Linux Nedir?

Lydios

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.youtube.com
Windows ile Linuxun farkı tam olarak nedir ?

Şuanda windows kullanıyorum fakat linuxa geçmek istiyorum geçmelimiyim neden ?

yanıtlarsanız çok sevinirim hayırlı forumlar.

Yazılım konularında çok derin veya içli dışlı olmayacaksan, Linux çok farklı ve zor gelir

https://www.google.com.tr/webhp?sou...1&espv=2&ie=UTF-8#q=Windows+ile+Linuxun+farkı

---------- Spam Engelliyici 17:46 ---------- Önceki Mesaj 17:46 ----------

linux ne biliyor musunuz ? bilmiyorsanız neden geçmek istiyorsunuz ? geçme sebebinizi biliyorsanız bilmediğiniz ne ?

net olarak yazılım bölümü okuyicam fakat bu işletim sistemini küçüklüğümden beri duyuyorum sadace merak yazılım windowstanda yapılıyor bunun farkındayım

net olarak yazılım bölümü okuyicam fakat bu işletim sistemini küçüklüğümden beri duyuyorum sadace merak yazılım windowstanda yapılıyor bunun farkındayım

Linuxta işleri komut ekranıyla yaparsın.windows kapalı kaynak linux açık.hack mack olayları linuxla yapılır.yazılım okuyacaksın ama ne yapacaksın ? Ama sen başla linıxa zamanla zevk alırsın

Linux özgünlüktür. Son kullanıcıya hitap eden formları da mevcuttur. Mesela bunlara örnek olarak Macintosh linux tabanlı bir işletim sistemidir. Ücretsiz olarak basite indirgenmiş Ubuntu da linux tabanlı başlangıç için güzel bir işletim sistemidir. Çok daha detaylı bilgileri araştırarak bulabilirsin.

Linuxta virus trojan vs yemen cok cok zor bir ihtimal. Genellikle işlerini terminal ekranından kod yazarak yaparsin ( program yukleme , guncellestirme vs ) genelde yazılımcılar kullanir , 3 ay kadar kullandım fakat windows daha ağır bastı oyle prof yazilimci degilsen benim gibi windows devam

Mobil Mesaj

Linuxta virus trojan vs yemen cok cok zor bir ihtimal. Genellikle işlerini terminal ekranından kod yazarak yaparsin ( program yukleme , guncellestirme vs ) genelde yazılımcılar kullanir , 3 ay kadar kullandım fakat windows daha ağır bastı oyle prof yazilimci degilsen benim gibi windows devam

Mobil Mesaj

yani şunu merak ediyorum örnek veriyorum mesela herhangi bir oyun veya herhangi bir program olsun ne diyelim buna camstudio mesela bu program linuxta çalışır mı ?

ayrıca linux ücretlimi. ben laptopu aldığımda windows yüklü geldi .

yani şunu merak ediyorum örnek veriyorum mesela herhangi bir oyun veya herhangi bir program olsun ne diyelim buna camstudio mesela bu program linuxta çalışır mı ?

ayrıca linux ücretlimi. ben laptopu aldığımda windows yüklü geldi .
Her programin linux versiyonu yok alternatifleri mevcut ama mesela microsoft office yokta şu anda adını hatirlamadigim ucretsiz bir office programi var ve ucretsiz kırmakla falan ugrasmiyorsun . Pcyi aldiginda windows gelmis olabilir mesela ben win7 kullaniyordum yanina linux isletim sistemi kurdum pc acilinca bana hangisini calistirayim diye soruyordu . Ucretsizdir fakat istersen bagis yapabilirsin zorlamiyorlar asla . Linuxta hic oyun oynamadim ona cevap veremiyorum ama ℅90 oyunlar oynaniyordur steam uzerinden

Mobil Mesaj

Gündelik hayatta kullanımda Window'un eline su bile dökemez. ama web sitelerinizi kendi sunucularınızda barındıracaksanız maliyeti çok aza indirir. özellikle lisans ücreti olmaması çok büyük cazibe haline getirmiştir. genellikle bilişim sektöründe kullanılır.

kurarsında en küçük hata meydana geldiğinde günlerce linux tr forumlarında takılır kalır ararsın. suda get update gibi kodlar verirler işe yaramaz.

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri