Özgün Çalışacak Kişilere Benden Ufak Bir İpucu

PiriReis

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar görüldügü gibi yavaş yavaş herkesin özgün çalışacak duruma geldigi bir döneme geliyoruz. Kimse fikrini paylaşmaz ancak ben ytpara ailesiyle fikirlerimi paylaşmaktan çekinmiyorum.
Asıl konuya gelelim güzel slaytlar hazırlayarak ilginç bilgiler ve enterasan bilgiler,enterasan hayvanlar,enterasan olaylar vs vs çogaltılabilir. Bunları slayt ve video şeklinde yaparsanız izlenim alabileceginize inanıyorum. Ama ilgi çekici olmalı. Bunları facebook vs sosyal medyalarda paylaşarak destekliyebilirsiniz. İnsanoglu ilginç ve enterasan olan herşeyi sever.
Ytparadan bir örnek http://www.ytpara.com/kendi-hazirla...bilgiler-serisi-part-1-kendim-hazirladim.html
Youtubeden takip ettigim bazı kanallar;Hiç Uyumadan Yaşamak Mümkün mü? - YouTube
Reklam tıklarından türkçe içerik oldugu için fazla kazanamayabilirsiniz. Ancak partnere geçerek izlenim başı daha çok paralar kazanacagınızı umut ediyorum. Hepinize iyi forumlar iyi kazançlar arkadaşlar.

Çok doğru . 1 kere özgün hazırlamanın sonunda kendi verdiğin emekle gurur duyuyorsun . çalıntı bir video hiç bir zaman gurur vermedi bana.

Örnek verdiğin kanal pek özgün sayılmaz.. Alltime10's nun kanalını kullandığını söylüyor açıklamalarında..sözde izni de varmış..ne kadar doğru bilinmez :)
Alltime10s - YouTube

öyle yüksek teknoloji , video edit bilgisi isteyen videolar direk bu kanalın yaması ama öyle resim koy altına açıklayıcı bilgi koy fln tarzı şeyler kendi hazırladıkları..

şimdi de özgün diyor musun ?

Örnek verdiğin kanal pek özgün sayılmaz.. Alltime10's nun kanalını kullandığını söylüyor açıklamalarında..sözde izni de varmış..ne kadar doğru bilinmez :)
Alltime10s - YouTube

öyle yüksek teknoloji , video edit bilgisi isteyen videolar direk bu kanalın yaması ama öyle resim koy altına açıklayıcı bilgi koy fln tarzı şeyler kendi hazırladıkları..

Türkçeye çevirip seslendirmek özgün degilmidir? yt to yt degil en azından. Özgün anlayışınız nedir sizin?

Türkçeye çevirip seslendirmek özgün degilmidir? yt to yt degil en azından. Özgün anlayışınız nedir sizin?

metinleri çevirirsin özgünüm diye geçinirsin de bahsettiğim yabancı kanalın videolarını izle bakayım..o videoları biraraya getirmek ciddi araştırma ister..o adamı çok önceden biliyorum..hakkını veriyor ..

bu adamın videolarını alıp da üstüne ingilizce metinlerin türkçesini koyup sonra ben özgünüm diye geçinmek abes.

benim fikrim budur..

herkesin yapabileceği şeyleri çevirmeye lafım yok ama böyle ultra emek isteyen yapımları çevirip özgünüm demek yanlış.

Benim o bilgileri yabancı adamdan aldığımı mı düşünüyorsunuz?

metinleri çevirirsin özgünüm diye geçinirsin de bahsettiğim yabancı kanalın videolarını izle bakayım..o videoları biraraya getirmek ciddi araştırma ister..o adamı çok önceden biliyorum..hakkını veriyor ..

bu adamın videolarını alıp da üstüne ingilizce metinlerin türkçesini koyup sonra ben özgünüm diye geçinmek abes.

benim fikrim budur..

herkesin yapabileceği şeyleri çevirmeye lafım yok ama böyle ultra emek isteyen yapımları çevirip özgünüm demek yanlış.

işin ucunda bir emek var ve adam en azından seslendirip türkçeye çeviriyor. O zaman bakarsan film kanalları türkçeye çevirip atıyorlar bunlarda emek hırsızı ve abes. Ortalıkta özgün kanallarım var diye geçiniyorlar o zaman. İşin ucunda emek varsa ve ugraşılmassa özgün sayılır benim için oda senin kararın kardeşim.

film kanalları özgün demedik ki..ben de uğraşıyorum film işiyle..etik mi değil ..ama özgün demiyorum

özgün tümüyle kendine ait olan bir eserdir..

ben özgün çalışmıyorum , çalışana da saygı duyuyorum..neyse

emek var olayı da çok büyütülüyor..sonra emek verdim diye telif atıyorlar :)

film kanalları özgün demedik ki..ben de uğraşıyorum film işiyle..etik mi değil ..ama özgün demiyorum

Neyse boşverelim :)

Hocam tek kelimeyle mükemmel . Kıskananlar çatlasın :)

Alltime10s - YouTube

Olmadığını nereden biliyorsun ? Ben çok önceden birara Rusçası için niyetlenmiştim, konuşmuştum ve sorun olmayacağını iletişim halinde kalmak istediklerini söylemişlerdi.

emek var olayı da çok büyütülüyor..sonra emek verdim diye telif atıyorlar :)

İlk posttaki kanal gayet özgün bir kanal. Bilgileri tabikide biryerden alacak, kaynak olmadan nasıl bilgi sunabilir ? Şöyle söyleyeyim, üniversitedede hiç proje hazırlamadın mı? Kaynak göstermeden teslim edebilir misin ?

Emek olayına gelince, 2 haftadır falan tüm kanallarım kapanınca özgün kanal olayını denemek istedim. 2 haftada 8 video hazırladım, videoların hazırlanması herbiri 2 ile 3 saat arası sürüyor. Sonra girip videolarımı aratayım dedim, sıralamasına bakmak için. 2 tane farklı eleman videolarımı atmış. Aylarca spamdan para kazanmış biri olarak, ilk önce mesaj attım 2 gün içinde dönmezsen telif atacağım diye ki ikisinede gönderdim ve silindi videolar. Eğer videolara emek verseydin neden büyütüldüğünü anlardın : )

Neyse tabiki bunlar senin düşüncelerin. Konuya gelirsek güzel olmuş. Bunları paylaşmak için ilgili imleme siteleri bulmak gerekli. Bu konuda eğer bilgin varsa paylaşırsan konu çok yararlı olur Ben 1-2 seneye herkesin özgün video olayına dönmek zorunda kalacağını düüşünüyorum.

Olmadığını nereden biliyorsun ? Ben çok önceden birara Rusçası için niyetlenmiştim, konuşmuştum ve sorun olmayacağını iletişim halinde kalmak istediklerini söylemişlerdi.

İlk posttaki kanal gayet özgün bir kanal. Bilgileri tabikide biryerden alacak, kaynak olmadan nasıl bilgi sunabilir ? Şöyle söyleyeyim, üniversitedede hiç proje hazırlamadın mı? Kaynak göstermeden teslim edebilir misin ?

Emek olayına gelince, 2 haftadır falan tüm kanallarım kapanınca özgün kanal olayını denemek istedim. 2 haftada 8 video hazırladım, videoların hazırlanması herbiri 2 ile 3 saat arası sürüyor. Sonra girip videolarımı aratayım dedim, sıralamasına bakmak için. 2 tane farklı eleman videolarımı atmış. Aylarca spamdan para kazanmış biri olarak, ilk önce mesaj attım 2 gün içinde dönmezsen telif atacağım diye ki ikisinede gönderdim ve silindi videolar. Eğer videolara emek verseydin neden büyütüldüğünü anlardın : )

Neyse tabiki bunlar senin düşüncelerin. Konuya gelirsek güzel olmuş. Bunları paylaşmak için ilgili imleme siteleri bulmak gerekli. Bu konuda eğer bilgin varsa paylaşırsan konu çok yararlı olur Ben 1-2 seneye herkesin özgün video olayına dönmek zorunda kalacağını düüşünüyorum.

Teşekkürler hocam yorumunuz için. Bildigim kadarıyla imleme siteleriyle ilgili konu forumda vardı. Ancak imleme sitelerine gerek kalacagını düşünmüyorum. Çok ilginç oldugu sürece videolar abonede getirir izlenimde. Facebook sayfası alarakda bu videoları destekliyebilirsiniz arkadaşlar ;) :)

Olmadığını nereden biliyorsun ?

canım kardeşim önce tüm postları oku sonra gel beni eleştir..

o ilk dediği videoya lafım yok , zaten onun sahibi bana mı dedin yazmış hayır senle ilgisi yok ikinci videoya lafım demişim yorumlara bakarsan..

ikinci kanalı da neden ayrı bir kefeye koyduğuma gelince..

örneğin üzerinden gidiyorum..projen için bilmem a filminin 14.dakikasından bir kesiti alabilir misin hatırlayıp..ya da b belgeselinden bir kesiti..
bunlar hep kültür birikim isteyen şeylerdir..

öyle google a aratarak bulunmaz.. kafana bakar

biraz düşün idrak ediceksin anlatmak istediğimi..ilk videoya lafım yok.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri