Netbook format atmak istiyorum

darkblue

Kayıtlı Üye
iyice çekilmez oldu hoporlerden ses gelmiyor wireless çizgisi kayboldu...v.s.artık buna format atmak istiyorum ama aldığımdan beri hiç format atmadım nasıl atacağımıda tam bilmiyorum.içindeki tarayıcıdaki şifrelerim maillerim silinmeden bunu nasıl formatlayabillirim.yani o bilgileri kaybetmeden nasıl yedek hangi kısmı yedeklemem lazım.formatı attıktan sonra aynen geri gelebilecek şekilde nasıl yedek alınıyor bu netbooklarda.

laptoplarda kolay en azından cd sürücüsü var ama netbooklarda yok o yuzden biraz zor galiba.

bende de amcamın dell laptop var formatı attım wiriless driverlarını yukluyemedim kac gunden beri ugrasıyorum

slimdrivers adlı programı indir. pc yi ethernet kablosuyla bi şekilde internete bağla.tarattır. slimdrivers direk bulacaktır wireless driver ını .ondan sonra yükleyebilirsin.

bir adet usb flash bellek + atılacak işletim sistemi iso dosyası + ultra iso
ultra iso ile flash bellege isoyu yazdıracaksın biosdan usb ile baslatacaksın 20 30 dakkada format atılır reset attıgında pc tekrar biosa girip hdd ye cekmen lazım aksi taktirde surekli usb den baslar format sürekli sıfırlanır

slimdrivers adlı programı indir. pc yi ethernet kablosuyla bi şekilde internete bağla.tarattır. slimdrivers direk bulacaktır wireless driver ını .ondan sonra yükleyebilirsin.

hocam kendi telefonuma indirip pcye usb ile atıyorum olmuyor , kablolu netin kablosunu takıyorum evde 2 tane modem var , kabloluyu bile okumuyor bi okusa , sarı kabloyu takıyorum tık yok :( baya bi dell driver yukledim pc amcamın benim olsa sorun yok bi format atayım dedim zararlı cıktım .(

bir metin belgesine tüm şifrelerini felan açılayaıcı bir şekilde kaydet ve önemli dosyalarını flash diske at.
youtubeden videolar var onları izle kafana yatarsa at yatmassa bir bilgisyarcıya git. burslale arkadaşım, üretici markanın kendi sitesinde driverler vardır. oda olmasa otomatik yükleyen programalr var ondan da faydalllanabilirsin.

hocam kendi telefonuma indirip pcye usb ile atıyorum olmuyor , kablolu netin kablosunu takıyorum evde 2 tane modem var , kabloluyu bile okumuyor bi okusa , sarı kabloyu takıyorum tık yok :( baya bi dell driver yukledim pc amcamın benim olsa sorun yok bi format atayım dedim zararlı cıktım .(

o zman önce kendine internete bağlanabileceğin bi pc bul. ordan gir "AIDA64 Extreme Edition" adlı programı indir. bu programı flash bellek ile amcanın laptop una at yükle. program bütün sürücülerin marka modelini gösteriyor. ordan wirelles driveri ve ethernet kartının driverini bi kağıda not al. sonra tekrar geç o internet olan pc ye. isimlerini bulduğun driverleri google' da aratıp bul. indir. tekrar flash a at. amcanın laptop una yükle. reset at. sorunun çözülsün :)

windows 7 yi usb bellekten kurarsın kolay hocam.tarayıcılar içinde backup eklentileri olması lazım.onları kullanıp yedek alabilirsin.

bir metin belgesine tüm şifrelerini felan açılayaıcı bir şekilde kaydet ve önemli dosyalarını flash diske at.
youtubeden videolar var onları izle kafana yatarsa at yatmassa bir bilgisyarcıya git. burslale arkadaşım, üretici markanın kendi sitesinde driverler vardır. oda olmasa otomatik yükleyen programalr var ondan da faydalllanabilirsin.

hocam indirdgim driverlar sitesinden zaten dell inspiron 1300 marka , ne yapacagimi bilemedim 1 haftadir duruyor pc bi isteseler ayvayi yicez

o zman önce kendine internete bağlanabileceğin bi pc bul. ordan gir "AIDA64 Extreme Edition" adlı programı indir. bu programı flash bellek ile amcanın laptop una at yükle. program bütün sürücülerin marka modelini gösteriyor. ordan wirelles driveri ve ethernet kartının driverini bi kağıda not al. sonra tekrar geç o internet olan pc ye. isimlerini bulduğun driverleri google' da aratıp bul. indir. tekrar flash a at. amcanın laptop una yükle. reset at. sorunun çözülsün :)

insallah olur hocam drnicem sanirik dediginiz program everest olmasi lazim :-)

Hangi sehirdesin oldugun yerde anlayan arkadaslar varsa sana yardimci olsunlar dvd siz netbooklara format atmak kolay degil yada bilgisayarciya gotur

bir adet usb flash bellek + atılacak işletim sistemi iso dosyası + ultra iso
ultra iso ile flash bellege isoyu yazdıracaksın biosdan usb ile baslatacaksın 20 30 dakkada format atılır reset attıgında pc tekrar biosa girip hdd ye cekmen lazım aksi taktirde surekli usb den baslar format sürekli sıfırlanır

konu biraz karışmış eğer banaysa 16 gb flaş bellek var yeterli olur mu isoyu yazabilmek için?

windows 7 yi usb bellekten kurarsın kolay hocam.tarayıcılar içinde backup eklentileri olması lazım.onları kullanıp yedek alabilirsin.

aslında biraz kurcalasam çözerim de kafama talkılan işte bilgileri kaybetmemek bunun en kolay çözümünü arıyorum işte.

konu biraz karışmış eğer banaysa 16 gb flaş bellek var yeterli olur mu isoyu yazabilmek için?

tek windows için 4gb yeter. eğer iso nun içinde bütün win sürümleri varsa 8 gb da olabilir. zaten yapmadan önce iso nun boyutuna bak. belli olur ne kadarlık flash gerektiği. iso yu flash a nasıl entegre edicem diyosanda. FLUSH isimli programı indirerek bunu kolayca yapabilirsin. flush ile iso yu flash a entegre ettikden sonra. bioastan yada açılış ekranın da notebook modeline göre f2 yada f12 tusları ile. bilgisayarı flash bellekten baslatıp formatlayabilirsin. ama gördüğüm kadarıyla acemisin. hata yapablirsin. bilgilerin değerliyse. anlayan bi arkadaşından yardım al. ve izle hemde öğrenmis olursun. oda yoksa bilgisayarcı ya gitmen. daha garanti.

aslında biraz kurcalasam çözerim de kafama talkılan işte bilgileri kaybetmemek bunun en kolay çözümünü arıyorum işte.

aslında takıldığın nokta en basit nokta. bilgileri bir flash belleğe at.formatla yada. bilgilerini "YEREL DISK D" Sürücüsüne atıp formatı "YEREL DISK C" sürücüsüne atarsan. bisey olmaz bilgilerine.

Usb belleğe boot özelliği vermessen açılışta bilgisayar usb belleği görmez

anladım biraz cd deki gibi sadece c yi formatlıyorsa iyi d de saklarım bilgilerimi ama hepsini formatlarsa o sıkıntı işte.

Hocam sadece C 'yi seçerseniz D gitmez korkmayın.Bilgilerinizi de yedekleyin mutlaka ama.Kolay gelsin.

Hoşçakalın.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri