OEM'den Anlayan?

ramob7

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar kasa topluyorum.

Sistemden olmasını istediklerim:

1. Aşırı sessiz olması bunun yanında ısınma konusunda problem çıkmayacak.
2. Güç tüketiminin kullandığım işleme göre olmasını istiyorum. Yani bilgisayarın poweri 750 Watt ise bilgisayar boş bir şekilde dururken 750 Watt yakmaması.
3. Önümüzdeki yıllarda çıkacak oyunlarda hiçbir şekilde sorun çıkarmaması.
4. Video render işlemleri yapacağım bu konuda hızlı olması gerekli.
5. Sadece kasa toplanacak. Parça önerisini nedeniyle açıklarsanız sevinirim.

Önerilen parçalar:

İşlemci: INTel i7 6700K 4.0 GHz, Socket 1151, 8MB, 14nm, 95W (CPU Fan YOK)
Anakart: Asus Z170 Pro Gaming DDR4 3400MHz S+V+GL+16X 1151
Ram: G.Skill Trident Z 16GB (2X 8GB) DDR4 3000 MHZ CL15 1.35v F4-3000C15D-16GTZB
HardDisk: WESTERN DIGITAL 3.5" 2TB Caviar Black SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
SSD: SAMSUNG 850 Evo 500GB SATA3 540/520 SSD MZ-75E500BW
Ekran Kartı: Galax Nvidia GeForce GTX 980 Ti HOF 6GB 384Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0
PSU: Seasonic X-750 80+Gold 750W Modüler Güç Kaynağı
İşlemci Soğutucu: CORSAIR H110i GT Extreme Performance 2x14mm AMD/Intel LGA 1150/1151/2011 Sıvı Soğutma
Kasa: CORSAIR CC-9011019-WW Vengeance C70 USB 3.0

Kasa ve sıvı soğutma uyumlu mu?

Parçalar için önerilere açığım. :)

Arkadaşlar kasa topluyorum.

Sistemden olmasını istediklerim:

1. Aşırı sessiz olması bunun yanında ısınma konusunda problem çıkmayacak.
2. Güç tüketiminin kullandığım işleme göre olmasını istiyorum. Yani bilgisayarın poweri 750 Watt ise bilgisayar boş bir şekilde dururken 750 Watt yakmaması.
3. Önümüzdeki yıllarda çıkacak oyunlarda hiçbir şekilde sorun çıkarmaması.
4. Video render işlemleri yapacağım bu konuda hızlı olması gerekli.
5. Sadece kasa toplanacak. Parça önerisini nedeniyle açıklarsanız sevinirim.

Önerilen parçalar:

İşlemci: INTel i7 6700K 4.0 GHz, Socket 1151, 8MB, 14nm, 95W (CPU Fan YOK)
Anakart: Asus Z170 Pro Gaming DDR4 3400MHz S+V+GL+16X 1151
Ram: G.Skill Trident Z 16GB (2X 8GB) DDR4 3000 MHZ CL15 1.35v F4-3000C15D-16GTZB
HardDisk: WESTERN DIGITAL 3.5" 2TB Caviar Black SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
SSD: SAMSUNG 850 Evo 500GB SATA3 540/520 SSD MZ-75E500BW
Ekran Kartı: Galax Nvidia GeForce GTX 980 Ti HOF 6GB 384Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0
PSU: Seasonic X-750 80+Gold 750W Modüler Güç Kaynağı
İşlemci Soğutucu: CORSAIR H110i GT Extreme Performance 2x14mm AMD/Intel LGA 1150/1151/2011 Sıvı Soğutma
Kasa: CORSAIR CC-9011019-WW Vengeance C70 USB 3.0

Kasa ve sıvı soğutma uyumlu mu?

Parçalar için önerilere açığım. :)

O ram'leri alırsan intihar et :D . CL15 yerine CL8 yada 7 modül bulabilirsen onlarla değiştir. Frekans tazelemesini yüksek tutar bilgisayarın.

Sorun da bu zaten. Bulamadım. :D

3000MHz RAM'i zorlamana gerek yok. Ana kart zaten bunları 3000MHz olarak okumayacak. O tam hertz kapasitesini temsil eder. Yani overbus yaparsan, 3000MHz'e kadar çıkar demek istiyor. E, sende nitrojen soğutma kullanmayacağına göre o kadar yüksek MHz aralığında RAM aramamalısın. Özellikle CL değeri ne kadar düşük olursa o kadar iyi olur.

CL değeri düşük RAM bulamıyorum ki.

Zalman reserator 3 max sıvı sogutucu. Sogutucu olarak bunu al hocam. Ssd olarak evo değil pro al. Hayırlı olsun şimdiden

Hocam nedeni ile yazabilirsen sevinirim.Teşekkür ederim. :)

Hocam ssd pro evoya göre bariz daha stabil ve hızlı. Soğutma içinde sizin kullanacağınızı bilmiyorum. Yani okudum da kullanan bi tanıdık yok. Bu zalman i arkadasa aldik.Mükemmel bi sey. Oyun bilgisayarı yaptık aradasa bayagi sağlam makine. Bu sogutucu yeterli geliyor öyle deyim.

SSD pro versiyonunda fiyat farkı çok fazla.Sizce değer mi?Soğutucu olarak çok memnun kullanıcı yorumlarını gördüm.Bir de kasa MİD Tower bu soğutucu bu kasaya sığar mı?

---------- Spam Engelliyici 13:18 ---------- Önceki Mesaj 13:12 ----------

3000MHz RAM'i zorlamana gerek yok. Ana kart zaten bunları 3000MHz olarak okumayacak. O tam hertz kapasitesini temsil eder. Yani overbus yaparsan, 3000MHz'e kadar çıkar demek istiyor. E, sende nitrojen soğutma kullanmayacağına göre o kadar yüksek MHz aralığında RAM aramamalısın. Özellikle CL değeri ne kadar düşük olursa o kadar iyi olur.

Şimdi ufak bir araştırma yaptım.MHz değeri CL değerini dengeliyor.CL8 RAMler DDR3 ve 1600 MHz değerine sahip.Yani biri yüksekse diğeri düşük oluyor.Bence bu sisteme CL15 3000MHz uygun. Sizce?

SSD pro versiyonunda fiyat farkı çok fazla.Sizce değer mi?Soğutucu olarak çok memnun kullanıcı yorumlarını gördüm.Bir de kasa MİD Tower bu soğutucu bu kasaya sığar mı?

Tek tek yazayım ben size. SSD'lerde şu an önplanda olan W/R değerleridir. Tepkime süreleri birbirleriyle aynı derecede denilebilir. HyperX ve Corsair şu an en gözde OEM parçacıları oyuncular için.
Şahsen ben Corsair parçaları kullanıyorum, HyperX o kadar sıcak gelmiyor bana.
Sıvı soğutucu almaya neden gerek duydunuz onu anlamadım. Intel işlemciler, AMD gibi fırın olmaz kolay kolay ve zaten OverClock'a da o kadar el verişli işlemciler değil. AMD alacak olsanız, sıvı soğutucuyu tercih edin derdim ama Intel için gereksiz olur. Onun yerine xpipe soğutucu almanız daha mantıklı. Zaten bize satılan sıvı soğutucular, tam anlamıyla sıvı soğutucu değil.

Gerçek sıvı soğutucularda water pomp olur ve sıvı işlemcilere direkt temas eder. Bize satılanlar gerçekten kazık derecede.

Bunların yanı sıra, bu parçaları MidT'ye sığdırmak biraz uğraş ister. İçerisi kablo karmaşası olur gider. Ben FullT kullanıcı olarak, yeni nesil parçalarla zorluk çekiyorum.
Gigabyte Sumo 5115 kullanıyorum gayet dolu dolu bir kasa. Aliminyum alaşımlı ve soğutma sıkıntısı çekmiyorum hiç. Dışı, içi hep buzdolabı gibi kasamın. Bu yüzden alaşım kasaları tercih etmeniz daha mantıklı.

Bir diğer sorun da PSU'nun 750w+ olması. Her ne kadar Gold sertifikalı olsa da piyasada orijinal ürün yok denecek kadar az. Şahsen çok fazla Gold ve Platinium sertifikalı ürün sattım ama hep şikayetli geldiler. Ani bir voltaj yükselmesi veya dalgalanmasında, ani frekans dalgaları gönderiyor donanımlara. Sonuç olarak da ya yanıyor yada lehim patlatıyor. Sistemi tam karşılayacak + 100W fazla gelecek şekilde alınan PSU daha avantajlı olur.

--------------------------------

RAM olayını şöyle açıklıyım isterseniz ;

Elinizde bir iş var. Bu işte 3000 işçiniz var ve her işçi 15 saniyede bir mola veriyor.

3000 - 15 - 3000 - 15 sürekli bu şekilde tepkimeye giriyor.

1600 MHz'de ise 1600 - 7 - 1600 - 7 - 1600 - 7 diye gidiyor. Anlık işlem biriminin arabelleği ne kadar yüksekse o kadar çok iş geçiyor modülden.

Bu değerler makro yada milisaniye olarak değerlendirilir genelde. Normal çalışma performansını çok etkilemez, FPS'de vermez. RAM'lerin tökezlemeye başladığını, programları açıp kapattıkça, arabellek doldukça anlarsınız. Yani siz GTA V'e girdiniz çıktınız arabelleğe aldı. Chrome açtınız 7 sekmede dolaştınız ve yine arabelleğe aldı. Sonra dediniz ki biraz da The Witcher oynayım dediniz ve girdiniz. Siz oyuna başladığınızda ilk anki o yüksek performans devam ediyor ama bu sefer arada bir 1 saniyelik veri delikleri oluşuyor oyun donup geri geliyor. Burada CL15 - 7 farkı belli oluyor.

Yüksek MHz'li - CL'li bellek, arabelleğine güvenip sürekli depolama yaparken; CL 7 olacakların farkında olup arabelleği sıkıştırmamak için sürekli boşaltma yoluna giriyor. CL 7 20 programda bir boşaltırken arabelleği yani her 5MB'da boşaltırken, CL15 30MB'da bir boşaltıyor. Aralarında performans farkı %20 30 arası. 3000MHz yüksek gözükse de zamanla belli eder kendini.

Son düzenleme:
Hocam birde bakmissinizdir da technopat a bakar mısınız? Ordaki sistemler bence mukkemmel. 3500-4000 arasi bi kasa var. Ona bakin

Bilgiler için teşekkür ederim. :)
SSD olarak W/R değerini yeterli buluyorum.
Günlük 10 saat civarı çalışacağım bu nedenle ısınma ve ses konusunda problem çıkmaması için sıvı soğutucu tercih ettim.Sıvı soğutucu için H110i'nin memnun kullanıcıları var.
Açıkçası kasa çok hoşuma gitti.Bu nedenle kabloları toplayarak karmaşadan kurtulmak mantıklı.Eğer tabi parçalar sığıyorsa. :)
PSU alırken neye dikkat etmeliyim?Parçalar 650w kadar yakıyor sanırım.750W dediğiniz gibi uygun.Evga markasının şöyle bir modeli var: EVGA - Products - EVGA SuperNOVA 750 P2 Power Supply - 220-P2-0750-X1 bunu öneriyor musunuz?

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri