Özgün için Softbox lı video Çekimim Yorumlarınızı Bekliyorum

• Kullanıcı Chipoyun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi

Chipoyun

Kayıtlı Üye
Merhaba Arkadaşlar Masaüstü tanıtım çekimleri için 1 hafta önce 2 deneme yapmışdım Konusu Burada Yeni Deneme Çekimimde 2 adet softbox yaptım ve 3. deneme çekimimi 2 softbox e bir led ile yaptım bakalım beğenecekmisiniz lütfen herkez olumlu olumsuz ne görüyorsanız yorumunuzu esirgemeyin.

1. Amatör Çekim Beyaz Lake Masa

https://www.youtube.com/watch?v=6iTMoqlyrGQ

2. Amatör Çekim Yaldızlı Masa

https://www.youtube.com/watch?v=-AEcpPaIBVk

3. Softboxlı Çekim Beyaz Lake Masa

https://www.youtube.com/watch?v=jqAlkcREqQg

Lütfen İzleyen ve Olumsuz yönlerini önerilerinizi benimle paylaşın

Geçen Konudaki Bazı Yorumlar

hocam ilk videoda ışık yetersiz ve çok gölge mevcut softbox kullanmanız lazım

ilki beyaz masa daha güzel duruyor hocam

beyaz masada daha net gözükür oyuncaklar
edit : 2.ci videoda ışıgı yukardan vurabilirsen 10 numara görüntü elde edersin.

hocam bu forumda teknokips diye bir youtube adresi olan arkadas var oda masada telefonla ılgılı ıncelemeler yapıyor gayet aydınlık ona sorabılırsın sımdı nıckname ını unuttum

hocam yıldızlı masa ışıklı sekılde gayet guzel görsellık katıyor

Yaldızlı masanın ışıklı hali olsun ışık yukarıdan vursun masaya, led in önüne masaya ışık vurucak yere doğru olan tarafa led in önüne 1 metreye 1 metre uzunluğunda çerçeve çıta yap ve o çıtanın üstünü beyaz tülbent yada kalın olmayacak şekilde beyaz bir kumaşla çerçevele onu ledin önüne koy led arkadan masa üstünü aydınlatırken ortamı doğal hale getirir bu şekilde led direk cisime vuruyor ve ışık rahatsız ediyor, dediğim gibi yap daha iyi sonuç alıcaksın, başarılar.

birincisi daha çok hoşuma gitti

Üstteki daha iyi duruyor gibi geldi ama gölge olayı kötü olmuş..

Son düzenleme:
Konuyu takip ediyorum açıkcası 3. softboxlu olan iyi ama yetersiz geldi bana ışık seviyesi veyahut masanın lake olması çok fazla parlamasından dolayı öyle gelmiş olabilir. Bu arada soft boxları kendiniz mi aldınız yaptınız mı bunları da anlatırsanız veya kaynak verebilirseniz herkes yararlanabilir.

Çözemedim aslında görüntü net ama bi karartı mı var bana mı öyle geliyor yine de görüntü kalitesi güzel olmuş.

Konuyu takip ediyorum açıkcası 3. softboxlu olan iyi ama yetersiz geldi bana ışık seviyesi veyahut masanın lake olması çok fazla parlamasından dolayı öyle gelmiş olabilir. Bu arada soft boxları kendiniz mi aldınız yaptınız mı bunları da anlatırsanız veya kaynak verebilirseniz herkes yararlanabilir.

Çözemedim aslında görüntü net ama bi karartı mı var bana mı öyle geliyor yine de görüntü kalitesi güzel olmuş.

softboxları kendim yaptım değerli dostum biraz uğraştırdı teşhizat falan ampul olarak 125 wat değerinde beyaz ambul kullandım 2 adet aldığım yer 1-2 kullanıma tam parlar dedi lambalar

Hocam 3. video diğer 2 video göre çok iyi
evet gölge kalmadı gibi :=) ama siz değerli arkadaşlarımın olumsuz yorumları ile daha iyi yapmayı hedefliyorum

önerilere kulak vermeniz çok hoş olmuş hocam iyi bi gelişme kaydetmissiniz softbox'ları yukardan yansıtırsanız daha iyi sonuçlar alıcağınıza inanıyorum bide öyle denermisiniz

üst tarafta da bir aydınlatma olursa 3.videodaki o karanlık oda hissi azalacaktır bence.

önerilere kulak vermeniz çok hoş olmuş hocam iyi bi gelişme kaydetmissiniz softbox'ları yukardan yansıtırsanız daha iyi sonuçlar alıcağınıza inanıyorum bide öyle denermisiniz

est. dostum sizin önerilerinizi dinlemeyip ne yapacağım :)
bu videoda olumsuz gördüğün şeyleri yazarsan 4. denemede toplu olarak onlarıda yok etmeye çalışıyım kanala sağlam bir giriş yapmış olyım ışık ve kamera görüntüsü ile

Hocam, bir tanede karşıya koysanız daha iyi olur yada 125 watt olan ampülleri arttırın, güzel hoş video (özellikle 3) fakat orta kısımda karanlık var. Yapabiliyorsan kameranın altındaki led ile değilde, masanın tam üstüne gelecek şekilde bir techizat yapabilirsen 10 numara olur, kamera altı ledi etkilemiyor neredeyse

Hocam, bir tanede karşıya koysanız daha iyi olur yada 125 watt olan ampülleri arttırın, güzel hoş video (özellikle 3) fakat orta kısımda karanlık var. Yapabiliyorsan kameranın altındaki led ile değilde, masanın tam üstüne gelecek şekilde bir techizat yapabilirsen 10 numara olur, kamera altı ledi etkilemiyor neredeyse
tamam dostum ona bi çözüm bulmayı deniyim masanın üstünde nasıl sabit tutacağız ışığı o sorun :)

tamam dostum ona bi çözüm bulmayı deniyim masanın üstünde nasıl sabit tutacağız ışığı o sorun :)

Tripot kullanır gibi kullanılabilir hocam. Webteknonun bir introsu var, şirket içini gösteriyor, teknolojiye atarlanan adamın masasını gösteriyor. Tam kafes gibi masanın üstüne gelen bir kamerası var. O masayı net çekiyor.

Sende aynı mantıkla, kamera yerine üstten bir ampül kullanarak, gerekirse tavandan sarkıtarak (Daha mantıklı) yapabilirsin.

Hocam inşllah yaparsın, özgün video çekmeyi o kadar istiyorum ki, öğrenciyiz ve yurtta kalıyoruz, özel ev olsa, kesin şu anda çekiyor olurdum 1 kişi bile izliyecek olsa :) Elimden geldiğince bu konuda fikir verebilirim size, kolay gelsin

Tripot kullanır gibi kullanılabilir hocam. Webteknonun bir introsu var, şirket içini gösteriyor, teknolojiye atarlanan adamın masasını gösteriyor. Tam kafes gibi masanın üstüne gelen bir kamerası var. O masayı net çekiyor.

Sende aynı mantıkla, kamera yerine üstten bir ampül kullanarak, gerekirse tavandan sarkıtarak (Daha mantıklı) yapabilirsin.

Hocam inşllah yaparsın, özgün video çekmeyi o kadar istiyorum ki, öğrenciyiz ve yurtta kalıyoruz, özel ev olsa, kesin şu anda çekiyor olurdum 1 kişi bile izliyecek olsa :) Elimden geldiğince bu konuda fikir verebilirim size, kolay gelsin
bu güzel düşüncelerin için ne kadar teşekkür etsem az inşallah dileklerin ve isteklerini gerçekleştirirsin diğer öneri için bi yol bulacağız artık :)

Ücünede dikkatli baktim hocam 2 ve 3 bence gayet guzel. Her iki tarzda guzel videolar cekilebilir. Ben en cok golge olayina dikkat ettim. O yuzden 2 ve 3 daha iyi. Basarilar.

est. dostum sizin önerilerinizi dinlemeyip ne yapacağım :)
bu videoda olumsuz gördüğün şeyleri yazarsan 4. denemede toplu olarak onlarıda yok etmeye çalışıyım kanala sağlam bir giriş yapmış olyım ışık ve kamera görüntüsü ile

abi ışık dışında bide el bakımı çok önemli sizin işte onada dikkat etmen gerekicek :D son zemine kanalının logosunu filan koy sade durmasındansa hem süslemiş olursun hemde akılda kalıcı olur diye düşünüyorum logon bi sticker şeklinde bastırabilirsin :D

tek eksiği yukarıdan softbox galiba, karanlık görünüyor biraz. yinede çok kaliteli görüntü rahatsız edici değil kesinlikle.
kolay gelsin abi başarılar...

Çok hoş olmuş çok güzel göüküyor softboxu nasıl yaptınız ? ne ile

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri