Mahkemelik Olma Korkusu Yaşayan Arkadaşlar Var mı ?

• Kullanıcı aknur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

aknur

Yasaklanmış
Riskli kategorilerde sürekli telifli videoları geçirerek kazanç elde etmeye çalışan lakin " ya bir gün ciddi ciddi mahkemeye verilirsem, duruşmaya çağırırlarsa milyarlık cezalara mahkum edilirsem hatta hapis cezası dahi alırsam.. " şeklinde düşünen arkadaşlar var mı? Düşüncelerinizi öğrenmek istyorum arkadaşlar, ne gibi önlemler alıyorsunuz bu lanet histen kurtulabilmek için?

o değil de şu son dava işi noldu? gülşahtan olan

mahkemeye verirsede senı vermez youtubeyı verir merak etme ... ki youtubede bunu bıldıgından zaten hesapları vb. kapatır.. yok oyle mahkemelık iş...haaaa sen gider komşunun çoplak videosunu çeker haberı olmadan internete kolyarsan o başka... :D ama durduk yere normal koşullarda bişe olmaz para kzanman gider kalaın adsensen kapanır en kotusu bu yanı.. ki her ulkenın yasaları farklı.. örnek: başbakann konuşmasını yayaınlayan bızı telefon vb... ulkemızde suçlu fakat dunyada suçlu deıl youtuba gorede suçlu deıl... onun gibi bişe...

mahkemeye verirsede senı vermez youtubeyı verir merak etme ... ki youtubede bunu bıldıgından zaten hesapları vb. kapatır.. yok oyle mahkemelık iş...haaaa sen gider komşunun çoplak videosunu çeker haberı olmadan internete kolyarsan o başka... :D ama durduk yere normal koşullarda bişe olmaz para kzanman gider kalaın adsensen kapanır en kotusu bu yanı.. ki her ulkenın yasaları farklı.. örnek: başbakann konuşmasını yayaınlayan bızı telefon vb... ulkemızde suçlu fakat dunyada suçlu deıl youtuba gorede suçlu deıl... onun gibi bişe...

hocam şu film işlerinden bahsediyorum aslında. misal " warner bros " un filmlerini bi şekilde engellerden arındırıp geçiriyoruz. bu adamlar en sonunda illallah edip demez mi " ver şu adamın ip sini mahkemeye vericem onu " diye? adamların gücü malum. istedikleri an başvurup ip/adres/ kimlik bilgileri vs öğrenemez mi sanki? 1 günlerini almaz.

ulkemızde yasası yok... o bakımdan kendı ulkelerındekı yasa bizde geçersiz... millet hala microsoft kullanıyor lisanssızulkemizde :D sokakalarda adidas ve nıke baskılı urunler geziyor maşallah... en fazla kanalını kapatır ne uğraşsın kı? avukat tutsa en fazla uyarı alırsın ne ceza alacaksın ? sokakda cd sayo mıllek, varmı içeri giren ? haa +18 olmasın yeter... ben oyle duşunuyorum . ama yurtdışında usa a oturuyorsan bışe diyemem ;)

ulkemızde yasası yok... o bakımdan kendı ulkelerındekı yasa bizde geçersiz... millet hala microsoft kullanıyor lisanssızulkemizde :D sokakalarda adidas ve nıke baskılı urunler geziyor maşallah... en fazla kanalını kapatır ne uğraşsın kı? avukat tutsa en fazla uyarı alırsın ne ceza alacaksın ? sokakda cd sayo mıllek, varmı içeri giren ? haa +18 olmasın yeter... ben oyle duşunuyorum . ama yurtdışında usa a oturuyorsan bışe diyemem ;)

yasası yok mu dizimag in sahibini içeri niye tıktırdı warner bros aceba ?

yasası yok mu dizimag in sahibini içeri niye tıktırdı warner bros aceba ?

Kendini dizimag ile bir tutuyorsun öyle mi? Adam kendi sunucusunda yabancı dizileri barındırıyor. Sen başkasının sunucusunda video barındırıyorsun.

Youtube bunun için video senin ise yayıncıya telif atabilirsin demiş.
Azıcık empati kurun.

haricen geçenlerde gülşah yapım adında bi şirket yeşilçam videolarını yayınlayan bi arkadaşın telif hakkına geri bildirim atması üzerine mahkemelik olmuştu. mnote nickli arkadaş olayı doğrulamıştı diye hatırlıyorum.

haricen geçenlerde gülşah yapım adında bi şirket yeşilçam videolarını yayınlayan bi arkadaşın telif hakkına geri bildirim atması üzerine mahkemelik olmuştu. mnote nickli arkadaş olayı doğrulamıştı diye hatırlıyorum.

Ee hocam geri bildirim atarken dava konusunu kabul etmiş oluyorsun.Davalık olması çok normal :)

Ee hocam geri bildirim atarken dava konusunu kabul etmiş oluyorsun.Davalık olması çok normal :)

tamam da hocam şöyle bi şey var. misal bi firma bize 1 kez telif hakkı attı. biz de videoyu falan sildik ama adam bizi artık tanıdı. sonradan tekrar o firmaya ait bi şey yükledik. ya adamlar " biz bu adama daha önceden uyarı yaptık ama hala yüklemeye devam ediyor " diyip hiç uyarı falan vermeden direkt mahkemeye başvurursa?

ya youtube şikayet gelınce zaten youtube kapatıyor siliyor yok edıyor.. ama sen giderde kendı siteni kurar burdandan gelir elde eder... hiç bir telif parası ödemez isen ilgili film şirketine. vede film şirketi ciddi zarara uğrarsa ne olur? adam gelır senın internet sitenı dururmak için resmi yollardan şikayet eder avukat tutar. yanı youtune başka kensı web siten başkadır. web sıtendekı hizmeti ilgili film şirketi nasıl durdurabılır?? yasal avukat ve resmi yollarla...

gulşah denen şeyi bilmiyorum duymadım... ki bir kişiyi mahkemeye vermek kolaydır. git x kişi bana tukurdu de 60 tl harç yatır al sana mahkeme :D ne oldu iş mahkemeye gıttı oluyor... içerdede 5 yıl yatar artık :D neyse şaka bır yana. bu gulşah denen amatorlr durumu yutubeye bildirse zaten durum çözulur,neyse bılmıyorum var sayım uzerıne yazmıyayaım...

"""özet: telifi sana ait deılse , haksız izinsiz kullanıyoran bu bir suçtur..""" kendıne ait çektıgın bir filmi başkası yayınlasa kaldırtmazmısın ? adamlarda bakıyor onları kaldırtıyor..

mahkemelik olursam bu sözleriniz delil olcaktır arkadaşlar. dicem bunlar sıkıntı yok rahat rahat takıl dedi. bu da vardı.

:)

Bakın beyler daha bugun haber kanalıma mail gelmiş Videon delil sayılacak dıye videoda şu kaldırıma park etmıs araçlar ve bir tane süper lüx aracın plakası görunuyor Bende o videoyu kaldırdım bu kanal Türk haber kanalı değil .Önceden Türk haber çalısıyordum avukattan mail geldi mahkemesı devam eden videoyu yayınlamıssınız hakkınızda caza kanunun bılmem kacıncı maddesınde 1 ila 3 yıl hapis ıstemı ile dava açılacak şu tarıha kadar kaldırmasanız dıye.Ben kısaca yazdım avukat resmı yazı yazmıs yanı herşeyınle bellı resmı olduğu kendımde arastırdım O zamanlar kanal aç ardına bakma yapıyordum verılmıs sadakam varmıs o maili görüm . Vıdeoyu verılen süre ıcınde sıldığım ıcın yırttım Sonra yıne bu Türk haber kanalıma aynı gün ıcınde 2 telif gerlmıstı Bırini sıldım japonyadan gelmıs o gercektır dıye Türkiyeden gelen telıfıde forumda arastırdım ilk 2 sayfada bazı arkadaşlar yüzde yüz sahte telıf dıye yazmıslar Bana gönderen şahıs başkalarınada gondermıs Bende bastım gerı bıldırımı o zamanlar acemı zamanlarımdı üzerinden 10 ay falan gectı .Geri bıldırımı bastıktan sonra şeytan dürttü ulan dedım su konuyu bidaha ınceleyeyım Bide 3.sayfayı bir açtım yazmazmı bu telıf atan kişi gercek temsılcı yüzde yüz gercek telıf dıye başladım tutuşmaya .Maili kökten sıldım suana kadar herhangı bişe olmadı ama hala korkuyorum bişe olur dıye Son olarakda arkadaşlar şunları yazayım birincisi sahte olduğuna emın olmadan kesınlıkle varsayımla sahte telıfdır demeyım Benım gıbı yıne aramızdan arkadaşlarımız yanılmasım Birde eğer gercekten bılen arkadaşımız cevaplarsa çok makbule gecer kendısınden Allah razı olsun Benım bu gerı bıldırım üzerinden 10 ay gıbı bir süre gectı Bu zaman nedeni ile benım için tehlıke gectımı yoksa bu gerı bıldırım olayı yaptığın zaman karsı taraf canı ne zaman ısterse senı mahkemeye verebılıyormu. Bu sorunun cevabını bulamadım

insanların özel hayatlarını internette ifşa etmedikten sonra telifmiş videoymus suymus buymus gibi konularda kolay kolay dava acılmaz.

Bir kere mahkeme olunca herseyin parasını kaybeden taraf ödüyo 2 kez düsünün ;)

insanların özel hayatlarını internette ifşa etmedikten sonra telifmiş videoymus suymus buymus gibi konularda kolay kolay dava acılmaz.

katılıyorum hemde ben hiç duymadım hocam geri bildirim göndermeden dava açıldığını varmıdır böyle bir şey acaba?

teknik olarak öyle bi ihtimal var ama daha dava edileni duymadık.yani çok düşük ihtimal ama duyarsak muhtemelen ısrarla dizi, film yükleyen birinden duyucaz zaten.

sunucu senin sunucun degilse telif yasalarından muafsın diye bişey yok videonun kaldırılmasını isterken youtube'u muhatap alıyolar o da istenileni yapıyo ama sen sürekli adamın filmini yüklemeye devam ettiğin için ip sini ver şunun yasal süreç başlatıcam diyebilir.ha eğer dediğiniz gibi youtube'un sorunuysa o dava açarsa yine kötü video tamamen bana ait diye yalan söyleyerek yükleme yapıyoruz

Mesele blogda izinsiz birinin fotosunu kullanmak falan olsa hadi mahkemede adil kullanıma çek meseleyi tamamda komple filmi content id atlatıp yüklemenin izahı yok

katılıyorum hemde ben hiç duymadım hocam geri bildirim göndermeden dava açıldığını varmıdır böyle bir şey acaba?
gecen bir konu acılmıstı adam sahte geri bildirim yollamıs bu yüzden dava edilmiş(gercek mi değil mi bilmiyorum)

film-dizi sitelerine dava acılabiliyor. bunun dısında ytde dava acıldığını duymadım

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri