Özgün çalışmak istediğin halde yapamıyor musun? Oku!

• Kullanıcı userlove
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi

userlove

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Biliyorum ki bu forumda çoğu kişi özgün içerik çalışmadan para kazanıyor. Bazı arkadaşlarımız ise özgün içerik yapmaya başlıyor fakat hayal kırıklığı yaşıyor. Bu arkadaşlarımıza bir şeyler söylemek istiyorum.

Öncelikle bu iş sadece sizin ile alakalı. Yapmanız gereken şey şu; özgün içerik yapmaya başlarken aboneleri, izlenimleri ve özellikle para kazanmayı tamamen aklınızdan çıkartın. Sadece zevk almaya bakın. Siz bunları aklınızdan çıkartmadığınız sürece özgün içerik yapmanız neredeyse imkansız. Şunu da bilmenizi isterim ki o 1 milyon abonesi olan kanalların da videoları ilk başta 100.000 izlenmedi ve neredeyse hiç biri profesyonel değildi. Sadece bu işe devam ettiler ve bu noktalara geldiler.

Bu yüzden sadece yapmak istediğiniz şeye odaklanın ve başka şeyleri umursamayın, onlar zaten zaman ile gelecek.

hocam öle diyorsunda bakıyorum bende oyun videosu çekmek için oyun aldım orjinal kurmayla ugrasıyorum ama aynı işi yapan burak mesela paraya para demiyor bir arkdas vardı forumda çok güzel video çekti 3 tane o da en fazla 50 gösterim almıs :d yani bu forumda hersey spam video üzerine kurulmus mözgün konu için fikir arıyorum görüş arıyorum 100 kişiden biri cevap veriyor NOt olarak sölim kimseye özgün ne çeksem die saçma sapan bir soru sormadım sormamda ama özgün diince facebookdan sayfa satın almak vb öneriler geliyor bunada herkesin maliyeti yetmiyor haliyle

Doğru teşhis Bravo. Ben herzaman söylüyorum, bu işe yeni başlanılıyorsa, ve eğer elinizde paralel bir internet siteniz yoksa, organik facebook twitter sayfanın yoksa ve Türkçe çalışacaklarını 3-5 ay birşey beklemeyin hiç. Belki çok dikkat çekecek bir video olur patlar gider bilemem ama normalde şartlarda biranda videonun patlaması çok yüksek bir ihtimal değil

özgün video çekmek süreklilik gerektiren bir iş en az 2-3 ay gerektiriyor

Özgün çalışmak için video çekmek de şart değil bence.Video oluşturarak de çalışılabilir.

hocam öle diyorsunda bakıyorum bende oyun videosu çekmek için oyun aldım orjinal kurmayla ugrasıyorum ama aynı işi yapan burak mesela paraya para demiyor bir arkdas vardı forumda çok güzel video çekti 3 tane o da en fazla 50 gösterim almıs :d yani bu forumda hersey spam video üzerine kurulmus mözgün konu için fikir arıyorum görüş arıyorum 100 kişiden biri cevap veriyor NOt olarak sölim kimseye özgün ne çeksem die saçma sapan bir soru sormadım sormamda ama özgün diince facebookdan sayfa satın almak vb öneriler geliyor bunada herkesin maliyeti yetmiyor haliyle

Hocam ilk yazdığımda dediğim gibi, para olayını tamamen çıkart aklından. Bana sorarsan para senin bu işte en büyük düşmanın. Ne yapmak istiyorsan onu yap, eğlenmene bak ve sabret. Elbet elin boş dönmeyeceksin.

---------- Mesaj saat 15:12:33 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 15:11:43 civarında gönderildi. ----------

Özgün çalışmak için video çekmek de şart değil bence.Video oluşturarak de çalışılabilir.

Elbette, her şey olabilir.

forumda çok güzel video çekti 3 tane o da en fazla 50 gösterim almıs :d yani bu forumda hersey spam video üzerine kurulmus mözgün konu için fikir arıyorum görüş arıyorum 100 kişiden biri cevap veriyor

Armut piş ağzıma düş. Siz bu düşünceyle yürürseniz ne spam yaparak nede özgün video yaparak para kazanabilirsiniz. Bir şeyler vermeden bir şeyler bekleyin sonra da olmuyor, yapamıyorum, başaramıyorum tarzında mesajlar atın.

Yahu arkadaş adamın fikri yoksa sana ne verecek ? Senin fikrin var mı ? Yok. Ben sana sorsam özgün videolar çekeceğim ne diyeceksin valla bende arıyorum. He işte bende arıyorum. ;) O yüzden kimseye laf edinme.

Arkadaş konusun da diyor ki izlenimlere, abonelere aldanmayın bunlar yavaş yavaş oluyor. O gördüğünüz aboneli veya izlenimi yüksek kişilerde bir anda böyle yapmadı diyor. Sen diyorsun ki ama arkadaşta video çekti 50 - 60 izlenim aldı.

Daha diyecek bir şey yok. Konu ne anlatıyor sen ne anlatıyorsun.

Yahu arkadaş adamın fikri yoksa sana ne verecek ? Senin fikrin var mı ? Yok. Ben sana sorsam özgün videolar çekeceğim ne diyeceksin valla bende arıyorum. He işte bende arıyorum. ;) O yüzden kimseye laf edinme.

Not düşmüşsün ya hocam bende şu kısmı not düşüyorum sana demedim. Örnek verdim. ;)

Özgün çalışmaya başladım. Uzun vadeli düşünmek lazım arkadaşın dediği gibi, zamana bırakmak lazım. Öyle 15-20 videoyla, 1-2 ayda olacak olsa zaten kimse spam yapmazdı. Sabır, süreklilik, kanal bilinci oluşturma bu işte en önemli noktalar. Spam çalışıyor muyum, evet, günü de kurtarmak lazım di mi :)

Arkadaşlar benimde böyle özgün bir gameplay girişimim var,
Şunu söylemem gerekir ki bu iş 3-4 ayın işi değil.Kesinlikle en az tahminime göre 1-2 yıl sürekli 2 günde bir ve ya günde bir video atarak kazanabiliyorsunuz.Şu an 2000 aboneli bir kanala sahibim ve attığım videolar bir gün içinde 700 izleniyor.Ben pek dert etmiyorum açıkçası.Şu an sadece aldığım oyunun parasını karşılıyor.Fakat ileriyi düşünerek güzel bir yatırım yapıyorum diye kendimi avutuyorum.İlk önce gelen 10 15 abonenize seviniyorsunuz.Sonrasında her gün 50 60 abone gelmeye başlıyor ve insanların gerçekten sizin kendi ürettiğiniz videolara çok güzel diye yorum atması bile paha biçilemez :)

mümkünse türkçe çalışmayın. 62 bin aboneli yabancı kanalım var çok güzel işler yapmaya başlıyorum.her gün 100 abone en kötü

Şu anda tek kanal üzerinden kazanıyorum.2010 'da açtığım kanalım.Toplamda 425 videom var hepside kendi yapımlarım.Alıntı değil.2013 ortaları adsenseye kaydoldum.Adsense olmasa bile video yapan biriyim.Para kazanmayı keyfi bakıyorum.Videolarıma yorum gelmesi daha keyifli.

Armut piş ağzıma düş. Siz bu düşünceyle yürürseniz ne spam yaparak nede özgün video yaparak para kazanabilirsiniz. Bir şeyler vermeden bir şeyler bekleyin sonra da olmuyor, yapamıyorum, başaramıyorum tarzında mesajlar atın.

Arkadaş konusun da diyor ki izlenimlere, abonelere aldanmayın bunlar yavaş yavaş oluyor. O gördüğünüz aboneli veya izlenimi yüksek kişilerde bir anda böyle yapmadı diyor. Sen diyorsun ki ama arkadaşta video çekti 50 - 60 izlenim aldı.

Daha diyecek bir şey yok. Konu ne anlatıyor sen ne anlatıyorsun.
ayrıca mesajımda hangi kısım armut piş agzıma düşlük kısım nedir yani çok merak ettim nerden vardın bu kanıya

Not düşmüşsün ya hocam bende şu kısmı not düşüyorum sana demedim. Örnek verdim. ;)

neden bu kadar agresifsin anlamıyorum
Yahu arkadaş adamın fikri yoksa sana ne verecek ? Senin fikrin var mı ? Yok. Ben sana sorsam özgün videolar çekeceğim ne diyeceksin valla bende arıyorum. He işte bende arıyorum. ;) O yüzden kimseye laf edinme
bu yukardaki cümleyi sölemenle benim mesajı anlamadıgın çok belli anlamassın die tekrar sölüyorum herhangi bir marka güçlü bir finans kaynagın yoksa özgün video izlenmesi çok çok çok çok zor ve düşük bir ihtimal

Haklısınız hocam, şu yaz gelsin benim çok iyi bir fikrim var ve tutacağına eminim.

ya spamcı olacaksın yada özgün çalışacaksın
özgün sabır ister kanallarının yıllanmış olması gerek
spamda ise aktif olman sürekli gözetlemen gerek

spam özgünden daha fazla kazandırır , ama sürekli kontrol gerek
o yüzden ben son zamanlarda özgünü tercih ediyorum :)

mümkünse türkçe çalışmayın. 62 bin aboneli yabancı kanalım var çok güzel işler yapmaya başlıyorum.her gün 100 abone en kötü

Neden Türkçe çalışmayalım ? :)

Şu an en büyük boşluk bence Türkçe kanallarda var. Yani yabancı açmayın demiyorum ama Türkçe yerine ingilizce tercih edin demek bence yanlış. Türkçe kanal ile başarılı olacaksak Türkçe çalışalım.

Şu an kendimden örnek vereyim. Türkçe kanalım var ve 4 video ile yaklaşık 250 bin izlenimi ve gün geçtikçe yükselen abone trafiğim var. Ben buradan gelecek para yerine biraz daha tanınmaya bakıyorum. Çünkü yaptığım video konu itibariyle prestijde getiriyor ve aynı zamanda ileride gelir.

Neden Türkçe çalışmayalım ? :)

Şu an en büyük boşluk bence Türkçe kanallarda var. Yani yabancı açmayın demiyorum ama Türkçe yerine ingilizce tercih edin demek bence yanlış. Türkçe kanal ile başarılı olacaksak Türkçe çalışalım.

Şu an kendimden örnek vereyim. Türkçe kanalım var ve 4 video ile yaklaşık 250 bin izlenimi ve gün geçtikçe yükselen abone trafiğim var. Ben buradan gelecek para yerine biraz daha tanınmaya bakıyorum. Çünkü yaptığım video konu itibariyle prestijde getiriyor ve aynı zamanda ileride gelir.

ben yabancı dilime güvendiğimden oradan geçiniyorum ama ilk olarak işe türkçe ile başladım.arkadaşlar sağolsunlar youploadere kaydetmişler kanalımı , izmir kordonda elimizde kamera açı bulmaya , eve gelip saatlerce video editlememizi aldırmadan anında kanalımızdan kopyalıyorlar.en basiti şu türkçe miley cyrus adamları düşün, o video youtubede 400-500 kez yine yüklenmiştir.

sabah 5 te kalkıp nevşehirde o güzel güneşin doğuşu altında hikaye anlatıyoruz,youtubeye atıyoruz anında kopyalanıyor.kopyalanmasa bile altına küfürlü yorumlar görüyoruz bol bol.aynı videoyu ingilizce attım anında #nevsehir # turkey etiketlerini attım japon ,koreli turistler güzel güzel yorumlar attı 800k izlenim aldım.ve tabi güzel dilekler ile.

Merhaba arkadaşlar,
Biliyorum ki bu forumda çoğu kişi özgün içerik çalışmadan para kazanıyor. Bazı arkadaşlarımız ise özgün içerik yapmaya başlıyor fakat hayal kırıklığı yaşıyor. Bu arkadaşlarımıza bir şeyler söylemek istiyorum.

Öncelikle bu iş sadece sizin ile alakalı. Yapmanız gereken şey şu; özgün içerik yapmaya başlarken aboneleri, izlenimleri ve özellikle para kazanmayı tamamen aklınızdan çıkartın. Sadece zevk almaya bakın. Siz bunları aklınızdan çıkartmadığınız sürece özgün içerik yapmanız neredeyse imkansız. Şunu da bilmenizi isterim ki o 1 milyon abonesi olan kanalların da videoları ilk başta 100.000 izlenmedi ve neredeyse hiç biri profesyonel değildi. Sadece bu işe devam ettiler ve bu noktalara geldiler.

Bu yüzden sadece yapmak istediğiniz şeye odaklanın ve başka şeyleri umursamayın, onlar zaten zaman ile gelecek.

Senin özgün kanalin varmi?

neden bu kadar agresifsin anlamıyorum
Yahu arkadaş adamın fikri yoksa sana ne verecek ? Senin fikrin var mı ? Yok. Ben sana sorsam özgün videolar çekeceğim ne diyeceksin valla bende arıyorum. He işte bende arıyorum. ;) O yüzden kimseye laf edinme
bu yukardaki cümleyi sölemenle benim mesajı anlamadıgın çok belli anlamassın die tekrar sölüyorum herhangi bir marka güçlü bir finans kaynagın yoksa özgün video izlenmesi çok çok çok çok zor ve düşük bir ihtimal

Sen bu yazında herkesin durumu müsait değil dedin sadece. Buna zaten hem fikiriz. Ben de bundan bahsetmedim. ;)

Yazmış olduğun cümle ne kadar Türkçe karakterler içerse de okuması güç bir cümle olmuş zaten.

Ayrıca moda oldu karşısında ki İnsanın bir olayı anlayıp anlamadığını çözebilmek. Benim mesajımı anlamadığın belli. Senin mesajın bir şey anlatmıyor ki ben bir şeyler anlayayım. Anlattığı şekli ile de cevap verdim zaten.

Agresif değilim ben dostum. Adam orada ne bahsediyor sen neden bahsediyorsun. İkisinin alakasını göster bana eyvallah. Adam diyor ki izlenim, abone hemen beklemeyin ileri de eski videolarınız da izlenir. Sen diyorsun ki ama hocam geçen forumdan bir arkadaş da video çekti 50 - 100 izlendi. :D Bir şey demiyorum daha da cevap atmayacağım. Konu dışına çıktık zaten.

arkadaşlar herkezin herseye güzel bi yorumu var bakın forumu arastırın cok cok yararlı bilgiler bulucaksınız zaten ama sadece okumakla kalmayın okudugunuzu sindirin

mesela benim forum gecmişim fazla yok surda 1 aylık biriyim fakat serkan abinin nerdeyse butun konularını okudum ve okudugum bütün konularda da anlattığı taktiklerin yöntemlerin hepsi tek bir kapıya çıkıyor sen ne kadar kaynak bulursan bul nekadar özgün video bulursan bul ama serkan abininde konularında bahsettiği ama bazılarının algılayamadığı bazı algılayanlarında uygulayamadığı tek bişi var

"Deneme Yanılma"

Spamda yapıyorsan deneme yanılmalarla sonuca varabilirsin özgünde çalışıyorsan yine aynı şekilde denemeden bilemezsin ?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri