Sabit kazanç sağladım ama ortalama 10 tıktan yukarı çıkaramıyorum :/

• Kullanıcı volkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yeni Başlayanlar Rehberi

volkan

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.youtube.com
Öncelikle merhaba arkadaşlar uzun süredir forumdaki amatör olsun profesyonel olsun herkesin konularını inceliyordum. Youtube kanalımı 2013 mayıs ayında açtım ancak final haftamdı pek ilgilenemedim. Haziran ayı biraz uğraştım derken memlekete gittim evde vınn ile bağlandığım için yine 3 ay ilgilenemedim. Eylül'e doğru adsense'te giriş yaptım ve 7lira biriktiğini görünce sevindim :) Teşvik pirimi gibi geldi ufaktan çalışmaya başladım. Kanalda video türünü bir çok kez değiştirdim. İlk başta siyasi ve haber videoları yükleyip forumlara koyuyordum. Sonrasında bilimsel videolar yükledim televizyondan (nat.geo vs gibi kanallardan) çekilmiş bir çok video var kısa uzun karışık onları attım ve nerdeyse hiç izlenme gelmedi diyebilirim. Sonrasında komik videolar koydum iyi kötü izlenme geldi ancak tabi ki tık sayısı ve tbm düşüktü. 3.taraf yedim bi kaç kez bi ara adsense te askıda filan diyodu onu görünce biraz araştırma yaptım sonrasında ise 3.taraf gelen bütün videoları temizledim. Şu an adsense ve kanal sağlıklı durumda hiç bir uyarı telif filan yok. Bu arada geri dönüşü eylül ayında yaptım ancak ara ara defalarca kez bırakıp başladığım oldu. Ekim ve sonrasında dikkatimi çeken şey sabit kazanç oldu. Bunun için hiç bişey yapmadım ve nasıl oldu bilmiyorum ama ekimde bu yana ortalama aylık 17 lira gibi para geliyor :D Oyun videoları da çekip yüklediğim oldu forumlarda vs paylaştım ilgi gördü ancak hem tık sayısı hem tbm si baya baya düşüktü şu an kanalda sadece komik vidyolar var. Bugüne kadar denediğim kategoriler arasında en tatminkar edici sonucu bunlarda gördüm açıkçası. Ancak merak ettiğim şey, bazı arkadaşlar vidyoyu sadece youtube a koyarak kazanabiliyor. Anahtar kelimeleri tek kelime girmiyorum hatta google keyword tool kullanarak yazmaya çalıştığım da oluyo ancak çok fazla kelime girdiğim için mi izlenmelerim düşük oluyor ? Yani koyduğum bir videoyu google+ facebook twitter ve imleme sitelerine koymazsam o video çürüyüp gidiyo.. Paylaştığım videolardan da 3-4 tane patlayan oldu onlarla izlenimler artıyor. Gerisi sürünüyor. Neler yapabilirim diye forumun altını üstüne getiriyorum ve konuları okurken evet şunu yapıcam bunu yapayım diyorum sonra arkama yaslanıp bi sigara yaktığımda her şeyi unutuyorum :D Sanırım baya karışık yazdım ama eklentideki duruma baktığınızda az çok anlayacağınızdan eminim. Eklentiye son 7 günü koydum son 1 ay ı koymaya gerek görmedim çünkü son 3-4 aydır böyle :D Sabit kazanç mümkünmüş muslera hocamızın dediği gibi :D

Düzenleme: Bu arada 10 şubat ve sonrasında ufacık bir artış söz konusu oldu. O gün ne yaptıysan tekrarla gibi yorumlar gelebilir diye açıklama gereği duydum. Hiç bişi yapmadım arkadaşlar :D 10 şubatta bir video yükledim şu an 68 görüntülenmesi var :D Bide 12 şubatta kanal fragmanı koydum şu an 7 görüntülenme :D Yani 10 şubat sonrası özel bir hamlem yok. Patlayan videoların paylaşımıyla alakalı diye düşünüyorum 10 şubat sonrasındaki farkı. Bugün şu ana kadar 359 görüntülenme ve 10 tık vvar :D kanalda da toplam 90 abone var.

hergün video atarsan illaki gittikçe artmaya başlar mesela bugün video atarsın hem bugünküler izlenir hemde dünküler.Aylık 17 çok az :D ben şuan günlük 10 tl kazanıyorum ve hergün artma oluyo 1 tl fln

Okudum yazdıklarını. Sabit kazanç mümkün evet ama, aylık 17 lira oldukça düşük bir sabit gelir. :) Bunu arttırman gerekiyor. Farklı farklı şeyler yüklemişsin her şeyi denemişsin, yine de başarı tam anlamıyla seni bulmamış. Çünkü bir şey üzerine hiç yoğunlaşmamışsın. Deneyimlerine dayanarak hangileri iyi izleniyor, iyi tık alıyor bunun üzerinde araştırma yapıp kanalını ona göre düzenle. Yani o kanala sadece bir kategoride video at, video açıklamalarında ya da içinde abone olmaya teşvik edici şeyler yazabilirsin. Videoların kaliteli görüntü olsun mümkünse HD yap. Uzun videolar da atmaya çalış kategorinle alakalı. Sonucunu alırsın. :)

Kısaca: Bir kanalda tek bir kategori üzerine çalış. Bir gün oyun videosu bir gün siyaset videosu bir gün bilimsel video atarsan izleyici kitlesi bulamazsın, kanalın aramalarda önemli bir yere sahip olmaz. Ama bir kanalda bilimsel videoları düzgünce yüklersen, her gün arttırırsan ve kaliteliyse videoların, abonelerin de artar izlemelerin de kazancın da. :)

hocam yorumlar için sağolun günlük video koymayı düşünüyorum evet şu an günlük koymuyorum veya koyamıyorum. son 1 ayda 2 video koydum yanlış hatırlamıyosam. onlar da 10 ve 12 şubatta koydum dediklerim. Günlük video atmaya yakın zamanda başlicam zaten ancak anahtar kelime olayına ben çok takıldım. Bazen öyle kanallar denk geliyor ki yeni açılmış abonesi çok az ama koyduğu video patlayıp gitmiş. Ben çok fazla anahtar kelime giriyorum. Bunun mu olumsuz etkisi oluyor diye düşünmeye başladım. çünkü bu sabah forumda birisi 8-10 etiketten fazla girmeyin demiş. kafama bu takıldı. Bir de reklam biçimleri konusu var. Videolarımı izleyen kişilerde görüntülenecek reklamın kategorisini belirleyip belirleyememe konusu benim kafama çok takılıyor. Yanlış bilmiyorsam google reklamları, kişi hangi tür sitelere girerse ona göre reklam veriyor. Bi ara host firmalarına baktım 1 saat kadar gezindim ve youtube a girdiğimde host reklamları çıktı mesela. E şimdi atıyorum bi oyun videosu koyduğumda üstüne oyun reklamı çıkmasını sağlamak benim elimde mi ? Öte yandan video üzerinde abone olmaya teşvik edici yazıları ufak tefek notlar ekliyorum görüntü kirliliği etmeyecek şekilde ve sağ üste kanalımın logosunu da ekledim her videomda çıkıyor. Sanırım etiket olayında bitiyor iş
[MENTION=4760]dervegider[/MENTION] son eklediğin kısmı yeni gördüm kardeşim. Şu an kanal zaten tek kategori üzerinde yoğunlaşmış durumda. Video denediğim zamanlarda da öyleydi karma şekilde pek tutmamaya özen gösterdim diyebilirim. Şu an sadece komik videolar var. Bir de araba videoları yüklediğim bir kanal google+ üzerinden 1300 kadar takipçiye ulaşmama rağmen izlenmeler sadece ilk gün geliyo ve 100 izlenme kadar geliyo o kanalda. Henüz hiç tık almadım 800 kadar izlenme var tıklanma hiç yok. İlginiz için de ayrıca teşekkürler :)

Kardeşim ne kadar zaman ayırırsan o kadar kazanırsın .

bir günde 260 ı gördü adsense sonraki gün aksama adsense de ki tüm kanal para kazanmaya kapandı lanet olsunnn bıktımm yaaa

Kardeşim ne kadar zaman ayırırsan o kadar kazanırsın .

Evet haklısın kardeşim ancak dediğim gibi bir video eklediğimde etiketiyle uğraşıyorum açıklaması olsun video için notlar olsun vs onlarla uğraşıp en son sağda solda paylaşıyorum ve sonuç 60-70 izlenme veya en fazla 200 izlenme vs.. Sonrasında ise çürüyüp kalıyo. Sonra şevkim kaçıyo tabi derken adsense güncelleniyo bi 17 lira daha gelmiş gaza gelip tekrar dönüyorum :D

Evet haklısın kardeşim ancak dediğim gibi bir video eklediğimde etiketiyle uğraşıyorum açıklaması olsun video için notlar olsun vs onlarla uğraşıp en son sağda solda paylaşıyorum ve sonuç 60-70 izlenme veya en fazla 200 izlenme vs.. Sonrasında ise çürüyüp kalıyo. Sonra şevkim kaçıyo tabi derken adsense güncelleniyo bi 17 lira daha gelmiş gaza gelip tekrar dönüyorum :D

Ufaktan ufaktan ısınıyorsun desene bu işe :)

anladığım kadarıyla pek bilgin yok bence 1 ay kadar forumda takıl benim yaptığım gibi ben 1 ay öğrendim bütün olayları sonra başladım ve 3. gün 100 tl 4. gün 70 tl kazandım ve kanallar kapandı :D Tabi hemen açtım şuan günlük 10 tl ve artıyor.

Ayda 1 ısınıyorum daha doğrusu :D 17 lira teşvik pirimiyle devam edersem şu an 85 lira kesinleşti yaklaşık 6 ay sonra ilk kazancımı alırım :D kanalın senesi dönmüş olur 1.yıl şerefine youtube dan 200 lira derim ona da :D

Hayırlısıyla :)

anladığım kadarıyla pek bilgin yok bence 1 ay kadar forumda takıl benim yaptığım gibi ben 1 ay öğrendim bütün olayları sonra başladım ve 3. gün 100 tl 4. gün 70 tl kazandım ve kanallar kapandı :D Tabi hemen açtım şuan günlük 10 tl ve artıyor.

Forumu üye olduğum günden beri okuyorum :D Video bulmada sıkıntı yok aslında ama videoları izletme çok sıkıntı oluyo. Dediğim gibi diğer kanalımda araba videoları var ve google+ sayfasında 1300 takipçi var. Buna rağmen oraya attığım videolar ilk gün 100 kadar izlenme alıyo ve çürüyo. Anahtar kelime konusunda az önce forumda keyword canavarı diye bir şey buldum şimdi de onu kullanarak bir kaç video denicem. Bakalım sonuca bir etkisi olacak mı

gayet iyi yani sayfa to benimki berbat bugün suan 35 k ya yakın izlenim var tık 400. yüzde1 sayfa to var. kafayı yicem. milletin sayfa to 4 5 benimki zar zor 1 oluyor.

kardeşim varsın sayfa to düşük olsun 400 tıktan bahsediyosun :D tbm 0.05 ortalama olsa yaklaşık günlük 20 lira bırakır :D ayda 600 lira kötü değil :D

Sabit kazanç tabikide mümkün bişeyler yapmıssınki 17 tl gelmiş :) yaptığın şeyleri yapmaya devam edersen bu mebla artıcaktır benim felsefem bugün dünden geride kalıyosa izlenim tıklama ben kendimi gerilemiş sayıyorum bıkmadan usanmadan 10 kanalıma birden video atıyorum başta tabiki çok uğraşıyosun ama. Bi süre sonra düzene biniyo herşey :) allah kolaylık versin

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Sabit kazanç tabikide mümkün bişeyler yapmıssınki 17 tl gelmiş :) yaptığın şeyleri yapmaya devam edersen bu mebla artıcaktır benim felsefem bugün dünden geride kalıyosa izlenim tıklama ben kendimi gerilemiş sayıyorum bıkmadan usanmadan 10 kanalıma birden video atıyorum başta tabiki çok uğraşıyosun ama. Bi süre sonra düzene biniyo herşey :) allah kolaylık versin

Yorum için sağolasın kardeşim bakalım şimdi diğer kanala yeni bi kaç video buldum onlar üzerinde biraz oynama yapıyorum tık gelecek mi bakacaz

Rica ederim sen gene iyisin ben ilk 5 6 ay para alamamıştım :)

Almak yazmışım adsensede hiö para birikmiyodu tık olmuyoru çok geç başladım bu işte farkı senin yaratman lazım kendi kuralların yöntemlerin olmalı

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri