Paypalda Feto Etkisi

• Kullanıcı SH-Destek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Paypal, Payoneer, Webmoney ve Diğer Ödeme Çözümler
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SH-Destek

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.sunucuhane.com
Merhabalar;

Değerli YTPARa üyeleri hepimizinde bildiği gibi Paypal 6 Haziranda türkiye faaliyetini durdurmuştu Gösterilen sebep olarakta BTK'nın lisans vermemesiydi tabi bu süreden sonra malumunuz Fetö terör örgütünün Türkiye'de bi darbe girişimi oldu.

Bu süreç takip edilirken Türkiye'deki bir çok Devlet kurumları başta olmak üzere A.Ş şirketleri bile bu örgütün elindeymiş tüm bunlar göz önünde bulundurulunca benim aklıma Fetö Terör örgütünün Darbe dolayısı planlarından dolayı Türkiye'ye Döviz girişini engellemek adına bu örgütün Paypal'a lisans vermeyi engellediğini düşünmek oldu. Sizce bu kanaatimde haklımıyım ve bu darbe girişimi engellendikten sonra Paypal tekrar başvuru yapar ise Lisansı yeniden aktif edilir mi ?

Bu durum hakkında sizlerinde fikirlerini almak isterim.

edit : yakın zaman da paypal yeniden tr pazarına girecektir zaten kapanış maillerinde de geri döneceklerinden bahsediyorlardı bu arada paypal ile tr arasındaki mevzunun para ile alakalı olmadığını düşünüyorum.

Son düzenleme:
mantıklı gibi görünüyor ama ülkeye tek döviz sokma yolu paypal değil ama yine de mantıklı

Hiç alakası olduğunu düşünmüyorum.Paypal'ın kapatılmasında Troy adlı ödeme yönteminin alakası var hocam.Bu sıralar geçmişte Hükümet-Devlet ne hata-yanlış yaptıysa FETÖ , KİTÖ, POTÖ bıdı bıdı örgütlere yükleniyor zaten.Böyle günah çıkarılmaz,çıkarılmaya çalışıldığı zaman da samimi olmaz.
Ama Paypal'ın en geç 2017 ocak-şubat ayında tekrar aktif olacagını düşünüyorum.

Normal şartlarda belki Ülkeye dövizi sokmak zor değil belki ama darbe başarılı olursa bizlerin bile dışarıya çıkamayacağı var sayılırsa Ülkeye turist gireck değil sonuçta bizler bile çıkamayacaktık ve bu durumda paypal dışında ciddi olarak ülkeye döviz sokmanın yolu kalmazdı bence.

Hiç alakası olduğunu düşünmüyorum.Paypal'ın kapatılmasında Troy adlı ödeme yönteminin alakası var hocam.Bu sıralar geçmişte Hükümet-Devlet ne hata-yanlış yaptıysa FETÖ , KİTÖ, POTÖ bıdı bıdı örgütlere yükleniyor zaten.Böyle günah çıkarılmaz,çıkarılmaya çalışıldığı zaman da samimi olmaz.
Ama Paypal'ın en geç 2017 ocak-şubat ayında tekrar aktif olacagını düşünüyorum.

Neyden dolayı olduğunu bilemem tabiki fakat sizin dediğinizide katılıyorum devletin bir çok kendisi yaptığı şeyi iyiden iyiye Fetö'yede bağladığı doğru ama biraz sakin kafa ile düşününce insanın aklına bu dedikleirmde gelmiyor değil.

Yazsan 1000 tane komplo teorisi çıkar. Artık neye inanacağını şaşırıyor insan. Bizler aklı ve bilimi, çağdaş uygarlık düzeyini referans seçmediğimiz sürece (asla dine bağlılıktan söz etmiyorum) bu olanlar ne ilk ne son olacak güzel ülkemde :(

Konuyla birlikte genel fikirlerimi yazmak istiyorum.

İlla birini bir sınıfa sokmak mı lazım, illa biri bir partiden bir ideolojiden mi olmalı,illa bir gruba üye mi olmalı ? N'olur herkes (başkasının hakkını yemeden) istediği fikri ortaya koysa düşünsek tartışsak fikrimizi, BAŞKASINA-BAŞKALARINA ipotek ettirmeden.

Bu forum Türkiyenin özeti gibi, çoğunu alsan karşına otursan konuşsan renginden, kültüründen, dilinden, inancından ne güzel bir harman olur :) Biri eksik olsa BİZ eksik oluruz. BİZ BUYUZ AYNI VATANIN EVLATLARIYIZ, AYNI IRKIN, İNSAN IRKININ MENSUPLARIYIZ.

Ama gel gör ki ortaya bir konu atılıyor kutuplaştırılıyor insanlar tıpkı takım tutar gibi parti tutmaya ve sonra ideolojik söylemlerin esiri oluyoruz maalesef.

Nolur sanki tuttuğun partiyi de eleştirsen, en önemlisi yapılanı eleştirsen daha iyisini yapmak için daha güzelini yapmak için nolur ? Bugüne kadar hiçbir zaman şucuyum bucuyum demedim forumda yorum yapan kimi arkadaşların yorumlarını okudukça çok kızdığım oldu. Ama yine aynı arkadaşın farklı bir konudaki postunu da beğenmişliğim var. Haksızlığa uğruyorsa desteklemişliğim var.

SORUYORUM NİYE SADECE OLAYLARI, YAPILANI ELEŞTİRİP DAHA İYİ, DAHA ÇAĞDAŞ BİR YAŞAMA SAHİP OLMAYALIM ? Niye şimdi çok daha iyi bir yaşam standardı istemek yerine, eskiden daha kötüydü diyip bugünkü "DAHA AZ OLAN" kötüye tamah edelim arkadaşlar, NİYE ?

Yazı uzun oldu. Okuyan olursa teşekkür ederim. Umarım bir kişinin bile farkındalığını arttırır bu yazdıklarım sahi niye olmasın desin. O zaman çok mutlu olurum.

ohooo şimdi oturup da boş boş tartışacak mıyız?
paypal isterse o lisansı alır zaten...
fetö de zaten paypala kalmamıştır.

Yazsan 1000 tane komplo teorisi çıkar. Artık neye inanacağını şaşırıyor insan. Bizler aklı ve bilimi, çağdaş uygarlık düzeyini referans seçmediğimiz sürece (asla dine bağlılıktan söz etmiyorum) bu olanlar ne ilk ne son olacak güzel ülkemde :(

Konuyla birlikte genel fikirlerimi yazmak istiyorum.

İlla birini bir sınıfa sokmak mı lazım, illa biri bir partiden bir ideolojiden mi olmalı,illa bir gruba üye mi olmalı ? N'olur herkes (başkasının hakkını yemeden) istediği fikri ortaya koysa düşünsek tartışsak fikrimizi, BAŞKASINA-BAŞKALARINA ipotek ettirmeden.

Bu forum Türkiyenin özeti gibi, çoğunu alsan karşına otursan konuşsan renginden, kültüründen, dilinden, inancından ne güzel bir harman olur :) Biri eksik olsa BİZ eksik oluruz. BİZ BUYUZ AYNI VATANIN EVLATLARIYIZ, AYNI IRKIN, İNSAN IRKININ MENSUPLARIYIZ.

Ama gel gör ki ortaya bir konu atılıyor kutuplaştırılıyor insanlar tıpkı takım tutar gibi parti tutmaya ve sonra ideolojik söylemlerin esiri oluyoruz maalesef.

Nolur sanki tuttuğun partiyi de eleştirsen, en önemlisi yapılanı eleştirsen daha iyisini yapmak için daha güzelini yapmak için nolur ? Bugüne kadar hiçbir zaman şucuyum bucuyum demedim forumda yorum yapan kimi arkadaşların yorumlarını okudukça çok kızdığım oldu. Ama yine aynı arkadaşın farklı bir konudaki postunu da beğenmişliğim var. Haksızlığa uğruyorsa desteklemişliğim var.

SORUYORUM NİYE SADECE OLAYLARI, YAPILANI ELEŞTİRİP DAHA İYİ, DAHA ÇAĞDAŞ BİR YAŞAMA SAHİP OLMAYALIM ? Niye şimdi çok daha iyi bir yaşam standardı istemek yerine, eskiden daha kötüydü diyip bugünkü "DAHA AZ OLAN" kötüye tamah edelim arkadaşlar, NİYE ?

Yazı uzun oldu. Okuyan olursa teşekkür ederim. Umarım bir kişinin bile farkındalığını arttırır bu yazdıklarım sahi niye olmasın desin. O zaman çok mutlu olurum.

Düşünceleriniz için teşekkür ederim, Düşüncelerinizde tamamen haklısınız benim her zaman savunduğum bir detay vardır.

Ben kürdüm, ben türküm, ben lazım, ben çerkezim ben herşeyden önce bir insanım ve bu uğruna kanlar döktüğümüz Ülkemiz üzerinde herşeyden her partiden siyasi görüştün önce " İNSAN " gibi yaşamayı hak ediyoruz. Bunlar farklı konular benim konuda değindiğim şey daha çok paypalın kapanmasında bu örgütün bir alakası olup olmadığı tüm konu okurlarından ricamdır sadece bu yöndeki fikirlerinizi paylaşınız.

Bence %0 alakası var ...
Paypal dan ne paralar aklıyorlar bir bilsen hocam :)
10k - 30k - 50k - 100k - 200k , vsss vss ...
Onun için bence bir iki açığı yakalandı ve resmiyete dökmeleri , vergilendirmeleri , vss şeyler isyedikleri için böyle oldu ...
Fetö = Paypal bana çok saçma gelir :)

dunyada ki bir çok ülke A.Ş olmuş. hal boyleyken herşeye inanılır.

Bence %0 alakası var ...
Paypal dan ne paralar aklıyorlar bir bilsen hocam :)
10k - 30k - 50k - 100k - 200k , vsss vss ...
Onun için bence bir iki açığı yakalandı ve resmiyete dökmeleri , vergilendirmeleri , vss şeyler isyedikleri için böyle oldu ...
Fetö = Paypal bana çok saçma gelir :)

Düşüncelerinize saygılıyım fakat Paypal sayesinde Türkiye'ye giren günlük dövizide siz biz hesaplayamayız ki Türkiye'ye dövüz girişi en başta devletimize ve milletr yarıyorken Fatöcu örgütün böyle bir yolu kapatmak istemesi bence mantıklı gözüküyor.

Güzel bir düşünce, Ancak olabilir de, olmaya bilir de.

Bence daha çok bu tarz global şirketlerin başka ülkelerde kuzu kuzu mevzuata uyarken ülkemizde istedikleri gibi at koşturmak istemeleri...bunda bizim payımız yok mu tabii ki var ama bu demek değildir ki burası dingonun ahırı, darall'ın da dediği gibi paypal isteseydi o lisansı alırdı,uzun vadede Türkiye pazarını kaybetmek istemeyecek ve tekrar dönecektir diye düşünüyorum.

PayPal meselesi değil sadece bu. Webmoney, Payooner gibi bütün e-para sistemlerini ilgilendiriyor. Sadece paypalin degil, onlarin da altyapısı Türkiye'de hizmet vermeye yeterli değil aslinda. Ama bir süre legal olmasa da hizmet vermeye devam edeceklerini, Bddk'nın belirlediği yeni kurallara zamanla uyacaklarını, bu süreçte hizmet vermeye devam edeceklerini belirttiler. Yani onlar da aslinda Bddk' ya uygun hareket etmiyor, sartlari yerine getirmiş değil. Bunu paypal yetkilileri face sayfalarindan yorumla yazmislardi. PayPal dünyada en fazla kullanılan, en kolay sistem olduğu için bana muhtaçsınız dedi ve başta buna diretti, anladığım kadarıyla hükümetten geri adım bekledi. Ama illa zamanla ya şartlara uyacaktır ya da kanunlar esnetilecektir.
Her haltı fetöye yukleyip isin içinden siyrilmak etik degil. Bu sacmaliklarin son bulmasi hepimizin temennisi. Aksi taktirde Türkiye'de ne e-ticaret ne de ihracat gelişir. Paypalın gidişi ile onlarca girişimci ağır darbe yedi. Bu sadece biz youtuberların meselesi değil.

Son düzenleme:
Fetö nün derdinin paypal olduğunu sanmıyorum. Fetö nün askerleri darbe olsaydı fetö yü Türkiye ye getirmek. Vaazlarinda Türkiye de özgür olamam burada özgürüm diyordu. Kendisini sevmeyenin çok olduğunu biliyor. Ona sadık askerler darbeyi beceremediği. İstediği gibi olmadı halk tokat gibi cevap verdi, gerçek yüzü ortaya çıktı.

Adamin derdi paypal yada dolar girisini engellemek değil sözde vatan sevgisi... Geberecek gidecek bir ayağı çukurda yapmaya çalıştıklarına bak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri