ram slotlarına farklı kapasitede ramler yerleştirmek

bacanak

Kayıtlı Üye
arkadaşlar mac'imin diskini ve ramini değiştirmeye karar verdim. bi ssd aldım biraz da ram takviyesi yaptım.

orjinalinde 2x2 ram vardı. şimdi birinci slotta 8, ikinci slotta 2 gb toplamda 10 gb ram oldu makinede.

mantıken düşündüğümde sorun olmayacak gibi görünse de bi sitede farklı kapasitede ramler yerleştirmeyin yazıyor slotlara.

mhz değerleri aynı, ddr değerleri aynı sadece kapasiteleri farklı ramlerin herhangi bir zararı var mıdır?

problem olmuyor, bende 4+4 vardi, bi tane 4u cikardim attim yerine 8 koydum. su an 4+8 var bi problem yok. ama yosemite mahvetti bizi, pc durdugu yerde 9 GB ram yiyor.

Benim bilgisayardada aynı yıllardır sorunsuz çalışıyor. Benim makina antika biraz bir slotta 2gb diğerin 1gb var ddr2. Mhz aynıysa sorun yok.

benim bildiğim farklı kapasite farketmez,parçaların birbirine uyumu farkeder.

6 ve 12 gb ramli bilgisayarlar var piyasada sorun olsa bilgisayar üreticileri yapmazdı sanırım.

mhz leri aynı olması lazım yoksa düşük olan mhzlinin üzerinden çalışır örnek olarak

bir tane eni aldığın 1033 mhz 8 gb ram ile 800 mhz 2 gb ram takarsan 8 gblik ram 800mhz de çalışır e buda performans bakımından çok kötü olur 10 gb 800 mhz ram yerine 8 gb 1033 mhz ram daha iyidir.

sadece mhz değeri aynı olmayacak cl değeri de aynı olması lazım.

mhz lerine dikkat etmelisin.Aksi taktirde hızlanma değil yavaşlama ve mavi ekran gibi sorunlara yol açar.

2 * 2 * 2 : 3 slot 6 gb ram

4 * 4 * 4 : 3 slot 12 gb ram

hiç bir üretici 8 gb ramin yanına 4 gb ram takmaz çalışır ama dual bozulur.

6 ve 12 gb ramli bilgisayarlar var piyasada sorun olsa bilgisayar üreticileri yapmazdı sanırım.

problem olmuyor, bende 4+4 vardi, bi tane 4u cikardim attim yerine 8 koydum. su an 4+8 var bi problem yok. ama yosemite mahvetti bizi, pc durdugu yerde 9 GB ram yiyor.
nasıl 9 gb yiyor hocam ben 4 gb ram ile kullanıyordum. siz aynı anda bayaa bi program çalıştırıyordunuz galiba.

ben de aynı anda microsoft remote desktop, chrome ( min 4 sekme ), libreoffice (excel alternatifi), itunes programlarını çalıştırıyordum ama kitlenmiyordu bile makine.
sadece mhz değeri aynı olmayacak cl değeri de aynı olması lazım.
yeni aldığım ramin CL değeri 11 ama mac üzerinde gelenin CL değerini bilmiyorum maalesef.

sistemde göstermiyor, google amcaya da baktım ama yazan olmamış.

mhz vc cl farkı olmadığı sürece sorun çıkaracağını sanmıyorum hocam.Everest programıyla ne kadar ram desteklediğini ve mhz ve cl değerlini görebilirsin.

Son düzenleme:
nasıl 9 gb yiyor hocam ben 4 gb ram ile kullanıyordum. siz aynı anda bayaa bi program çalıştırıyordunuz galiba.

ben de aynı anda microsoft remote desktop, chrome ( min 4 sekme ), libreoffice (excel alternatifi), itunes programlarını çalıştırıyordum ama kitlenmiyordu bile makine.

hocam sadece bendeki bi problem degil ya. bi kac arkadasim daha bu sorundan dolayi sorun yasiyor. bizimkiler macbook pro retina degil belki ondan olabilir. Retinalar daha az zorlaniyor. bilgisayari ilk acinca 4.5 GB la falan basliyor ama bi kac saat sonra 9 GB lara cikiyor. Activity Monitor den de bakiyorum ordaki islemlerin toplami 4 bile degil ama RAM yuksek calisiyor. Mesela su an 10.66 GB. oyle aman aman calistirdigim bi program da yok. gunluk aktiviteler yani.

hocam sadece bendeki bi problem degil ya. bi kac arkadasim daha bu sorundan dolayi sorun yasiyor. bizimkiler macbook pro retina degil belki ondan olabilir. Retinalar daha az zorlaniyor. bilgisayari ilk acinca 4.5 GB la falan basliyor ama bi kac saat sonra 9 GB lara cikiyor. Activity Monitor den de bakiyorum ordaki islemlerin toplami 4 bile degil ama RAM yuksek calisiyor. Mesela su an 10.66 GB. oyle aman aman calistirdigim bi program da yok. gunluk aktiviteler yani.
gerçekten ilginç bende ki de retina değil ama 4 gb ram ile çalışıyordu.

etkinlik monitörünün resmini koyar mısın en yoğun ram kullanımından en az ram kullanıma göre listeleyerek.

gerçekten ilginç bende ki de retina değil ama 4 gb ram ile çalışıyordu.

etkinlik monitörünün resmini koyar mısın en yoğun ram kullanımından en az ram kullanıma göre listeleyerek.

Islemlerde vs sorun yok. Su an aktif uygulamalar da ortada ama malesef cok yiyor. Apple Store la da gorustum, bi kac ayar yaptilar ama yine ayni oldu. yosemite nin sucu

R8RSrmX.png

cNeVuuh.png

Mhz ler ayniys sirun yok hocam kpasitebin onemi yok ssd lmakla cok iyi etmissiniz hizin tadini cikarin gozle gorulur ucusa geciyor makine :) windows 32 ile 64 teki gibi ram kullanma problemi sanirim ayrica maclerse rame asiri yuk biniyor birzda hizli olma seveoleri bu disk yerine ram kullaniyor adamlar bu yuzdende ramlar nekadar buyuk olursa o kadar iyi oluyor

Son düzenleme:
Mhz ler ayniys sirun yok hocam kpasitebin onemi yok ssd lmakla cok iyi etmissiniz hizin tadini cikarin gozle gorulur ucusa geciyor makine :)
giriş seviyesi macbook almıştım 1,5 yıl önce. mountain lion kullanırken pek anlamıyordum yavaş çalıştığını. yosemite'ye geçince donanım takviyesi gerektiğini hissetmeye başladım.

kablosuz ağda çok sıkıntı yaşadım mountain lion'da o yüzden eski sürüme de dönemiyorum. üst modele geçmektense ssd + ram takviyesi yaptım ben de. :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri