Ben kendi kanaatime göre yazılım önerecek kadar bilgili biri değilim. Bu nedenle size profesyonellerin ne söylediğini aktardım. PHP öldü. 10 sene öncesinin ışıltılı dili değil. Diller asla ölmez diye bir şey diyenler doğru söylemiyor. B de öldü. Pascal da bitti. İkisi de vaktiyle ne kadar popülerdi anlatmaya gerek yok.
Bu başlıkta web dillerinden bahsedilmiş. Hatta profesyoneller ve füturistler daha da ileri giderek web ölüyor diyor. İNTERNET DEĞİL web. İnternet IoT ile başka bir devrimin arefesinde şu an. Yani www, 25 sene öncesinin devrim yaratan platformu artık önemini yitiriyor. Sadece web-oriented diller de bu enkazın altında kalacak. Javascript, NodeJS, AngularJS, JQuerry gibi dallara ayrılma konusunda sınırsız olanak tanıyor. Android'te de, webde de, geleceğin buzdolabı uygulamalarında da base-lang olmaya aday.
Bunların hiçbiri benim lafım değil. Zaten ben bu lafları edecek kadar profesyonel değilim. Büyük üniversitelerin doktoralı füturistlerinden değilim.
Kaynaklarımı paylaşayım. Stack Overflow sitesini bilmeyen yoktur. Yazılımcıların soru sorup yanıt aradıkları bir site. Çok istenirse son üç yılın PHP skorunu da araştırıp düşüşü daha net görebilir.
Stack Overflow Developer Survey 2016 Results
TIOBE ise dillerin popülarite indeksini yapan tek ciddi kurum.
TIOBE Index | TIOBE - The Software Quality Company
Bu da yazılımların konulduğu site olan GitHub.
https://github.com/blog/2047-language-trends-on-github
Android ile Java'nın IoT ile JS'in yükselişi görülüyor.
PHP'nin ayrıca yapısal olarak da çok çirkin bir dil olduğu neredeyse objektif ve tarafsız full-stack developerlar tarafından konsensüsle kabul edilen bir şey.
[MENTION=11620]era[/MENTION] [MENTION=59654]Queen[/MENTION]