Neden deprem, savaş, veba vb. musibetler çoğunlukla Müslümanların başına geliyor ?

şimdi size 2-3 it denk gelmiş. onlara bakıp müslümanların hepsi böyle diyorsunuz. Bu dediğiniz forumda herkesin fl.g sahte telif atıyor genellememizle birebir aynı olması demektir. bunun da ne kadar saçma bir olay olduğunun farkına varmanız dileğiyle...

https://www.youtube.com/watch?v=br7rSNYAhyI
iyide yanlış anlamışsınız ben hepsi öyle demedim, öğrencilik yıllarımda gerek evime gelen misafir arkadaşlarımın gerek o zamanlardaki arkadaş cevremden bahsetmek amaçlı böyle bir teori ortaya attım, hani evde oturur saatlerce din tartışması yapardık, sonu dediğime varırdı,

amacım olaya farklı bir bakış açısı getirmekti,

yoksa hepsi böyle felan demedim:) sadece azımsanmayacak kadar çok olduklarından bahsettim, ben zamanında bu konuda çok ağız arardım, gerek gece hayatında olsun gerek ev ortamında olsun, öyleydi işte:)

İlgi alanlarınızı değiştirin belki zinadan başka şeyler görürsünüz.

dikkatli konuşmak gerekir, ben evli bir insanım, hayatımda zina olarak adlandırılan olaydan cok daha önemli işlerim var, belkide bu sizin bilinç altınızla alakalıdır, ortaya koyduğum teoriyi dinsel veya genel olarak algılamak yerine sadece cinsel olarak yorumlamanız ilginç. bide böyle düşün.

Son düzenleme:
Susayım susayım diyorumda burdaki insanların çoğu gösteriş meraklısı buraya dinimizden alıntı yaparak paylaşıyorlar da hepsi klavyede eminim ondan.

iyide yanlış anlamışsınız ben hepsi öyle demedim, öğrencilik yıllarımda gerek evime gelen misafir arkadaşlarımın gerek o zamanlardaki arkadaş cevremden bahsetmek amaçlı böyle bir teori ortaya attım, hani evde oturur saatlerce din tartışması yapardık, sonu dediğime varırdı,

amacım olaya farklı bir bakış açısı getirmekti,

yoksa hepsi böyle felan demedim:) sadece azımsanmayacak kadar çok olduklarından bahsettim, ben zamanında bu konuda çok ağız arardım, gerek gece hayatında olsun gerek ev ortamında olsun, öyleydi işte:)

dikkatli konuşmak gerekir, ben evli bir insanım, hayatımda zina olarak adlandırılan olaydan cok daha önemli işlerim var, belkide bu sizin bilinç altınızla alakalıdır, ortaya koyduğum teoriyi dinsel veya genel olarak algılamak yerine sadece cinsel olarak yorumlamanız ilginç. bide böyle düşün.
Hocam neymiş azımsanmayacak kadar çok olan . Sizin çevrenizdeki insanlar bozuk olabilir. Siz buna dayanarak böyle birşey ortaya atamazsıniz. Taklid-i iman ile Tahkik-i İman arasinda dağlar kadar fark var. Siz taklidci olanlara denk gelmişsiniz bana göre tüm mesele bu. O da Müslümanların değil o kişilerin kendi suçudur.

Hukuki bir örnek vereyim ;)
1000 kişilik bir sülalede 10 kişi cinayet işlese bu 1000 kişinin hepsini mi yargılarsiniz yoksa 10 kişiyi mi? Sizin yaptiginiz bu 10 kişi katilse demek ki bunların hepsi katil.

O zaman alin hepsini içeri demekten farksiz değil mi yaptığiniz şey.

Hocam neymiş azımsanmayacak kadar çok olan . Sizin çevrenizdeki insanlar bozuk olabilir. Siz buna dayanarak böyle birşey ortaya atamazsıniz. Taklid-i iman ile Tahkik-i İman arasinda dağlar kadar fark var. Siz taklidci olanlara denk gelmişsiniz bana göre tüm mesele bu. O da Müslümanların değil o kişilerin kendi suçudur.

Hukuki bir örnek vereyim ;)
1000 kişilik bir sülalede 10 kişi cinayet işlese bu 1000 kişinin hepsini mi yargılarsiniz yoksa 10 kişiyi mi? Sizin yaptiginiz bu 10 kişi katilse demek ki bunların hepsi katil.

O zaman alin hepsini içeri demekten farksiz değil mi yaptığiniz şey.

bak bu forumda tartışmayı en sevdiğim üye sensin, hep birbirimize denk geliyoruz:) muhtemelen haklısın ben öylelerine denk geldim, açıkcası farklısınada denk gelmem beklenemez, benim çevre biraz bozuktu o zamanlar,

ama inan ben iyi bir müslümanım deyip bana ders vermeye çalışanın çoğu öyleydi, ama dediğim gibi bir teori benimkisi, hani bir tez çürütülebilir ama yok edilemez, böyleleride var çünkü

neyse tutma beni sabah 8de yola çıkacam tam 8 saatlik yolum var,:) hadi iyi geceler [ yada sabahlar]

bak bu forumda tartışmayı en sevdiğim üye sensin, hep birbirimize denk geliyoruz:) muhtemelen haklısın ben öylelerine denk geldim, açıkcası farklısınada denk gelmem beklenemez, benim çevre biraz bozuktu o zamanlar,

ama inan ben iyi bir müslümanım deyip bana ders vermeye çalışanın çoğu öyleydi, ama dediğim gibi bir teori benimkisi, hani bir tez çürütülebilir ama yok edilemez, böyleleride var çünkü

neyse tutma beni sabah 8de yola çıkacam tam 8 saatlik yolum var,:) hadi iyi geceler [ yada sabahlar]

Hayırli yolculuklar hocam .

iyi bir müslümanım diyenlerin büyük çoğunluğunun zina yaptıktan sonra abdestsiz gezmem deyip hemen gusül almasından dolayı bence:) bak buda bir teori:) çok gördüm.

Bir müslüman iyi bir müslümanım demez.
Kibirli olan ben mutevazıyım der mütevazı olan ise bende kibirliyim der.
Teoriniz biraz zayıf sanki. Sizin de dediğiniz gibi bu durum çevrenizden kaynaklı bir durum.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri