MCN Tehdidi

• Kullanıcı bikbik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Sorunları & Çözümleri

bikbik

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba. Bir MCN'nin tehdidiyle karşı karşıyayım. Bu hak tanımazlığı, ve gücü kötüye kullanmayı bildirebileceğim bir merci var mı? Nasıl saçmalık anlamadım gitti.

ne gibi tehdit söz konusu acaba ? ne dediler size tam olarak

Hocam ayrıntılı olarak aslında iki defa konu açmıştım fakat mod'lar sanırım onaysız olmamdan olsa gerek ya uygun görülmedi ya da bir yanlışım açıkçası anlayamadım...

Şimdi olayı anatlacak olursam;

Öncelikle kanalım yarı-özgün niteliğinde.
Benim derleme olarak hazırladığım video'yu bir kanal alıyor direkt yayınlıyor kanalında. Ben bu video'yu fark edince "strike" attım. Bir kısmını alsa neyse. Ve bir adet daha videomu alıp direkt yayınlamış.

Sonrasında bu kanal bana tehdit yollu; "strike'ı" geri almam konusunda bana e-posta atıyor. Ben hiç bir cevap vermedim.

3 gün sonra sanırım bunun MCN'sinden denyo şöyle bir mail atıp, ilk başta 4 adet videoma engel atıyor:
c36KK8S

Özetle: "attığın telifini geri al, yoksa kanalını kapatmaya kadar gidecek süreci başlatıyorum" diyor. Bu mcn'de barcelona, real madrid gibi kulüplerin kanalından sorumlu.

"İyi de video bana ait, ben editledim ben kurguladım" diyorum. Beni ilgilendirmez diyor. "Ben para kaybediyorum" derhal geri al diyor.

YouTube'a bildirdim bu durumu ancak hiç bir şekil de yardımcı olmuyorlar. Şaka gibi, nasıl bu güçlerini kötüye kullanmalarına müsade edebiliyor youtube anlam veremiyorum. Görmez olaydım, atmaz olaydım diyorum. Nasıl bir pespayeliktir anlam veremiyorum.

Hocam ayrıntılı olarak aslında iki defa konu açmıştım fakat mod'lar sanırım onaysız olmamdan olsa gerek ya uygun görülmedi ya da bir yanlışım açıkçası anlayamadım...

Benim derleme olarak hazırladığım video'yu bir kanal alıyor direkt yayınlıyor kanalında. Ben bu video'yu fark edince "strike" attım. Bir kısmını alsa neyse. Ve bir adet daha videomu alıp direkt yayınlamış.

Sonrasında bu kanal bana tehdit yollu; "strike'ı" geri almam konusunda bana e-posta atıyor. Ben hiç bir cevap vermedim.

3 gün sonra sanırım bunun MCN'sinden denyo şöyle bir mail atıp, ilk başta 4 adet videoma engel atıyor:
c36KK8S

Özetle: "attığın telifini geri al, yoksa kanalını kapatmaya kadar gidecek süreci başlatıyorum" diyor. Bu mcn'de barcelona, real madrid gibi kulüplerin kanalından sorumlu.

"İyi de video bana ait, ben editledim ben kurguladım" diyorum. Beni ilgilendirmez diyor. "Ben para kaybediyorum" derhal geri al diyor.

YouTube'a bildirdim bu durumu ancak hiç bir şekil de yardımcı olmuyorlar. Şaka gibi, nasıl bu güçlerini kötüye kullanmalarına müsade edebiliyor youtube anlam veremiyorum. Görmez olaydım, atmaz olaydım diyorum. Nasıl bir pespayeliktir anlam veremiyorum.

Yapacak bir şey yok. Yarı özgün diye bir olay yok. Ya özgünsün ya başkasının videolarını alıyorsun. Yani video senin değil bir şey yapabileceğini sanmıyorum.

Yapacak bir şey yok. Yarı özgün diye bir olay yok. Ya özgünsün ya başkasının videolarını alıyorsun. Yani video senin değil bir şey yapabileceğini sanmıyorum.

haklı adam edıtlemıs olabılırsın ancak vıdeo spam sonucta karsında mcn war yapılacak bır sey yok ne dıolarsa o. youtube gram bu konularda zaten yardımcı olmaz hele hele senın kategorı dırek spammıs en fazla yardımı spam yaptın dıe kanalını kapatır :) sansını zorlama oluru yok bunun

kullandığınız materyalin telif hakkını almadıysanız isterseniz o materyale hollywood cgi efektleri uygulayın yine kurtulamazsınız. o video size ait olmaz. materyal sahibinin insafına kalırsınız. hak arama talebin boşuna gözüküyor.

sanırım kanal sizin arayıp bulduğunuz görüntüyü kullanıyor bunun üzerinden hak talebi bulunamassınız ancak video da size ait %100 şablon intro var ise telif atabilirsiniz

videolarına hareketli logolar ekle zırt pırt yer değiştir.

Her ne kadar derlesen de görüntüler sana ait değil anladığım kadarıyla futbol kategorisinde goller veya skill gibi şeyler paylaşıyorsun. Hatırladığım kadarıyla bir MCN bunun haklarını satın almıştı ve bütün futbol kanallarını kendi MCNsine almıştı ordan para kazanıyordu onlardan birine telif atmış olabilirsin. MCN de, kanal zarar görmesin ben payıma düşeni alayım derdinde.

Sonuç olarak telifi geri çek, telif atma hakkın yok.

c36KK8S

Hocam burada hiçbir hakkın yok. Kendin editlesen bile içerik yayın hakları adamlarda yani yasal anlamda da, youtube gözünde de kazanırlar. Yaptığın editli videoları araklamaları kötü bir şey evet ama yayın hakkı adamlarda, onlar da para veriyor... Ben yerinde olsam MCN ile güzel bir dille konuşur, tembel çalışanlarınıza benim videoları araklatıp arka çıkacağınıza, benim kanalı mcn ize alın ve belirli bir payla beni çalıştırın. Hem içeriğin izlenimini arttırırım kanalımda hemde hepimiz daha iyi kazanırız gibi olaya mantıklı yaklaşırdım.

Son düzenleme:
daha dişli bir mcn ile görüş, belki onlar iletişimi sağlayabilir, Allah sabır versin

Telifi kaldır kardeşim adamlar senle uğraşmasın.neden adamlarla inatlasiyon ki.isteseler kanalıni bile kapatabilirler.uğraşma guç bunlarin elinde yapacagin hic bir sey yok.

Sizin dediklerinizi anlıyorum ancak buradaki husus, bir başkası benim editlediğim/derlediğim videoları kullanabiliyorken ki bu netice de benim oluşturduğum bir içerik... Ama mcn'den birisi çıkıp sen bunu yapamazsın ama diğeri yapabilir diyor. Bir de utanmadan senin editlediğin çalışmanı bile alıp kullanabilir demesi. Sıkıntılı nokta bu.

Attığım strike'ı copyright@youtube'a mail atıyorum ancak kabul etmiyor. Şu uyarıyı veriyor: "The claimant has reviewed your dispute and reaffirmed its claim to your video."

Her ne kadar derlesen de görüntüler sana ait değil anladığım kadarıyla futbol kategorisinde goller veya skill gibi şeyler paylaşıyorsun. Hatırladığım kadarıyla bir MCN bunun haklarını satın almıştı ve bütün futbol kanallarını kendi MCNsine almıştı ordan para kazanıyordu onlardan birine telif atmış olabilirsin. MCN de, kanal zarar görmesin ben payıma düşeni alayım derdinde.

Sonuç olarak telifi geri çek, telif atma hakkın yok.

Yok bahsettiğin şeyi yapmıyorum. Hoş bunu yapsam dahi telif yine atarım. Ben veya başkası olsun, emek verip alıp derleniyor ve emek veriliyorsa kimse onu alıp direkt kullanamaz. Böyle mantık mı olur.

şimdi sen başkasının videosunu alıp derleyeceksin ve videonu başkası kullanınca telif atacaksın. yok öyle bir dünya. videoyu sen mi çektin ki telif atma hakkını kendinde buluyorsun. senin videoyu derleme amacın zaten spam olarak para kazanabilmek, eşleşen vs. herhangi bir uyarı vermesin diyedir. burda sen tamamen haksızsın kardeşim.

diğer bir konuda tabiki senin videonu yükleyen ve telif attığın adamın bu işi yapmaya hakkı varda senin nasıl olmaz. adam derlenen bir videoyu yüklüyor ve mcn si onu savunuyor. ee seni kim savunacak. bu da youtube nin saçmalıkları. demekki hala açıklar var. her şey kontrollerinde değil. örneğin reklam videoyu yüklediğim ve 4 hane kazandığım kanallarım yılbaşında kapatıldı. ama hala aynı reklamlar ile para kazanan kanallar var. madem benimkiler reklam onların ki ney? ya hepsini kapat ya da hiçbirini kapatma.

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri