Reflü ve Endoskopi olan varmı?

mikon5

Kayıtlı Üye
28 eylülde üniversite açıldı ancak hala üniversiteye gidemedim reflü sorunu yaşıyorum 3-4 senedir var.Bu sefer ki reflü atağı resmen hayattan soğuttu.Bugün doktora gittim ultrason çekti ve ilaçları yazdı.Geçmezse endoskopi olacaksın dedi.
Verdiği ilaçların prospektüsüne baktığımda Helikobakter pylori bakterisi için bir ilaç vermiş.
Geçmezse sanırım endoskopide bu bakterinin olup olmadığına veya başka sorun mu var mı diye bakılıp ona göre tedaviye başlanacak.İnşallah geçer , geçsede geçmese de ben endoskopi yaptırmayı düşünüyorum.
Endoskopiyi tıp fakültesinde mi yaptırmalıyım , özel hastanede mi ? Hala devlet hastanelerinde bağırta çağırta yapılan endoskopiler kaldı mı ? Zor bir süreç mi? Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

28 eylülde üniversite açıldı ancak hala üniversiteye gidemedim reflü sorunu yaşıyorum 3-4 senedir var.Bu sefer ki reflü atağı resmen hayattan soğuttu.Bugün doktora gittim ultrason çekti ve ilaçları yazdı.Geçmezse endoskopi olacaksın dedi.
Verdiği ilaçların prospektüsüne baktığımda Helikobakter pylori bakterisi için bir ilaç vermiş.
Geçmezse sanırım endoskopide bu bakterinin olup olmadığına veya başka sorun mu var mı diye bakılıp ona göre tedaviye başlanacak.İnşallah geçer , geçsede geçmese de ben endoskopi yaptırmayı düşünüyorum.
Endoskopiyi tıp fakültesinde mi yaptırmalıyım , özel hastanede mi ? Hala devlet hastanelerinde bağırta çağırta yapıla endoskopiler kaldı mı ? Zor bir süreç mi?

Helipak kullanıyorum ben de, 3.günündeyim 14 günlük kurun. Acı veriyor :D Bir problem olmaz ama, endoskopiye kalmadan ilaçlar sayesinde kurtulursun diye tahmin ediyorum.

Hayatta 1 kere oldum tövbeliyim.
Sonuçta mideye hortum sokuyorlar.
:D

Sende tanı için 1 kere ol, sonra birdaha olmazsın, en azından hastalığını bilirsin alacağın ilaçları bilirsin.

Endoskopiyi tıp fakültesinde mi yaptırmalıyım , özel hastanede mi ? Hala devlet hastanelerinde bağırta çağırta yapılan endoskopiler kaldı mı ? Zor bir süreç mi? Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

özelde ol bayıltıp yapıyorlar birşey anlamazsın bile.

Sanırım 4-5 defa endoskopi olmuşumdur. Devlet hastanelerinde uyuşturmadan direk hortumu veriyorlar. Eğer uyuşturulmadan yapamam ben diyorsan özel kliniklerde yaptırman daha iyi olur. Ben özelde de devlette de yaptırdım ikisi de benim için aynı olduğundan ayırt etmiyorum.Reflü ve gastrit var bende de. Genelde verilen ilaçlar bir müddet sonra etkisiz kalıyor. Sana tavsiyem her sabah uyandığında aç karna bir kaşık bal ye. Bir hafta içerisinde şikayetlerinin azaldığını göreceksin. Geçmiş olsun.

Helipak kullanıyorum ben de, 3.günündeyim 14 günlük kurun. Acı veriyor :D Bir problem olmaz ama, endoskopiye kalmadan ilaçlar sayesinde kurtulursun diye tahmin ediyorum.

Geçmiş olsun hocam çok nalet birşey.
Bana daha Helikobakter pylori teşhisi konulmadı.Verdiği ilaçta hem reflü hemde helikobakter pylori'ye etki ediyormuş öyle yazıyor.Nexstep 40 mg kullanıyorum şuanda.Sana herhangi bir test yapıldı mı ? Bu bakterinin olduğunu nasıl anladılar.

Hayatta 1 kere oldum tövbeliyim.
Sonuçta mideye hortum sokuyorlar.
:D

Sende tanı için 1 kere ol, sonra birdaha olmazsın, en azından hastalığını bilirsin alacağın ilaçları bilirsin.

Videolarını izliyorum hiç sesini çıkarmıyorlar ağrısız acısız gözüküyor , ekşi de ise tam tersi insanın gözünü korkutucu mesajlar var.

Sanırım 4-5 defa endoskopi olmuşumdur. Devlet hastanelerinde uyuşturmadan direk hortumu veriyorlar. Eğer uyuşturulmadan yapamam ben diyorsan özel kliniklerde yaptırman daha iyi olur. Ben özelde de devlette de yaptırdım ikisi de benim için aynı olduğundan ayırt etmiyorum.Reflü ve gastrit var bende de. Genelde verilen ilaçlar bir müddet sonra etkisiz kalıyor. Sana tavsiyem her sabah uyandığında aç karna bir kaşık bal ye. Bir hafta içerisinde şikayetlerinin azaldığını göreceksin. Geçmiş olsun.

Teşekkürler hocam önerilerin için , ben uyuşturulmadan yapamam
bal'ı deniyeceğim yarın sabah.

Geçmiş olsun hocam çok nalet birşey.
Bana daha Helikobakter pylori teşhisi konulmadı.Verdiği ilaçta hem reflü hemde helikobakter pylori'ye etki ediyormuş öyle yazıyor.Nexstep 40 mg kullanıyorum şuanda.Sana herhangi bir test yapıldı mı ? Bu bakterinin olduğunu nasıl anladılar.

Sadece anlattım şikayetlerimi, budur büyük iht. dediler. Kullan, geçmezse endoskopi olursun dediler :)

Benim kur:

Günde 2 defa aç karnına 12 saat ara ile sabah ve akşam 1 adet 30 mg lansoprazol mikropellet kapsül , 1 adet 500 mg klaritromisin film tablet ve 1 adet 1000 mg amoksisilin tablet birlikte , 14 gün süre ile uygulanır.

bambam aynı anda 2 sini de oldu kolonoskopi ile endoskopiyi. Araştırma hastanesinde oldu devlette yani. Hiç hatırlamıyorum diyordu. Çok az miktarda uyuşturmuşlar sanırım. Ama halam da olmuştu. Çok zor olmuştu onunki. oda tövbeli artık yaptırmam bidaha diyor.

endeskopi den sonra damla receli diye bir sey var, ondan gunde bir kasik ye.

bambam aynı anda 2 sini de oldu kolonoskopi ile endoskopiyi. Araştırma hastanesinde oldu devlette yani. Hiç hatırlamıyorum diyordu. Çok az miktarda uyuşturmuşlar sanırım. Ama halam da olmuştu. Çok zor olmuştu onunki. oda tövbeli artık yaptırmam bidaha diyor.

Gözümü korkutmayın :)

endeskopi den sonra damla receli diye bir sey var, ondan gunde bir kasik ye.

Teşekkürler endoskopi olursam denerim.

allah şifa versin.

Çok teşekkürler hocam.

Doktor ne diyorsa onu da yap, ama bu damla receli mucizesine birebir sahidim.

Ben oldum, doktor hortumu mideme yönlendirirken boğazımın bi noktasını fena tahriş etti, mideye indikten sonra bi süre sıkıntı olmuyor ama doktor biraz daha derinlere inince karnımda fena bi ağrı başlamıştı, midem resmen bu cismi çıkar diye çok deyişik acı ile ağrı karışık bi hiss veriyordu. Doktor ülserden şüphe etti baktı heryere bişey çıkmayınca röflü ilacı dayadı.

bizim valide de mideden problemli.
endoskopi de oldu verilen ilaçları da kullandı çok doktorlarada gitti rahatsızlığı devam ediyor.
şu damla reçeli ni biraz açar mısınız olmadı alayım ondan denesin.
google'a yazdım damla sakızı reçeli diyor bu mudur?

Bizim ailede genetik mide sorunları.
Kudret narı sarımsak kürü bunları dene.
Sabah patates püresi dene.
Özelden de mesaj yazdım cevaplarsan sevinirim..

Aynı sıkıntıyı yaşıyorum bende. Pulcet diye bir ilaç var. Sabahları aç karna içince gün boyunca sıkıntı çekmiyorum. Ama geçecek gibi görünmüyor ilaçla. Sanırım endoskopi yolu görünüyor banada :/

Not : Anlık müdahale etmek istiyorsan süt iyi geliyor

Selam.

Babam 3-4 defa endoskopi oldu. Normalde insanlar bayıltılmayı tercih etsede bayıltarak 1 saat sürüyor. Babam ayık bir şekilde oldu hep yani pek sıkıntılı değil sanırım

Allah tüm sağlık sorunu yaşayanlara şifa versin.
yaşamayan bilemez, hayatta en önemli şey sağlıktır.
bir parmagınız bile kıymetlidir sağlık konusunda . kaybedince anlar insan.
Allah şifa versin hocam tez zamanda

kısa sürede bende gidicem midemde fena bir şekilde yanma var

Aynı sıkıntıyı yaşıyorum bende. Pulcet diye bir ilaç var. Sabahları aç karna içince gün boyunca sıkıntı çekmiyorum. Ama geçecek gibi görünmüyor ilaçla. Sanırım endoskopi yolu görünüyor banada :/

Not : Anlık müdahale etmek istiyorsan süt iyi geliyor

Hocam süt reflüye falan iyi gelmez tam tersi gaz yapar.Süt'ü 1-2 yudum içip bırakıcaksın derler de ben de hiçbir işe yaramıyor.

Bu sorunu yaşayan ne çok kişi varmış forumda.Allah hepimize sağlık sıhhat versin.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri