Maymun Telif Hakkı

• Kullanıcı fashion
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Geyik Resimler Videolar

fashion

Yasaklanmış

Fotoğrafta gördüğünüz maymun bir fotoğrafçının fotoğraf makinasını çalıp kendi "selfie"sini çekmiş. Fotoğraf makinasının sahibi bu fotoğrafları internete koymuş. Daha sonra Wikipedia.com bu fotoğrafları kullanınca fotoğrafçı siteyi görseli kaldırması için dava açmış. Wikipedia ise fotoğrafları kaldırmayıp fotoğrafı çekenin maymun olduğu için telif haklarının da maymuna ait olduğunu iddia etmiş ve davayı kazanmış. Sizce bu fotoğraflar fotoğraf makinası sahibinin mi maymunun mu?​

Tabiki Fotoğraf Makinası sahibinin ... O makina olmasa , o maymun nasıl çekecekti ki o pozları ...

Tipe de bak hele :D

benden yakışıklı çıkmış hayvan :D

Maymunun..

Şöyle düşün.

Gameplay çeken birisi diyelim call of duty oyununa giriyor ve video cekiyor oyunda.
Yukardaki arkadaşın dediği gibi olsaydı videonun telif hakları oyun yapımcısına ait olurdu.

Ama sen sadece o oyunu videon için kullanmış oluyorsun yani malzemeyi.Maymunda malzemeyi kullanmış denilebilir

Adam hic görülmedigi icin ve maymunda insanoglu kadar olmasada az cok ellerini kullanabildigi icin yapabilir diye görünüyor.
Fakat hangi tusa basacakda cekecek v.s. o kadar akıllı olacagını zannetmiyorum haliyle bunu adam maymun cekmis gibi göstermis.
Bu olay Nasrettin Hoca'nın olaya dönmüs biraz :)
Sonuc olarak fotografı maymunun cektigine inandırabilirler :)

Adam hic görülmedigi icin ve maymunda insanoglu kadar olmasada az cok ellerini kullanabildigi icin yapabilir diye görünüyor.
Fakat hangi tusa basacakda cekecek v.s. o kadar akıllı olacagını zannetmiyorum haliyle bunu adam maymun cekmis gibi göstermis.
Bu olay Nasrettin Hoca'nın olaya dönmüs biraz :)
Sonuc olarak fotografı maymunun cektigine inandırabilirler :)

konu dışı olcak ama merak ettim nickin nerden geliyor :D

Tabiki Fotoğraf Makinası sahibinin ... O makina olmasa , o maymun nasıl çekecekti ki o pozları ...

Tipe de bak hele :D

Yok öyle bir dünya. Fikri Mülkiyet Haklarına göre fotoğraf, video vb içeriklerde çekenindir, ancak haklarını devretmişse başkasında olur. Soyle dusun ben sana kamera verdim odunc sen video cektın o vıdeoda benım ne hakkım var, yok. Ortada bir hak varsa o maymunun. Fotografcı kamerayı koymasaymış :)

ilk resim neysede oynarken çekmiş diyecem 2. resimi nasıl çekmiş selfie gibi anlamadım?

bu arada telif maymunun demesi çok komik hangi mahkeme hangi kafayla vermiş bu kararı.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri