Schengen Vizesi Hakkında

oktaykzlky

Kayıtlı Üye
Abiler merhaba , Kısa süreli Avusturya'ya gitmek için Schengen Vizesi almak istiyorum ama prosedür nasıl bilmiyorum , daha önce alanlar varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.. Kocaeli Üniversitesinde öğrenciyim.. 2-3 Günlüğüne gitmek istiyorum.. Okuduğum kadarıyla otel rezervasyonu ve hangi ulaşımı kullanıcaksanız onun rezervasyon bilgilerini istiyolarmış ama böyle değildir sanırım çünkü vize vermeden bunları almam mantıksız olur.. Yardımcı olursanız sevinirim.. Teşekkürler..

Son düzenleme:
Normal vizeyi kolay alirsin da Schengen icin biraz zorluk cikariyorlar cok fazla belge istiyorlar ve su aralar avrupanin multecilerle alakali bazi problemleri var, o yuzden bazi ulkeler Schengen i gecici olarak askiya almayi bile dusunuyor. tavsiyem, Schengen icin kolay vize veren ulkelere basvurman. bazilari (butun istenenler tam olsa bile) zorluk cikariyor, bazilari da hemen verebiliyor. (butun istenenler tam ise)

Merhaba,
evet tüm rezervasyonları göstermen gerekiyor vize başvurusu için, ayrıca gideceğin ülkeden davetiye bile isteyebilirler.
Benim tavsiyem de kolay veren bir ülkeden alman yönünde olacak, mesela Yunanistan Schengen veriyor uğraştırmadan TC vatandaşlarına fakat her ihtimale karşı eğer ki Yunanistan'dan alırsan vizeyi, bir giriş yaparsan Yunanistan'a çok faydalı olur.
Hollanda sıkıntı yaratıyor o konuda fakat bu ara mültecilerden dolayı Avusturya da sıkıntı yaratabilir.

Hocam avusturyada tanıdığınız biri var ise istek yolu ile maximum 3 aylığına gidilebilirsiniz diye biliyorum

Bu istek olayı nasıl işliyor bilmiyorum.

Yeşil pasaportlular 3 aylığına sadece pasaport pulu alıp Avrupanın her yerini 3 ayı geçmeyecek şekilde gezebiliyorlar.

İstek istenirken shangay vizesine gerek kalıyormu onuda bilmiyorum :)
Yazayım dedim, araştırırsın. Kolay gelsin

Son düzenleme:
Abiler merhaba , Kısa süreli Avusturya'ya gitmek için Schengen Vizesi almak istiyorum ama prosedür nasıl bilmiyorum , daha önce alanlar varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.. Okuduğum kadarıyla otel rezervasyonu ve hangi ulaşımı kullanıcaksanız onun rezervasyon bilgilerini istiyolarmış ama böyle değildir sanırım çünkü vize vermeden bunları almam mantıksız olur.. Yardımcı olursanız sevinirim.. Teşekkürler..

Vize başvurularında çok titiz davranıyorlar. Özellikle almanya konusu.

Bir çok belge istiyorlar. ev tapuları , araç ruhsatları , sigorta dökümanları , maaş bodroları , nüfüstan alınmış kaşeli vs vs nüfüs kayıtlarınız. bunlar bir kaçı. Her ülkeye göre değişebilir bu istenilen belgeler.

Öncelikle sosyal statünüz nedir ? Okuyor musunuz çalışıyor musunuz ? Daha önce yurtdışı tecrübeniz oldu mu ? Seyahatinizi karşılayacak maddi destekçiniz kim ? Otel ve ulaşım işlemini rezervasyonla hallediyorsunuz satın almış olmanız gerekmiyor. Bu soruları yanıtlarsanız daha önce çokca schengen almış biri olarak yardımcı olabilirim.

Öncelikle sosyal statünüz nedir ? Okuyor musunuz çalışıyor musunuz ? Daha önce yurtdışı tecrübeniz oldu mu ? Seyahatinizi karşılayacak maddi destekçiniz kim ? Otel ve ulaşım işlemini rezervasyonla hallediyorsunuz satın almış olmanız gerekmiyor. Bu soruları yanıtlarsanız daha önce çokca schengen almış biri olarak yardımcı olabilirim.

Genellikle çalışmıyorsa birinci dereceden yakın olan bir şahısın masrafları kendisi tarafından karşılayacağına dair bir dilekçe yazmasıda kafii geliyor. Davetiye çıkarabilme şansları varsa bunların hiç birine takılmıyorlar zaten. Gönderilen belgelerin çoğu göstermelik. Öğrencilik durumu var ise vizeyi almak oldukça basit. Sürekli almanyaya giden biriyim. Ve almanlar kadar uyuzluk çıkaran bir ülke yok diyebilirim. Defalarca gitmeme rağmen , giriş çıkışlarımda sorun olmamasına rağmen ara ara red cevabı gelebiliyor. Özellikle geri dönüş için kaldığı ülkeye geri geleceğine dair kanıtlar istiyorlar. Yoksa ev , araç ruhsatlarının pek bir anlamı yok. Onlarda biliyor bu tür göstermelik işlemlerin yapıldığını. :)

Konu sahibine şu kadarını söyleceğim. Resmi sitelerinde zaten istenilen belgeler yazılıyor. Elinizden geldiğince düzgün ve eksiksiz belgeleri iletin. Sağdan soldan duyumları kesinlikle dikkate almayın. Yok bunu eklerseniz kesin alırsınız kesin edersiniz diye birşey yok. Firmam gereğince hesaplarımızda aktif bir döngü var. Vize memurları bu kadar girdi çıktının nerden geldiğine kadar sorduğuda olmuştu. Kısacası iş vize memurunda. almanya italya başvurularında idata adlı firma temiz işlem yapıyor. Kesin bilgiyi bu tür resmi kurumlardan almanız gerekiyor. Şimdiden hayırlısı olsun :)

sosyal statunu bılmeden bu soruya yanıt vermek mantıksız olur. sizin mantıksız olarak gördüğünüz şeyleri istiyorlar. banka hesabınızın 6 aylık dokumunu bıle ısteyebılırler hazırlıklı olun.

ben yunanistana başvuru yaptım şengen vizesi için evet kolay veren bir ülke ama banka hesaplarında sorunlar oldu red ettiler. youtube için kullandığım banka hesaplarını verdim istenilen belgelerde ve hesaplarda aşırı tutarsız oranlar vardı her ay farklı rakamlar vs. vs. red ettiler dikkat et bu konuya diğer kolay veren ülkeler ise italya polonya bana göre. ayrıca vize alabilmek için son güne kadar iptal edebileceğin otel rezervesyonları yapabilirsin booking.com'dan uçak biletlerini ise bazı firmalar vize için kesip son zamana kadar iptal edebiliyor araştır istersen.

Öğrenciyim kendim karşılıycam , bankada orda bana standart harcamalarla en az 6-7 ay yetecek kadar para gösterebilirim..

Son düzenleme:
2 hafta önce ev arkadaşıma aldık schengen vizesi hollandaya 1 ay öncede anneanneme aldım schengen vizesi hollandaya hepsini vfsglobal dan yapıyorsun internet sitesinden gir avustralyaya orda başvuru formu olacak onu indir doldur bide ek forum oluyor onu kesinlikle unutma çünkü ek forumda neler lazım olduğu yazıyor kısaca şöyle söyliyim

- 2 adet fotoğraf
- öğrenci belgesi
- vukuatlı nüfus kayıt örneği
- nüfüs fotokopisi
- seyhat sağlık sigortası gideceğin tarihleri kapsicak şekilde
- pasaportun aslı
- banka çüzdanı günce olması lazım git 5 bin tl yatır cüzdana işlet sonra 5 bin tl çek ama çüzdana işletme banka çüzdanında işli kalır
- uçak rezervasyonu - turizm acentalarına gidiyorsun vize için uçak rezervasyonu lazım diyorsun 30tl bazıları hiç almıyor sana kağıt veriolar uçak biletin alınmış gibi gözüküyor ama resmiyeti yok sakın korkma herkez böyle yapıyor
- masraflarını nasıl giderceğini dükyanınız filan varsa vergi levhası fotokopisi bide baban kağıda yazsın oğlumun bütün masraflarını ben karşılicam imza dükyan varsa dükyan kaşesi
- Ev araba vs herhangi birşey varsa ruhsat veya tapu fotokopisi çok işine yarar

aklıma gelen bunlar bide otel rezervasyonu da aynı şekil acentalardan yapabilirsin ben hiç onu almadım hep de vize aldım ama sen illaha istiyorum dersen yine acentalardan fake bi kağıt tamam ama avustralya en zor ülkelerden biri sadece havalimanına ait dizi var en pis en sıkı kontrol olan ülke

başka sormak istediğin birşey olursa yazabilirsin yardımcı olurum

sen ek olarak neler sunarsan vizeni kolaylaştırır izmir vfs deki kadın tanıyor beni hep diyor sen nekadar çok belge sunarsan kabul olma olasılığı okadar çok diyor ondan ben çok şey götürüyorum herşeyde fayda var

Son düzenleme:
Abiler merhaba , uçak ve otel rezervasyonunu yaptırdım , haftaiçi pasaportun süresini uzatıcam , banka hesabına para yatırıp döküm alıcam , doldurulması istenen form buldum bi tane onu doldurucam , bunun dışın tavsiyesi olan , şöyle yap diyen varsa yardım ederse sevinirim..

Bi de uçak bileti promosyonlu olduğu için istediğim bilet rezerve edilemedi , ucuza alma konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa lütfen irtibata geçsinler..

Son olarak , Avusturya vize başvurusu için aracı firma kullanmak zorunda mıyız ? Yani VFS Global bu firma aracılığıyla mı konsolosluğa gitmek zorundayız..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri