Önerilenlerden ve İndexten Düşen Video

• Kullanıcı Holyhero
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

Holyhero

Kayıtlı Üye
Merhabalar Özgün kanalımda izlenim alan ve kanalı taşıyan bir video var. Ancak son zamanlarda belli aralıklarda video izlenmiyor ve bu ben kanala giriş yaptığım zaman oluyor. Günde 8-10 bin izlenim alan video bazı günler 500-1000 e düşüyor. Ne zaman kanala sık aralıklarla giriş yapsam böyle oluyor.(Yada denk geliyor artık).. 1 hafta tatildeydim kanal izlenim rekoru kırmış tatilden geldim video yükledim 1 gün sonra yere çakıldı izlenimler.Artık totem yaptım kanala girmicem diyorum ama günde 2 video yüklemem lazım nasıl olcak bu iş :D
Sürekli önerilerden düşüyor 2-3 gün sonra tekrar oturuyor düşüyor oturuyor.
Var mı önerisi olan veya neden belli aralıklarla önerilerden düşüyorum kanala giriş çıkış yapmak böyle bir sorun oluşturur mu?

Youtube her kanaldaki video yu önerilenlere sırayla sokuyor, yeni videoları atıp önerilenlere sokup 2 gün kazanç sağlamasını bekleyibilirsiniz. Günlük video atacaksınız süreklilik isteyen bir sistem yapmmışlar.

Kanala girişinle alakası olduğunu düşünmüyorum bence tamamen şans.. Youtube her geçen zaman güncellik istiyor sadece

Bu önerilenlere bir ben giremedim. 3 aylık kanal 250 video var. 7k izlenim almış ne yapsam tutan videom hiç olmadı :D

Bu önerilenler nasıl takip ediliyor. Hesaba giriptemi yoksa girmeden alakalı videoları izlerkenmi Bir arkadaş anlatısa çok iyi olur. Tşk.

Bu önerilenler nasıl takip ediliyor. Hesaba giriptemi yoksa girmeden alakalı videoları izlerkenmi Bir arkadaş anlatısa çok iyi olur. Tşk.

Son 60dk da baktığında Canlı İzlenimde atıyorum son 60dk daki izlenim 19.000 normalin üstünde bir rakam olduğu için önerilenlere girmişsin demektir kontrol etmek amaçlı kendin illa nasıl görülür diyorsan seninle aynı içeriği atan rakip kanalların videosunun sağ tarafındaki videolarda kendi videonu görüyorsan yine önerilenlere düşmüşsün demektir :)

Benim gördüğüm 2 tür önerilene girme var.Burda meta verilerinizin diğer videolara yakın veya benzer olması gerekli.Başlık, etiket ve açıklamaların diğer videoları anımsatması önemlidir.Büyük kanallar bu yolla ciddi hit alabilir.Mesela o dönem challenge videoları popülerse, aynı-benzer başlıkta videolar hazırlayıp yayınlarlar.Abonelerden ciddi hit-like geldiği için de genelde bu sayede popüler videoların sağında yerlerini alırlar.

1)Videonun önerilene girmesi :
Bir video aşırı hit almaya başlar.Diğer videolara da daha az bir şekilde hit gönderir.Bu genelde videonun ilk başta hızlı hit-like ve yorum almasından olur.Bu yüzden videonun yayınlandığı gün önemlidir.Videoyu yayınladığınızda izlenimler artıyorsa, video like ve yorumlarla sürekli güncelleniyorsa video sayacı ve index sayacı hızlı biçimde artıyorsa olur.Diğer yandan youtube algoritması o video ile ilgili başka videolar bulamıyorsa, rakibiniz azsa önerilene girmenize sebep olabilir.

2)Kanalın önerilene girmesi:

Bu genelde çok büyük bir kanalla benzer bir kanalınız olduğunda gerçekleşir.Genelde eşleşen videolar ya da kanal sahibinin telif atmadığı habersiz olduğu durumlarda olur.Tüm kanal videolarına önerilenden milyonlarca hit gelmeye başlar.Kanal günlük milyonluk izlenmelere girer.Bir dahaki güncellemeye kadar (genelde 15 gün) kalır.Eğer herhangi bir sorun yaşanmıyorsa aboneler hızlı biçimde geliyorsa, izlenme oranı yüksekse önerilende kalmaya devam eder.Genelde bu tür kanallar spam olduğu için çok uzun soluklu olmaz, eğer video sahibi eşleşene izin vermiyorsa.

Diğer yandan son dönemde önerilene kanal sokmak çok zorlaştı.Büyük kanallar çok rahat videolarını sokabilirken küçük kanallar arka plana atıldı gibi.En azından kendi yaptığım kanallarda 4/5 aydır hiçbir özgün kanalı sokamadım.

Vazgeçmemek sürekli yeni yollar araştırmak lazım..Çünkü bulduğunuzda bir iki ayda bir ev araba parası kazanabilirsiniz..

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Bendeki video haftalık periyodik olarak yükseliyor sonra bi anda dip yapıyor ilginç :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri