Link Üretici

uzöz

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba link üreten bir program ya da script ihtiyacım var internette araştırdım ama bir sonuç bulamadım

Aradığım program kısaca şu işi yapacak diyelim ki

www.aaaa/bbbb/xxxxx0/xxxx0.ccc
www.aaaa/bbbb/xxxxx5/xxxx1.ccc
www.aaaa/bbbb/xxxx10/xxxx2.ccc
www.aaaa/bbbb/xxxx15/xxxx3.ccc
www.aaaa/bbbb/xxxx20/xxxx4.ccc
www.aaaa/bbbb/xxxx25/xxxx5.ccc

şeklinde bir link serisi olsun görüldüğü gibi link üzerinde "xxxxx" ile belitilen yerlerde iki değişken bölüm görülmekte ikiside seri şekilde artmakta ama biri 1'in katları diğeri ise 5'in katları şeklinde artmakta

1.Bunu yapabilecek olan bir program ya da script var mı?
2.Program ya da script yoksa bunu kolay yoldan nasıl yaparım?

Hadi biraz beyin fırtınası yapalım:)

Kafa yoran bilgi veren herkese şimdiden tşk ederim. Bol kazançlar...

link üretmek derken bi sitedeki sayfalar içinse
bunun için browser eklentileri var özellikle firefox için araştırabilirsin

link üretmek derken bi sitedeki sayfalar içinse
bunun için browser eklentileri var özellikle firefox için araştırabilirsin

hayır sayfa için değil, sayfa için çok karmaşık linkler üreten eklenti olabilir ama belli bir sıraya ya da rasgele oluşturur.

Benim bahsettiğim bir iki değişkenli ve düzenli sıralı bir link kümesi yine de tşk ederim.

excellde
A1 hücresine:www.aaaa/bbbb/xxxxx
B1 hücresine:0
C1 hücresine:/xxxx
D1 hücresine:0
E1 hücresine:.ccc

yaz

A2 hücresine yine:www.aaaa/bbbb/xxxxx
B2 hücresine:=B1+5
C2 hücresine:/xxxx
D2 hücresine:=D1+1
E2 hücresine:.ccc

yaz ve 2.satırın tamamını seçili hale getirdikten sonra ctrl+ c ile kopyaladıktan sonra
A3 te mousenin sol tuşuna basılı tutarak E3 kadar seçili hale getir ve tuşu bırakmadan aşağı doğru kaç adet link olmasını istiyorsan sürüklemeye devam et ve ctrl + v ile yapıştır.

sonra ctrl + a ile hepsini seç ve ctrl + c ile kopyalayarak not defterine yapıştır.

Hücreler arası boşluklu gelecek. boşluktan bir tanesini seçili hale getirerek kopyala ve ctrl + h "değiştir" penceresini aç, üstteki kısma kopyaladığın boşluğu yapıştıır, alttaki kısma dokunma ve "tümünü değiştir de. "

yazınca uzun gibi görünüyor ama adım adım yaparsan 30 saniyeni almaz.

Arkadaşlar merhaba link üreten bir program ya da script ihtiyacım var internette araştırdım ama bir sonuç bulamadım

Aradığım program kısaca şu işi yapacak diyelim ki

www.aaaa/bbbb/xxxxx0/xxxx0.ccc
www.aaaa/bbbb/xxxxx5/xxxx1.ccc
www.aaaa/bbbb/xxxx10/xxxx2.ccc
www.aaaa/bbbb/xxxx15/xxxx3.ccc
www.aaaa/bbbb/xxxx20/xxxx4.ccc
www.aaaa/bbbb/xxxx25/xxxx5.ccc

şeklinde bir link serisi olsun görüldüğü gibi link üzerinde "xxxxx" ile belitilen yerlerde iki değişken bölüm görülmekte ikiside seri şekilde artmakta ama biri 1'in katları diğeri ise 5'in katları şeklinde artmakta

1.Bunu yapabilecek olan bir program ya da script var mı?
2.Program ya da script yoksa bunu kolay yoldan nasıl yaparım?

Hadi biraz beyin fırtınası yapalım:)

Kafa yoran bilgi veren herkese şimdiden tşk ederim. Bol kazançlar...
ne için gerekliki çok saçma geldi bana :)

excellde
A1 hücresine:www.aaaa/bbbb/xxxxx
B1 hücresine:0
C1 hücresine:/xxxx
D1 hücresine:0
E1 hücresine:.ccc

yaz

A2 hücresine yine:www.aaaa/bbbb/xxxxx
B2 hücresine:=B1+5
C2 hücresine:/xxxx
D2 hücresine:=D1+1
E2 hücresine:.ccc

yaz ve 2.satırın tamamını seçili hale getirdikten sonra ctrl+ c ile kopyaladıktan sonra
A3 te mousenin sol tuşuna basılı tutarak E3 kadar seçili hale getir ve tuşu bırakmadan aşağı doğru kaç adet link olmasını istiyorsan sürüklemeye devam et ve ctrl + v ile yapıştır.

sonra ctrl + a ile hepsini seç ve ctrl + c ile kopyalayarak not defterine yapıştır.

Hücreler arası boşluklu gelecek. boşluktan bir tanesini seçili hale getirerek kopyala ve ctrl + h "değiştir" penceresini aç, üstteki kısma kopyaladığın boşluğu yapıştıır, alttaki kısma dokunma ve "tümünü değiştir de. "

yazınca uzun gibi görünüyor ama adım adım yaparsan 30 saniyeni almaz.

hocam şimdi deneyemiyorum evden çıkıcam ama işe yararsa çok iyi olur. Teşekkür ederim.

kahve içerken script yazdım. bu otomatik oluşturur linklerini excelle. kodları not defterine yapıştır. farklı kaydet de ve dosya adı olarak link.vbs yaz.

Kodlara açıklamaları ekledim. zaten çok basit. gerekli düzenlemeni yaparsın.

Set objExcel = CreateObject("Excel.Application")
objExcel.Visible = True

Set objWorkbook = objExcel.Workbooks.Add()
Set objWorksheet = objWorkbook.Worksheets(1)

hangisatir = 1 '1. satırdan başla

sayac1=0
sayac2=0

For Y = 0 to 100 '100 adet link üretsin

link="www.aaaa/bbbb/xxxx" & sayac1 & "/xxxx" & sayac2 & ".ccc"

objExcel.Cells(hangisatir, 1).Value = link ' linki hücreye yaz
objExcel.Cells.EntireColumn.AutoFit 'hücre genişliğini otomatik ayarla

sayac1=sayac1+5 'sayac1 i 5 arttır
sayac2=sayac2+1 'sayac2 yi 1 arttır

hangisatir = hangisatir + 1 ' 1 alt satıra geç

Next 'Bir sonraki Y döngüsü için başa dön

MsgBox "Bitti"

ben vericektim arkadaş vermiş zaten [MENTION=10008]teymi[/MENTION]

kahve içerken script yazdım. bu otomatik oluşturur linklerini excelle. kodları not defterine yapıştır. farklı kaydet de ve dosya adı olarak link.vbs yaz.

Kodlara açıklamaları ekledim. zaten çok basit. gerekli düzenlemeni yaparsın.

Set objExcel = CreateObject("Excel.Application")
objExcel.Visible = True

Set objWorkbook = objExcel.Workbooks.Add()
Set objWorksheet = objWorkbook.Worksheets(1)

hangisatir = 1 '1. satırdan başla

sayac1=0
sayac2=0

For Y = 0 to 100 '100 adet link üretsin

link="www.aaaa/bbbb/xxxx" & sayac1 & "/xxxx" & sayac2 & ".ccc"

objExcel.Cells(hangisatir, 1).Value = link ' linki hücreye yaz
objExcel.Cells.EntireColumn.AutoFit 'hücre genişliğini otomatik ayarla

sayac1=sayac1+5 'sayac1 i 5 arttır
sayac2=sayac2+1 'sayac2 yi 1 arttır

hangisatir = hangisatir + 1 ' 1 alt satıra geç

Next 'Bir sonraki Y döngüsü için başa dön

MsgBox "Bitti"

Hocam çok teşekkür ederim. Valla bilginize hayran kaldım. Bu bilgileri programlama dilinde mi öğreniyorsunuz. Mesleğiniz nedir?

Hocam çok teşekkür ederim. Valla bilginize hayran kaldım. Bu bilgileri programlama dilinde mi öğreniyorsunuz. Mesleğiniz nedir?
hocam onu öğrenmeniz 1 gününüzü almaz çokbirşey yokki orada karmaşık bir program dahi istemediniz saolsun yapmış ama basit sayaç ile yapılıyor eğer öğrenmek isterseniz youtube programlama video izleyiniz bu tarz ufak program yapmanız 1 haftanızı dahi alacağını sanmıyorum

bilgi işlemde çalışıyorum. sana yazdığım kod visual basic script olarak geçiyor. visaul basicin in script hali yani. temelini kavrarsan basittir.

hocam onu öğrenmeniz 1 gününüzü almaz çokbirşey yokki orada karmaşık bir program dahi istemediniz saolsun yapmış ama basit sayaç ile yapılıyor eğer öğrenmek isterseniz youtube programlama video izleyiniz bu tarz ufak program yapmanız 1 haftanızı dahi alacağını sanmıyorum

Hocam size de teşekkür ederim. Bilginin, bilenin kölesiyiz. Bu işlerde çok meraklıyım ama bu yazılım olaylarından bir türlü anlayamadım. Dediğiniz gibi belki basit bir olay ama bilmeyen için çok zor. Olayın mantığını, algoritmasını biliyorum ama bunu yazılıma dökmekte ayrı bir maharet bilgi gerektirir. Arkadaş sağolsun ne demek istediğimi anlamış üşenmemiş bunun için script yazmış. Ne deyim yardımcı olan kafa yoran herkese çok teşekkür ederim.

böyle şeyler lazım olduğunda banada pm atabilirsin severim yapmayı :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri