Asagida resimlerini koyacagim fakat oncelikle kisaca olayi anlatayim. Artik su sayfa to olayindan bikmistim ve analyticsi gun gun incelemeye basladim. Sonra farkettim ki yuksek kazandigim zamanlarda kazanclar neredeyse sadece tek videodan ve TAMAMEN MOBIL IZLENIMDENden gelmis durumda. Ayrica bu videolarin izlenimlerinin %65-85 lik kisimlari embed olarak yerlestirilmis sitelerden gelmis. Sitelere girip videolarimi buldum ve oynaticilar bile youtube'un kendi oynaticisi degil. Reklam dahi cikmiyor. Anlamadim ben bu nasil sacmaliktir. Ayni videolar youtube uzerinden izlendiginde hic para birakmamis fakat embed sitelerden gelen mobil izlenimlerden normalden cok daha fazla para birakmis. Ekran goruntuleri,
Not: Reklam Performansi bolumunden baktigimda butun kazanclarin True-view reklamlardan geldigi gorunuyor. Youtube'un kendi izleme sayfasinda cikmayan(video basladiginda sari bandrol yok yani) video reklamlar nasil olurda normal reklam dahi cikmayan embedle yerlestirilmis sitede cikar?
18 kasim - 3K izlenme 31,22 $ kazanc - Bu neredeyse 1k izlenime 10,5 $ demek
8 ocak - 2k izlenme 25,69 $ kazanc - Buda neredeyse 1k izlenime 13 $ demek
2 ocak - 8k izlenme 23 $ kazanc - Buda neredeyse 1k basina 4 $
Bunlarin hepsi tek gunluk kazanclar. Videolar upload edildikleri sitelerde upload edildikleri gun izlenip bu kadar kazanc birakmislar. Izlenimler komple mobil izlenim zaten gorebilirsiniz istatistiklerde. Varmidir bunun mantikli bi aciklamasi? Hadi Ocak ayina girdik diye reklamlar falan yenilendi reklam cikmiyor dedik, peki o cikmayan reklamlar nasil olurda embed olarak yerlestirilmis sitelerden kazandirir? Ustelik sitelerin oynaticilari bile farkli ve reklam dahi cikmiyor(10. saniyedeki sari bolum yok). Ustelik getirileride normal degil. Tamam videolar youtubea daha once yuklenmemis, ozgun sayilan videolar fakat yinede Tayland gibi bi ulkeden gelen izlenimin bu kadar yuksek olmasida ne kadar normal?
Not: Reklam Performansi bolumunden baktigimda butun kazanclarin True-view reklamlardan geldigi gorunuyor. Youtube'un kendi izleme sayfasinda cikmayan(video basladiginda sari bandrol yok yani) video reklamlar nasil olurda normal reklam dahi cikmayan embedle yerlestirilmis sitede cikar?
18 kasim - 3K izlenme 31,22 $ kazanc - Bu neredeyse 1k izlenime 10,5 $ demek
8 ocak - 2k izlenme 25,69 $ kazanc - Buda neredeyse 1k izlenime 13 $ demek
2 ocak - 8k izlenme 23 $ kazanc - Buda neredeyse 1k basina 4 $
Bunlarin hepsi tek gunluk kazanclar. Videolar upload edildikleri sitelerde upload edildikleri gun izlenip bu kadar kazanc birakmislar. Izlenimler komple mobil izlenim zaten gorebilirsiniz istatistiklerde. Varmidir bunun mantikli bi aciklamasi? Hadi Ocak ayina girdik diye reklamlar falan yenilendi reklam cikmiyor dedik, peki o cikmayan reklamlar nasil olurda embed olarak yerlestirilmis sitelerden kazandirir? Ustelik sitelerin oynaticilari bile farkli ve reklam dahi cikmiyor(10. saniyedeki sari bolum yok). Ustelik getirileride normal degil. Tamam videolar youtubea daha once yuklenmemis, ozgun sayilan videolar fakat yinede Tayland gibi bi ulkeden gelen izlenimin bu kadar yuksek olmasida ne kadar normal?