Pcye format atmak !

Turkuaz

Yasaklanmış
Arkadaşlar windows7 iso dosyasını indirip usb/dvd tools programıyla pcye format atıyodum.Dün sabah gene format atmıştım.Ancak bir crack dosyasını indirdim reklam virüsü varmış avast görmedi zırt pırt reklam çıkmaya başladı bende aynı şekilde yeniden format atmaya karar verdim ancak bu seferki öncekiler gibi olmadı format atmaya kalktığımda yeterli alan olmasına rağmen yok yazıyodu c nin yanında d yi de formatladım gene olmadı yeniye tıklayım 43 mblık bir alan oluşturdum ondan sonra c formatlandı ancak d için gblarca alan oluşturulmuyor belli bir sayıda mb oluşturuluyor d yi nasıl bölümleyebilirim bilen var mı?

Şuanda pc şöyle gözüküyor:

Ben eskiden olduğu gibi d yi de oluşturmak istiyorum ancak gblarca alan ayıramıyorum.Bunu nasıl yaparım?

Son düzenleme:
Arkadaşlar windows7 iso dosyasını indirip usb/dvd tools programıyla pcye format atıyodum.Dün sabah gene format atmıştım.Ancak bir crack dosyasını indirdim reklam virüsü varmış avast görmedi zırt pırt reklam çıkmaya başladı bende aynı şekilde yeniden format atmaya karar verdim ancak bu seferki öncekiler gibi olmadı format atmaya kalktığımda yeterli alan olmasına rağmen yok yazıyodu c nin yanında d yi de formatladım gene olmadı yeniye tıklayım 43 mblık bir alan oluşturdum ondan sonra c formatlandı ancak d için gblarca alan oluşturulmuyor belli bir sayıda mb oluşturuluyor d yi nasıl bölümleyebilirim bilen var mı?

Şuanda pc şöyle gözüküyor:

Ben eskiden olduğu gibi d yi de oluşturmak istiyorum ancak gblarca alan ayıramıyorum.Bunu nasıl yaparım?

Hocam bilgisayarıma sağ tık yapın 'yönet' diyin.
Disk Yönetimine girin.
C'yi seçin birimi küçült diyin.
Ne kadar gb d diski oluşturucaksanız yazın.
Yeni ayrılmamış bir disk gelir oraya sağ tık yapın yeni basit birim'e basın tamamlayın bu kadar sonra bakın d diski oluşturmuş olursunuz :)

biçimlendirmeyi dene önce orayı.

Biçimlendiriyorum zaten ama mblık bir yer çıkıyor epey ilginç.

---------- Spam Engelliyici 10:07 ---------- Önceki Mesaj 09:52 ----------

Hocam bilgisayarıma sağ tık yapın 'yönet' diyin.
Disk Yönetimine girin.
C'yi seçin birimi küçült diyin.
Ne kadar gb d diski oluşturucaksanız yazın.
Yeni ayrılmamış bir disk gelir oraya sağ tık yapın yeni basit birim'e basın tamamlayın bu kadar sonra bakın d diski oluşturmuş olursunuz :)

Tamam dediğini yaptım oldu. ama d çıkmadı harflerde c ve d yok c var olduğu için sanırım format atarken d ye sil yapmıştım ondan.Bende e yi seçtim

Biçimlendiriyorum zaten ama mblık bir yer çıkıyor epey ilginç.

---------- Spam Engelliyici 10:07 ---------- Önceki Mesaj 09:52 ----------

Tamam dediğini yaptım oldu. ama d çıkmadı harflerde c ve d yok c var olduğu için sanırım format atarken d ye sil yapmıştım ondan.Bende e yi seçtim

Hocam harf'i pek de önemli değil zaten sonuçta 2 disk olmuş oldu :)

o ön yükleme yeridir mb'lık yer bide UFİ olayı vardı bu boot attığın cd genelde NTFS formatıdır fakat burn edilirken ( cd ye yazdırılırken) cd yerine daha önce USB ile format attıysan fat32 formatında olur ve bu drumda hdd'ye komple format atmak zorunda kalabilirsin ( yani d 'yide silmen ve en baştan oluşturman gerekebilir

o ön yükleme yeridir mb'lık yer bide UFİ olayı vardı bu boot attığın cd genelde NTFS formatıdır fakat burn edilirken ( cd ye yazdırılırken) cd yerine daha önce USB ile format attıysan fat32 formatında olur ve bu drumda hdd'ye komple format atmak zorunda kalabilirsin ( yani d 'yide silmen ve en baştan oluşturman gerekebilir

Dyi format atarken önce biçimlendirdim sonra sildim ancak arkadaşım tavsiyesiyle disk bölümlendirdim hafr seçim yazıyor c olduğundan çıkmıyor diğer bütün harfler var ama d yok.Ben hep usbden format attım.Bunu öğrenmek zorundaydım.Eskiden her virüs girdiğinde bilgisayarcıya gidip 30 lira bayılmaktan bıkmıştım çünkü :(

Dyi format atarken önce biçimlendirdim sonra sildim ancak arkadaşım tavsiyesiyle disk bölümlendirdim hafr seçim yazıyor c olduğundan çıkmıyor diğer bütün harfler var ama d yok.Ben hep usbden format attım.Bunu öğrenmek zorundaydım.Eskiden her virüs girdiğinde bilgisayarcıya gidip 30 lira bayılmaktan bıkmıştım çünkü :(

sisteme ayrılan alanı da dahil silin sonra disk oluşturdan ne kadarlık ikiye bölüm istiosanız ona göre miktar girerek oluşturun yükleme esnasında zaten sistem kendine yine alan ayıracaktır. aslında en iyisi bios üzerinden boot etmek ve pc ye reset attığınızda belirlediğiniz tuşa basarak ( genelde laptoplarda f10-f11 oluyor) basarak ileri ileri diyip en baştaki haline pc yi çekmeniz bunu anatmak ölüm gibi araştırın internette vardır

bu iş o kadar paranoya yaptı ki yanlış bir şey siler diye format atmaya bile korkuyorum.önemlileri d ye atmak da kesmiyor.gidip bir harici disk alayım bari.ya o da bozulursa :D

Arkadas kusura bakmazsa yenı konu acmadan burdan sorayım lenova laptop w8 kurulu bu makınalarda bır tus varmıs makına kendı format atıyormus kısaca anlatabılırmısınız yardımlarınız ıcın sagolun saygılar

yeni ye bas C yi kaç gb yapmak istiyorsan o kadar yaz sonra bölünmemiş alanda bir daha yeniye bas D yi kaç gb yapmak istiyorsan yaz ve sonra sistemi C ye kur

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri