hocam ilk önce arkadaş çevrene dikkat et düzeltmeye çalış bir hadisi şerifte Peygamber efendimiz (a.s.) kömürhane giren birisi kömür olmasada kömür kokacağını gül bahçesine giren kişi gül olmasa gül kokar diyor arkadaş çevrene dikkat et, uygun usturuplu bir camii hocasına aklına takılan soruları sor öyle geçmişe, siyasete takılıp kalan hocalardan bahsetmiyor tatlı dilli güzel sözlü hocalardan bahsediyor ona git de böyle böyle nasıl yaparım kabir azabı aklıma geliyor vs. de...
emin ol herkes ilk başta buna benzer sebeplerle aklına geliyor, biraz üzerine gidince daha sonra nasıl ne ara yaptığını bile hatırlamıyorsun sen hergün kahveye gidip otursan mesela orda hiç bişey duymazsın bu sefer aklınada gelmez ama günde 1 vakit camiye gitsen Namazı kılsan hocaya sorular sorsan düşünmeye devam edersin sende ruhen rahatlarsın.
ben kafama göre bir imam bulmuştum kafama göre dediğim her dediğime evet diyem birisinden bahsetmiyorum yani benim anlayacağım tarzda anlatıyordu sorduklarımı, bi gün kafam bayağı karışık ama 2 yıldır falan düzgün bir şekilde ibadetlerimi yerine getiriyordum sonra mescidde arkadaşlar gülüşüyordu benimde canım sıkkın, hocaya dedim aynen böyle bak; hocam insanın bu kadar günahı varken nasıl gülecek demiştim hocada bana Allahın rahmetine bakarak gülecek Allahın rahmetine güvenecek dedi
ben gidip akrabalarımdan birine sorsaydım kim bilir ne diyip aklımı karıştıracaktı o yüzden iyi insanlarla bir arada ol bilene sor bir kaç zorlanırsın sonra aklen rahatlarsın ibadetlerindende keyif alırsın...