[MENTION=9657]Slowhand[/MENTION], [MENTION=12141]saltjdk[/MENTION], [MENTION=18434]fiberserver[/MENTION]
Linux sunucuya Windows uzak masaüstü ile bağlanmalıyım. VNC ile bağlanmak istemiyorum. Gelelim sıkıntıya;
[MENTION=9657]Slowhand[/MENTION] hocamın söylediği gibi XRDP kurup üzerine xfce4 kurdum ve bağlandım ama klavye dilini değiştiremedim. Aynı şekilde xfce4 kaldırıp, lxde yi kurdum. yine klavye sorunu yaşadım ve iki desktop'ta da synaptic açılmadı aynı zamanda gnome un applications menusu ile karşılaştırdığımda xfce4 ve lxde'nin menuleri falan çok az ve boş geldi bana, (yeni Linux ile tanıştığım için neyin nerde ve ne işe yaradığını direk bilmediğim için böyle söylüyorum). yeniden ubuntu 14 kurdurdum bu seferde gnome kurdum ama onda da "s" ve "d" tuşlarına basınca kısa yollar çalışıyordu yani klavyeyi kullanamadım, kısaca onuda kullanamadım.
bu anlattığım sıkıntılar için nette araştırdım bulduğum bilgiler işe yaramadığı yada ben beceremediğim için yazıyorum sizlere.
karman çorman olduğu için yeniden kurulum yaptırıyorum şuanda sıfır haline neleri kurup düzgün bir şekilde devam edebilirim, siz nasıl kullanıyorsunuz onu öğrenmek istiyorum.
bu anlattığım sıkıntıları gidersem "lamb server" ve "ffmpeg" kuracağım ama daha bunları geçemedim.

php dosyalarımı ve ffmpeg'i çalıştırayım bana yeter
umarım yol gösterirsiniz.