Müziklerde adil kullanım

• Kullanıcı Zedd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

Zedd

Kayıtlı Üye
Selamlar iyi akşamlar,

videoda kullanılan telifli müziklerde adil kullanım en fazla kaç saniyedir? telifli müziği diyelim ki 10 saniye kullandık sahibinin telif atma hakkı var mı? ya da 10 saniye kullansak bile video'yu upload edince eşleşen, hak talebi vs. gelebilir mi? böyle çok kanal var sorun olmuyor gibi.

---------- Spam Engelliyici 21:07 ---------- Önceki Mesaj 19:57 ----------

Yukarı!

24 saatte bir kere güncelleme yapın.

Video konusunda fikir belirtebilirdim ama müzik olayına hakim değilim. Müzikle pek uğraşan var mı bilmiyorum o yüzden cevap veren olmaması normal

Selamlar iyi akşamlar,

videoda kullanılan telifli müziklerde adil kullanım en fazla kaç saniyedir? telifli müziği diyelim ki 10 saniye kullandık sahibinin telif atma hakkı var mı? ya da 10 saniye kullansak bile video'yu upload edince eşleşen, hak talebi vs. gelebilir mi? böyle çok kanal var sorun olmuyor gibi.

---------- Spam Engelliyici 21:07 ---------- Önceki Mesaj 19:57 ----------

Yukarı!

Youtube adik kullanım hakkını bizlere sunarken söz konusu müziğin sahibi size telif atarsa aranızda bir dava mahkeme yaşanırsa ben karışmam diyor. 15 saniye Content ID algoritmasına yakalanmamamız içindir. Örneğin bir videoyu yorumlaya bilirsin diyor youtube ama yine o video sahibi sana telif atmak isterse ben karışmam der çekilir ve mahkemelik olduğunuz taktirde karşı tarafa yotutube sizin bilgileri verdiğini biliyorum. Telif kavramı çok geniş o kadar basite almamak gerek. Örneğin Digitürk içerikleri için yapılacak bir telif ihlali 25 bin dolar olarak belirtilmiş bu sadece bir örnektir. Siz 10 saniye kullanırsanız kanalınıza pek bir zarar gelmez, ancak telifli içerik sahibi sizin videoyu görmesi gerekiyor o da biraz imkansız gibi bir şey.

24 saatte bir kere güncelleme yapın.

Video konusunda fikir belirtebilirdim ama müzik olayına hakim değilim. Müzikle pek uğraşan var mı bilmiyorum o yüzden cevap veren olmaması normal

Tamamdır Hocam. müzikle uğraşmak derken video'nun bir bölümünde örneğin başında bazı kanallar ünlü herhangi bir sanatçının müziğini kullanıyor 10 saniye gibi, onu kastettim bunun sakıncası var mı adil kullanıma girer mi diye

Youtube adik kullanım hakkını bizlere sunarken söz konusu müziğin sahibi size telif atarsa aranızda bir dava mahkeme yaşanırsa ben karışmam diyor. 15 saniye Content ID algoritmasına yakalanmamamız içindir. Örneğin bir videoyu yorumlaya bilirsin diyor youtube ama yine o video sahibi sana telif atmak isterse ben karışmam der çekilir ve mahkemelik olduğunuz taktirde karşı tarafa yotutube sizin bilgileri verdiğini biliyorum. Telif kavramı çok geniş o kadar basite almamak gerek. Örneğin Digitürk içerikleri için yapılacak bir telif ihlali 25 bin dolar olarak belirtilmiş bu sadece bir örnektir. Siz 10 saniye kullanırsanız kanalınıza pek bir zarar gelmez, ancak telifli içerik sahibi sizin videoyu görmesi gerekiyor o da biraz imkansız gibi bir şey.
Anladım Hocam detaylı açıkladığınız için teşekkürler. Sorun olmaz dediniz ama peki sanatçının adı ve müzik adını video başlığında belirtirsek sizce bu zarar verir mi?

Tamamdır Hocam. müzikle uğraşmak derken video'nun bir bölümünde örneğin başında bazı kanallar ünlü herhangi bir sanatçının müziğini kullanıyor 10 saniye gibi, onu kastettim bunun sakıncası var mı adil kullanıma girer mi diye

Anladım Hocam detaylı açıkladığınız için teşekkürler. Sorun olmaz dediniz ama peki sanatçının adı ve müzik adını video başlığında belirtirsek sizce bu zarar verir mi?

Şirket sahibi eğer benim içeriği veya müziğimi kullanıyorsan videoda belirt diye sözleşmesinde varsa kullana bilirsin, ama yoksa kullanmazsın. Bu arada piyasadaki hiç bir müzik şirketi sözleşmesinde öyle bir seçenek sunmuyor.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri