Reklam Sacmaligi

Mercurial

Kayıtlı Üye
Asagida resimlerini koyacagim fakat oncelikle kisaca olayi anlatayim. Artik su sayfa to olayindan bikmistim ve analyticsi gun gun incelemeye basladim. Sonra farkettim ki yuksek kazandigim zamanlarda kazanclar neredeyse sadece tek videodan ve TAMAMEN MOBIL IZLENIMDENden gelmis durumda. Ayrica bu videolarin izlenimlerinin %65-85 lik kisimlari embed olarak yerlestirilmis sitelerden gelmis. Sitelere girip videolarimi buldum ve oynaticilar bile youtube'un kendi oynaticisi degil. Reklam dahi cikmiyor. Anlamadim ben bu nasil sacmaliktir. Ayni videolar youtube uzerinden izlendiginde hic para birakmamis fakat embed sitelerden gelen mobil izlenimlerden normalden cok daha fazla para birakmis. Ekran goruntuleri,

Not: Reklam Performansi bolumunden baktigimda butun kazanclarin True-view reklamlardan geldigi gorunuyor. Youtube'un kendi izleme sayfasinda cikmayan(video basladiginda sari bandrol yok yani) video reklamlar nasil olurda normal reklam dahi cikmayan embedle yerlestirilmis sitede cikar?

18 kasim - 3K izlenme 31,22 $ kazanc - Bu neredeyse 1k izlenime 10,5 $ demek

2e4b.jpg

8 ocak - 2k izlenme 25,69 $ kazanc - Buda neredeyse 1k izlenime 13 $ demek

xfeq.jpg

2 ocak - 8k izlenme 23 $ kazanc - Buda neredeyse 1k basina 4 $

4hkf.jpg

Bunlarin hepsi tek gunluk kazanclar. Videolar upload edildikleri sitelerde upload edildikleri gun izlenip bu kadar kazanc birakmislar. Izlenimler komple mobil izlenim zaten gorebilirsiniz istatistiklerde. Varmidir bunun mantikli bi aciklamasi? Hadi Ocak ayina girdik diye reklamlar falan yenilendi reklam cikmiyor dedik, peki o cikmayan reklamlar nasil olurda embed olarak yerlestirilmis sitelerden kazandirir? Ustelik sitelerin oynaticilari bile farkli ve reklam dahi cikmiyor(10. saniyedeki sari bolum yok). Ustelik getirileride normal degil. Tamam videolar youtubea daha once yuklenmemis, ozgun sayilan videolar fakat yinede Tayland gibi bi ulkeden gelen izlenimin bu kadar yuksek olmasida ne kadar normal?

hacı seninki yine iyi benim 50 k izlenime 4 dolar vermiş şaka gibi

K4DAv0.jpg

hacı seninki yine iyi benim 50 k izlenime 4 dolar vermiş şaka gibi

Hocam problem o degil. Suan bende gunluk 60k-80k izlenime cok komik rakamlar aliyorum. Bu videolarin durumlari farkli, konuyu dikkatli okursan anlarsin durumdaki sacmaligi.

Hocam problem o degil. Suan bende gunluk 60k-80k izlenime cok komik rakamlar aliyorum. Bu videolarin durumlari farkli, konuyu dikkatli okursan anlarsin durumdaki sacmaligi.

hocam benimkide aynı benim durumda seninki gibi işte

banada az gelmiş

K4DAv0.jpg

Hocam embed edilen siteler reklamsız yayınlamak için bi takım anlaşmalar yapmış olabilir mi ? Mesela adamlar şöyle demiştir bu arkadaşın videosunu kendi ziyaretçilerime reklamsız yayınlamak istiyorum bunun karşılığında video sahibine hakettiğini baştan ödemek istiyorum.

belki youtube'la aralarında böyle bir görüşme veya bilmediğimiz bi uygulamaları vardır

Hocam embed edilen siteler reklamsız yayınlamak için bi takım anlaşmalar yapmış olabilir mi ? Mesela adamlar şöyle demiştir bu arkadaşın videosunu kendi ziyaretçilerime reklamsız yayınlamak istiyorum bunun karşılığında video sahibine hakettiğini baştan ödemek istiyorum.

belki youtube'la aralarında böyle bir görüşme veya bilmediğimiz bi uygulamaları vardır

Ben mi cok karmasik yazdim anlamiyorum :D Sorun su ki, kazandigim paranin tamami embed sitelerden ve mobil izlenmeden geliyor. Youtube sayfasindan izlenen videolarim hic bi kazanc birakmiyor Ocak ayi itibariyle. Simdi diyorum ki bende, eger bu reklamlar youtube'da cikmiyorsa, nasil olurda embed kodla yerlestirilmis sitelerde catir catir cikar? Ben kontrol ettim sitelerde bakinca 10. saniyedeki sari bolum yok. O sebepten dolayi getiriler nerden olmus diye baktim, hepside video reklamlari. E youtubeda video reklamlar neredeyse hic cikmiyordu bi kac gune kadar, nasil olduda bu videolarda surekli video reklam cikti ve bu kadar iyi bi gelir birakti?

Ben mi cok karmasik yazdim anlamiyorum :D Sorun su ki, kazandigim paranin tamami embed sitelerden ve mobil izlenmeden geliyor. Youtube sayfasindan izlenen videolarim hic bi kazanc birakmiyor Ocak ayi itibariyle. Simdi diyorum ki bende, eger bu reklamlar youtube'da cikmiyorsa, nasil olurda embed kodla yerlestirilmis sitelerde catir catir cikar? Ben kontrol ettim sitelerde bakinca 10. saniyedeki sari bolum yok. O sebepten dolayi getiriler nerden olmus diye baktim, hepside video reklamlari. E youtubeda video reklamlar neredeyse hic cikmiyordu bi kac gune kadar, nasil olduda bu videolarda surekli video reklam cikti ve bu kadar iyi bi gelir birakti?

hocam kazancın video reklamdan olduğu kısmı görmemişim, ben hiç reklam çıkmıyo sandım :D

Öncelikle video reklamlar çıkıyor. Mobile özellikle daha çok çıkıyor. İkinci olarak embed edilen sitenin ziyaretçilerine uygun reklamların çıkmış olması ihtimali ağır basıyor hocam. Böylelikle güzel kazanç yakalanmış

Tahminim bu yönde :D

embed edilen sitelerin ziyaretçi profiliyle alakalı bir durum yani :D

Öncelikle konuyu doğru anladığımı farzederek yazdığımı belirtmek isterim...Yanlış isem düzeltin lütfen...Sizin en çok kazandığınız zamanlarda farkettiğiniz şey (reklam çıksın çıkmasın şu an söyleyeceğim şey için önemli görünmüyor bu durumda) youtube üzerinden değilde embed yapılan bazı sitelerden ve üstelik mobil izlenimden kazanmanız...Ve siz bu sitelerin hangileri olduğunu biliyorsunuz şu an...Bence kızmak yerine eğer gerçekten böyle ise bunu fırsata çevirebilirsiniz...Eğer bahsettiğiniz sitelere Embed kodu ile videolarınızı gömme gibi bir şansınız varsa hiç durmayın derim ben...

kardeş mobil izlemeden nasıl kazanç sağladığınızı anlamadım. kanalınız partneremi bağlı?

Öncelikle konuyu doğru anladığımı farzederek yazdığımı belirtmek isterim...Yanlış isem düzeltin lütfen...Sizin en çok kazandığınız zamanlarda farkettiğiniz şey (reklam çıksın çıkmasın şu an söyleyeceğim şey için önemli görünmüyor bu durumda) youtube üzerinden değilde embed yapılan bazı sitelerden ve üstelik mobil izlenimden kazanmanız...Ve siz bu sitelerin hangileri olduğunu biliyorsunuz şu an...Bence kızmak yerine eğer gerçekten böyle ise bunu fırsata çevirebilirsiniz...Eğer bahsettiğiniz sitelere Embed kodu ile videolarınızı gömme gibi bir şansınız varsa hiç durmayın derim ben...

Sansim var tabii ki, suandan itibarende oyle yapicam zaten. Ama videolar sureklide o embed siteler uzerinden izlenmiyor sonucta, ayrica o sitelere attigim her videonunda cok izlenecek diye bi garantisi yok. Tayland'in buyuk sitelerinden bi kaci, yani video upload eden bi cok insan var.

Youtube uzerinden bakarsak, gunde ortalama 50k izlenim aliyorum, bosa gidiyor resmen. Yani youtube uzerinde patlama yapmis videolarim bosyere izleniyor. Ornek olarak, bi gun sadece youtubeda patlama yapmissa videolarim ve oradan izlenmisse ortalama 50k izlenmeye verdigi 15-20 dolar zar zor var. Birde yukarda embed sitelerden gelen kazanca bakin. Onlarin hepsi 1 gun icinde patlamis ve izlenim almis videolar. Ayni videolar youtube uzerinden izlenince getirdigi kazanc gunde 1 dolar bile yok :)

---------- Mesaj saat 03:09:02 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 03:07:31 civarında gönderildi. ----------

kardeş mobil izlemeden nasıl kazanç sağladığınızı anlamadım. kanalınız partneremi bağlı?

Hayir adsense. Ustteki istatistiklere bak iste, mobil izlenim geneli ve embed kodlu farkli sitelerden gelen izlenimler. Azbuzda degil yani 1k izlenime 10-12 dolar vermis, anlamadim nasil istir. Ayni videolar youtube uzerinden izlendigi gunler biraktigi kazanc gun basina 1 dolar bile yok.

Sansim var tabii ki, suandan itibarende oyle yapicam zaten. Ama videolar sureklide o embed siteler uzerinden izlenmiyor sonucta, ayrica o sitelere attigim her videonunda cok izlenecek diye bi garantisi yok. Tayland'in buyuk sitelerinden bi kaci, yani video upload eden bi cok insan var.

Youtube uzerinden bakarsak, gunde ortalama 50k izlenim aliyorum, bosa gidiyor resmen. Yani youtube uzerinde patlama yapmis videolarim bosyere izleniyor. Ornek olarak, bi gun sadece youtubeda patlama yapmissa videolarim ve oradan izlenmisse ortalama 50k izlenmeye verdigi 15-20 dolar zar zor var. Birde yukarda embed sitelerden gelen kazanca bakin. Onlarin hepsi 1 gun icinde patlamis ve izlenim almis videolar. Ayni videolar youtube uzerinden izlenince getirdigi kazanc gunde 1 dolar bile yok :)

---------- Mesaj saat 03:09:02 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 03:07:31 civarında gönderildi. ----------

Hayir adsense. Ustteki istatistiklere bak iste, mobil izlenim geneli ve embed kodlu farkli sitelerden gelen izlenimler. Azbuzda degil yani 1k izlenime 10-12 dolar vermis, anlamadim nasil istir. Ayni videolar youtube uzerinden izlendigi gunler biraktigi kazanc gun basina 1 dolar bile yok.

bu aralar youtube istatistik algoritmasında bi saçmalıklar dönüyo ama anlamadım.

bu aralar youtube istatistik algoritmasında bi saçmalıklar dönüyo ama anlamadım.

Sadece bi videoda boyle degil ki bu olay. Onlarca videomda durum ayni. Yuksek gelir elde ettikleri gunler embed sitelerden izlenmis telefon ve tablet araciligiyla. Youtube uzerinden direk izlendiklerinde pek bisey birakmiyolar.

Sadece bi videoda boyle degil ki bu olay. Onlarca videomda durum ayni. Yuksek gelir elde ettikleri gunler embed sitelerden izlenmis telefon ve tablet araciligiyla. Youtube uzerinden direk izlendiklerinde pek bisey birakmiyolar.

kardeş benimde anlamadığım mobil sistemlerde youtube videolarında reklam çıkmıyor. yoksa çıkmaya başladıda benimmi haberim yok bilmiyorum. yani nasıl mobil izlenimlerden para kazandığını anlayamadım.

---------- Mesaj saat 00:55:02 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 00:53:20 civarında gönderildi. ----------

aslında resimlerden anladığım sadece trafiğin mobilden geliyor kazanç deil.

kardeş benimde anlamadığım mobil sistemlerde youtube videolarında reklam çıkmıyor. yoksa çıkmaya başladıda benimmi haberim yok bilmiyorum. yani nasıl mobil izlenimlerden para kazandığını anlayamadım.

---------- Mesaj saat 00:55:02 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 00:53:20 civarında gönderildi. ----------

aslında resimlerden anladığım sadece trafiğin mobilden geliyor kazanç deil.

Tabii ki cikiyor video onu reklam telefon ve tabletlerde. Trafigin tamami neredeyse mobilden geliyorken kazanc baska nereden gelebilir? :D 8 ocak gunune bak ornegin, %83 zaten mobil izlenim. E daha kazanc nereden gelsin? Toplam izlenim zaten 2,000 yok. Hadi %80 mobil desek geriye kalan %20 den gelen 400 izlenim eder. Sen 400 izlenime 25,69$ alan birini gordun mu hic? Ustelik videolar uzunda degil, 3-5 dakikalik videolar.

hocam zapkolik veya izlesene com gibi sitelere video linkiyle anında videolarımızı ekleyebiliyoruz.sorum ise bu sitelerden gelen izlenimler youtube kanalımızda geçerlimi acaba ,yayınlanan videonun video oynatıcısı farklı

hocam zapkolik veya izlesene com gibi sitelere video linkiyle anında videolarımızı ekleyebiliyoruz.sorum ise bu sitelerden gelen izlenimler youtube kanalımızda geçerlimi acaba ,yayınlanan videonun video oynatıcısı farklı

Hic bi fikrim yok malesef. Az once farkettigim kadariyla paylasilan videolarimin oynaticisinin sekli farkli ama, youtube'un farkli bi oynaticisi gibi gorunuyor. Yinede videonun icinde o sari renkte olan 10. saniyede olmasi gereken reklam kismi yok.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri