Ben DE VANLIYIM.3 yıldır İstanbul'da yaşıyorum.İstanbul Üniversite'sinde Öğrenciyim.Babamın Tır şöförü olması Sebebiyle Neredeyse Tüm Türkiyeyi gezdim

.Siirt küçük bir yer sosyal olarak sıka labilirsin. Hatta şafak sayabilirsin (Ne Gördüysem o amacım bilgi karalamak değil).
Van Yüzüncü yıl üniversitesinde Denizin Kenarında Şehrin Çıkışında Gayet Güzel bir yere kurulmuş.Karşıda Artos Dağı Ve Kampüsün Hemen Karşında Tıpkı İstanbul Boğazı gibi Şehirle Bütünleşen Edremit İlçesi vardır.Bakarken İçin için, İÇİN Açılır.Halkı Misafir Perverdir.Kancıklık Olmaz yani param yok desen de eyvallah derler.

Şehir Merkezinde Cafeler vb Sosyal mekanlar ve Faaliyetler çoktur.Tabi şehrin Etrafı Yüksek Dağlar ve Denizle Kaplı olduğu için Şehir van Ovasına Kurulmuş Alanı Hilal şeklndedir bu nedenle Dardır.Ürünleri Doğal ve ucuzdur.Hele bir balığı var

Kışı serttir.Merkezde kar 30-70 cm arasında olur.Ulaşımı pek engellemez En kıral yemek 10 tl dir. Yazı Serindir en fazla 29 derece olur. Otogar ve havalimanı Şehrin içinderdir.Fiatlar biraz kabarıktır.

Gezilebilecek Yerler: Van kalesi, Akdamar Adası, Çarpanak Adaası, Abalıkayak, Erek Dağı, İskele Sahili, Edremit Kız Kalesi, Hoşap,Çavuştepe, Hor hor vb...
Daha da Anlatırdım ama ....
Van Atasözüé"Dünyada Van Ahirette İman"
Halk Siiri:
Edremit Vana Bakar
İçinden Şahmaran akar
öyle bir yar sevmişim ki
Her gören Ona bakar
Not: Biz Ailece Sıkıntılı durumlar yüzünden Dönemiyoruz. 3 yılda ne değişt bilemem
Daha istersen soruların felan Pm İle Ulaşabilirsin