Özgün Olmak Artık Çok Kolay!

• Kullanıcı sonnoktam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi

sonnoktam

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.sonnoktam.net
Merhaba değerli meslektaşlarım ;
Öncelikle dediğim yöntemi bir ay önce 30 a yakın video ile denedim günlük 1k alan videolarım oldu.
Şuan yapmıyorum sizler yapın en azından bilgisayarım o kadar hantal ki zor açılıyor diyebilirim :)
Kamera derdiniz olmayacak!
Ne çekeyim derdiniz olmayacak!
Kategorim ne olsun derdi olmayacak!
Ünlem spam derdin zaten olmaz :)

Mantık çok basit ben kimseden henüz görmedim bu gibi birşeyi. fakat çok kurnaz olmak lazım.

Öncelikle şunu belirtmek isterim uzun zamandır turizm de çalışıyorum ve artık yabancı misafirlerimizin neler istediğini onlar söylemeden tahmin etmek hiçde güç olmuyor.
Ve onlar araştırma geziyi özellikle tarihi eserlere bayılan insanlardır bizim gibi mangal peşinde hiç olmazlar eminolun.
Şunu unutmayın yapacağınız işi temiz yaparsanız youtube var oldukça bunun kaymağını bol bol yersiniz üç beş değil herkes yer ama bu fikri genişletmeniz lazım kendinizce ben sadece bir yol göstermek istiyorum fikir çok da geniş çaplı olabilir.
Ülkemizi tanıtacağız sizlerle ve kamera vs kullanmadan!
Hadi başlayalım.
Bize bu konuda bir yardımcı lazım öncelikle tabiki google!
Ben basit bir örnekle yola çıkacağım.
Konumuz Kız Kulesi olsun.

' Maiden's Tower ' googlede arama yapalım wikipedia'dan kız kulesinin yabancı dökümanını kopyalayın.
Ben ilk zamanlarda google kullandım sonradan turknetin dil programı ile daha akıcı normal bir insan gibi konuşan programı indirdim.
şimdi bu yazımızı translate.google ye yapıştıralım dil seçimi ingilizceden ingilizceye olsun yani aynısı.
çeviri tuşuna basın çıkan sonuç haliyle aynı olacaktır. sonucun altında seslendir tuşu ile sesi kayıt altına alın
( Not : Erkeklerin seslendirdiği diller programın konuştuğu anlaşılıyor kadın seslendirmede pek o dert yok tabi ki yazım kurallarına uymak şartı ile gayet insanca konuşuyor hiç fark anlaşılmaz bazı dillerde. ingilizce azda olsa kaçırıyor bazen ayrıca wikipedia'dan döküman aldığımız için imla kurallarına gerek yok onlar onu zaten halletmişler.)
kayıt altına aldığımız sesi bilgisayarımıza atalım ve kız kulesi başlığı altında 40-50-60 size kalmış resimler farklı farklı.
slaytınızı movie maker ile profesyonelce yapın. sonra youtubeye yollayın olay bu.
tabi bu çok farklı diller ilede olabilir.
farklı konular olabilir.
fikir çok daha genişletilebilir.
ben yolu göstermek istedim yap yapma. sizin bileceğiniz bir konu.

Selametle.

teşekkürler aklımda ışıklar yanmaya başladı özgün için :)

Güzel fikir.Aklıma yattı Teşekkürler

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öncelikle paylaşım için teşekkürler ama Artık sistem değişik kardeşim. Ben sana 5 aylık özgün 1200 aboneli kanalımın ve 2 özgün kanal sahibi olarak tecrübe ile net bilgi vereyim. ilk 10 gün 1 ay sıkıntı yaşamazsın. En geç 1 ay sonra yüklediğin her video ünlem işaretine düşmeye başlayacaktır. Burada sende özgün olduğunu düşündüğün için ispat yöntemine gidersin.
1 - kullandığın sesin ücretsiz olduğunu yazılı belgeli olarak , yada o sitenin SSS yada Copyright kurallarında ticari amaçlı olarak kullanılabilir iznini ispatlamanı isterler
2 - Paylaştığın resimleri google non copyright ' dan dahi yüklesen bile tüm resimler için daha fazla bilgi gerekli diye 2. uyarıyı alırsın. Tüm resimleri ispatlayana kadar uyarı alırsın ve kısaca 3. yada 4. den sonra hesabın askıya alınır.
3- vikipedia da sanırım ticari kullanım için izin var tam bilmiyorum ama , birçok sitede Text kopyalamak dahi ticari kullanım izni yoktur.
4- Eğer altına free de olsa bir müzik koysan dahi reklam açtığında , bu müzik anonim olmadığı sürece tüm müzikler ticari kullanım için yasaktır.

youtube artık çok ama çok zorluyor. Özgün olmak için tam özgün olmak gerekiyor. Artık tüm özgün kanallar sadece video sesini kullanıyor. Sanırım şubat ayından sonra bu böyle oldu. Hatta tv de dahi engellendi haberlerin altına fon müziği koymak.

Başka türlü diğer sitelerdeki bilgileri , yazıları , resimleri vs kullanarak slayt hazırlayarak özgün olmanın tek yolu vardır. O da tüm yasal hakları barındıran aynı isimde bir websitesi açıcaksın veya açtıracaksın. Bu websitesinde gerçek kullanıcılar için paylaşım açıcaksın ama fakeyide kendin yapıcaksın. Kullanıcıların hepsi paylaşım yaparken ticari hakları kabul ediyorum diye sözleşme onaylıcak. Sende bunları , o kullanıcılar üzerinden kendi içeriğin gibi paylaşıcaksın , o zaman youtube senden ispat istediğinde websitesinin kendine ait olduğunu ticari ve yasal hükümlülüklerini kabul ettiğini söylersin. Hiç araştırmadan para kazanmaların aktif olur ve patlama yaşarsın. Ama bahsettiklerinle inan ileride üzülürsün kardeşim. ben slayt video tarzı özgün kanalım ile yaklaşık 15-20 gündür ispatlamalarla uğraşıyorum bunlarla muhakkak karşılaşacaksın çünkü spamdan ayırt etmek için seni zorluyorlar. Maximum 4 video ispat yaptıktan sonra kanalın bir daha ünlemede düşmez inceleniyora da düşmez. Artık sen düşün. Bol kazançlar umudunu yitirme tabi.

Öncelikle paylaşım için teşekkürler ama Artık sistem değişik kardeşim. Ben sana 5 aylık özgün 1200 aboneli kanalımın ve 2 özgün kanal sahibi olarak tecrübe ile net bilgi vereyim. ilk 10 gün 1 ay sıkıntı yaşamazsın. En geç 1 ay sonra yüklediğin her video ünlem işaretine düşmeye başlayacaktır. Burada sende özgün olduğunu düşündüğün için ispat yöntemine gidersin.
1 - kullandığın sesin ücretsiz olduğunu yazılı belgeli olarak , yada o sitenin SSS yada Copyright kurallarında ticari amaçlı olarak kullanılabilir iznini ispatlamanı isterler
2 - Paylaştığın resimleri google non copyright ' dan dahi yüklesen bile tüm resimler için daha fazla bilgi gerekli diye 2. uyarıyı alırsın. Tüm resimleri ispatlayana kadar uyarı alırsın ve kısaca 3. yada 4. den sonra hesabın askıya alınır.
3- vikipedia da sanırım ticari kullanım için izin var tam bilmiyorum ama , birçok sitede Text kopyalamak dahi ticari kullanım izni yoktur.
4- Eğer altına free de olsa bir müzik koysan dahi reklam açtığında , bu müzik anonim olmadığı sürece tüm müzikler ticari kullanım için yasaktır.

youtube artık çok ama çok zorluyor. Özgün olmak için tam özgün olmak gerekiyor. Artık tüm özgün kanallar sadece video sesini kullanıyor. Sanırım şubat ayından sonra bu böyle oldu. Hatta tv de dahi engellendi haberlerin altına fon müziği koymak.

Başka türlü diğer sitelerdeki bilgileri , yazıları , resimleri vs kullanarak slayt hazırlayarak özgün olmanın tek yolu vardır. O da tüm yasal hakları barındıran aynı isimde bir websitesi açıcaksın veya açtıracaksın. Bu websitesinde gerçek kullanıcılar için paylaşım açıcaksın ama fakeyide kendin yapıcaksın. Kullanıcıların hepsi paylaşım yaparken ticari hakları kabul ediyorum diye sözleşme onaylıcak. Sende bunları , o kullanıcılar üzerinden kendi içeriğin gibi paylaşıcaksın , o zaman youtube senden ispat istediğinde websitesinin kendine ait olduğunu ticari ve yasal hükümlülüklerini kabul ettiğini söylersin. Hiç araştırmadan para kazanmaların aktif olur ve patlama yaşarsın. Ama bahsettiklerinle inan ileride üzülürsün kardeşim. ben slayt video tarzı özgün kanalım ile yaklaşık 15-20 gündür ispatlamalarla uğraşıyorum bunlarla muhakkak karşılaşacaksın çünkü spamdan ayırt etmek için seni zorluyorlar. Maximum 4 video ispat yaptıktan sonra kanalın bir daha ünlemede düşmez inceleniyora da düşmez. Artık sen düşün. Bol kazançlar umudunu yitirme tabi.

O kadar uğraşacağına kanalı partner yapsan?

O kadar uğraşacağına kanalı partner yapsan?

partner yap kardeşim. Partnerde ünlemi görmediğin için , bir süre sonra hergün gördüğümüz , kanalım kapandı diye konu açarsın ve sadece sana 1 tane mail gönderirler sebebini bile anlayamazsın. ayrıca özgün kanal ile yapılacak en güzel şey youtube nin partnerliğidir. Yada 100k aboneyi geçersin. Evine adresine gelirler Media şirketlerinden..senden biraz para isterler ama o kanal bidaha kapanmamak üzere onların himayesi altında çalışır. O tabi youtube partnerliğinin bir üst kısmı.

partner yap kardeşim. Partnerde ünlemi görmediğin için , bir süre sonra hergün gördüğümüz , kanalım kapandı diye konu açarsın ve sadece sana 1 tane mail gönderirler sebebini bile anlayamazsın. ayrıca özgün kanal ile yapılacak en güzel şey youtube nin partnerliğidir. Yada 100k aboneyi geçersin. Evine adresine gelirler Media şirketlerinden..senden biraz para isterler ama o kanal bidaha kapanmamak üzere onların himayesi altında çalışır. O tabi youtube partnerliğinin bir üst kısmı.

Youtube un gözünde partner kanallar daha değerlidir bunu verdiği ayrıcalıklardan anlayabilirsin, partner kanalın kapanma olasılığı 1 ise adsense bağlı kanalınki 3 tür. Özgün kanalları çoğu network istediği için istediğin networke girer ödeme almada da sıkıntı yaşamazsın.

arkadaşlar ben bunları söylüyorum ama ileriye dönük olacaklar için yani benim kanalım 5 yıl 10 yıl kalsın ben hi çbi problemle karşılaşmayım tüm haklarına sahip olayım diyenler için , ama eşleşen almayım , telif almayım ama orta hallide olsa kazanayım diyorsanız. Tabikide bunları ispatlamaya gerek duymadan biçok video atabilirsiniz. Ama gelecek vaat etmez.

Aslında bu taktik ile de tan özgün video hazırlandığı söylenemez. Uzun vadede yine de sorunlar oluşacaktır. Ama emek vererek kazanılan para her zaman daha tatlı ve bereketli olur.

GT-I9505 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Güzel fikir, denemeden nasıl bir sonuc alacagınızı bilemezseniz.
Tekrardan bu paylasımı yaptıgın icin tesekkür ederim.
Malum forumda böyle yazıları görmek senede 1 denk gelir :)

Youtube un gözünde partner kanallar daha değerlidir bunu verdiği ayrıcalıklardan anlayabilirsin, partner kanalın kapanma olasılığı 1 ise adsense bağlı kanalınki 3 tür. Özgün kanalları çoğu network istediği için istediğin networke girer ödeme almada da sıkıntı yaşamazsın.

youtube nin gözünde partner kanalllar değerli falan değildir onu nereden çıkardın. Partnerler sadece kendileri kar yapmak için müşteri çekmek için ayrıcalık tanırlar. ama senin kopyala yapıştırla yaptığın özgün videolardan oluşan kanal ile sana hiçbi hak tanımazlar arkadaşım. Ayrıca partner olayı detaylı bi konudur. Hiçbi şirket google kadar büyük ve ayrıcalıklı değildir sana 3 telif hakkı vermez , eşleşenden uyarmaz , müzikten geleni google eşleşen sayar partner saymaz ileride sıkıntı çıkarır.. eğer youtube partnerliği hakkında bilgin olsa 1000 gösterime 25 hatta 50 $ kazanıldığını bilsen. Diğerlerine partner bile demezsin.

youtube nin gözünde partner kanalllar değerli falan değildir onu nereden çıkardın. Partnerler sadece kendileri kar yapmak için müşteri çekmek için ayrıcalık tanırlar. ama senin kopyala yapıştırla yaptığın özgün videolardan oluşan kanal ile sana hiçbi hak tanımazlar arkadaşım. Ayrıca partner olayı detaylı bi konudur. Hiçbi şirket google kadar büyük ve ayrıcalıklı değildir sana 3 telif hakkı vermez , eşleşenden uyarmaz , müzikten geleni google eşleşen sayar partner saymaz ileride sıkıntı çıkarır.. eğer youtube partnerliği hakkında bilgin olsa 1000 gösterime 25 hatta 50 $ kazanıldığını bilsen. Diğerlerine partner bile demezsin.

Youtube partnerliği rüyalarınla sana mutlu uykular kardeşim.

Ve onlar araştırma geziyi özellikle tarihi eserlere bayılan insanlardır bizim gibi mangal peşinde hiç olmazlar
:D süper

Youtube partnerliği rüyalarınla sana mutlu uykular kardeşim.

ben zaten youtube partneriyim arkadaşım. her konuya muhattap olma arkadaşın açtığı konunun dışına çıkmak istemiyorum. Anlaşılan ben özgünüm bölümüne hiç girmemiş paylaşımlarımı hiç görmemişsin. konuya yardımın dokunacaksa yaz dokunmayacaksa gerek yok.

Hocam düşüncene fikrine sağlık paylaşım için ayrıca teşekkürler. Uzun ya da kısa vadeli projeler olabilir ama en azında düşünüp iş yapabilecek bir fikir sundun altanatifleri eksikliklerini kullanmak isteyenler tamamlayacaktır.

Arkadaşın anlattığını yaptım önceden kısaca bahsedeyim.
Gelecektede buna benzer bir planım var daha profesyonel tabi.

Öncelikle ingilizcesi mutlaka olsun bunu yapacak arkadaşın. Kız kulesi üzerinden örneklendirmeye gidicek olursak.
1.Kız kulesi hakkında bilgileri bir yere toplayın ingilice türkçe karışık işinize yarayabilecek cümleleri word'e kaydedin.

2.Bu cümleleri güzel bir şekilde kompozisyon olacak şekilde sıralayın. Örnegin ilk bi kaç cümleniz istanbulun tarihi eserleri hakkında, daha sonrakiler bunlardan birinin kız kulesi oldugu, daha sonra kız kuesinin tarihi, daha sonra özellikleri şuanda neler yapılabilir, daha sonra nasıl gidilir vs vs... Yani güzel bir metin hazırlayın.

3.Kız kulesiyle ilgili resimleri, videoları bir klasöre toplayın. Özellikle videoları bir program yardımıyla kesin. Mesela xxxx videonun 30. saniyesi ile 45. saniye arasını kullanacaksanız sadece bu bölümü alın, başka bir videonun da aynı şekilde, körü körüne bütün videoyu eklemeyin :)

4. Hazırladığınız metni ingilizce okutacagınız bir program bulun. Google a speech text yazarsanız bulabilirsiniz. Ücretli programların çok iyi olduğu aynen insan sesi gibi profesyonel çevirdikleri yazıyor . Ücretsiz olanların çoğu robot gibi okudugundan biraz kalitesiz oluyo ne yazık ki. Örnek bir site ben kullamıştım çook önceden.
text-to-speech.imtranslator.net

5.Bu metni ( diyelim ki 30 cümle ) sakın komple atmayın. Cümle cümle atın ve cümlenin aralarına (konuşmacı bazı yerlerde hızlanır) virgül koyun ki nefes alsın tonlaması vs değişir göreceksiniz.. Öyle daha iyi oluyor:) Daha sonra bu sesleri indirin.

6.Program yardımıyla birleştirme işiniz kaldı artık. Elinizdeki programın çok iyi olması da, onu ne kadar iyi kullandıgınızda önemli. Intronuzu hazırlayın. Logonuzu hazırlayın. Anlatılanla görüntünün uyumlu olmasına dikkat edin. Mesela kız kulesindeki restaurantta yemek yenilebileceğinden bahsederken tutup oraya alakasız resimler videolar koymayın:)

Benim yazacaklarım bu kadar. Zahmetlidir kolay değildir @elfida nın belirttiği gibi. Kolay gelsin:)

Merhaba değerli meslektaşlarım ;
Öncelikle dediğim yöntemi bir ay önce 30 a yakın video ile denedim günlük 1k alan videolarım oldu.
Şuan yapmıyorum sizler yapın en azından bilgisayarım o kadar hantal ki zor açılıyor diyebilirim :)
Kamera derdiniz olmayacak!
Ne çekeyim derdiniz olmayacak!
Kategorim ne olsun derdi olmayacak!
Ünlem spam derdin zaten olmaz :)

Mantık çok basit ben kimseden henüz görmedim bu gibi birşeyi. fakat çok kurnaz olmak lazım.

Öncelikle şunu belirtmek isterim uzun zamandır turizm de çalışıyorum ve artık yabancı misafirlerimizin neler istediğini onlar söylemeden tahmin etmek hiçde güç olmuyor.
Ve onlar araştırma geziyi özellikle tarihi eserlere bayılan insanlardır bizim gibi mangal peşinde hiç olmazlar eminolun.
Şunu unutmayın yapacağınız işi temiz yaparsanız youtube var oldukça bunun kaymağını bol bol yersiniz üç beş değil herkes yer ama bu fikri genişletmeniz lazım kendinizce ben sadece bir yol göstermek istiyorum fikir çok da geniş çaplı olabilir.
Ülkemizi tanıtacağız sizlerle ve kamera vs kullanmadan!
Hadi başlayalım.
Bize bu konuda bir yardımcı lazım öncelikle tabiki google!
Ben basit bir örnekle yola çıkacağım.
Konumuz Kız Kulesi olsun.

' Maiden's Tower ' googlede arama yapalım wikipedia'dan kız kulesinin yabancı dökümanını kopyalayın.
Ben ilk zamanlarda google kullandım sonradan turknetin dil programı ile daha akıcı normal bir insan gibi konuşan programı indirdim.
şimdi bu yazımızı translate.google ye yapıştıralım dil seçimi ingilizceden ingilizceye olsun yani aynısı.
çeviri tuşuna basın çıkan sonuç haliyle aynı olacaktır. sonucun altında seslendir tuşu ile sesi kayıt altına alın
( Not : Erkeklerin seslendirdiği diller programın konuştuğu anlaşılıyor kadın seslendirmede pek o dert yok tabi ki yazım kurallarına uymak şartı ile gayet insanca konuşuyor hiç fark anlaşılmaz bazı dillerde. ingilizce azda olsa kaçırıyor bazen ayrıca wikipedia'dan döküman aldığımız için imla kurallarına gerek yok onlar onu zaten halletmişler.)
kayıt altına aldığımız sesi bilgisayarımıza atalım ve kız kulesi başlığı altında 40-50-60 size kalmış resimler farklı farklı.
slaytınızı movie maker ile profesyonelce yapın. sonra youtubeye yollayın olay bu.
tabi bu çok farklı diller ilede olabilir.
farklı konular olabilir.
fikir çok daha genişletilebilir.
ben yolu göstermek istedim yap yapma. sizin bileceğiniz bir konu.

Selametle.

ülkemzi tanıtan bir video var elimde video sahibinden izin aldım telif riski 0 ama yabancı dil bilmediğim için başlık açıklma yazamıyorum google iyi çeviremiyor ingilizcesi iyi olan birisini arıyorum

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri