Power Supply'den gelen ses

cloudenq

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar bilgisayarı açınca power supply den acayip ses geliyor kasayı açtım power supply i açtım baktım hiçbir sorun yok power supply'e 2-3 kere vurunca ses kesiliyor 10-15dk içinde yine başlıyor nasıl düzeltebilirim.. power supply i temizledim herşeyi yaptım...

https://www.youtube.com/watch?v=Y5mercZiVZk

Gerçekten sinir bozucu bir ses :D Ben çareyi değiştirmekte buldum hocam.

En iyi çözüm değiştirmek fazla pahalı bir şey değil 20-30 tl arası

Arkadaşlar bilgisayarı açınca power supply den acayip ses geliyor kasayı açtım power supply i açtım baktım hiçbir sorun yok power supply'e 2-3 kere vurunca ses kesiliyor 10-15dk içinde yine başlıyor nasıl düzeltebilirim.. power supply i temizledim herşeyi yaptım...

genelde bendede oluyordu 2-3 kere vurunca kesiliyordu sonra ses çıkarmıyordu hocam büyük ihtimal içinde ki fan bir yere çarpıyor siz vurunca yerinden oynayıp vurmayı kesiyor sonra tekrar yerine kayınca vurmaya başlıyor

Şırıngaya yağ koy fanın içine sık düzelecektir :D

ayni sorun bendede mevcut sorunu cozen arkadas konuya yazarsa sevinirim :D

kompresör kullanıyorum canına okuyor valla pc de tık yok,2-3 ay önce pancar motoru gibiydi:D

Bir power supply uzmanı olarak yardımcı olmaya çalışıyım.:)

Öncelikle bilgisayar çalışırken fanı daha iyi görebilmek için fana bir ışık tut o arada bilgisayarı kapat. Bilgisayar kapandığı anda fan anında duruyormu yoksa birkaç saniye dönüp yavaşlayarakmı duruyor önce buna bak. İlk olarak fanı yağlamayı dene. Powerı açıp yapamam diyorsan dışarıdan müdahale etmen lazım (Bir hayli zor olur ama)

Yağ olarak eğer bulabiliyorsan mutlaka makina yağı kullan. Bir milyoncuda falan kolayca bulursun. Makina yağı demen yeterli küçük parfüm şişesi boyunda bir plastik şişede olur. Yok makina yağı bulamam dersen evdeki sıvı yağı kullan ama bu son çaren olsun derim. Fanın bilyalı yerine az miktarda sürmen yeterli.

Durum yağlamadan sonra düzelmezse veya ses azalmazsa benzer boyutlu fan alıp fanı değiştirmen gerekir. O da olmazsa benim için çok büyük sorun diyorsan sana pc gücüne göre iyi bir power önerebilirim.
makina yağı mı koyuyoruz yoksa bunun için özel yağlar varmı :D birde bi zararı olmaz demi supply e

---------- Mesaj saat 19:53:40 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 19:53:18 civarında gönderildi. ----------

buda videosu ; https://www.youtube.com/watch?v=Y5mercZiVZk

fana sürdüm yağı fakat işe yaramadı bilyalı dediğin yer neresi oluyor fan anında durmuyor 1-2sn bekliyor öyle duruyor

---------- Mesaj saat 20:43:15 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 20:42:36 civarında gönderildi. ----------

yağı sürdüm fakat işe yaramadı bilya denilen yer neresi oluyor
ve pc yi kapattıktan 1-2sn sonra duruyor fan yağı fana sürdüm bilyali yeremi sürücektim :D

Bir power supply uzmanı olarak yardımcı olmaya çalışıyım.:)

Öncelikle bilgisayar çalışırken fanı daha iyi görebilmek için fana bir ışık tut o arada bilgisayarı kapat. Bilgisayar kapandığı anda fan anında duruyormu yoksa birkaç saniye dönüp yavaşlayarakmı duruyor önce buna bak. İlk olarak fanı yağlamayı dene. Powerı açıp yapamam diyorsan dışarıdan müdahale etmen lazım (Bir hayli zor olur ama)

Yağ olarak eğer bulabiliyorsan mutlaka makina yağı kullan. Bir milyoncuda falan kolayca bulursun. Makina yağı demen yeterli küçük parfüm şişesi boyunda bir plastik şişede olur. Yok makina yağı bulamam dersen evdeki sıvı yağı kullan ama bu son çaren olsun derim. Fanın bilyalı yerine az miktarda sürmen yeterli.

Durum yağlamadan sonra düzelmezse veya ses azalmazsa benzer boyutlu fan alıp fanı değiştirmen gerekir. O da olmazsa benim için çok büyük sorun diyorsan sana pc gücüne göre iyi bir power önerebilirim.

ayni sorun bendede mevcut sorunu cozen arkadas konuya yazarsa sevinirim :D

aynı şekilde sesini kesitigim makinenin sayısı yok internet kafelerdede yapardım. yapacagın

1- power suppleyi kasadan çıkarın.
2- tüm vidalarını sökün.
3- kapagının açın 2 ye ayrılacak fan ve diger malzemelerle karşılacan.
4- fanı nemli bi bezle temizle çok tozlanmıştır içten sonra yagla sesi keser.

fana sürdüm yağı fakat işe yaramadı bilyalı dediğin yer neresi oluyor fan anında durmuyor 1-2sn bekliyor öyle duruyor

---------- Mesaj saat 20:43:15 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 20:42:36 civarında gönderildi. ----------

yağı sürdüm fakat işe yaramadı bilya denilen yer neresi oluyor
ve pc yi kapattıktan 1-2sn sonra duruyor fan yağı fana sürdüm bilyali yeremi sürücektim :D

Şu resimdeki gibi bi dene bakalım:
http://img59.imageshack.us/img59/9250/resim003wb2.jpg

Sen fanın kanatlarına sürdün heralde:D

aynı şekilde sesini kesitigim makinenin sayısı yok internet kafelerdede yapardım. yapacagın

1- power suppleyi kasadan çıkarın.
2- tüm vidalarını sökün.
3- kapagının açın 2 ye ayrılacak fan ve diger malzemelerle karşılacan.
4- fanı nemli bi bezle temizle çok tozlanmıştır içten sonra yagla sesi keser.

sagolun hocam deniyelim bakalim sonucu yazarim

images

http://www.youtube.com/watch?v=h1UWdGhxP4A#t=31

Haçbiri olmuyorsa bilgisayarı kapatıp power ın vidalarını söktükten sonra fan kablolarını kestikten sonra yeni aldığın fanı (bilgisayarcılarda vardır. max:10 tl) kablolarını kestiğin yere bağla.ayrı ayrı bantla.şase olmasın dikkat et. sonra topla.kesin çözüm :D

Kimse yazmamış yazayım.
Kedidir o Kedi, Kedi. . .
:cool:

Power'ı komple değiştir olsun bitsin.
Eskisiyle uğraşmaya değmez.
Çok fazla pahalı birşey değil zaten.

hepsini deniyeceğim sonuçları yazarım en son ihtimal olarakta yeni fan :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri