Oyun Videosu

• Kullanıcı yklmzomer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi

yklmzomer

Yasaklanmış
Arkadaşlar merhaba,

Biliyorum oyun videoları yeterince fazla ancak YT işinde yeniyim günlük aldığım '' izlenim '' sayısı 400+ oluyor. O yüzden en azından kendime bir taban oluşturabilmek için oyun videoları çekeyim diyorum.

Videoları çekerken dikkat etmem gereken husular neler, video içi konuşmalı mıyım vs. vs.

Bu konuda ki tavsiyeleriniz alabilir miyim?

Bence Ingilizce dil olması lazım.O şekilde daha çok izlenir.Bir ara uğraştım bende.
Kanal hala duruyor.Çoğu oyun hakkında değil de videoyu kullanmak için izin istemişler.

Türkçe yapacaksan eğer bir websiten olmalı. Yani kanalın adı neyse onun websitesi olmalı. Websitesine de günlük konular arada girersen iyi bir kitle yakalayabilirsin. Bunun dışında süreklilik çok önemli. Bir de farklı olman lazım. Bunu da diğerleri ne yapıyor onları izleyerek örnek alabilirsin.

İnsanlar eğlenceli videoları izliyor yani video oyun önüne komik bir video vb çekebilirsin. Bunları oyun forumlarında paylaşabilir vb işte sosyal medyayı kullanırsın vb.

Yabancı dil olayına gelince şöyle söyleyeyim. İngilizcen yoksa uğraşma bence. Çünkü konuşman ve oyun hakkında bazı yorum yapman gerekiyor. Artık oyun videoları düz bir şekilde konulunca bazı firmalar telif atabiliyor. Oyunu yorumlamadığın için vb. Bir de müziklere dikkat et, oyun içindeki müziklerde de telif olabiliyor.

Bir de özgün diyince akla neden oyun geliyor onuda anlamıyorum. Oysa yapılacak o kadar çok şey var ki :)

Sana fikir vermesi açısından yazıyorum Ben mesala yenı bir oyun çıktığı zaman geçemediğim bölümleri youtubeden izliyordum En son olarakda gta 4 oynamıstım Yeni çıkan oyunlarda hem oyun oynayıp hem nasıl bölüm geçileceığını anlatırsan kazanırsın diye düşünüyorum Yinede seni yanıltmak ıstemem ama

Konuşarak daha dikkat çekiyor.Ama genelde yorumsuz attım.Çok kelam Ingilizce etmedik videoda. :)

Hocam Ankaralıyım '' K '' harfi eksik, pelteğim '' S '' eksik. Dur bi Türkçe'yi halledeyim sıra İngilizceye gelecek :) :)
Türkçe yapacaksan eğer bir websiten olmalı. Yani kanalın adı neyse onun websitesi olmalı. Websitesine de günlük konular arada girersen iyi bir kitle yakalayabilirsin. Bunun dışında süreklilik çok önemli. Bir de farklı olman lazım. Bunu da diğerleri ne yapıyor onları izleyerek örnek alabilirsin.

İnsanlar eğlenceli videoları izliyor yani video oyun önüne komik bir video vb çekebilirsin. Bunları oyun forumlarında paylaşabilir vb işte sosyal medyayı kullanırsın vb.

Yabancı dil olayına gelince şöyle söyleyeyim. İngilizcen yoksa uğraşma bence. Çünkü konuşman ve oyun hakkında bazı yorum yapman gerekiyor. Artık oyun videoları düz bir şekilde konulunca bazı firmalar telif atabiliyor. Oyunu yorumlamadığın için vb. Bir de müziklere dikkat et, oyun içindeki müziklerde de telif olabiliyor.

Bir de özgün diyince akla neden oyun geliyor onuda anlamıyorum. Oysa yapılacak o kadar çok şey var ki :)

Tavsiyeler için çok teşekkür ederim hocam, dikkate alacağım. Website olayından pek anlamıyorum ancak başka konular içinde kullanmayı düşünüyorum, olayı araştırma ve çözüm sürecine başlayacağım. Kodlardan falan anlamıyorum ama bu süreçte yardım edecek birisini bulmakta ümitliyim :)

Özgün konusuna gelince oyun videolarının hiti yüksek oluyor, yapımı kolay, sermayesi yok. Başka fikirler var aklımda. Zaten o fikirlere taban ve sermaye oluşturturabilmek için çabalıyorum.

Sana fikir vermesi açısından yazıyorum Ben mesala yenı bir oyun çıktığı zaman geçemediğim bölümleri youtubeden izliyordum En son olarakda gta 4 oynamıstım Yeni çıkan oyunlarda hem oyun oynayıp hem nasıl bölüm geçileceığını anlatırsan kazanırsın diye düşünüyorum Yinede seni yanıltmak ıstemem ama

Aynen hocam geçilemeyen bölümleri koymak işe yarıyor. Araştırmıştım. Teşekkür ederim tavsiyen için...

o gördüğün 400 binlik kanalların günlük kazancı 30-35 dolar mesajlaştık öyle söylediler.

şunuda ekliyorum o videolarda yapılan yorumların profillerine git hepsinin yaşı 8 ile 15 arası gibi bir şey yani çoğunluk çocuk. çocukların ilgisini çek yeter sana.

Website olayından pek anlamıyorum ancak başka konular içinde kullanmayı düşünüyorum, olayı araştırma ve çözüm sürecine başlayacağım. Kodlardan falan anlamıyorum ama bu süreçte yardım edecek birisini bulmakta ümitliyim :)
Wordpress blog işini görecektir. Kurulumu basittir ve bir çok video anlatım vardır. Bunun dışında seosunu yaparsan çok iyidir ki buda bir eklenti ile oluyor oda çok kolay. Güzel ve ücretsiz bir tema sonra yazı girmek kalıyor.

Wordpress kullanman için hostingi ise kebirhost tan alabilirsin. Hem domain hem hostingi.

kebirhost.net - Web hosting, Ekonomik, Yksek Uptime
Paket 2 işinizi görür.

20+22=42 TL. 1 yıllık. Wordpress te sorun yaşarsan kurmana da yardımcı olurum.

tonla oyun kanalı var hocam daha yeni başlayanlar çok geç kaldı.en yeni oyunları en önce oynar atarım çokda iyi oyuncuyum diyemiyorsan hiç yorma kendini.Zaten ilk 2 sayfada degilsen izlenimde alamazsın.

Wordpress blog işini görecektir. Kurulumu basittir ve bir çok video anlatım vardır. Bunun dışında seosunu yaparsan çok iyidir ki buda bir eklenti ile oluyor oda çok kolay. Güzel ve ücretsiz bir tema sonra yazı girmek kalıyor.

Wordpress kullanman için hostingi ise kebirhost tan alabilirsin. Hem domain hem hostingi.

kebirhost.net - Web hosting, Ekonomik, Yksek Uptime
Paket 2 işinizi görür.

20+22=42 TL. 1 yıllık. Wordpress te sorun yaşarsan kurmana da yardımcı olurum.

Teşekkür ederim hocam, seo olayından da pek anlamam. Açıkcası güzel fikirler geliyor aklıma özgün konusunda bayağı düşündüm fazlasıyla kategori oluşturdum. Fikir var teknik yok. Onu da araştıra araştıra acele etmeden yapacağım bakalım.

Tekrar teşekkür ederim, vaktinizi ayırdınız.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri