Render & Grafik Pc Önerisi

tarıkturan341

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar 3boyut çizim ve grafik için pc toplayacağım böyle birşey topladım sizce uygunmudur?

MSI Z270 GAMING PRO CARBON Intel Z270 Soket 1151 DDR4 3800MHz(O.C.) Anakart
GSKILL 16GB (2x8GB) TRIDENT Z DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual kit RGB LED Ram
MSI Gaming GeForce GTX 1070 8GB GDDR5 SLI DirectX 12 Ekran Kartı
Intel Core i7-8700K Altı Çekirdekli İşlemci 3.7 GHZ
SSD+HDD SAMSUNG EVO 960 + WD 1TB
RAMPAGE REDSKY 4x120mm KIRMIZI LED FAN USB 3.0 MidT ATX KASA
XIGMATEK GLACE 240MM EN41039 SIVI SOĞUTMA
COOLER MASTER G750M 80PLUS 750W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI

8. nesil işlemciler 270 yongayla uyumlumuydu 370 ile uyumlu diye biliyorum

Dostum olay SSD de bitiyor :). İyi bir ssd al gerisini salla oyun oynamıcaksan.

Render için Ryzen 7. nesil düşünebilirsin. Ben 1700x kullanıyorum gayet memnunum.

Bu sistem iş görür, 3d yapacaksan olay ekran kartında bitiyor. alabilirsen rtx 2070 al ömürlük olsun.

Programına göre değişir ama, temel olarak grafik tasarımda GPU, render de CPU öne çıkar.

Hele hele 3D animasyona da yönelirim dersen, güçlü bir ikili şart. Ekran kartında SLI gereksiz kapasite olur, sonuçta ikinci kartın % 50 si anca kullanılır olabilecek, o da ! kullandığın prg ihtiyaç duyarsa.

Tek başına 1080 Tİ ve ek soğutucu daha çok iş yapar, ikinci kart yerine ram miktarını arttır bence. mümkünse 64 olmadı bu çok abarır dersen min 32 ram yap.

ben olsam rtx 2080 için acele etmem, yavaş yavaş sıkıntıları duyulmaya başladı. Bir sıkıntı var o cephede maalesef :(

2000 serisi gpularda sli artık tam verimli çalışmaya başlıyor, bütçeniz yetiyor ise düşünün derim.

Ekleme: Sadece 2080 ve 2080ti de sli olacakmış, ona bütçe dayanırmı sanmam. Bişey dememiş farzedin. :)

Son düzenleme:
Render için Ryzen 2700X li sistem toplamalısın! 8700k dan çok farkı yok Dh de performans karşılaştırmaları var, ordan bakabilirsin. Toplama için acele etme 11.11 ve black friday var o zaman çok daha uyguna alabilirsin. Monitörü ne seçtin?

aliexpress uygun fiyata eski nesil pc toplamak daha mantıklı geliyor. Örnek çift işlemcili anakartlar bu konuda daha faydalı olur tam olarak tercübem yok.

Intel Xeon E5 2697V2 : 12 çekirdek sanalla 24 çekirdekli iki işlemci ile beraber 24/48 çekirdek.

1E9djG.png

bilgi amaçlı

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri