Namaza Başlamak

Frankeinstein

Yasaklanmış
Arkadaşlar merhaba ben namaza baslamak istiyorum fakat basliyamiyorum her sabah namazi okundugunda korkuyorum ezandan sabah bi garip oluyor ve aklima hergun kabir azabi geliyor namaz kilmadigimin hesabini isteyecekleri geliyor namaza bi turlu basliyamiyorum arkadaslar nasil basliyabilirim aramizda hoca alim din ile yakindan ilgilenen birileri varsa yardimci olabilirleemi

avatarı değiştirmekle başlayabilirsiniz hocam, baltalamak gibi olmasın hakkaten gördükçe bi tuhaf oluyorum :)

Allah en kısa zamanda başlamak nasip etsin

dini bütün insanlara yakın durmaya çalıs cemat evlerini tavsiye ederim gidipte pisman olan görmedim youtubede "sözler köskü" falan var izle ordaki videoları muhakkak etkisi olucaktır

ayrıca bu yasta bu davranısınıda gönülden tebrik ediyorum snn yasındakilerin çogu manita pesinde

dini bütün insanlara yakın durmaya çalıs cemat evlerini tavsiye ederim gidipte pisman olan görmedim youtubede "sözler köskü" falan var izle ordaki videoları muhakkak etkisi olucaktır

ayrıca bu yasta bu davranısınıda gönülden tebrik ediyorum snn yasındakilerin çogu manita pesinde

Saolun hocam sozler koskunu takip etmeye baslamistm hocam 1 haftadir takip ediyorum cok güzel konusuyor

Arkadaşlar merhaba ben namaza baslamak istiyorum fakat basliyamiyorum her sabah namazi okundugunda korkuyorum ezandan sabah bi garip oluyor ve aklima hergun kabir azabi geliyor namaz kilmadigimin hesabini isteyecekleri geliyor namaza bi turlu basliyamiyorum arkadaslar nasil basliyabilirim aramizda hoca alim din ile yakindan ilgilenen birileri varsa yardimci olabilirleemi

Kardeşim din adamı falan değilim ama şunu söyleyeyim.

Birincisi, sende de benim gibi tembellik var. Sabah ezanını duyuyorsun ama namaza alışkın olmadığın için kalkıp kılmıyorsun. Üşengeçliği üzerinden atman lazım. Abdestini aldıktan sonra gerisi kolay. Üşenilen nokta abdest kısmı oluyor genelde.

İkincisi kafanda şöyle bir psikoloji var. Bugün kılarsam başlamış olurum. Her gün kılmazsam kendimi bu sefer daha kötü hissederim. Öyle düşünme kılabildiğin günler kıl. Zaten zamanla düzene de girersin.

Üçüncüsü kendin diyorsun garip hissediyorum diye. Ezan sesini duyunca müziği kapatıyorsun değil mi? Başlamak istiyorsan ezan sesini duyduğunda, "eğer ezan bitene kadar abdest almazsam Allah'a saygısızlık etmiş olurum" diye düşün. Müziği kısmak gibi, bilgisayar ve TV gibi şeyleri de kapatıp musluğun yanına koşmayı alışkanlık haline getirebilirsen ne mutlu sana.

hocam ilk önce arkadaş çevrene dikkat et düzeltmeye çalış bir hadisi şerifte Peygamber efendimiz (a.s.) kömürhane giren birisi kömür olmasada kömür kokacağını gül bahçesine giren kişi gül olmasa gül kokar diyor arkadaş çevrene dikkat et, uygun usturuplu bir camii hocasına aklına takılan soruları sor öyle geçmişe, siyasete takılıp kalan hocalardan bahsetmiyor tatlı dilli güzel sözlü hocalardan bahsediyor ona git de böyle böyle nasıl yaparım kabir azabı aklıma geliyor vs. de...
emin ol herkes ilk başta buna benzer sebeplerle aklına geliyor, biraz üzerine gidince daha sonra nasıl ne ara yaptığını bile hatırlamıyorsun sen hergün kahveye gidip otursan mesela orda hiç bişey duymazsın bu sefer aklınada gelmez ama günde 1 vakit camiye gitsen Namazı kılsan hocaya sorular sorsan düşünmeye devam edersin sende ruhen rahatlarsın.
ben kafama göre bir imam bulmuştum kafama göre dediğim her dediğime evet diyem birisinden bahsetmiyorum yani benim anlayacağım tarzda anlatıyordu sorduklarımı, bi gün kafam bayağı karışık ama 2 yıldır falan düzgün bir şekilde ibadetlerimi yerine getiriyordum sonra mescidde arkadaşlar gülüşüyordu benimde canım sıkkın, hocaya dedim aynen böyle bak; hocam insanın bu kadar günahı varken nasıl gülecek demiştim hocada bana Allahın rahmetine bakarak gülecek Allahın rahmetine güvenecek dedi
ben gidip akrabalarımdan birine sorsaydım kim bilir ne diyip aklımı karıştıracaktı o yüzden iyi insanlarla bir arada ol bilene sor bir kaç zorlanırsın sonra aklen rahatlarsın ibadetlerindende keyif alırsın...

Hocam kalbinde Namaz kılmak yer edindiyse geriye tek şey kalıyor ilk adımı atmak, hocam büyük ihtimal evinde ilmihal vardır veya bir yerden temin ederek oradan namaz nasıl kılınacağını tekrar hatırlayıp, namazını eda etmelisin eğer tek başıma yapamıyorum dersen,camiye gitmeni öneririm çünkü evde tek kıldığın namaz ile toplu olarak kıldığın arasında çok fark vardır bunu hissedersin,ayrıca münferit yani tek namaza kıyasla kat kat daha sevap, Aklına takılan bir soru olursa yardımcı olmak isterim, Allah günahlarımızı affetsin.

Kardeşim din adamı falan değilim ama şunu söyleyeyim.

Birincisi, sende de benim gibi tembellik var. Sabah ezanını duyuyorsun ama namaza alışkın olmadığın için kalkıp kılmıyorsun. Üşengeçliği üzerinden atman lazım. Abdestini aldıktan sonra gerisi kolay. Üşenilen nokta abdest kısmı oluyor genelde.

İkincisi kafanda şöyle bir psikoloji var. Bugün kılarsam başlamış olurum. Her gün kılmazsam kendimi bu sefer daha kötü hissederim. Öyle düşünme kılabildiğin günler kıl. Zaten zamanla düzene de girersin.

Üçüncüsü kendin diyorsun garip hissediyorum diye. Ezan sesini duyunca müziği kapatıyorsun değil mi? Başlamak istiyorsan ezan sesini duyduğunda, "eğer ezan bitene kadar abdest almazsam Allah'a saygısızlık etmiş olurum" diye düşün. Müziği kısmak gibi, bilgisayar ve TV gibi şeyleri de kapatıp musluğun yanına koşmayı alışkanlık haline getirebilirsen ne mutlu sana.

Doğru hocam insan eriniyor oturmak yatmak daha tatli geliyor insana ama oyle olmamali yorumun icin saol

---------- Spam Engelliyici 05:02 ---------- Önceki Mesaj 05:00 ----------

hocam ilk önce arkadaş çevrene dikkat et düzeltmeye çalış bir hadisi şerifte Peygamber efendimiz (a.s.) kömürhane giren birisi kömür olmasada kömür kokacağını gül bahçesine giren kişi gül olmasa gül kokar diyor arkadaş çevrene dikkat et, uygun usturuplu bir camii hocasına aklına takılan soruları sor öyle geçmişe, siyasete takılıp kalan hocalardan bahsetmiyor tatlı dilli güzel sözlü hocalardan bahsediyor ona git de böyle böyle nasıl yaparım kabir azabı aklıma geliyor vs. de...
emin ol herkes ilk başta buna benzer sebeplerle aklına geliyor, biraz üzerine gidince daha sonra nasıl ne ara yaptığını bile hatırlamıyorsun sen hergün kahveye gidip otursan mesela orda hiç bişey duymazsın bu sefer aklınada gelmez ama günde 1 vakit camiye gitsen Namazı kılsan hocaya sorular sorsan düşünmeye devam edersin sende ruhen rahatlarsın.
ben kafama göre bir imam bulmuştum kafama göre dediğim her dediğime evet diyem birisinden bahsetmiyorum yani benim anlayacağım tarzda anlatıyordu sorduklarımı, bi gün kafam bayağı karışık ama 2 yıldır falan düzgün bir şekilde ibadetlerimi yerine getiriyordum sonra mescidde arkadaşlar gülüşüyordu benimde canım sıkkın, hocaya dedim aynen böyle bak; hocam insanın bu kadar günahı varken nasıl gülecek demiştim hocada bana Allahın rahmetine bakarak gülecek Allahın rahmetine güvenecek dedi
ben gidip akrabalarımdan birine sorsaydım kim bilir ne diyip aklımı karıştıracaktı o yüzden iyi insanlarla bir arada ol bilene sor bir kaç zorlanırsın sonra aklen rahatlarsın ibadetlerindende keyif alırsın...

Hocm arkadaş cevrem şükür iyi namaz kilan 3 4 arkadasim var onlara danismayi dusunuyorum benim huyumu suyumu biliyorlar yorumun icin saol

---------- Spam Engelliyici 05:04 ---------- Önceki Mesaj 05:02 ----------

Hocam kalbinde Namaz kılmak yer edindiyse geriye tek şey kalıyor ilk adımı atmak, hocam büyük ihtimal evinde ilmihal vardır veya bir yerden temin ederek oradan namaz nasıl kılınacağını tekrar hatırlayıp, namazını eda etmelisin eğer tek başıma yapamıyorum dersen,camiye gitmeni öneririm çünkü evde tek kıldığın namaz ile toplu olarak kıldığın arasında çok fark vardır bunu hissedersin,ayrıca münferit yani tek namaza kıyasla kat kat daha sevap, Aklına takılan bir soru olursa yardımcı olmak isterim, Allah günahlarımızı affetsin.

Hocam ne zamandir istiyorum ama bi baslayamadim gittiyorumun icin saol

en yakın ilçe müftülüğüne git,,,müftülüklerde vaiz hocalar var, camii imamlarından daha cok faydalı olur çünkü vaizler müftülükteyken tek işleri gelenlkerle hasbihal etmek ...içini dök mutlaka güzel sözlerle sana anlatacaklardır durumu...şunu şöle yap vb gibi...

Spamı bırakman lazım, kimse yanlış anlamasında spam benim düşüncemle harama giriyor, başkasının malını v.s. birşeyini izinsiz alıp onun üzerinden para kazanmak ne kadar legal onu kestirmek lazım

namaz kılmak cidden zor bir şey. ama öyle bir şey ki başladıysanız sonrasında zor gelse de bırakamıyorsunuz :) vakit kaçırsanız üzülüyorsunuz..

Allah nasip eder inşallah

kendini sık bık biraz.
sık derken insan bişeyi 21 gün yaparsa temelli alışır derler.zaten namaz kılmaya başladığında bırakmak istemezsin

Kendine kolay gelenle başla, illa sabah namazından başlamak zorunda değilsin, Allah gönlünde olup biteni bilir, sen salih ameller işle gerisini Allah'a bırak..

"şüphesiz O sizin için kolaylık diler, zorluk istemez" (Bakara Suresi, 185)

İnşallah başlarsın kardeşim. İnşallah bizlerede nasip olur.. Önce iğrenç yaşam tarzlarını bırakmak lazım.. Çoğu yaptığımız şey hata..

Bende baslicam yakinda namaz ogreten seccade siparis ettim.. tam nasil kilinir bilmiyorum dualari biliyorum ama.. bir sure namaz ogreten seccade ile kilacagim bir sure sonra zaten kolay gelecegini tahmin ediyorum 5 vakit kilmayi dusunuyorum bakalim hayirlisi nasil olacak gorecegiz..

aldigim urun sudur arkadaslar belki birilerinin isine yarayabilir
Namaz Öğreten Seccade Sesli Pusulali Seccade Akilli Seccade 28071171 - n11.com

avatarı değiştirmekle başlayabilirsiniz hocam, baltalamak gibi olmasın hakkaten gördükçe bi tuhaf oluyorum :)

Allah en kısa zamanda başlamak nasip etsin

Ne olmuş avatarına ? Anlı şanlı Türk bayrağının simgesi var, canımız feda bayrağımıza.

Android uygulamalar da var.Namaz vakitleri sanırım ismi ezan vakti girince ezan okuyor.Seni bilgilendiriyor.Verileri diyanetten alıyomuş.Ben karşılaştırmıştım doğru çıkmıştı sanırım..Tabi önce şehir seçeneğinden şehiri giriyosun.Ben beş vakit namaz kılıyorum.Cuma ya giderken bazen para falan yopluyolar.Diyanet takvimi vardı.Ondan aldım.Artık ondan bakıyorum.Ezan sesini duyunca namaz vaktinin girdiğinin işaretidir zaten.Normal abdest alıp namazı kılmalısın.Sabah ezanı okununca korkmanın bi anlamı yok.Namaz kılmazsan korkman lazım.

Youtube2014 arkadaşım tartışma yapmak istemem ama mezhebe göre amel edilmeli.Herkes kendi kafasına göre amel etmeye kalkarsa...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri