Render Alanlar Hangi Sistemi Kullanıyorsunuz

• Kullanıcı KOZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı

KOZ

Kayıtlı Üye
Merhabalar
kasa topluyorum ama render için amd mi yoksa intelmi almalıyım. amd fx6300 veya core i5 4440.
i5 4440 alırsam kasa klavye mause gibi şeylerden biraz kısmam gerekecek.
ama render işi daha önemli işlemciler arasında render için hız farkı çok olmayacaksa 6300 alabilirim.
ekran kartı render için önemlimi bilmiyorum gtx760 olacak.
bir türlü karar veremedim.

bende merak ediyorum, topladığınız bilgisayarın özellikleri ve fiyatınıda belirtirseniz sevinirim bende düşünüyorum bilgisayar toplamayı..

Render için intel, oyun için amd. Bütçeniz kısıtlı ise AMD alabilirsiniz çok birşey farketmez, 3-5 dakika kaybınız olur en fazla. Güzel bir ekran kartı almanız önemli. Ram ise en az 8gb

İşlemci: i5-4440
Anakart: ASUS B85M-G
RAM: Corsair Vengeance 4GB 1600MHz
Ekran Kartı: GTX770 Twin Frozer
HDD: WD Caviar Blue 1TB 7200Rpm
Kasa: Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition 600W

Bu sistem işinizi fazlasıyla görür. Fx 6300 için rendera uygun değil diyorlar. Tabi SSD 'de olsa dadından yinmez :D

video render için GPU efekleri hariç performansta değişiklik olmaz. Açıkçası önemli olan CPU diyip geçebiliriz VİDEO RENDER için. gtx falan direkt israf olur.

3d animasyon renderinde ise GPU önemli o farklı bir dünya tabi.

bu sorunun cevabını bende merak ediyorum,yeni kasa topluyorum bende gelir gelmez alıcam cevabını :) ben işlemci ve ekran kartını şu şekilde seçtim hocam.

Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
Asus GTX770 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı

tüm video render programları her çekirdeği verimli kullanır, ekran kartından ziyade işlemciye ağırlık vermek daha mantıklı

Marka Intel® Model Core i7 3770K 3.5 GHz 8MB 1155p HD 4000 VGA, Ivy Bridge, 22nm(Z77 ve H77 Anakart Uyumlu ) Ürün Kodu BX80637I73770K Işlemci TipiMasaüstü PC Işlemci FSB Hızı - Işlemci Sınıfı Intel® 3. Nesil Core i7 Işlemci Çekirdek Sayısı 4x (Quad-Core) L1 Önbellek - L2 Önbellek Intel® Smart Cache 6 MB L3 Önbellek - Işlemci Hızı 3.5 GHz , Max Turbo Frequency 3.9 GHz Işlemci Soket Yapısı FCLGA1155 Işlemci Üretim Teknolojisi 22 nm Işlemci Teknolojileri Memory Types DDR3-1333/1600
Max Memory Bandwidth 25.6 GB/s
Processor Graphics Intel® HD Graphics 4000
Graphics Base Frequency 650 MHz
Graphics Max Dynamic Frequency 1.15 GHz
Intel® Quick Sync Video
Intel® InTru 3D Teknolojisi
Intel® Insider
Intel® Kablosuz Ekran
Intel® Esnek Ekran Arabirimi (Intel® FDI)
Intel® Clear Video HD Teknolojisi
# of Displays Supported 3
PCI Express Değişiklik Sürümü 3.0
PCI Express Bağlantı Noktalarının Sayısı 1
Intel® Turbo Boost Teknolojisi 2.0
Intel® Hyper-Threading Teknolojisi
Intel® Sanallaştırma Teknolojisi (VT-x)
AES Yeni Yönergeler
Intel® 64
Intel® Hırsızlık Koruması Teknolojisi
Boşta Bekleme Durumları
Gelişmiş Intel SpeedStep® Teknolojisi
Termal Izleme Teknolojileri
Intel® Hızlı Bellek Erişimi
Intel® Esnek Bellek Erişimi
Execute Disable Bit Güç Tüketimi 77 W Max TDP Fan Var Paket Içeriği Cpu, Fan, Kullanım Kılavuzu

Core i 7 3770 K 3 5 GHz LGA 1155, Corei73770K35GHzLGA1155, Core i7 3770K 3.5GHz LGA1155, Corei7-3770K35GHzLGA1155, Core i7-3770K 3.5GHz LGA 1155 olarak da bilinir.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri