Kitap bastırmak istiyorum

silentspy

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, genel olarak kitap okumayı çok severim ve boş zamanımda bir kaç roman yazma girişiminde bulunmuştum fakat bir şekilde sonradan yarım kaldı projelerimi falan sildim. Ve bazı ilçe çaplı dergilerde yazılarım yayınlanmıştı

Şu an üzerinde baya uğraştığım gizem & macera türünde bir özgün roman yazma çabasındayım kendime göre akıcı olduğunu düşünüyorum. Asıl merak ettiğim şey ise şu ;

Bu kitapları bastırmanın maaliyeti ne kadar oluyor ?
Kitapların iyi bir okuyucu kitlesine ulaşması için büyük şehirlerden mi bastırılmalı ? Veya onlar reklamını yapıyorlar mı ? %60 onlar alsa %40 ben alsam reklam yapsalar ben sadece bastırsam gibi bir seçenek var mı acaba ?

Bu konu hakkında bilgisi olan varsa ve beni aydınlatırsa çok sevinirm

Kitabı bastır okumak istiyorum. PDF haliyle tabi :D

Kitap okumayı hiç sevmem nedense bir türlü alışamadım ama böyle bir şey yaparsan hakikaten tebrik ederim. :) Zor iş bence..

Bastırmaya bastırırsın ama yazar ismi çok önemli. Aslında internet yolu ile bir site açarak gün gün yayınlasan belki daha çok okuyucuya ulaşırsın ve bu sayede tanındıktan sonra kitap bastırırsın. He ben zaten tanınıyorum diyorsan az reklam yeter tabi. :)

Kitap okumayı hiç sevmem nedense bir türlü alışamadım ama böyle bir şey yaparsan hakikaten tebrik ederim. :) Zor iş bence..

Bastırmaya bastırırsın ama yazar ismi çok önemli. Aslında internet yolu ile bir site açarak gün gün yayınlasan belki daha çok okuyucuya ulaşırsın ve bu sayede tanındıktan sonra kitap bastırırsın. He ben zaten tanınıyorum diyorsan az reklam yeter tabi. :)

Hocam kitap okumak kadar güzel bir şey mi var :) pc falan olmasa heralde bütün günümü kitap okumak ile geçiririm insanı başka alemlere götürüyor..

maalesef hocam kimse tanımıyor beni :D ya blog açıp yayınlamak isterim her gün yeni bölüm gibisinden ama çok defa kendi adıma blog açmayı denedim ama ne gelen var ne giden :D

bizde kitap yazdık daha dogrusu 3 5 projemiz vardı birisini hayata geçirmeye çalıştık. bu işte çok üçkagıt var bunu unutma. 1.si ilk önce bir kitap eviyle anlaşma yap derim 2 3 anlaşma şartları vardır ya hikayeni satın alırlar tüm haklarıyla beraber sadece senin ismin geçer kitapta veya satışların %20 30 gibi küçük kısmını sana vericeklerini söylerler sen hiçbir masrafa girmeden kitabın yayınlanır "ama" hikayen begenilirse :) ilk önce onlara yazı yollucaksın onlar okucak 1 ay sonra dönücekler sana uzun iş. birde korumasız patentsiz hikaye yazıp yollayanlar var bazı kitap evleri bunlar avlayıp kendisi yazmış gibi yayınlayıp yazanada hiçbişi koklatmıyor bunada dikkat etmen lazım :) yok kendim bastırcam dersen bastırırsın 5 10bin arası fiyata patlar sana ama etrafa dagıtamazsın bagımsız kitap evleri alır anca. bunun bandrolü var kitap numarası var vergisi var asagı yukarı vergi falan dahil 200 300 kitabı 10bine bastırırsın :D kitap evi bul derim. biz izmirde kırmızı kedi denen küçük kitap evine ücretsiz bastırdık %20 lik anlaşma ile

Hocam kitap okumak kadar güzel bir şey mi var :) pc falan olmasa heralde bütün günümü kitap okumak ile geçiririm insanı başka alemlere götürüyor..

maalesef hocam kimse tanımıyor beni :D ya blog açıp yayınlamak isterim her gün yeni bölüm gibisinden ama çok defa kendi adıma blog açmayı denedim ama ne gelen var ne giden :D

Seo önemlidir. :) Vericen 250-300 yaptırcan seoyu 2 ay sonra taş gibi blog sana :)

[MENTION=13663]silentspy[/MENTION]
maliyeti...
kapak tasarımı ve kapak gramajı...
sayfa adedi...300-500 sayfamı yoksa daha fazlamı...
baskı adedi? kaçbin yada kaç yüz olacak bunları önce belirlemen lazım...
kitapevleri ..eğer kitabını beğenirlerse sana para vermezler konsünye kabul ederler alır dağıtımını yapar sattıkça sana para öder...

eğer kitabını çok beğenirlerse ve de tutacağına inanırlarsada kendileri basar seninle anlaşırlar (bu uzak bir ihtimal)

Para kazanmak gibi amacın yoksa hergün bölüm bölüm yayınlayabilirsin Wattpad'te böylece hayran kazanabilirsin.

bizde kitap yazdık daha dogrusu 3 5 projemiz vardı birisini hayata geçirmeye çalıştık. bu işte çok üçkagıt var bunu unutma. 1.si ilk önce bir kitap eviyle anlaşma yap derim 2 3 anlaşma şartları vardır ya hikayeni satın alırlar tüm haklarıyla beraber sadece senin ismin geçer kitapta veya satışların %20 30 gibi küçük kısmını sana vericeklerini söylerler sen hiçbir masrafa girmeden kitabın yayınlanır "ama" hikayen begenilirse :) ilk önce onlara yazı yollucaksın onlar okucak 1 ay sonra dönücekler sana uzun iş. birde korumasız patentsiz hikaye yazıp yollayanlar var bazı kitap evleri bunlar avlayıp kendisi yazmış gibi yayınlayıp yazanada hiçbişi koklatmıyor bunada dikkat etmen lazım :) yok kendim bastırcam dersen bastırırsın 5 10bin arası fiyata patlar sana ama etrafa dagıtamazsın bagımsız kitap evleri alır anca. bunun bandrolü var kitap numarası var vergisi var asagı yukarı vergi falan dahil 200 300 kitabı 10bine bastırırsın :D kitap evi bul derim. biz izmirde kırmızı kedi denen küçük kitap evine ücretsiz bastırdık %20 lik anlaşma ile

Seo önemlidir. :) Vericen 250-300 yaptırcan seoyu 2 ay sonra taş gibi blog sana :)

hocam öyle diyorsunuz da tutmama ihtimali de var o yüzden, bakalım hayırlısı olsun ya :D

[MENTION=13663]silentspy[/MENTION]
maliyeti...
kapak tasarımı ve kapak gramajı...
sayfa adedi...300-500 sayfamı yoksa daha fazlamı...
baskı adedi? kaçbin yada kaç yüz olacak bunları önce belirlemen lazım...
kitapevleri ..eğer kitabını beğenirlerse sana para vermezler konsünye kabul ederler alır dağıtımını yapar sattıkça sana para öder...

eğer kitabını çok beğenirlerse ve de tutacağına inanırlarsada kendileri basar seninle anlaşırlar (bu uzak bir ihtimal)

Yayın evlerine göre değişiyor sayfa sayısı kapak kalitesi kaça det çıkacağı vs... Mesela palmiyenin şu şekil ;Yayın Paketleri | PALMİYE YAYINLARI

Para kazanmak gibi amacın yoksa hergün bölüm bölüm yayınlayabilirsin Wattpad'te böylece hayran kazanabilirsin.

Arkadaşlar hepinizin yorumlarını okudum. Gerçekten şu an ki durumum ile maalesef mümkünü olmayacak bir şey..

"Wattpad" bunu yeni öğrendim bunu denemek istiyorum :)

sosyal medya da hayran kitlen olsun . kitabevleri sana teklif eder basım işini

Senin para vermen mantıklı değil yayıneviyle anlaşırsın onlar karşılar masraflarını.

ha bu arada deviantart de bir çok kitap kapagı tasarımcısı var 20 30 dolara yaptırtabilirsin sana begendirtene kadar 5 10 kere yaptırırsın hiç sıkılmazlar :D

ha bu arada deviantart de bir çok kitap kapagı tasarımcısı var 20 30 dolara yaptırtabilirsin sana begendirtene kadar 5 10 kere yaptırırsın hiç sıkılmazlar :D

Yok hocam gerek yok :D ben kendim PS'den orta düzeyde anlıyorum da benim grafiker arkadaş var ona çizdiririm bir şeyler :)

Bilgi birikim ve becerini anlatacağın konu ile alakalı aklından geçenleri kitap yerine sanal ortama kendi platformuna taşımalısın, kendi alanında binlerce yazar arasından sıyrılıp bir yerlere gelebilmekdense, sağlam bir blogla daha iyi bir kitle ve kazanç elde edersin, başarılar dilerim Mahsum. :)

Wattpad sitesinde kendi halinde romanlar yazan bir tanıdık vardı, baya yüksek sayıda takipçiye ulaştı falan... sonra bir yayınevi buna teklif götürüyor, kitabını basmak istiyoruz gibisinden, arkadaş kabul ediyor... piyasa'da 15 liradan satılmış ve her kitap için 8TL ödemişler. Yanlış hatırlamıyorsam 10bin adet kadar basılmıştı. Wattpad sitesinde daha çok var böyle örnekler, tam ayrıntıyı bilmiyorum kendim ama en azından senin için de bir fikir oluşturur.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri