Sınava Çalışırken Düşen Tempo

emrekonuk1752

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar ben lise 4 okuyorum ve sınava hazırlanıyorum burda benim zamanımdan geçmiş çok abim oldugu bunu buraya yazıyorum.
Denemelere ilk girdiğimde Türkçeden 32 net yapıyordum fakat sonra bu düştü sebebi ben artık paragraf yapıyorum diye düşünüp matematiğime yöneldiğimden olsa gerek ve şuan 15 netlerde geziyorum ve paragrafa tekrar yöneliyorum ama bi türlü yükselmiyor tekrardan.Moralli moralli çalışırken birden moralim bozuluyor şu netler aklıma gelince.Benim sormak istediğim şey denemelerde netler gerçekten bu kadar inişli çıkışlı olabilirmi yoksa yanlış yaptıgım bişeymi var? varsa nedir?

Kardeşim bende lise sonum. Bak abim şu an öğretmen. Önemli olan deneme değil. Abim mesela denemede yapamamış ygs de yapmış. Kişiden kişiye değişir.

Merhaba arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar ben lise 4 okuyorum ve sınava hazırlanıyorum burda benim zamanımdan geçmiş çok abim oldugu bunu buraya yazıyorum.
Denemelere ilk girdiğimde Türkçeden 32 net yapıyordum fakat sonra bu düştü sebebi ben artık paragraf yapıyorum diye düşünüp matematiğime yöneldiğimden olsa gerek ve şuan 15 netlerde geziyorum ve paragrafa tekrar yöneliyorum ama bi türlü yükselmiyor tekrardan.Moralli moralli çalışırken birden moralim bozuluyor şu netler aklıma gelince.Benim sormak istediğim şey denemelerde netler gerçekten bu kadar inişli çıkışlı olabilirmi yoksa yanlış yaptıgım bişeymi var? varsa nedir?

Genelde paragraf özüllülüğü oluyor insan da yanlış anlama 2 yıl çalıştım şu sınava bu özürlülük bende vardı :D Bir türlü yapamazdım ki zaten gerçek ygs de 25 felan gelmişte 2 yılda. ilk yılımda ygs de full matematik kasmıştım sınav bi zor geldi matematik yapamadım türkçeyede çok çalışmadığımdan mal gibi kaldım :D :D Sana tavsiyem dil bilgisi çalış paragraf ya oluyor ya olmuyor inşallah olur ben yapamazdım çok paragraf sorusu çözdüm günlük 20 30 40 çözüyordum yinede yapamıyordum. Sana tavsiyem önce türkçe sonra matematik. Bunu unutma önceliğin türkçe olsun hem katsayısı yüksektir hemde matematik zor gelirse ki ygs de kolay gelmiyor türkçe sosyal seni kurtaracaktır. TAbikide Benim gibi eşit ağırlıksan. Şuan selçuk hukuktayım ilk yılllarımı matematiğe çok adadım 2. yılımda artık türkçenin önemini kavrayıp türkçeye daha çok çalıştım. Deneme yap evde türkçe denemeleri karakök 25 li denemeleri vs hız kazanırsan gerisi kolay

[MENTION=28441]comeback[/MENTION] aynen hocam bi yandan haklısın ama denemeler de insanı geliştiriyor baya

Genelde paragraf özüllülüğü oluyor insan da yanlış anlama 2 yıl çalıştım şu sınava bu özürlülük bende vardı :D Bir türlü yapamazdım ki zaten gerçek ygs de 25 felan gelmişte 2 yılda. ilk yılımda ygs de full matematik kasmıştım sınav bi zor geldi matematik yapamadım türkçeyede çok çalışmadığımdan mal gibi kaldım :D :D Sana tavsiyem dil bilgisi çalış paragraf ya oluyor ya olmuyor inşallah olur ben yapamazdım çok paragraf sorusu çözdüm günlük 20 30 40 çözüyordum yinede yapamıyordum. Sana tavsiyem önce türkçe sonra matematik. Bunu unutma önceliğin türkçe olsun hem katsayısı yüksektir hemde matematik zor gelirse ki ygs de kolay gelmiyor türkçe sosyal seni kurtaracaktır. TAbikide Benim gibi eşit ağırlıksan. Şuan selçuk hukuktayım ilk yılllarımı matematiğe çok adadım 2. yılımda artık türkçenin önemini kavrayıp türkçeye daha çok çalıştım. Deneme yap evde türkçe denemeleri karakök 25 li denemeleri vs hız kazanırsan gerisi kolay

Kardeşim ygs de kaç net yapmıştın?

Kardeşim bende lise sonum. Bak abim şu an öğretmen. Önemli olan deneme değil. Abim mesela denemede yapamamış ygs de yapmış. Kişiden kişiye değişir.

Dostum kişiden kişiye değil böyle kendini kandırmanın anlamı yok. Niye diyecek olursan denemeden 50 yapıpta gerçek sınavda 90 yapan adam 2 yıllık sınav tecrübemde görmedim. Ha ben töderde 105 net yaparken gerçek ygs de 70 net zor yaptım (2. yılımda) tamamen bir hüsrandı ki hiç bir denemede 70 net ve altı yapmamıştım. Bunu çok tersine dönüştüren adam yok. Ben diğer yılda 80 net civarında yapıyordum gerçek sınavda 72 net yapmıştım(1. yılımda) bunu tersine dönüştüren var mı peki,? Nadirdir bildiğin sorunun gelmesi şans vs vs o yüzden en yüksek neti yapmaya çalışın ki daha yüksek gelsin. En kötü denemede insana bir şeyler katar mesela ben uğur dershanesine gidiyordum denemeleri çok dandikdiye lys denemelerine girmiyordum bi kez girdim bi soru çıktı fikrimin ince gülüyle ilgisi ve aynı soru sadece cümlesinin yerleri değişik bir şekilde gerçek lys de çıktı .)

[MENTION=15275]Net[/MENTION] bende tmyim ve bende hukuk istiyorum ygs lys netleriniz kaç hocam?

O paragraflar nasıl mal ediyor insanı ben ilk girişimde birde hap almıstım 1 saati aşkın 30.sorudaydım . 3 defa girmiştim ben sınava bol bol paragraf çözmelisin yoksa tökezlersin. Okudugunu anlaman gerek kısa süre içinde kitap okumanda yararına olacaktır.

Kardeşim ygs de kaç net yapmıştın?

Screenshot by Lightshot 2014 YGS
Screenshot by Lightshot 2014 LYS
Screenshot by Lightshot 2015 YGS
Screenshot by Lightshot 2015 LYS

---------- Spam Engelliyici 22:01 ---------- Önceki Mesaj 22:01 ----------

[MENTION=15275]Net[/MENTION] bende tmyim ve bende hukuk istiyorum ygs lys netleriniz kaç hocam?

[MENTION=23818]emrekonuk1752[/MENTION] 2 yılıda paylaştım

Kardeşim ilk paragraf sorularından başlayabilirsin kafan yerindeyken :)

[MENTION=28441]comeback[/MENTION] aynen hocam bi yandan haklısın ama denemeler de insanı geliştiriyor baya

Bak o yönden ben sana çok hak veriyorum. Yanlışlarını görüyorsun. Ben mesela deniz yayınları aldım paragraf. FUll paragraf günşlük 40 sorudan 30 - 35 net yapıyorum. Yapamasanda aman de geç. Kafaya takma yapamazsan. YGS'de yaparsın Allah'ın izniyle. Sen çalış tevekkülünü et. Gerisi Rabbim'e kalmış :)

Sonuçlarıma bak hepsinde Ygs berbat haaa sanma ki ygs ye çalışmadığımden değil çok fena çalışmıştım da sınavda yapamadım zor geldi vs vs. Bu yüzden Ygs ye çok çalışıp sakın LYS boşlama Ygs kötü gececek %90 kızma ama öyle bu çok fazla bilgi ölçen bir sınav değil her şey olabilir ygs de ama lys öyle değil biliyorsan yaparsın ben 2. yılımda türkçeye yöneldim edebiyata vs matematik te çalıştım ama çoğunluk edebiyat ve türkçe oldu( 2015 yılının ygs türkçesideee acayip derecede zordu çünkü paragraflar çok uzun ve zordu)

Konumu inceleyebilirsin: http://forum.donanimhaber.com/m_111800216/f_//tm.htm#111821288

[MENTION=24909]anteplikeko[/MENTION] zaten denemelerde öyle yapıyorm hep ilk türkçeden başlıyorum ama sanırım aşırı dikkatsizlik başladı bu günlerde

arkadaş olayı anlatmış bizim bişi söylememize gerek kalmamış :D

Şu aralar insanların en çok çalışmayı bıraktığı zamanlar, bu zamanda onlardan daha çok çalışıp rakip eleyebilirsin. Etraftakiler kaç net yaptığına bakma herkes 110 net yapar lafta :)

[MENTION=15275]Net[/MENTION] biliyorum hocam lys çok çok daha önemli ama sabah 8 den 3 e kadar okuldayız haftanın 4 günü dershane var ve herkes ygs kasıyor dershane dahil okul müfredata göre gidiyor ben şimdi nasıl takip edeyim bizim okuldaki hocanın dediğine göre de dershane lys yi tam bitirmeyecek azar azar örnek çözüp geçecek dedi ve ben buna katılıyorum marttan sonra ne kalıyorki? bilmiyorum hocam çıkmazlardayım..

[MENTION=24909]anteplikeko[/MENTION] jeton şimdi düştü :D zaten hepsi paragraf oluyo genelde dilbilgisi cümlede anlam felan çok az en fazla 5-6 tane

[MENTION=15275]Net[/MENTION] biliyorum hocam lys çok çok daha önemli ama sabah 8 den 3 e kadar okuldayız haftanın 4 günü dershane var ve herkes ygs kasıyor dershane dahil okul müfredata göre gidiyor ben şimdi nasıl takip edeyim bizim okuldaki hocanın dediğine göre de dershane lys yi tam bitirmeyecek azar azar örnek çözüp geçecek dedi ve ben buna katılıyorum marttan sonra ne kalıyorki? bilmiyorum hocam çıkmazlardayım..

LYS yi marttan sonraya bırakırsan sana şunu söyleyeyim hukuku unut. Bu kadar kesin konuşuyorum. çünkü 1. yıl ben kendimi çok iyi kandırdım hallederim yaparım hadi ishak ilk 30k girecem bi gelde 60 küsür. 2. Yıl LYS matematiğini yine bitiremedim :D :D Limiti bitirdim 3 kez çünkü bu konu şöyledir çok iyi anlarsın tamam yapacam mükemmel diyorsun bir dahatekrar etmiyorsun sınavda karşına çıkınca unttuğunu fark ediyorsun bana öyle oldu ilk yılımda :D :D türevi az çalıştım 2. yılımda integrala zaman kalmadı onu boş geçip onun yerine edebiyat çalıştım çünkü integralden zaten 4 5 soru çıkıyo 2 si kolay gerisi zor oluyo genelde 2 türev 1 integral yaptım :D ama edebiyata çalıştığım için çok iyi bir net geldi ve beni kurtardı. Dershanede LYS çok hızlı işlenir saçma konular çok uzun tutular. Sınava 1 hafta kala felan integraller biter :D :D Böyle saçmalık işte sen kendin çalışacaksın ben son aylar dershaneye bile gitmiyordum. otur aç nejdet kirpi veya behzat rasuliyi ondan çalış matematiği ve edebiyatııı ye iç yut

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri