Modemlerinizi 24:00 ten önce restartlayın

ismail_srp

Kayıtlı Üye
Modemlerinizi 00:00 dan önce restartlayın

Güncelleme : 01.06.2019

2019 da gelen yeni internet düzenlemeleri ile artık AKK tarihe karıştı :)

Evet bildiğiniz gibi ay sonu geldi yeni aya geçeceğiz ve adil kullanım kotaları da sıfırlanmış olacak.Yeni aya geçerken 0 GB kota ile başlayabilmek için Modemlerinizi 00:00 dan önce yeniden başlatmanız gerekiyor. Bu sorunun oluşma sebebi ise internet kullanımlarının sisteme 16 saatlik gecikme ile yansıtılıyor olması.Yani şuanda kullandığınız internet verileri 16 saat sonra sisteme geçmiş olacak.Ancak 16 saat beklemeden verileri anında yazdırabilmek için internet bağlantısını kapatıp-açamanız gerekiyor. Bu sebeple de modemi bir kere restart ediyoruz.

Modemi kapatmak için Tavsiye zamanlar;

23:55 modemi kapatın.
23:58 modemi açın.

Modemi kapattıktan sonra açma işini ne olur ne olmaz diye 00:00 ten sonraya bırakmayın.

Güncel Eylül 2017 :)

Son düzenleme:
vay anasını bende yükleniyorum kotaya kalmadı diye

peki limitsiz internetde gereklimi abi ?

bilgi için teşekkürler de benim son 2 aydır başka bir sorunum var belki ilen vardır yazayım buraya ip adresimin son 2 aydır sadece son hanesi değişiyor ve hep aynı ipler gelmeye başladı süper online kullanıyorum var mı bir çözümü müş.hizmetlerini aradım ip bloğunu değişemeyiz diyorlar 4 yıldır kullanıyorum önceden böyle değildi demek değişiyormuş diyorum yapacak bir şeyimiz yok diyorlar

cvp

Evet bildiğiniz gibi ay sonu geldi yeni aya geçeceğiz ve adil kullanım kotaları da sıfırlanmış olacak.Ancak kota miktarları normalde 16 saatte bir yansıtıldığından şuanda kullandıklarınız 16 saat sonra yani kasım ayına geçecek.Bu durumun önüne geçmek için modeminizi 24:00 ten hemen önce yeniden başlatın ve modemin yeni ip almasını sağlayın.Bu sayede kota miktarları sisteme anında geçecek ve kasım ayına 0 MB ile başlayacaksınız.

Tavsiye zamanlar;

23:55 modemi kapatın.
23:58 modemi açın.

Modemi kapattıktan sonra açma işini ne olur ne olmaz diye 24:00 ten sonraya bırakmayın.
ne yanı bu ttnet yoksa aynı ıp den gun ıcınde tum downloadlarımızı yenıayın kotasından yemıs gıbımı yansıtıyor?

Enteresan tam tersini deneyecem bakalım dediğiniz gibi olacak mı :)

bilgi için teşekkürler de benim son 2 aydır başka bir sorunum var belki ilen vardır yazayım buraya ip adresimin son 2 aydır sadece son hanesi değişiyor ve hep aynı ipler gelmeye başladı süper online kullanıyorum var mı bir çözümü müş.hizmetlerini aradım ip bloğunu değişemeyiz diyorlar 4 yıldır kullanıyorum önceden böyle değildi demek değişiyormuş diyorum yapacak bir şeyimiz yok diyorlar

bendede aynı problem var sikayet var comda yazdım aradılar birşey yapamıyorlarmış ip bloguna girmişim yakında kapatıp tekrar açtıracağım aboneliği bakalım yine son 3 hane öyle kalacakmı

ne yanı bu ttnet yoksa aynı ıp den gun ıcınde tum downloadlarımızı yenıayın kotasından yemıs gıbımı yansıtıyor?

Hocam düzen şöyle;

Siz bir ip adresi ile internete giriyorsunuz.Sizin ip adresiniz modem kapanmadıktan, elektrik kesilmedikten veya internet hattınız bir şekilde kopmadıktan sonra değişmeden devam ediyor.Bu değişmeden devam ettiği düzende Turk Telekom kullanım miktarlarınızı yani kotanızı 16 saatte bir hesabınıza yansıtıyor.Ancak du durumların aksi olur ve modeminiz bir şekilde internetten kopma yaşarsa, modem eğer özel olarak statik ip adresi alınmamışsa yeniden ip adresi alıyor.ip adresi yenilendiğinden oturumda yenilenmiş oluyor ve yaptığınız tüm indirme, yükleme verileri aynı anda hesabınıza yansımış oluyor.

bendede aynı problem var sikayet var comda yazdım aradılar birşey yapamıyorlarmış ip bloguna girmişim yakında kapatıp tekrar açtıracağım aboneliği bakalım yine son 3 hane öyle kalacakmı

aynen bende konu açtım orda aradılar yapamayız dediler ttnet e geçmeyi düşünüyorum sırf bu yüzden

Selamun aleyküm hazır AKN den konu açılmışken bu BTK bi karar aldı ya saat 02:00 - 08:00 arası internet kullanımı kotadan yemeyecek diye bu kural şuan işlemekte mi ?

işe yarar mı bilmiyorum ama deniyeyim.

Yarar hocam kaybedeceğiniz bir şey yok :D

---------- Spam Engelliyici 21:53 ---------- Önceki Mesaj 21:52 ----------

Selamun aleyküm hazır AKN den konu açılmışken bu BTK bi karar aldı ya saat 02:00 - 08:00 arası internet kullanımı kotadan yemeyecek diye bu kural şuan işlemekte mi ?

Şuan için yürürlükte değil, sistem yürürlüğe girdiğinde ISS lerin sayfalarında duyurular olacaktır.

---------- Spam Engelliyici 22:00 ---------- Önceki Mesaj 21:53 ----------

Son Gelen Kayıt Zamanı

31.10.2016 23:59:33

Evet yeniden başlatmayı unutmayın..

superonlinelılar için 100 mb. hız başlamıştır

Hocam düzen şöyle;

Siz bir ip adresi ile internete giriyorsunuz.Sizin ip adresiniz modem kapanmadıktan, elektrik kesilmedikten veya internet hattınız bir şekilde kopmadıktan sonra değişmeden devam ediyor.Bu değişmeden devam ettiği düzende Turk Telekom kullanım miktarlarınızı yani kotanızı 16 saatte bir hesabınıza yansıtıyor.Ancak du durumların aksi olur ve modeminiz bir şekilde internetten kopma yaşarsa, modem eğer özel olarak statik ip adresi alınmamışsa yeniden ip adresi alıyor.ip adresi yenilendiğinden oturumda yenilenmiş oluyor ve yaptığınız tüm indirme, yükleme verileri aynı anda hesabınıza yansımış oluyor.

hocam bu mantikla surekli modemi ac kapa yaparsak hicbirsey birikmez o zaman. biraz mantiksiz gibi sanki :confused::(

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri