Nasıl iyi derece Android Uygulama öğrenebilirim

armageddon.

Yasaklanmış
mrb arkadaşlar
2 yıldır youtube ile uğraşan biri olarak artık flaglardan ilallah ettim, şu şekilde yapmayı düşünüyorum, kendimi çok iyi geliştirmek istiyorum android uygulama oyun yapma konusunda, bunun için özel eğitim falan gerekiyor mu kısacası iyi derecede android uygulama geliştirme öğrenmem için neler yapmam gerek, konuya hakim arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim, teşekkürler saygılar

gelecegiyazanlar.com var turkcell'in. başlangıç için iyidir hocam

Öncelikle en az orta düzey Java bilmen lazım. Sonra NetBeans veya Eclipse'ye Android SDK yükleyip geliştiriyorsun tabii öyle kolay değil. Mobil uygulama yazmak bana göre desktop uygulamasından daha zor. Hele oyun yazmak tam bir bela :) Eğer oyun yazıcam derseniz ve YT'den iyi para kazanıyorum hocam derseniz kesinlikle Unity3D Full sürümünü satın almalısınız. C# veya UnityScript(kendi dili) ile geliştiriyorsunuz ve her platforma uyum sağlıyor windows,mobil,mac os x.

Kitap veya eğitim seti ile öğrenicem derseniz ; kodlab.com

Öncelikle en az orta düzey Java bilmen lazım. Sonra NetBeans veya Eclipse'ye Android SDK yükleyip geliştiriyorsun tabii öyle kolay değil. Mobil uygulama yazmak bana göre desktop uygulamasından daha zor. Hele oyun yazmak tam bir bela :) Eğer oyun yazıcam derseniz ve YT'den iyi para kazanıyorum hocam derseniz kesinlikle Unity3D Full sürümünü satın almalısınız. C# veya UnityScript(kendi dili) ile geliştiriyorsunuz ve her platforma uyum sağlıyor windows,mobil,mac os x.

neden bela hocam çok mu zor sizce :) hiç bu konuda bilgim yok sıfır bilgiye sahibim şuanda 25 yaşındayım bu yaştan sonra öğrenebilirmiyim sizce

Benimde yaşım yirmiüç bu saatten sonra bende sardım, izmirde yazılım kursuna yazıldım android uygulama geliştirme için, bir yandan da tutorial bakınıyorum ama temel bilmediğim için zorlanıyorum tabii, haftaya kursa başlayınca en azından javanın temellerini öğrenirim herhalde sonrası azimle kendini geliştirme. Bence sende vazgeçme internet çok büyük nimet, yüzyılın buluşu, her şey var içinde sabır edip azimle ilerlersen sende başarabilirsin diye düşünüyorum. Kolay gelsin.

Bende oyun alanında kendimi geliştiriyorum ama oyun, sadece para kazanmak için yapılacak şey değil bilesin :)

---------- Spam Engelliyici 03:53 ---------- Önceki Mesaj 03:52 ----------

Ben ytden kazandıklarımla düşündüm Unity almayı ama almakla da bitmiyor ki,
Android, ios hepsine export için +1500$.

Tuzlu iş baya.

neden bela hocam çok mu zor sizce :) hiç bu konuda bilgim yok sıfır bilgiye sahibim şuanda 25 yaşındayım bu yaştan sonra öğrenebilirmiyim sizce

Şimdi öğrenmeye başlarsanız bi anda olmasada 4-5 yıl sonra bence tam kavramış olursunuz. Onun için öğrenme isteğiniz varsa araştırıp öğrenin. Yoksa 4-5 yıl sonra keşke "o gün" başlasaydım dersiniz :)

istedikten sonra öğrenmenin yaşı yok :) ya şunu diyebilirim temel java veya orta düzey java ile ancak 2D oyunlar geliştirebilirsin. 3D oyunlar tamamen deneyim ve zaman, uzmanlık gerektiren şeylerdir. Adamlar oyun stüdyosu kurup sağlam bir oyunu 1 yılda tamamlıyorlar sen düşün :) Modellemesi var, yapay zekası ayrı bir dert zaten. Bunlar gözünü korkutmasın hocam da yani eğer para kazanmak için yapıyosan ksura bakma yapamazsın. Her şeyden önce yazılım bir hobi işidir. Zevk almak gerekir. Zevk almaya çalışırsan ve yılmadan azimli çalışırsan her şeyi başarabilirsin, herkes başarabilir. Programlama dili öğrenmek yabancı bir dili öğrenmek gibi bir şey :)

Bende oyun alanında kendimi geliştiriyorum ama oyun, sadece para kazanmak için yapılacak şey değil bilesin :)

---------- Spam Engelliyici 03:53 ---------- Önceki Mesaj 03:52 ----------

Ben ytden kazandıklarımla düşündüm Unity almayı ama almakla da bitmiyor ki,
Android, ios hepsine export için +1500$.

Tuzlu iş baya.

Onu bilmiyorum hocam bi araştırayım :) Benim bildiğim oyunu para ile satmak için export istersen paralı diye biliyordum. Hangi uygulama veya hangi dil üzerinde geliştiriyorsnuz hocam ?

Ben bi aralar c++ / directx ikilisini öğrenicektim fakat zamanım yoktu hala daha yok :D İnşaAllah seneye.. Bu zamanda C++, java bilen aç kalmaz :)

istedikten sonra öğrenmenin yaşı yok :) ya şunu diyebilirim temel java veya orta düzey java ile ancak 2D oyunlar geliştirebilirsin. 3D oyunlar tamamen deneyim ve zaman, uzmanlık gerektiren şeylerdir. Adamlar oyun stüdyosu kurup sağlam bir oyunu 1 yılda tamamlıyorlar sen düşün :) Modellemesi var, yapay zekası ayrı bir dert zaten. Bunlar gözünü korkutmasın hocam da yani eğer para kazanmak için yapıyosan ksura bakma yapamazsın. Her şeyden önce yazılım bir hobi işidir. Zevk almak gerekir. Zevk almaya çalışırsan ve yılmadan azimli çalışırsan her şeyi başarabilirsin, herkes başarabilir. Programlama dili öğrenmek yabancı bir dili öğrenmek gibi bir şey :)

Onu bilmiyorum hocam bi araştırayım :) Benim bildiğim oyunu para ile satmak için export istersen paralı diye biliyordum. Hangi uygulama veya hangi dil üzerinde geliştiriyorsnuz hocam ?

Ben bi aralar c++ / directx ikilisini öğrenicektim fakat zamanım yoktu hala daha yok :D İnşaAllah seneye.. Bu zamanda C++, java bilen aç kalmaz :)

Free'de hepsine export oluyor ücretsiz. Pro'yu 1500$'a alıyorsun, sadece windows linux falan var. android, ios gibi her platform için +1500$'er dolar daha ödüyorsun export etmek için.

C# devam ediyorum, ki en iyisi o Js bu amaçla olabilecek dil değil. Bi' ara vermiştim, tekrar girdim şimdi. Telefonu hareket ettirmeli(tilt control) bir oyun üzerine çalışıyorum. java okulda öğrettiler ama uygulamalarda zorlandım biraz, destek amaçlı bir kursa gidicem.

C++ ise kariyer açısından bu alanda en iyisidir. Bütün pro motorlar(UE gibi) c++ üzerinden gider.

Free'de hepsine export oluyor ücretsiz. Pro'yu 1500$'a alıyorsun, sadece windows linux falan var. android, ios gibi her platform için +1500$'er dolar daha ödüyorsun export etmek için.

C# devam ediyorum, ki en iyisi o Js bu amaçla olabilecek dil değil. Bi' ara vermiştim, tekrar girdim şimdi. Telefonu hareket ettirmeli(tilt control) bir oyun üzerine çalışıyorum. java okulda öğrettiler ama uygulamalarda zorlandım biraz, destek amaçlı bir kursa gidicem.

C++ ise kariyer açısından bu alanda en iyisidir. Bütün pro motorlar(UE gibi) c++ üzerinden gider.

Evet hocam biliyorum mobil uygulama için + olarak 1500 ödüyoruz. C# Unity'de işe yarıyor hocam ama Java'nın hakkını yememek lazım :) Java'ya karşı çıkardı zaten Microsoft C#'ı. Java öğrenin derim ben hocam size.

Evet hocam maalesef hepsi C++ ile geliştiriliyor. İşletim sistemi de C ile kodlanıyor zaten. Assembly falan söylemiyorum bile :D

Her şeyden önce kısa sürede pes etmeyeceğinize kendinize söz verin. Kolay bir iş değil, birkaç ayda süper olamaz hiç kimse. Ben de çok istiyorum kod yazmak, uygulama oluşturmak. Çok basit şablonlarla da uygulama yazılabiliyor aslında ama temel mantığını öğrenip kendi uygulamanı yazmak çok zor bir süreç.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri