Makaleleri Satmak Mı Site Açmak Mı?

carmeena

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhabalar, büyük ikileme düştüğüm bir konu var. Elimde geneli sağlık olmak üzere 100e yakın hazır makale bulunmakta. Makale konusunda sıkıntı çekmiyorum yazmaktan da sıkılmıyorum. Makalelerimin de hepsi uzundur geneli 500 600 kelimelik. Neyse bu makaleleri satsam elimde sıcak para olacak tek seferlik de olsa. Ama bir diğer yanım da diyor ki, git bir site aç oraya koy değerlensin. Siz olsanız ne yapardınız arkadaşlar? Şimdi bir site açmaya kalksam sıfırdan (genel sağlık üzerine mesela ya da genel konuları içeren bir site) ne zaman hitlenmeye başlar. mesela diyelim ki günlük 2 makale koyuyorum. Durum ne olur. Siz neyi tercih edersiniz? Bir de site kurardım diyen arkadaşlardan ya genel ya da sağlık üzerine alan adı önerisi alabilir miyim :p

Site aç bence. Para verip alan kar ediceğini bildiği için para verip alıyor sonuçta.

Arkadaşlar merhabalar, büyük ikileme düştüğüm bir konu var. Elimde geneli sağlık olmak üzere 100e yakın hazır makale bulunmakta. Makale konusunda sıkıntı çekmiyorum yazmaktan da sıkılmıyorum. Makalelerimin de hepsi uzundur geneli 500 600 kelimelik. Neyse bu makaleleri satsam elimde sıcak para olacak tek seferlik de olsa. Ama bir diğer yanım da diyor ki, git bir site aç oraya koy değerlensin. Siz olsanız ne yapardınız arkadaşlar? Şimdi bir site açmaya kalksam sıfırdan (genel sağlık üzerine mesela ya da genel konuları içeren bir site) ne zaman hitlenmeye başlar. mesela diyelim ki günlük 2 makale koyuyorum. Durum ne olur. Siz neyi tercih edersiniz? Bir de site kurardım diyen arkadaşlardan ya genel ya da sağlık üzerine alan adı önerisi alabilir miyim :p

6 aydan önce siteden birşey bekleme lakin ben hemen para kazanıcam dersen satmak daha mantıklı.

Sıfır site değilde sağlık üzerine güzel siteler satılıyor, al bi site, zaten site oturmuş olur kendi makalelerinide ekleyerek siteyi yükseltmen daha kolay olur. Sıfır sitede 6-8 aydan önce para kazanmak zor.

Sent from my iPad using Tapatalk

Makale var makale var hocam :) Kelimelerin aranma hacimleri yüksek, kurallara uygun olarak yazılmışsa yani ziyaretçiye gerçekten bir bilgi vermeyi amaçlıyorsa, kendin için değerlendirmen daha mantıklı tabi..

arkadaslar oneriler icin tesekkurler. makalelerde sikinti yok zaten satayim diye degil de site acarim diye yazmistim hepsini ozenle. o zaman buradaki kritik soru su, sifirdan site acsam ne zaman damlatmaya baslar. ne genel mi yoksa biraz derine mi inilmeli :)

arkadaslar oneriler icin tesekkurler. makalelerde sikinti yok zaten satayim diye degil de site acarim diye yazmistim hepsini ozenle. o zaman buradaki kritik soru su, sifirdan site acsam ne zaman damlatmaya baslar. ne genel mi yoksa biraz derine mi inilmeli :)

5-6 aydan önce pek fazla beklettiniz olmasın. Birde makalelerin özgünlüğü önemli. Siz kendiniz yazmış olabilirsiniz. Ama özgün testi yaptınız mı?
Sadece 100 içerikle damlasa bile fazla damlamaz. En az 500 özgün içerik yazmalısınız. Açacağınız siteye içerikleri seo uyumlu eklemelisiniz. İç seo ve dış seo yapmalısınız. Günlük 2 içerik yerine günlük 5-10 özgün içerik yazsanız daha iyi olur.
Elinizdeki yazdığınız 100 makalenin aranma hacmide önemli. Aranma hacmi yüksek ve rekabet düşük olan makaleler yazdıysanız bikaç haftada tekil hit açısından damlamaya başlar. Site açtım 1-2ay sonra reklam koyuyum ne kazansam kardır mantığıyla iş yapmayın. Adsense az içerikli siteleri onaylamaz. Onayladığı siteleride bi mazeret uydurup banlar. öylece kalakalırsınız. Diğer reklam şirketleride var. popup reklamı kesinlikle koymayın hit kaybedersiniz yıllar boyunca damlaların göl olmasını beklersiniz.
Adsense dışı tıklama başı, üye başı veya satış başı reklam şirketleriyle de çalışabilirsiniz. ama 5-6 ay boyunca her gün 5-10 özgün içerik ve seo ayarı yapmalısınız. Belki 3-4 ayda da site rayına oturur hiç belli olmaz. Ama 1-2 ayda hit toplamadım vazgeçiyim demeyin.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri