Nerde oy vericem ?

silentspy

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, ÖNCELİKLE ŞUNU BELİRTMEK İSTERİM KONUDA HİÇ BİR SİYASİ BİR ŞEY GÖRMEK İSTEMİYORUM SADECE ÖNEMLİ BİR SORU SORUCAM.

Benim ikametgahım şu an Çanakkale de gözüküyor kendi memleketimde yani. Fakat erken seçim oldu diyelim, ben o sıralar Konya'da üniversite okuyor olacağım. Oyumu nerde kullanacağım, Çanakkale'de mi ? 11 Saatlik yol var sadece gidiş için. Bilgisi olan var mı ? İkametgahı aldırabiliyor muyuz ?

Çanakkale ikametgahı aldırmıyacağın için.

Mevcut durumda Çanakkale'de kullanacaksınız İkametgahınızı aldırabilirsiniz fakat bunun belirli bir süresi var.

konya da nüfus müdürlüğüne başvuracaksın,ikametgah almak gerekir mi emin değilim

Yapmayın hocam bana bunu :D :D Ne yapabilirim bu konu hakkında ?

ikametkahını yaşadığın yere aldırırsan orada kullanabilirsin bu da zahmetli olacağı için hiç uğraşma zararı yok 11 saat yol çek git oyunu kullan avatarımdaki simgeyi taşıyan partiye :)

erken seçim olursa bende mersin e gidecem mecbur 10-11 saat yol :D

geçici ikametgah falan oluyor mu ? ya da nüfus müdürlüğüne falan bildirsek ? çok sıkıntı olur ya 11 saatlik yol sadece gidiş nerdeyse gidiş gelip 1 günü alıyor

İkametgahını seçim için Konya'ya aldırıp sonra tekrar Çanakkale'ye aldırabilirsin.

İkametgahın neredeyse orda oy kullanırsın.Ben okurken Kırklareli'nden Çanakkale'ye geliyordum seçim için.İkametgah'ı aldırabilirsin seçim yerleri belli olmadan tabi.

Son düzenleme:
Hangi partiye vereceksin özelden yaz ben senin yerinede basarım

Çanakkale de, seçim zamanı herkes vızır vızır zaten memleketlerine gidiyor yani daha kolay bir yolu olsa onlarda yapardı :)

Yurtta kaliyorsan nufus mudurlugune bildirip oyunu konyada kullanabilirsin hocam. Yine detayli bilgi icin bi mudurluge sorun.

Konyada oyumuzu düşüreceksen kullanma :D :D

Son düzenleme:
ikametgahın nerede ise orada kullanırsın oyunu, yol yapmak istemiyorum dersen hemen gider nifus müdürlügü ile konusur halledersin, alırsın gerekirse ikametgahını,

secim tarihi belli olunca ülke seçim sürecine girsin, secim takvimi ile birlikte ikamet ile alakalı tarihlerde belli olacaktır,

yinede ysk secmen sorgulamadan bir bakarsın. olmadı kullanmazsın.

zaten 3-5er tane kullanan karaktersiz çok.

3- EVDE KALIYORSAN; o adreste oturduğunu gösteren, üzerine kayıtlı bir fatura (elektrik, su) veya kira sözleşmesi ile nüfus müdürlüğüne başvurup ikametgahını okuduğun şehire aldırmalısınız.

4- YURTTA KALIYORSAN; Öğrenim gördüğünüz okuldan, o okulun öğrencisi olduğunuzu ve yurt müdürlüklerinden yurtta kaldığınıza ilişkin alacağınız belgeler ile kaldığınız yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurmak suretiyle nüfus müdürlüğünden alacağınız adres değişikliğinin asıl adres olarak tesciline ilişkin belge ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmelisiniz. Buradaki en önemli husus öğrencinin, oy kullanmak istediği yurt adresini ikinci adres (diğer adres) beyanı olarak alınmadan asıl adres biçiminde tescil ettirmesidir. Aksi takdirde öğrenci, “asıl adres” olarak tescil ettirmediği “ikinci adresinde” oy kullanamaz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri