Php Belge Sorgulama Scripti Lazım

bulut57

Kayıtlı Üye
Katılım
5 Mayıs 2015
Mesajlar
642
Tepkime puanı
0
Puan
0
Web sitesi
www.bedavasitenitanit.com
Merhaba Arkadaşlar,

Başlıkta belirttiğim gibi php belge sorgulama scripti lazım.

Sistem şöyle olacak.

X diye birisi siteye üye olacak. X kişisi A,B,C gibi firmaların fatura bilgilerini girecek. (Fatura nosu, tarihi ve tutarı girilecek. Sistem aynı firmadan olanların tutarlarını en altta toplayacak) Yani X kişisinin firma ekleme bölümü olacak. A,B,C firmalarını önce ekleyecek. Sonra A firmalarına gelerek A firmalarına ait fatura bilgilerini girecek. B firmasına tıklayıp B firmasının bilgilerini girecek vs. vs

Sonra A,B,C firmaları siteye gelip T.C sini veya Vergi Nosunu yazarak sorgulama yapacak. sorgulama ekranında evrak sayısı ve toplam tutarı yazacak

Buna Benzer bir php scriptini nerden bulabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.

NOT: Telefon faturası sorgulama vb. borç sorgulama ve ödeme ile alakalı birşey değil. Sistemin içindeki bilgileri sorgulayacak. Mesela Ben Y şirketinde 100 tl lik demir aldım. 100 tl lik demir diye giricem. Y şirketi de benim siteye gelecek t.c sini yazacak sorgulama başlatacak ekranda 1 adet fatura toplam 100 tl yazacak.



NOT: Googleden ara diye öneride bulunmayın. Zaten bulamadığım için yardım istiyorum.

Şimdiden Teşekkürler.



 
Son düzenleme:
https://www.phpjabbers.com/php-scripts.php

Hazır yazılım mı? Bu çok zor ama benzerlerini üstteki adresten bulabilirsin


Onlarla benzer yönü yok hocam.
frown.png


Şu şekilde olacak.
(Muhasebe scripti gibi.)

X firması A firmasına 2 adet 500 TL fatura kesti. X firması bunu siteye ekleyecek.

Sonra A firması siteye gelecek. kendi T.c sini veya vergi numarasını yazacak. Bi bakacak 2 adet 500 tl lik fatura almışım diyecek. Kendi elindeki faturalara bakacak. Bana bu faturaların 1 adedi sadece gelmiş. Diğer adedi nerde diyecek. Sonra karşı firmayı arayacak. Eksik olan faturaları isteyecek.

Ben sistemi deneme amaçlı istiyorum. Tutarsa benim için iyi olacak. Tutmazsa da az bütçe harcarsam az kaybım olur.

Normalde muhasebeciler her ay BA-BS mutabakatı yapar. Büyük firmaların kendine ait sistemleri var. Online olarak yapıyorlar. O sistemi yazanlarda aylık düzenli tuzlu para istiyor. :(

Bizim işyerinde ise manuel olarak ben mutabakat yapıyorum. Tek tek firmaları arıyorum. İşyerinde ayakçı olduğum için gidipte aldığım 3 kuruş parayla büyük şirketler gibi bu sistemleri yaptıramam. Zaten patronda bu işlerden anlamadığı ve iş yapmadığı için para vermez.

Ama ben basit bir sistem oluşturabilirsem. Sadece yukardaki örnekteki gibi basit birşey olursa üzerimdeki yükün bir kısmı aylar sonra kalkmış olacak.
frown.png
 
Bu dediğiniz X firması , A ve Y firmasından API ile bilgi çekmesi gerekecek. Hem başka firmalara api sistemi yazmak lazım hem de yapılacak php scripte. Yani çok zahmetli ve bir o kadar emek, zaman isteyen bir iş.
 
Bu dediğiniz X firması , A ve Y firmasından API ile bilgi çekmesi gerekecek. Hem başka firmalara api sistemi yazmak lazım hem de yapılacak php scripte. Yani çok zahmetli ve bir o kadar emek, zaman isteyen bir iş.


Hocam X firması tüm bilgileri elle girecek zaten. Yani çalıştığı firmaların önce bilgilerini girecek. Sonra o firmalarla ilgili olan fatura bilgilerini elle girecek.

X firması ile çalışan firmalarda sisteme gelecek kendi t.c veya vergi numarasını yazacak. Kendi t.c veya vergi numarasını yazdığında toplam fatura sayısı ve toplam tutar karşısına çıkacak.

Örnek Siteler:
http://mutabakat.kopuz.com.tr:9988/QueryCustomer.aspx
YILDIZ Meşrubat - Müşteri BS Raporu

Bu yukardaki örnek sitelerden Mal alan firmaların Muhasebecileri bu sitelere gelip muhasebesini tuttuğu firmanın tc sini veya vergi nosunu yazar. Ve Kaç fatura almış ve toplam tutar ne kadar görür.


Benzerleri
: http:// evrimaltay.net/akinsoft-babs-kayit-sorgulama-betigi

Bu linkteki adam bi tane yapmış. Ama adama ulaşıp inceleyemedim. Çok eskiden yapmış sanırım.
 
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri