Lise 2 Kurtarma Sınavı hakkında

idriskhrmn

Kayıtlı Üye
1031px-MEBlogo.jpg
Merhabalar herkese, ben Lise 2. sınıf öğrencisiyim :)

Şimdi, dönemin son günleri yaklaştı. Kafama bi soru takıldı, ben de buradan lise okuyanlara sormak istiyorum :)

Kurtarma Sınavı diye bir şey çıktı bu sene keşke çıkmasaydı ortalama düşürmekten başka bir şey yaptığı yok :(

1. dönem biz, o dersin ortalaması 50'den düşük ise kurtarma sınavına girdik. Bu 2. dönemde diyorlar ki 1. dönemin ortalaması ile 2. dönemin ortalaması / 2 yapılıp 50'den düşük ise kurtarma sınavına girecek.

Yani araya 1. dönem kattılar, 2. dönem için. Peki sizce bu doğru mudur hani bizde de bazı hocalar daha bilmiyor nasıl olacağını. Aramızda bunun cevabını bilen var mı??

2. dönemde kurtarma sınavına; ders ortalaması 50'den düşük ise mi gireceğiz yoksa 1. dönem + 2. dönem (ortalama) / 2 < 50 ?

Bildiğim kadarıyla örneğin 2.dönem matematik ortalaman 50'den aşağı ise girmen zorunlu fakat yukarı ise isteğe bağlı...yani ilk dönemle bir alakası yok diye biliyorum.

Bildiğim kadarıyla örneğin 2.dönem matematik ortalaman 50'den aşağı ise girmen zorunlu fakat yukarı ise isteğe bağlı...yani ilk dönemle bir alakası yok diye biliyorum.

Ya bazı hocalar nedense kafamı karıştırdı cidden ne alaka ise 2. dönem de 1. dönemin katılması falan :) Ben de öyle biliyorum

Bizim zamanımızda 45 - 2 olarak geçiyordu. Halen aynımı?

Ben matematik hocasına her gördüğümde ismimi söylüyordu hocam unutmayın hocam tek siz kaldınız siz verirseniz geçicem diyodum yıl sonu sözlüyle geçirmişti. Ne günlerdi be. Lise okuyan arkadaşlar kıymetini iyi bilin ben bilgisayar başından kalkmamıstım. Pişmanım o yıllar çok güzel çünkü.

Bizim zamanımızda 45 - 2 olarak geçiyordu. Halen aynımı?

Ben matematik hocasına her gördüğümde ismimi söylüyordu hocam unutmayın hocam tek siz kaldınız siz verirseniz geçicem diyodum yıl sonu sözlüyle geçirmişti. Ne günlerdi be. Lise okuyan arkadaşlar kıymetini iyi bilin ben bilgisayar başından kalkmamıstım. Pişmanım o yıllar çok güzel çünkü.

Hocam artık 50 oldu o ortalama :) ve eskiden 44,50 geçen bir not idi, şimdi ise 49,50 olsa bile geçemez şart 50:mad:

hocam şimdi ilk dönem 50 nin altında olduğun derslerden sınava girdik evet ama 2. dönem şöyle bi kural ilk dönem ağırlıklı not ortalaman 50 ve üstü ise 2. dönemde 50 ve üstü ise isterse 5 zayıfın olsun hiç bir sınava girmiyormuşsun ama baraj dersler hariç onlardan giriyorsun. dil anlatım ve muhasebe baraj dersim

hocam şimdi ilk dönem 50 nin altında olduğun derslerden sınava girdik evet ama 2. dönem şöyle bi kural ilk dönem ağırlıklı not ortalaman 50 ve üstü ise 2. dönemde 50 ve üstü ise isterse 5 zayıfın olsun hiç bir sınava girmiyormuşsun ama baraj dersler hariç onlardan giriyorsun. dil anlatım ve muhasebe baraj dersim

yani ben gireceğim? 2. dönem 50 ama 1. dönem 50 olmadığı için?

bize böyle dediler okuldaki hocalar
edit : bide 2 dönemin ortalaması elliyi tutunca girmek zorunda değilmişiz

inşallah hocam her kafadan bir ses çıkıyor

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri