Partner Kazanç Ödemelerde Büyük Risk Kapıda

KingTube

Kayıtlı Üye
Web sitesi
twitter.com
Kasım 2014 dönemi için diğer networkler'de telifli kanallara ödeme yapıldı mı bunu bilmiyoruz, henüz bu konuda net bir bilgi yok. Ama forum üyelerinin büyük çoğunluğunun awesomeness network'e bağlı kanalı olduğu için Youtube'nin ödemelerle ilgili yeni kurallarını awesome sayesinde çabucak öğrenmiş olduk.

Bilindiği gibi Awesome Kasım 2013 dönemi ödemelerini çok gecikerek yaptı ve eskiden kanal kapanmış olsa bile ödeme yapılırken, bu kez 1 tek telifi olan kanallara bile ödemeleri askıya aldı ve hatta resmen size ödeme yapamayız dedi.

Buraya kadar olan biteni zaten çoğumuz biliyoruz, ama asıl tehlike bundan sonrası için büyük bir risk olarak karşımıza dikildi. Bu yeni uygulama ile ilgili saçmalıklar önümüzdeki bir kaç gün içinde bir çözüme kavuşmaz ise bundan sonra ödeme alabilmemiz çok zor olacak.

Şimdi Kasım 2013 dönemi için paramızın ödenmeyip üzerine yatılmasından daha büyük olan risk nedir diye soracak olursanız açıklayalım hemen. Bu konu ile ilgili asıl endişemiz aslında daha Awesome'nin ''Telifli kanallara ödeme yok'' dediği andan itibaren kafamızı kurcaladı, ama belki bir hata vardır ve bu saçmalık sona erer diye konu açmadık. Ama kaç gündür konu ile ilgili olumlu bir gelişme göremeyince bizim canımızı sıkan bu durumu sizlerle de paylaşmayı görev bildik.

Bu uygulama aynen böyle devam edecek olursa Aralık 2014 ve ondan sonraki her döneme ait ödemelerimiz sürekli risk altında ve biz hiç bir ay ''İçeride şu kadar param birikti'' diye hesap yapıp sevinemeyeceğiz.

NEDEN Mİ ?
Şimdi bizler 01 Kasım / 31 Kasım ödemelerimiz bize 01 Ocak'ta ödenecek diye hevesle beklerken kanalında tek bir telif olanlar bile ödeme alamadı ve yapılan hesapların hepsi hayal oldu.

Peki biz bu parayı almak için kaç gün bekledik ? 30 Kasım'dan sonrasını saysak bile en az 35 gün .. İşte Aralık 2013 ve ondan sonrası için risk tam da burada başlıyor.

Varsayalım hepimizin kanalı Aralık 2013 ayını tek bir telif almadan bitirdi ve Analytics sayfasında belirtilen ödemeyi almayı bekleyecek. Ne zamana kadar bekleyecek ? 01 Şubat'a hatta bazı networkler için 9-15 şubat'a kadar bekleyecek.

Aralık ayı içinde hiç telif yememiş olsak bile Aralık 31 ile 15 Şubat arasında 46 gün süre var ve o gün gelene kadar 'Acaba paramı alabilecekmiyim'' diye elimiz hep yüreğimizde olacak.

SEBEP :
Aralık ayından telif yemeden çıksak bile geride kalan 46 günlük bekleme süresi içerisinde videolarımızdan biri her an bir telif yiyebilir. Böyle olunca da Aralık ödemesini de alamayız. İşte artık böyle bir risk var ve artık hiç bir kanalın hesaplayıp beklediği ödemeyi alma garantisi yok.

Ödemeler her ayın bitişi ardından yeni ay'ın 1'inde ödense sorun yok, ben filan ay'ımı telifsiz sağlam kapadım ve yarın paramı alacağım diyebilirdik, ama ne yazıkki içinde bulunduğumu ay'ı sağlam kapatmış olsak bile 46 günlük bekleme süresinde her an bizi felç edecek bir telif ile karşılaşabiliriz.

Yazı bayağı uzun oldu ama SÖZÜN KISASI... şahsen benim bundan sonraki aylar için hiç bir ümidim kalmadı ve artık canım analytics sayfasına bile bakmayı istemiyor. Çünkü orada göreceğim rakamlara artık benimdir diyemiyorum. İşimiz Allah'a ve şansa kaldı artık.

Peki bu riske karşı hiç bir tedbir yok mu derseniz, vereceği sıkıntıyı göze alabilirsek var tabi. Örneğin Ocak ayında yüklediğimiz videolardan dolayı telif yemeden 31 Ocak'a kadar sağlam kalabilirsek, parayı alana kadar geçecek sürede telif yiyerek risk almamak için o kanalımızdaki bütün videolarımızı silip ödeme alana kadar bekleyeceğiz.

Çünkü içinde bulunduğumuz ay'ı sağlam kapatsak ta önümüzde videolarımızdan birinin her an telif yiyebileceği 45 günden fazla bekleme süresi var. Kısacası bundan sonra 30 günlük kanallar ile çalışıp ay sonunda da videolarımızı silmekten başka çaremiz yok. Tabi geçen 30 gün içerisinde de telif yememiş olmak şartıyla...

Allah yardımcımız olsun, artık youtube'den para koparmak çok zor, sevgilerimle

Abi agzina saglik bende ayni fikirdeyim bu saatden sonra.Dizi film ne olursa olsun partner devri sona geldi bitti diye dusunuyorum.Ve butun networklerde bu awe'nin yaptigini uygulayacaklar kesinlikle gidisat onu gosteriyor.

videoları silmek yerine gizli yapsak da aynı sonucu vermez mi?

Videoları gizlemeniz sizi asla 3.taraf eşleşmelerinden ve telif'ten koruyamaz. Videolarınızı gizlediğiniz takdirde sadece youtube aramalarında başkalarının videoya ulaşmalarını engelleyebilirsiniz. Ama sistemin sahibi Youtube'den ve onun çok güçlü çalışan ID Content Tarama sisteminden saklayamazsınız.

Abi agzina saglik bende ayni fikirdeyim bu saatden sonra.Dizi film ne olursa olsun partner devri sona geldi bitti diye dusunuyorum.Ve butun networklerde bu awe'nin yaptigini uygulayacaklar kesinlikle gidisat onu gosteriyor.

Teşekkür ederim kardeşim, bu olay awesome'nin 'Telifli kanallara ödeme yok'' dediği ilk günden beri kafama takılmıştı zaten ve hatta bu endişem ile ilgili konu açacağımı söylemiştim.

ben şunu anladım PARTNER FİRMALARI ÖZELLİKLEDE AVE GÖZÜ AÇIK,DÜŞENE TEKME ATAN,NERDE Bİ AÇIĞI OLAN KANAL VARSA PARASININ ÜZTÜNE ÇÖKEN,SADECE BEN BEN DİYEN ADİ FİRMALARDIR.....adsensenin gözünü seveyim 3 aydır uğraşıyorum partnerle ççoooookkkkk büyük bir tecrübe edinmiş oldum.....

Tüm kardeşlerime bulaşmayın partnere derim.....

awesomenes pişmanlıktır [MENTION=1]Muslera06[/MENTION] abi hiç partner network açmayı düşünmedinmi? yani açman hem forum adına hemde kendi adına onnumara olur bir düşün istersen sen bir network açamazmısın

awesomenes pişmanlıktır @Muslera06 abi hiç partner network açmayı düşünmedinmi? yani açman hem forum adına hemde kendi adına onnumara olur bir düşün istersen sen bir network açamazmısın
Dusunuyorduk cokda istiyorduk ama bu kurallar bizim acacagimiz bir network icinde gecerli oldukdan sonra bence bir anlami kalmadi.Ha tabi faydasi cok olur ama ozgun kanallarla calisma yapilirsa oda ne derece kolay ne derece etkili olur bir muamma.

Dusunuyorduk cokda istiyorduk ama bu kurallar bizim acacagimiz bir network icinde gecerli oldukdan sonra bence bir anlami kalmadi.Ha tabi faydasi cok olur ama ozgun kanallarla calisma yapilirsa oda ne derece kolay ne derece etkili olur bir muamma.

abi vallahi bir network açman mükemmel olur vallahi takipteyim ben hem foruma adına hem youtube adına lazım böyle kişilerin network açması..

çok iyi olur :d

Zaten partnerli kanalların üstüne daha çok düşülüyodu.şimdi hiç üstünden kalkılmayacak :)

Videoları gizlemeniz sizi asla 3.taraf eşleşmelerinden ve telif'ten koruyamaz. Videolarınızı gizlediğiniz takdirde sadece youtube aramalarında başkalarının videoya ulaşmalarını engelleyebilirsiniz. Ama sistemin sahibi Youtube'den ve onun çok güçlü çalışan ID Content Tarama sisteminden saklayamazsınız.

Cevap için teşekkürler.

ben şunu anladım PARTNER FİRMALARI ÖZELLİKLEDE AVE GÖZÜ AÇIK,DÜŞENE TEKME ATAN,NERDE Bİ AÇIĞI OLAN KANAL VARSA PARASININ ÜZTÜNE ÇÖKEN,SADECE BEN BEN DİYEN ADİ FİRMALARDIR.....adsensenin gözünü seveyim 3 aydır uğraşıyorum partnerle ççoooookkkkk büyük bir tecrübe edinmiş oldum.....

Tüm kardeşlerime bulaşmayın partnere derim.....

Google ve Youtube Ocak 2014'ten itibaren telif suçundan para ödemem diyorsa, bunun partner'i veya adsense'si olmaz. Bu kural aynen adesense'de de kesin uygulanacaktır. Yeni dönem içinde Adsense ile Partner'lerin ödeme eşikleri farklı olduğundan adsense'de henüz kimse etkilenmedi, (Allah ağzımdan alsın, bunu hiç istemem) ama ikinci ödenme döneminde bakın herkes nasıl sapır sapır dökülecek.

Bir kural konmuşsa ya herkes için vardır ya da hiç kimse için yoktur. Partner kanallar üvey mi ? Koca google nasıl böyle bir ayırım yapabilir. Kaldı ki bu kural sıradan ve basit bir kural değil, 'Legal veya İllegal Paylaşım'' ile ilgili olup onları buna zorlayanda ABD yasalarıdır. Youtube ben partner olana ödemem ama adsense olan öderim diyebilir mi ? Telif suçu varsa bu adsense'de suçtur, partnerde de... bu yüzden sürekli network'leri ve özellikle awesome'yi suçlamak için çok erken diye düşünüyorum. Olayın awesome'de patlak vermesinin sebebi awesome'nin yoğun partner sayısı ve altyapı yetersizliği yüzünden ödemeleri 1 ocak tarihine yetiştirememesinden kaynaklanmıştır.

Youtube ne kural koydu ? 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yeni sistem budur dedi. Adsense ve RPM gibi altyapısı güçlü olan network'ler uyanık davranıp 31 Aralık öncesi ödeme yaptı ve ortaklarının öfkesinden kurtuldu. Peki Awesome ne yaptı ? ödemeleri Youtube'nin uygulama başlangıcı olan 1 Ocak tarihinden sonraya bıraktı, artık ödeme yapabilir mi ? yakalandılar işte... olay budur.

Google ve Youtube Ocak 2014'ten itibaren telif suçundan para ödemem diyorsa, bunun partner'i veya adsense'si olmaz. Bu kural aynen adesense'de de kesin uygulanacaktır. Yeni dönem içinde Adsense ile Partner'lerin ödeme eşikleri farklı olduğundan adsense'de henüz kimse etkilenmedi, (Allah ağzımdan alsın, bunu hiç istemem) ama ikinci ödenme döneminde bakın herkes nasıl sapır sapır dökülecek.

Bir kural konmuşsa ya herkes için vardır ya da hiç kimse için yoktur. Partner kanallar üvey mi ? Koca google nasıl böyle bir ayırım yapabilir. Kaldı ki bu kural sıradan ve basit bir kural değil, 'Legal veya İllegal Paylaşım'' ile ilgili olup onları buna zorlayanda ABD yasalarıdır. Youtube ben partner olana ödemem ama adsense olan öderim diyebilir mi ? Telif suçu varsa bu adsense'de suçtur, partnerde de... bu yüzden sürekli network'leri ve özellikle awesome'yi suçlamak için çok erken diye düşünüyorum. Olayın awesome'de patlak vermesinin sebebi awesome'nin yoğun partner sayısı ve altyapı yetersizliği yüzünden ödemeleri 1 ocak tarihine yetiştirememesinden kaynaklanmıştır.

Youtube ne kural koydu ? 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yeni sistem budur dedi. Adsense ve RPM gibi altyapısı güçlü olan network'ler uyanık davranıp 31 Aralık öncesi ödeme yaptı ve ortaklarının öfkesinden kurtuldu. Peki Awesome ne yaptı ? ödemeleri Youtube'nin uygulama başlangıcı olan 1 Ocak tarihinden sonraya bıraktı, artık ödeme yapabilir mi ? yakalandılar işte... olay budur.

hocam ben şuan düşünmeden acele ile yazdım doğrudur peki neden ? 3 aydır gecemi gündüzüme kattım partner de partner çalıştım 3 aydır ödeme almadan ölece uğraştım ve sonunda bu oldu.....çok büyük hayal kırıklığı....adsensede olsaydım hiç yoktan 3 aydır paramı almıştım....yoksa sen daha iyisni bilrisin abi kızam :)

[MENTION=1]Muslera06[/MENTION] abi mümkünse partnerlik çıkma talebi gönderenleri neden hemen kabul etmediklerini de sorar mısınız aradığınızda?

Madem o arkadaşın konuşması bu kadar içten ve samimi bakalım bu soruyu nasıl yanıtlayacak.

Ya arkadaşlar Awe'nin neden hemen kabul ettiğini bilmiyor musunuz siz? Adamlar gemen kabul ediyor her kanalınızı ödeme zamanı gelincede çat diye çıkarıyor kanalınızın bir eksiğini veya cart curt ondan sonra ödeme yapmıyor.
Bu telifli kanal meselesi ise sen Google'dan aşdıktan sonra benim para mı nasıl vermezsin kimsin sen? İyiki daha önce hiç partner olmamışım.
[MENTION=1]Muslera06[/MENTION] abi YTPNetwork vardı bir ara neden kapandı?

Ama soyle bisey var ki adsense'de her atilan videoda zaten dolar isareti direk yanmiyor(dizilerde yada logolu videolarda yakmak neredeyse imkansiz zaten). Partnerdeyse durum tamamen farkli, attigin videoda 3. taraf ciksa dahi dolar isaretini direk aktif ediyosun. Suan zaten partnerleride ayiracaklar 2 ye. Bi kisim partner sirketlerinin korumasinda gibi olacak. Onlarin dolar isaretleri yine direk yanarken kalan diger kisminki kontrolden gececek. Iste ayni durumu adsense icinde uygularlar. Eger bi videoda dolar isaretinin yanmasina izin verirlerse sonradan tutupta onun icin odeme yapmiyoruz demezler, sanmiyorum.

Ayrica awesomeness madem paralari almadi, o sebepten dolayi odeyemiyor. Neden forumlarinda bu durumu acik acik yazmiyolar? Ilk baslarda her posta direk cevap veren jackie suan 3 sayfa yazi yazilmasina ragmen cikip bisey dememis. Biz parayi almadik, incelendikten sonra googlea bildirip paralari alicaz demek cok mu zor? Zaten inceliycez falan diyolar ama daha bi kac gun once bi kisim kullaniciya odeme yaptilar? Onlarin kanallari ozgun degildi ki.

aBİ KUSURA BAKMA BELKİ YENİYİM AMA SENDE HAKLISIN FAKAT;
Partnerleri kötülemek değil amaç ama bazı arkadaşların dile getirdiği sıkıntılar partnere ödeme yapılmış ,partner üyeye parasını vermiyor sorun burda diğilmi..
Bence bu olayın seninde dediğin gibi google ile alakası yok kural heryerde kuraldır burda sorun partnerde ödemeyi alıyor ama youtubere ödemiyor biraz dişlisi çıkarda araştırır parasının arkasına düşerse işte link yollayın,kanalınızı inceleyim falan filan dierek bi kısmını yada bir kaç kişiye ödeme yapıyolar hakkını arayabilenlere;
fakat hakkını aramayan,arayamayan arkadaşlarımızın parasıda onlarda kalıyor 3 lira- 5 lira herneyse belki biz önemsemiyoruz küçük meblaları ama onlara toplu geliyo ve yükü kaldırıyolar Nasrettin Hoca misali YA TUTARSA diyolar ki ;tutuyorda..

Awesome kanalım yok ama ben şunu düşündüm Awesome bilerek bunu yapmış olamazmı?zaten telif yasası ile ocaktan itibaren bu kazançlar ödenmeyecek kazançlarımız çok düşücek diye düşünüp biz bu kazançları aralıkta alalım googleden cebimize girsin zaten ocak oluncada bir bahanemiz olur youtube yeni politikaları gereği ödeyemiyoruz diye geçiştiririz diye düşünmüş olamazlarmı ?benim tahminim bu yöndedir.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri