Koyun-keçi-oğlak alıp kestirsem...

cptasyom

Kayıtlı Üye
hocalar meraba, konyada bir arkadaşım demişti koyunun etini köyde 14-15 liraya kestirirsin kasapta niye pahalı diye sorduğumda
koyun keçi oğlak alıp kestiriyim dolaba atıyım kış geliyor hazır piyasa düşmüşken alıp kesitiriyim diyorum "bana kurban düşmedi bu arada"
ama aklıma takılan sorular var
hangisinin eti kokar ?
kaç kilodan kaç kilo et çıkar ?
hayvanın etinin iyi olduğunu "yumuşak lezzetli vs." yünlerinden ayaklarından gözlerinden vs. anlayabilirmiyim. ?
fiyatını nasıl hesaplamalıyım yani hayvnın kilosu / 2 x 15tl mi yapmalıyım ?
şimdiden çok teşekkürler

koyunda kaba hesap baskülün yarısı et çıkar 50kiloysa 25 kilo et çıkar diye hesaplican.Keçiyi severim ama alışkın değilsen kokusu ağır gelebilir

koyun da kokar keçide
canlı hayvan 50 kg olsa 25 kg falan kemikli et çıkar ( tahmini )
anlayamazsın

Kurban kesmek farz değildir zaten. Vaciptir.

kesip saklamak daha mı mantıklı yoksa kasaptan almak daha mı mantıklı bilemedim.

Çok alırsan kasap sana indirim yapar.
Kendin kestirirsen taptaze etin olur.

Konya'daysan direk kestirirsin ama İstanbul'daysan felan birazcık yol masrafı felan da çıkabilir.

Keçi alabilirsin . Kısırlaştırılmamış tekenin eti kokar öyle böyle değil :D

Aslında otlayan hayvan çok fazla kokmaz,bizim yetiştiriciler yeme dayandığı için koku oluyor.

canlı ağırlığının kilosu 15 TL dir. Et olarak da küçükbaşda yarıdan az et çıkar yani sana 35 TL gibi bir rakama gelir etim kilosu. Keçi oğlak çiftleşme döneminde biraz kokar özellikle erkekleri. Alacaksanız kısa boylu olanlarını almayın biraz boylu olsun (bacaklı da derler) Kesen dikkat etmezse kıllarından dolayı etine de kokusu bulaşır. Kesilince hemen kılları etine temas ettirilmeden yüzülmelidir.

küçük başı herkes yemez (mesela ben) kokusu ağırdır

mangala çağırırsan musaitiz, geliriz ...

sebze agirlikli beslenin gencler bagırsaklara büyük zarar kırmızı et unutmayin

14 e al kuzuyu kes kışa bekletme derisi kellesi sana kalsın 16 a peşin alırım? 1 kamyon 10 ton 20 bin sana kalır

En güzeli kuzu etidir hocam pahalı ama lezzeti başka Birde geyik eti yedım yurt dısında gerçekten çok lezzetli idi Kısmet olursa ayı eti yemeye niyetliyim Balıkda tanıstığım bir abi bana ayı etı yemenın çok faydalı olduğunu soyledı Yiyen ayı gıbi kuvvetlı oluyormus Bende o abının yalancısıyım

En güzeli kuzu etidir hocam pahalı ama lezzeti başka Birde geyik eti yedım yurt dısında gerçekten çok lezzetli idi Kısmet olursa ayı eti yemeye niyetliyim Balıkda tanıstığım bir abi bana ayı etı yemenın çok faydalı olduğunu soyledı Yiyen ayı gıbi kuvvetlı oluyormus Bende o abının yalancısıyım

hocan naptin ya ayı da ne :D ama aslan eti yendigini duymustum.. bu arada bunlar dinen harammidir acaba oda ayri soru tabi..

Buyukbas kucukbas farketmez , kavurmanin hakkini versin affetmem :)

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri