gösterip + teşviklerden faydalanabiliyoruz

sadece beyan ederken ben yurt dışında böyle böyle bir iş yapıyorum hizmet verdigim kurum x ülkenin kurumu ve x ülkelere hizmet veriyor demeniz önemli devlet köstek degil destek oluyor

bi çogumuz bagkurunu yatırabilecek kadar kazanmıyor olabilir veya sigortalı olarak başka bi yerde çalışıyo olabilir onlarada tavsiyem sagdan soldan duyumlarla degil
vergi dairesine gidip bizzat görüşmeleri aksi halde maliye takibine girdiklerinde cok degişik suclamalarla karşı karşıya gelebilirler silahmı kaçırıyon mültecimi kaçırıyon ajanmısın vsvs içinden cıkılmaz bir hal alabilir bu dedigim de özellikle yurt dışında yaşayan arkadaşlara gülünç gelebilir ama maliye memuru googleden para kazanıldıgına adsense vs bilgi sahibi olmayacak muhtemelen

şöyle bir örnek vereyim ; ben ankaradan gelen BİLİŞİM polisine evet yanlıs okumadınız bilişim polisine 6 7 saat datacenter hakkında bilgi verdim sunucuları falan gösterdim ney nasıl oluyor anlattım ve adamlar hiç bişey anlamadan gittiler çünki adam bilgisayar hakkında sıradan bilgisayarla ilgilenen bir kişiden fazla bişey bilmiyor bir egitim almamış düz lise bitirmiş arkasından polis meslek yüksek okulu okumus sonra secmelerde bilgisayara birazcık vakıfmış bilişim polisi olmuş ...

Biz sahıs olarak yapıyoruz suanad sımdı senın demene gore uyduruktan bir şirket açıp gider mi gösterelim diyorsun ?

Biz sahıs olarak yapıyoruz suanad sımdı senın demene gore uyduruktan bir şirket açıp gider mi gösterelim diyorsun ?

yeterli kazancı olup sosyal güvencesi olmayanlar için şart uyduruk şirket
ama her keze göre de degişebilir devlet memurudur şirket acmasına izin yoktur falan o kısımlar hakkında bi bilgim yok

bilişim sektöründe bi şirket oldunuz diyelim bir iş adamı sizi desteklerse maddi olarak %100 ü adamın vergisinden düşüyor çevrenizde mutlaka ciddi vergiler ödeyen birileri vardır ayık olmak lazım :)

Biz zaten aldığımız kazanç üzerinden yaklaşık %20sini google vermiyormuyuz googleda bunu vergi olarak ödüyor diyebiliyorum yanılıyormuyum.

Her yil 50-150 euro arasi vergi verirken sirf Yt'den gelenlerden dolayi 4k Euroya yakin vergi verdim bu yil ne olacak dusunmek istemiyorum :)

Biz zaten aldığımız kazanç üzerinden yaklaşık %20sini google vermiyormuyuz googleda bunu vergi olarak ödüyor diyebiliyorum yanılıyormuyum.

bakkalda diyorki benim sattıgım ürünlerin vergisini bana satanlar ödemiyormu

Her yil 50-150 euro arasi vergi verirken sirf Yt'den gelenlerden dolayi 4k Euroya yakin vergi verdim bu yil ne olacak dusunmek istemiyorum :)

avrupada bu vergi işi daha bi sıkı allah yardımcın olsun kaçarın yok yani
sen en iyisi para biriktir türkiyeye dön usta :)

r10 da gördüm ben bu konuyu destan gibi uzamış gitmişti

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri