- Web sitesi
- www.youtube.com
Öncelikle merhaba arkadaşlar uzun süredir forumdaki amatör olsun profesyonel olsun herkesin konularını inceliyordum. Youtube kanalımı 2013 mayıs ayında açtım ancak final haftamdı pek ilgilenemedim. Haziran ayı biraz uğraştım derken memlekete gittim evde vınn ile bağlandığım için yine 3 ay ilgilenemedim. Eylül'e doğru adsense'te giriş yaptım ve 7lira biriktiğini görünce sevindim
Teşvik pirimi gibi geldi ufaktan çalışmaya başladım. Kanalda video türünü bir çok kez değiştirdim. İlk başta siyasi ve haber videoları yükleyip forumlara koyuyordum. Sonrasında bilimsel videolar yükledim televizyondan (nat.geo vs gibi kanallardan) çekilmiş bir çok video var kısa uzun karışık onları attım ve nerdeyse hiç izlenme gelmedi diyebilirim. Sonrasında komik videolar koydum iyi kötü izlenme geldi ancak tabi ki tık sayısı ve tbm düşüktü. 3.taraf yedim bi kaç kez bi ara adsense te askıda filan diyodu onu görünce biraz araştırma yaptım sonrasında ise 3.taraf gelen bütün videoları temizledim. Şu an adsense ve kanal sağlıklı durumda hiç bir uyarı telif filan yok. Bu arada geri dönüşü eylül ayında yaptım ancak ara ara defalarca kez bırakıp başladığım oldu. Ekim ve sonrasında dikkatimi çeken şey sabit kazanç oldu. Bunun için hiç bişey yapmadım ve nasıl oldu bilmiyorum ama ekimde bu yana ortalama aylık 17 lira gibi para geliyor
Oyun videoları da çekip yüklediğim oldu forumlarda vs paylaştım ilgi gördü ancak hem tık sayısı hem tbm si baya baya düşüktü şu an kanalda sadece komik vidyolar var. Bugüne kadar denediğim kategoriler arasında en tatminkar edici sonucu bunlarda gördüm açıkçası. Ancak merak ettiğim şey, bazı arkadaşlar vidyoyu sadece youtube a koyarak kazanabiliyor. Anahtar kelimeleri tek kelime girmiyorum hatta google keyword tool kullanarak yazmaya çalıştığım da oluyo ancak çok fazla kelime girdiğim için mi izlenmelerim düşük oluyor ? Yani koyduğum bir videoyu google+ facebook twitter ve imleme sitelerine koymazsam o video çürüyüp gidiyo.. Paylaştığım videolardan da 3-4 tane patlayan oldu onlarla izlenimler artıyor. Gerisi sürünüyor. Neler yapabilirim diye forumun altını üstüne getiriyorum ve konuları okurken evet şunu yapıcam bunu yapayım diyorum sonra arkama yaslanıp bi sigara yaktığımda her şeyi unutuyorum
Sanırım baya karışık yazdım ama eklentideki duruma baktığınızda az çok anlayacağınızdan eminim. Eklentiye son 7 günü koydum son 1 ay ı koymaya gerek görmedim çünkü son 3-4 aydır böyle
Sabit kazanç mümkünmüş muslera hocamızın dediği gibi 
Düzenleme: Bu arada 10 şubat ve sonrasında ufacık bir artış söz konusu oldu. O gün ne yaptıysan tekrarla gibi yorumlar gelebilir diye açıklama gereği duydum. Hiç bişi yapmadım arkadaşlar
10 şubatta bir video yükledim şu an 68 görüntülenmesi var
Bide 12 şubatta kanal fragmanı koydum şu an 7 görüntülenme
Yani 10 şubat sonrası özel bir hamlem yok. Patlayan videoların paylaşımıyla alakalı diye düşünüyorum 10 şubat sonrasındaki farkı. Bugün şu ana kadar 359 görüntülenme ve 10 tık vvar
kanalda da toplam 90 abone var.
Düzenleme: Bu arada 10 şubat ve sonrasında ufacık bir artış söz konusu oldu. O gün ne yaptıysan tekrarla gibi yorumlar gelebilir diye açıklama gereği duydum. Hiç bişi yapmadım arkadaşlar