Ne Yapsam, Nerden Başlasam Hep Sorun Hep Sıkıntı

gokhans19

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar herkese merhaba.

Aslında uzun sayılabilecek bir süredir adsense yayıncısıyım. (7 sene) Beni r10 gibi forumlardan tanıyanlar bilirler, ilk yıllar blog yazarak adsensedan kazanç sağlamaya çalışıyordum. İlk 1-2 sene zamanına göre iyi seviyede gidiyordu ama sonraki yıllarda artık facebook vs. iyiden iyiye yaygınlaştıkça kazançlar komik rakamlara düşmeye başladı.

Askerden geldikten sonrada blog olsun forum olsun herşeyden biranda soğudum. Eskiden günde 650 defa webmaster forumlarında dolaşan, acaba ne yazsamda 2 ziyaretçi fazla çekebilsem diye gece yatakta kafa yoran ben, blog ve forumlara artık tamamen yabancı olduğum yerlermiş gibi davranmaya başladım. İçimde 1 gram heves, iğne ucu kadar istek kalmadı.

Uzun zamandırda ytparayı takip ediyorum. Artık bende youtube üzerinden az çok birşeyler kazanmak istiyorum. Birkaç aydır bununla ilgili denemelerde yapıyorum ama sonu hep hüsran oluyor. 3-4 ay önce 2 kanal açtım ve 2side telif ihtarı yüzünden para kazanmaya kapatıldı. 5-6 gün önce yine deneme amaçlı 2 tane kanal açtım ve yine telif ihtarı yüzünden dün gece kapatıldılar. Videoyap tan 1 günlük deneme hesabıyla 1 kanala 10 civarı diğerinede 30 civarı video attım. Birinde gelen mailde adam bu video benim kanalda var benden niye izin istemedin türü birşey yazmış anca bu kadarını çevirebildim. Sonrada ben daha mailin farkına varmadan kanal para kazanmaya kapatılmış zaten.

Kısacası şuanda videoyap botunu az çok öğrendim. Şuanlık en büyük sıkıntım telif verme riski çok çok düşük ama iyi izlenecek videolar bulmak. Uğraşıyorum uğraşıyorum hep biyerde bi telifden kaybediyorum. Buradaki kazançları görüp neden benim oğlumun flütü yok diye iç geçirmekten yoruldum anlarsınızya.:D

Konuyla ilgili önerilerinizi bekliyorum. Bu işe ne yaparak başlamalıyım?

hocam ben de baya bir süredir ytpara takipçisiyim. Bu forumda üstüne basa basa söylenilen şey Türkçe içerik olmaması. Sebep olarak da hem tbm düşüklüğü gösteriliyor hem de sahte telifler... Geçenlerde tamamen özgün çalışan bir gameplay kanalı hiç alakası olmayan bir dizinin fan kanalı tarafından kapatıldı. Saçmalığın boyutu bu düzeyde. Düşünün ki özgünde bile bu problem yaşandı ki Türkçe içerik spamde neler yaşanabilir ? Şahsen benim tbm ve tık sayılarım yerlerde sürünüyor.. Türkçe içerik komik videolar atıyorum. Ama halen bir kanalı tam anlamıyla oturttuğum söylenemez. Bana kalırsa yabancı içerik en temizi... Mesela serkan abinin tavsiyelerinden birisi kendinize bir ülke belirleyin ve o ülkenin bir tv programını seçin. Onunla ilgili vidyolar yükleyin. Ben bunu da denedim ama yüklediğim programlar telif yedi. Yaklaşık olarak 2-3 aydır kafa yoruyorum ve ben de hala ne yapsam sorusuyla her gün strese giriyorum malesef.

hocam ben de baya bir süredir ytpara takipçisiyim. Bu forumda üstüne basa basa söylenilen şey Türkçe içerik olmaması. Sebep olarak da hem tbm düşüklüğü gösteriliyor hem de sahte telifler... Geçenlerde tamamen özgün çalışan bir gameplay kanalı hiç alakası olmayan bir dizinin fan kanalı tarafından kapatıldı. Saçmalığın boyutu bu düzeyde. Düşünün ki özgünde bile bu problem yaşandı ki Türkçe içerik spamde neler yaşanabilir ? Şahsen benim tbm ve tık sayılarım yerlerde sürünüyor.. Türkçe içerik komik videolar atıyorum. Ama halen bir kanalı tam anlamıyla oturttuğum söylenemez. Bana kalırsa yabancı içerik en temizi... Mesela serkan abinin tavsiyelerinden birisi kendinize bir ülke belirleyin ve o ülkenin bir tv programını seçin. Onunla ilgili vidyolar yükleyin. Ben bunu da denedim ama yüklediğim programlar telif yedi. Yaklaşık olarak 2-3 aydır kafa yoruyorum ve ben de hala ne yapsam sorusuyla her gün strese giriyorum malesef.

Türkçe içerik zaten düşünmüyorum:D Kanallarımın açık kaldığı sürelerde tbm orta seviyelerdeydi hiç tbm çok düşük demedim ama kanalların ömrü hep kısa oldu.:( Zaten sorun atılacak videoların telif yememesi. Diğer türlü video bulmaktan basit iş yok ama işte telif vermeyecek bulmak mesele.:o

Hocam YT işine yeni başlıyorsanız benim önerim haber üzerine çalışın. Genel de telif gelmiyor. YT işine yeni başlayanlar için 10 numara kategoridir bence. Açın bir kanal ismi güzel olsun yani WorldNews gibi ismi olsun. Her gün 10-20 video atın. O videoları twitter hesabınız da paylaşın (hastag ekleyerek). İlk haftalarda pek kazanamazsınız ama yılmayın devam edin. İlk ayınızı tamamladığınızda günde 1-2 TL kazanıyor olursunuz. Hatta şansınız yaver giderse videolardan bazıları patlama yapar iyi paralar kazanırsınız.

Bu işe başlayalı 1 sene oldu devamlı haber çalıştım hala haber çalışıyorum. Haber kategorisinde deneyimli biri olarak size bunları öneriyorum ;)

Hocam YT işine yeni başlıyorsanız benim önerim haber üzerine çalışın. Genel de telif gelmiyor. YT işine yeni başlayanlar için 10 numara kategoridir bence. Açın bir kanal ismi güzel olsun yani WorldNews gibi ismi olsun. Her gün 10-20 video atın. O videoları twitter hesabınız da paylaşın (hastag ekleyerek). İlk haftalarda pek kazanamazsınız ama yılmayın devam edin. İlk ayınızı tamamladığınızda günde 1-2 TL kazanıyor olursunuz. Hatta şansınız yaver giderse videolardan bazıları patlama yapar iyi paralar kazanırsınız.

Bu işe başlayalı 1 sene oldu devamlı haber çalıştım hala haber çalışıyorum. Haber kategorisinde deneyimli biri olarak size bunları öneriyorum ;)

kazanç durumunuz nedir hocam günde ?

kazanç durumunuz nedir hocam günde ?

Awe partnerlik yamuk yapmasa şuan günlük kazancım 50$ olacaktı. (Kanal şuan hala açık) Şuan yeni kanala geçtim 1 ay olmadı daha şuan günlük ortalama kazanç 1.58 TL . 3 ay sonra eminim ki günlük 20 TL seviyesine ulaşacağım ;)

merhaba hocam bende başlayalı baya oluyo 1 ekimde mi ne başladım
bu işlere forumlarda konuları okuyordum ama ilk tabii ilk serkan hocanın videosuna rastladım hemde bir kere baktım şimdi sıkıcı akşamlar hep bakıyorum 2-3 şarkı dinliyim felan derken yan tarafta cıkıyo baya uzun geldigi için sıkıcı filan geliyordu
dedim arkadaş bu işi yapıcaz ne olursa olsun yapıcaz izledim herşeyi araştırdım ilk ay 45 lira kazanmıştım baya kanal filan işini yeni yeni kavrıyordum tabi sizin durumda öyle yeni başlamış gibisiniz ekimden bu yana vine çalıştıgım 5-6 kanalım var toplam
ilk başlarda 2-3 ay hep 6-7 sn vine videoları hep öyle saten sonra toplu çalışıyım dedim bayadır toplu çalışıyorum elime 2-3 kere para gecti aldım yani bayada iyi paralardı rakam vermiyim yani hocam baya içimi döknmüşüm ben ya :)
bende cok sıkıldım para gelmiyo ulan bırakıp işime bakayım ben dedigim cogu zaman oldu 1 hafta ara verdim hiç bakmadım kazançlara filan sonra tekrardan başladım baya arttı kazançlarım demek istedigim hocam vine çalışın günde 15-50 arası kazanıyorum Allah bereket versin

Allah bereket versin hocam :) Asla vazgeçmeyin kanal kapanır, para kazanma kapanır, telif gelir boş verin açın yeni kanal devam edin :) Mesela ben bir kanal için 5 ay uğraştım çok güzel kazanıyordum sonra Awesomeness yamuk yaptı. Yeni kanal geçtim. İlk zamanlar çok koyuyor adama ama bir süre sonra alışıyor insan :D

bu işlere forumlarda konuları okuyordum ama ilk tabii ilk serkan hocanın videosuna rastladım hemde bir kere baktım şimdi sıkıcı akşamlar hep bakıyorum 2-3 şarkı dinliyim felan derken yan tarafta cıkıyo baya uzun geldigi için sıkıcı filan geliyordu
dedim arkadaş bu işi yapıcaz ne olursa olsun yapıcaz izledim herşeyi araştırdım ilk ay 45 lira kazanmıştım baya kanal filan işini yeni yeni kavrıyordum tabi sizin durumda öyle yeni başlamış gibisiniz ekimden bu yana vine çalıştıgım 5-6 kanalım var toplam
ilk başlarda 2-3 ay hep 6-7 sn vine videoları hep öyle saten sonra toplu çalışıyım dedim bayadır toplu çalışıyorum elime 2-3 kere para gecti aldım yani bayada iyi paralardı rakam vermiyim yani hocam baya içimi döknmüşüm ben ya :)
bende cok sıkıldım para gelmiyo ulan bırakıp işime bakayım ben dedigim cogu zaman oldu 1 hafta ara verdim hiç bakmadım kazançlara filan sonra tekrardan başladım baya arttı kazançlarım demek istedigim hocam vine çalışın günde 15-50 arası kazanıyorum Allah bereket versin

Aslında uzun sayılabilecek bir süredir adsense yayıncısıyım. (7 sene) Beni r10 gibi forumlardan tanıyanlar bilirler, ilk yıllar blog yazarak adsensedan kazanç sağlamaya çalışıyordum. İlk 1-2 sene zamanına göre iyi seviyede gidiyordu ama sonraki yıllarda artık facebook vs. iyiden iyiye yaygınlaştıkça kazançlar komik rakamlara düşmeye başladı.

Askerden geldikten sonrada blog olsun forum olsun herşeyden biranda soğudum. Eskiden günde 650 defa webmaster forumlarında dolaşan, acaba ne yazsamda 2 ziyaretçi fazla çekebilsem diye gece yatakta kafa yoran ben, blog ve forumlara artık tamamen yabancı olduğum yerlermiş gibi davranmaya başladım. İçimde 1 gram heves, iğne ucu kadar istek kalmadı.

Uzun zamandırda ytparayı takip ediyorum. Artık bende youtube üzerinden az çok birşeyler kazanmak istiyorum. Birkaç aydır bununla ilgili denemelerde yapıyorum ama sonu hep hüsran oluyor. 3-4 ay önce 2 kanal açtım ve 2side telif ihtarı yüzünden para kazanmaya kapatıldı. 5-6 gün önce yine deneme amaçlı 2 tane kanal açtım ve yine telif ihtarı yüzünden dün gece kapatıldılar. Videoyap tan 1 günlük deneme hesabıyla 1 kanala 10 civarı diğerinede 30 civarı video attım. Birinde gelen mailde adam bu video benim kanalda var benden niye izin istemedin türü birşey yazmış anca bu kadarını çevirebildim. Sonrada ben daha mailin farkına varmadan kanal para kazanmaya kapatılmış zaten.

Kısacası şuanda videoyap botunu az çok öğrendim. Şuanlık en büyük sıkıntım telif verme riski çok çok düşük ama iyi izlenecek videolar bulmak. Uğraşıyorum uğraşıyorum hep biyerde bi telifden kaybediyorum. Buradaki kazançları görüp neden benim oğlumun flütü yok diye iç geçirmekten yoruldum anlarsınızya.:D

cok acıdım halıne valla :D rabbım yardımcın olsun

Yt başlıyanlar sabır ve sinirlerine hakim olmalı ben sabır konusunda direniyorum ama sinirli bir insanım yt işinde her yerde engel olunca insan tükeniyor biraz.Ne yaparsanız yapın kendiniz yapın başka birilerine muhtaç kalmayın ve yardım istemeyin ne yaparsanız kendiniz kazanırsınız kazanamassanız yine kendiniz kazanamassınız bu iş bana bunu çok iyi öğretti.Allah herkese gönlüne göre versin.

Vine nedir biraz daha açarmısın? Vine çalış derken?
cok acıdım halıne valla :D rabbım yardımcın olsun

Yetmez. Acil günlük 1000 tl üzeri kazandıran kanallarınızı benim adsense hesabına bağlayın.:D:p

En önemlisi sabır arkadaşlar bende yeni başladım sabretmek lazım kazanç için...

Peki her gmaile 1 kanalmı yoksa alt kanalları önerirmisiniz?

Hocam bende bu işte yeni sayilirim bn 26 gundur kanallarimi ayakta tutuyrum bnm sna tavsiyem turkce icerik calisma facebokk video icin en buyuk kaynak sana burdan bi tanede sayfa ismi soyleyeyim gir oraya ordaki videolari cek arada dunya engeli yada 3 taraf olanlar cikar ama onlarida forumda sikintisiz yukleme yontemleri var sayfanin ismi prinz marcus von anhalt diye gir bundaki videolari cek mesala cok kazandirir yada kazandirmaz onu bilemem ama ben boyle kazaniyorum kolay gelsin sna ins basarirsin

Hocam şöyle bir yol izleyebilirsiniz;

25 Tane 15 Dk. onaylı kanal alın, forumda satan arkadaşlar var, 30 TL gibi birşey ediyor, birde 25 TL'ye Videoyap botu. Her gün aldığınız 2 3 Kanal'a ortalama 50 video atın, eğer mümkünse videolar + 20 dk olsun ki, video ortası reklam koyabilesiniz 2 3 tane, cpc %3 - 4 lerde olsun diye. Aldığınız kanalları aktif etme olayını şöyle yapın: Kanala girin, önce şifresini değiştirin, Sonra G+ Sayfasına gidin ve İsmi ile Profil resmini değiştirin, ismini kategorinize uygun bir isim yapın, Sonra Youtube'da ayarlar kısmından ülkesini ayarlayıp, para kazanmasını aktif hale getirin, son olarak Videoyap botundan videolarınızı yükleyin. Ortalama 50 video yükledğinizi varsayıyorum. Videolar tamamen yüklenip inceleniyordan çıktıktan sonra hepsi, Videoyap'da Teliv V. & Para kazanma bölümünden Kanalınızı seçin ve her 30 dk'da bir kontrol et ayarını uygulayın. Amacmız kanaldaki tüm sıkıntılı videoları silmek, kalanların para kazanmasını açmak ve Günn her saati videoları kontrol etmek, bu sayede kanalınızın Para kazanmaya kapanması durumunu en alt seviyeye indiririz. Günde 3 tane kanalı bu şekilde ayarlayın. 25 Kanalı 8 - 10 günde ayarlamış olursunuz, Her gün kanalları ayarlamadn önce bi modemi resetleyip, tarayıcı çerezlerini silerseniz işinizi garantiye almış olursunuz. Modem rsetleme gibi imkan olmazsa, Tarayıcıyı mutlaka temizleyin. Ben şahsen Operayı sadece bu işte kullanıyorum, yani giriyorum günlük kanallarımı ayarlıyorum, ertesi gün tertemiz edip operadan tekrar ayarlıyorum, yani bu iş için ayrı bi tarayıcı olsa çok iiy olur, çerez v.s bırakmayarak işinizi sağlama almış olursunuz.

Gelelim sonuca, Allah'ın izni ile sıkıntısız bu şekilde 10 günlük bir çalışma temposundan sonra,
25 Kanal ve 50 Video demiştik, toplam 1250 Video ediyor, Her video günde 10 kere izlense ( izlenmeyende olur kat kat izlenende ortalama 10 gayet uygundur ) günlük 12.500 izlenim ediyor, Tıklama oranımız % 3 olsa ( Video ortası reklamlardan dolayı ) 375 Tıklanma ediyor. Tbm ortalama 0.10 olsa, yabancı içerik, ortalama böyle benim, 37,5 TL ediyor günlük.

Hadi verdiğim istatistiklrin yarısı olsa, 18 - 20 TL.

Anladığım kadarı ile bu miktar yeterli başlangıç için :) Yeni bir videoyap botu ve kanallarla bu miktarı istediğiniz kadar katlayabilirsiniz..

Kategoriye gelince, Youtube de istemediğimiz kadar kategori var, atıyorum en basit olarak, ingilizce bir kelime belirleyin, yazın youtube'a, arama araçlarından son 1 hafta , 1 ay ve uzun videoları seçin, bakın karşınıza istemediğiniz kadar kanal çıkacak :)

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri