Özgün içeriğe başlarken izlenme konusunda neler önerirsiniz?

• Kullanıcı sekoman17
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

sekoman17

Kayıtlı Üye
Merhabalar, elimden geldiği kadar kısa tutacağım bu yazımı o yüzden zaman ayırıp okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.

2015 yılı sonunda spam ve özgün karışık kanallarla başlamıştım bu işe ancak gerçekten farklı özgün içerikler üretiyorken bunlara çok zaman harcamam ve spamın yanında çok az kazandırması beni spama itmişti.

Yıllar geçtikçe bir şekilde tutunmaya çalıştım, hala az buz bir kazançla eşleşenle kazanmaya uğraşıyorum. Tek korkum ve beni özgün çalışmamaya iten şey haftalarca emek verip ürettiğim kaliteli ve özgün bir içeriğin 2 izlenimde kalmasıydı... Arkadaşlar ben youtube'ün istediği gibi hızlı içerikler üretemiyorum, ayda bir video atarak yıllarca beklemem gerekir bu işten gelir elde edebilmem için ve bu kadar dayanamam. Beni motive eden şey ortaya çıkardığım üründen para kazanabilmem. Şimdi size içinde bulunduğum durumdan fakir edebiyatı yapmam doğru olmaz, başka bir sektörde de yapamam. O yüzden ben yaratıcılığımı ve özgürlüğümü kullanarak YT ile gelir elde etmek istiyorum.

Spam ve benzer içerikleri yavaşça bırakıyorum ve özgün fikirler üstünde çalışıyorum, pek çok fikrim var spam çalıştığım katagoride özgün içerik üretmem için ve yapay zekanın gelişiyor olması ben hem ses hemde müzik konusunda hızlandırarak bu haftalar sürecek içerik üretimini günlere düşürmemi sağlayacaktır, özgün çalışan arkadaşlardan tek ricam aşağıdaki maddelere kendi deneyimlerine dayanarak cevaplar yazmasıdır, spam - özgün arasındaki geçiş yapmak isteyen benim durumumda olan insanlar için çok faydalı olacaktır;

Ben anime ve dizi spamı yaptım, şimdi yapacağım kanal konsepti özet anime - diziler ve öneriler - yorum tarzında olacak. Bir diğeri de müzik kanalı olacak.
İngilizcem çok iyi ancak rekabet ve bu tip kanallar çok, o yüzden önce rekabet yok kadar az olduğu için Türkçe Başlayacağım.

1. Kanalı sıfır açmak mı yoksa eski bir kanal kullanmak mı hızlı büyüme sağlar?
  2. Kullandığımız kanalda önce spam çalışıp abone toplayıp sonra içerikleri tamamen silsek ne olur?
  3. Spam içerikler artık önerilen videolara hiç çıkmıyor, özgün içeriklerde benzer durum yaşanır mı?
  4. Hızlı bir ivme yakalamak için güncel olaylara mı yönelmeliyiz yoksa reklam gibi yatırımlar mı yapmalıyız?
  5. İnstagram gibi diğer sosyal platformlarda büyümek YT kanalımıza iyi sayıda abone çeker mi?
  6. YT para kazanma açmak yapay zeka ile ne kadar mümkün? Seslendiren robot sesler eşsiz olamalı mı?
  7. PK kapanması ve kanıt istenmesi durumunda kendimiz video çekip kanalımdaki ses bana ait değil, yapay zekayla her şeyi yapıyorum demek pk geri açılmasını sağlar mı?
  8. Özet içerikler yasal diye biliyorum bunları izlettirmenin tek yolu güncel dizileri vs mi izletmek?
  9. Son olarak sıfırdan başlangıç için güncel algoritmada sizin kendi düşüncenüz ve öneriniz bir kaç satırla nedir?

En azından şu soruya bir cevabı olan var mı, özgün videolar neden hiç önerilmiyor? Hadi spam neyse de özgünlerde durum neden bu? Kanalın olduğu hesap mı, ip mi? Nadirde olsa bir kaç spam videomu önerilerde görebiliyorum ama çok durmuyor, genelde sadece YT arama veya harici... Özgünde böyle, sağda solda deli gibi paylaşıyorum özgün içeriğimi ancak sadece benim linkten gelenler...

Spam zamanı özgün için kafa yoranlar iyi bir kategori bulanlar o zamandan beri kazanıyorlar Şimdide yapay zeka çağı artık bir sonrakı aşamada yapay zekaya adapte olanlar bence bu sektörde kalmayı başaracak Yapay zeka nın yaptığı kısa videoları izledım bu hızla gıderse 3 ay 5 ay 1 sene sonra belkıde yapay zekaya dıyeceksın bana su konu hakkında fılmı yap o sana yapacak dehset gelışmeler oluyor Bu durumda ben nıye sıkıcı ve zor 3d program ile after effect ile vıdeo yapmaya urasayım Tabı youtube vs yapay zekaya ne kadar ızın verecek Soranın ürettığı vıdeo yu ızleyınce ne kadar ileri boyutta olduğunu anladım Ben çalısıyorum artı tarlaya çalısmaya gıdıyorum bir takım sağlık sorunlarım var zamanım yok pek youtube ile ilgilenemıyorum ama spamdan özgüne geçmeyı başaranlar 2013 den beri hala nasıl varlar ise bence yapay zekaya adapte olanlar da bundan sonra var olmaya devam edecek

---------- Spam Engelliyici 07:29 ---------- Önceki Mesaj 07:15 ----------

YouTube Kanalınızı Hızlı Büyütme Rehberi
Kanal Sıfırlama vs Eski Kanal:

Hızlı Büyüme: Sıfırdan başlamak, özgün içerikler ve niş bir alana odaklanmakla daha hızlı büyüme sağlayabilir. Eski bir spam kanalı, izleyici kitlesi ve algoritma tarafından cezalandırılabilir.
Uzun Vadeli Başarı: Eski bir kanalı temizlemek ve yeni bir içerik stratejisi oluşturmak, sıfırdan başlamaktan daha kolay olabilir.
Spam İçeriklerin Etkisi:

Spam içerikler, platform tarafından cezalandırılabilir ve önerilere çıkma şansı azalır.
Özgün ve değerli içerikler, izleyici kitlesi ve algoritma tarafından ödüllendirilir.
Hızlı Büyüme Stratejileri:

Güncel Olaylara Yönelmek: Trendleri takip etmek ve güncel olaylara dair ilgi çekici içerikler üretmek izleyici çekebilir.
Reklam Yatırımı: Hedef kitlenize reklam vererek kanalınızı daha fazla kişiye ulaştırabilirsiniz.
Diğer Platformlarda Büyüme: Instagram gibi platformlarda kanalınızı tanıtmak ve takipçi kitlenizi büyütmek faydalı olabilir.
YouTube Para Kazanma:

Yapay Zeka Kullanımı: Robot sesler özgün olmak zorunda değildir, ancak içeriklerinizin bilgilendirici ve ilgi çekici olması önemlidir.
Yapay Zeka ile Para Kazanma: Yapay zeka, içerik prodüksiyonunu hızlandırmaya yardımcı olabilir, ancak tek başına para kazanma garantisi sunmaz.
PK Kapanması:

Kanıt Gösterme: Sesinizin size ait olduğunu kanıtlayan videolar sunmak PK'nın geri açılmasını sağlayabilir.
Yasal Uyarılar: Yasal uyarılara uymak ve platform kurallarına riayet etmek önemlidir.
Özet İçerikler:

Yasal Durum: Özet içeriklerin yasal olup olmadığı karmaşıktır. Telif haklarına ve adil kullanıma dikkat etmeniz gerekir.
Özet İçerik Üretme: Güncel diziler yerine, kendi yorumlarınızı ve analizlerinizi katarak özgün özet içerikler üretebilirsiniz.
Sıfırdan Başlangıç için Öneriler:

Niş Alan Seçin: Belirli bir konuya odaklanmak ve kaliteli içerikler üretmek izleyici kitlesi oluşturmanıza yardımcı olur.
SEO Optimize Edin: Başlıklar, etiketler ve açıklamalar gibi unsurları optimize ederek videolarınızın arama sonuçlarında görünürlüğünü artırabilirsiniz.
Tutarlı Olun: Düzenli olarak video yayınlamak ve izleyicilerinizle etkileşim kurmak önemlidir.
Analizleri Takip Edin: Kanalınızın performansını analiz ederek hangi içeriklerin daha iyi iş yaptığını görebilirsiniz.
Unutmayın: Hızlı büyüme garanti değildir. Başarı için sabırlı olmak, kaliteli içerikler üretmek ve platform kurallarına uymak önemlidir

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri