Programlama çok zormuş

Captain Price

Kayıtlı Üye
Ben sıfırdan android eğitimine başladım, ne bu işin okulunu okudum nede özel bir kursa gittim

satın aldığım eğitim setinde ilk etapta 15 ders android programlama için temel java eğitimini anlatıyor eğitmen,

eğitimdeki ilk 6 dersi zar zor çözdüm temel java eğitiminde ilk 6 ders

yani javada kalıplaşmış terimler var, anlatım yapan hoca diyo ki şimdi üstünde fazla durmayın ileriki derslerde dahada anlatımlarla pekişecek diyor ancak ben hocanın söylediği kalıpları ezberlemeden başka türlü kafama girmiyor

ve ezberlemekte oldukça zor, şimdi hoca diyo ki ilerleyen derslerde tekrar bu konuların üzerinde durucaz falan ama sonuçta kalıplaşmış terimler var ortada, hoca ilerleyen derslerde tekrar üstünde dursada yinede bu kalıpları takılmadan yazmak için ezberlemek gerekmiyor mu arkadaşlar

uzun lafın kısası android programlama öğrenmeye karar verdim
eğitimdeki temel java eğitimindeki ilk 6 derste çok zorlandım,
sizce öğrenebilirmiyim

teşekkürler

Son düzenleme:
uygulama yaparak öğrenirsin hocam .

Ben sıfırdan android eğitimine başladım, ne bu işin okulunu okudum nede özel bir kursa gittim

satın aldığım eğitim setinde ilk etapta 15 ders android programlama için temel java eğitimini anlatıyor eğitmen,

eğitimdeki ilk 6 dersi zar zor çözdüm temel java eğitiminde ilk 6 ders

yani javada kalıplaşmış terimler var, anlatım yapan hoca diyo ki şimdi üstünde fazla durmayın ileriki derslerde dahada anlatımlarla pekişecek diyor ancak ben hocanın söylediği kalıpları ezberlemeden başka türlü kafama girmiyor

ve ezberlemekte oldukça zor, şimdi hoca diyo ki ilerleyen derslerde tekrar bu konuların üzerinde durucaz falan ama sonuçta kalıplaşmış terimler var ortada, hoca ilerleyen derslerde tekrar üstünde dursada yinede bu kalıpları takılmadan yazmak için ezberlemek gerekmiyor mu arkadaşlar

uzun lafın kısası android programlama öğrenmeye karar verdim
eğitimdeki temel java eğitimindeki ilk 6 derste çok zorlandım,
sizce öğrenebilirmiyim

teşekkürler
hangi eğitimi aldınız hocam

Programlama öğrenmek ingilizce öğrenmek gibidir.Ne kadar çok sık uygulama yapar/konuşur san o kadar profesyonelleşirsin.İlk başta ufaktan temelleri öğren sonra kendi kendine tasarım yapıp icraate dök.O sıra bir sürü hata vs vs ile karşılaşırsın.Tecrübe de kazanırsın bilgide ..

kodların tamamını ezberlemekle uğraşma yazdığın kodun ne işe yaradığını bilmen yeterli bi kod bankası oluştur kendine ihtiyacın olduğunda ordan al kodları java bilmiyorm ama vb.net te işime yarayan şeyler yazıyorum biçok kodu ezbere bilmem diğer yazdığım kodlardan bakarak alırım

size tavsiyem androidi bir kenara bırakıp console application üzerinde java kasın javanın temelini öğrenin basit method ve fonksiyonları bilin ki android programlama ya geçtiğinizde afallamayın direk androide sıfırdan giriş yapmak sizi çok yorar (temeliniz olmadığı için..)

Bana göre direk javayla başlamak ilk kez programlama öğrenenler için yanlıştır. Python gibi daha kısa kodlarla aynı işlevleri görebilecek kodlar yazabildiğiniz dilleri tercih edin. Ne kadar kısa kod olursa öğrenmeniz bir o kadar kolay olur. Bir dili öğrendikten sonra zaten diğer dilleri öğrenmeniz zor değildir.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri