KYK Burs Kesilmesi

Haribo

Kayıtlı Üye
Merhaba üniversiteli arkadaşlar. Diyelim ki biz burs alıyoruz. Duyduğuma göre 4 dersten kalınca galiba burs kesiliyormuş. Peki yaz okulu dahil midir bu duruma

Yaz okulu ile ders alıp dersi kurtarma diyorsanız sanırım oluyor öyle. Ama eminim diyemeyeceğim.

Her şeyi geçtim bu bursu maddi durumu kötü aldığı için alıyor öğrenci ilk başta. Dersler kötüye de gidebilir hayat bu. Ne diye dersten kaldı diye kesiyorlar ki bursu. Ver 4 yıl. Zaten okul uzarsa bu öğrenci kendi cebinden harcayacak. Çok mantıksız şeyler bunlar.

Yaz okulu ile ders alıp dersi kurtarma diyorsanız sanırım oluyor öyle. Ama eminim diyemeyeceğim.

Her şeyi geçtim bu bursu maddi durumu kötü aldığı için alıyor öğrenci ilk başta. Dersler kötüye de gidebilir hayat bu. Ne diye dersten kaldı diye kesiyorlar ki bursu. Ver 4 yıl. Zaten okul uzarsa bu öğrenci kendi cebinden harcayacak. Çok mantıksız şeyler bunlar.

Hocam ben aldım burs aileme yük olmamak için çünkü diğer kardeşim dersaneye vs gidiyor. Derslerim maalesef kötüye gidiyor yapacak bir şey yok

Hocam ben aldım burs aileme yük olmamak için çünkü diğer kardeşim dersaneye vs gidiyor. Derslerim maalesef kötüye gidiyor yapacak bir şey yok

arkadaşım yaz okuluna kaldı ama orada verdi kaldığı dersleri haliyle geçti ancak herhangi bir burs kesilmesi vb. olmadı

Geri ödemesiz burs kesilebilir. Geri ödemeli aldıysanız hiçbir şekilde kesilmez

kesilip kesilmemesi birazda fakültene bağlı onlar bildirmezse kaç dersden kalırsan kal kesilmiyor, öyle arkadaşlarım vardı çok dersden kalıpta bursu kesilmeyen

Burs hocam geri ödemeli olan değil.

Şaka maka bu kendi ilin dışında üniversite okumak bunalım kaygı maddi manevi sıkıntı dersten kaldık geçtik uzadı vs. yaşamak harbe gitsek daha az stresli

karşılıksız alıyorsanız eğer derslerde başarısız olursanız kesiliyor.Karşılıklı alıyorsanız kesilmez.

Burs hocam geri ödemeli olan değil.

Şaka maka bu kendi ilin dışında üniversite okumak bunalım kaygı maddi manevi sıkıntı dersten kaldık geçtik uzadı vs. yaşamak harbe gitsek daha az stresli

Benimde burstu geri ödemeliye döndü 5 dersim vardı

Burs = Geri Ödemesiz
Kredi = Geri Ödemelidir. (Aynı banka kredisi gibi düşünün krediyi)

Bizim zamanımızda da aynı şeyler konuşuluyordu. 3-4 zayıf olunca burs kesiliyor veya krediye dönüşüyor falan gibi muhabbetler dönüyordu hep. Benim sana vereceğim tavsiye hiç zayıf bırakma derim. Derslerine ona göre çalış. Sanırım bazı kurumlar da burs veriyor ama bu bazı kurumlar önüne gelene burs vermiyor. Durumu kötü olanlara ve çalışkan öğrencilere veriyorlar. O yüzden derslerine sıkı çalış.
Bir şey daha var. Eğer ki işte çalışırsan veya ek gelirin olduğu tespit edilirse de burs kesiliyormuş. Öyle de birşey var. İşe girersen ssk sız işe gir.
Derslerine sıkı çalış. Kopya çekme imkanın olursa kopya çekmeye çalış. Geçemediğin derslerde ilgili dersin hocasına git. Acındır, ağla, zırla geçirirler. :D Genelde bizim okulda çoğu hoca geçiriyordu. Bazı kıl hocalar vardı onlar kimsenin gözünün yaşına bakmazdı. Bazı sınavlarda bazı gözetmen hocalar kopya çekenlerle pek uğraşmıyordu. Tabii hocanın gözüne baka baka kimse kopya çekmiyordu. Herkes çaktırmadan çekiyordu.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri