render yaparken bilgisayarı bozduk galiba

cici barzo

Kayıtlı Üye
arkadaşlar 2-3 aydır render yapıyorum fakat dün render işlemi %40lardayken pc aniden kapandı çok ısındığındandır dedim biraz bekledim laptop soğutucusu da var işte tekrar açtım yine %40lara geldiğinde bu sefer ekran dondu bi 5-6dakika, masaüstünde de cpu ölçer var o %95 96 hatta arada 99 ları görüyodu işte dondu bu sefer güç düğmesinden kapatıp açtım bu olay 4-5 kere tekrar etti başka video denedim video kalitesini düşürmeyi denedim her seferinde yarılara gelip dondu. bugün fanını temizledim (laptop) işte açtım bilgisayarı tekrar render yapmaya çalıştım bu sefer tümden gitti ekran :) tekrar açmaya çalışınca açılmadı ekran gelmedi 1 saat sonra tekrar denedim açıldı fakat şuan hoparlör çalışmıyo video açmayı denedim donarak ilerliyo ve arada bir mouse ve klavye kilitleniyor ama ekran akışı devam ediyor
acaba donanımsal sorun mu formatla düzelir mi gerçekten çok moralim bozuldu yardımlarını bekliyorum biraz uzun oldu ama kusura bakmayın :)

laptop ve garantisi bitti
4gb ram 2gb ekran kartı ATI
intel i5 işlemci

Render işlemciyi ve ekran kartını gerçekten yoruyor. Donanımsal bir sorun oluşmuş gibi. Eğer açıp komple parça temizliği yapabiliyorsanız yapın ya da tehlikeleye girmeden güzel bir bakıma sokun ama güvendiğiniz biri yapsın.

Donanımsaldır büyük ihtimal. Ama yinede C: ve D: olarak ikiye ayrılmış sürücüyse. Render aldıgın programdan çıktıyı diğer sürücüye yazdırmayı bir dene. Mesele c ye kaydediyorsa dye kaydettir. Belki bi ihtimal HDD devamlı yaz sil oldugundan bad sector oluşmuş olabilir. Sürücünün bozuk kısmına yazmaya çalıştıgında donma kapanma aklına ne gelirse her türlü arıyı verebilir. Ama küçük bi ihtimal bir dene.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri