Sitelern İçerik Çalınması İle İlgili Net Karar !!!

beyto33

Yasaklanmış
Merhaba Arkadaşlar :

Bugün sabahdan beri sitemdeki içeirği nasıl koruyabilirim diye SAVCI-AVUKAT-NOTER üçleminde saatlerimi geçirdim.Ve çıkan sonuç şudur :

1-Noter yazıları tek tek siteden kontrl edip bu yazı bu kişinindir demiyor.Ancak çıktı olrak getirirsen yayınlamadan önce evet ekteki tüm makalelelr bu şahsa ait diyor.Burdaki incelik YAYINLAMADAN getireceksin.Onun için sitede olan yazıya bişi demiyorlar.
2-Avukat ve Savcıdan aldığım bilgi is eşu yönde : Sen makalelerin kendine ait olduğu idddaa ederek dava aç diyor.Bilir kişi heyeti durumu incelermiş tek tek hangi sitede önce yayınlandığı,benim Pc deki yazıların durup durmadığı,adam kopya çekip değiştirmişsse ne kadarını değiştirdiği ona göre eğer ilk sen yayınlamışssan bu makale senın demektir....
3-Adam senın makaleni değiştirebilir ama özü seninse ne olur ? eğer karşı kişi senın makalelerinin %51 ini değiştirmediği sürece o makale bizimdir arkadaşlar.Ama %51 ini değiştirmişsse çoğunlu farklı olduğu için hak talep edemiyoruz.

Bu şekilde yazılarımızı-makalelelrimizi nasıl koruyacağımızı anlattım peki bunlarla napabailiriz.Bu makalenein bize ait olduğu ortaya çıkınca MADDİ-MANEVİ TAZMİNAT DAVASI AÇABİLRİZİ VE KAZANMA ORANIMIZ %100 ARKADAŞLAR.....

Aylardır araştırdım bu konuyu ve çok şükür sonuca ulaştım ...

DMCA gibi sitler var diyeecek olanalrınız vardır onalrın hepsi para tuzağı .....

...Beyto33....

[MENTION=51]beyto33[/MENTION] hakem bey abi, ben videolar koyacağım internete özgün videolar bunlar için ne yapmalıyım her yeni çıkan video için noter'e mi gitmeliyim?

Bir de şöyle bir sorum olacak:

Ben bir A videosu yaptım 2. kişi geldi A videomu kopyaladı ve bende yanlışlıkla kendi videomu sildim ve yeniden yükledim. Bunun benim olduğumu nasıl kanıtlayabilirim? Videoda sadece sesim var. Bunun için de notere mi gitmem lazım bir de noter böyle şeyler için ücret alıyor mu?

[MENTION=51]beyto33[/MENTION] hakem bey abi, ben videolar koyacağım internete özgün videolar bunlar için ne yapmalıyım her yeni çıkan video için noter'e mi gitmeliyim?

Bir de şöyle bir sorum olacak:

Ben bir A videosu yaptım 2. kişi geldi A videomu kopyaladı ve bende yanlışlıkla kendi videomu sildim ve yeniden yükledim. Bunun benim olduğumu nasıl kanıtlayabilirim? Videoda sadece sesim var. Bunun için de notere mi gitmem lazım bir de noter böyle şeyler için ücret alıyor mu?

sende gidiyon VİDEO için öğreniyon geliyon buraya bize bilgi veriyon hadi canım :)

1 cümlesi değişik olsun gerisi aynı olsun yine bir şey yapamazsınız. sizin avukat ve savcı olayı bilmiyor bence.

Daha önce konunu görmüştüm. Lakin senden içerik çalan kişi Alıntıdır diye bilgi veriyor mu acaba? Merak ettim bu yüzden soruyorum..

1 cümlesi değişik olsun gerisi aynı olsun yine bir şey yapamazsınız. sizin avukat ve savcı olayı bilmiyor bence.

çok fayadalı bir yorum yapmışssın teşekkürler kardeş...böyle net bilgi biliyorsan paylaş bizimle...adamlar takır takır anlattı makalenein gidişatı , ne anlattığı , nasıl anlattığı,kelime-hece sayısı vb tür şekilde inceleniyormuş kurul tarafından....ne dmeek 1 kelime farklı olsa bişey yapamyaız...şu kafanaıza göre sallamayı bırakın lütfen

---------- Mesaj saat 16:14:19 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 16:13:16 civarında gönderildi. ----------

Daha önce konunu görmüştüm. Lakin senden içerik çalan kişi Alıntıdır diye bilgi veriyor mu acaba? Merak ettim bu yüzden soruyorum..

Kardeşim ALıntı deyince benım emeğimi çalmış olmuyormu sence ? adam benım makalem sayesinde hit alıyor...o olmasa ben hit alcam vb yani....ben alıntıyı felan bilmem makalemi çalan olursa yolu öğrendim vesselam...

[MENTION=112]Throck[/MENTION] Senin yorumun ne olur kardeşim bu konularda ?

beyto33 haklı bence bu işlerde bir çok hukuki detay var yüzde 51 olayı bana mantıklı geldi.Mesela yazı değil ama atıyorum bir silah modeli var g3 gibi sen gidip bundan faydalanarak silah yapsan bile üretim lisansı alman için silahın yüzde 60 nın g3 den farklı olması gerekiyor,fikri yada sınai ürün olması çok farketmiyor mantık aynı anladığım kadarıyla.

Bir sitemin içerikleri en az 100 siteye kopyalanmış durumda belki. İçeriklerin hepsini kendim yazdım. Demekki tazminat davası açsam milyoner olurum.. Aslında yılmadan gidiceksin bu işlerin üstüne ki copy past azalsın..

çok fayadalı bir yorum yapmışssın teşekkürler kardeş...böyle net bilgi biliyorsan paylaş bizimle...adamlar takır takır anlattı makalenein gidişatı , ne anlattığı , nasıl anlattığı,kelime-hece sayısı vb tür şekilde inceleniyormuş kurul tarafından....ne dmeek 1 kelime farklı olsa bişey yapamyaız...şu kafanaıza göre sallamayı bırakın lütfen

---------- Mesaj saat 16:14:19 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 16:13:16 civarında gönderildi. ----------

Kardeşim ALıntı deyince benım emeğimi çalmış olmuyormu sence ? adam benım makalem sayesinde hit alıyor...o olmasa ben hit alcam vb yani....ben alıntıyı felan bilmem makalemi çalan olursa yolu öğrendim vesselam...

Çalmış olmuyor abi. Gitmişken bunu da sorsaydın söylerlerdi. :) Adam zaten adı üstünde ben bu konuyu bilmiyorum lakin bakın bu arkadaşım paylaşmış bende ondan aldım sizlere paylaşıyorum. Asıl konuda burasıdır diyor.

Yani bu bir suç değildir. Bilgin olsun.

Çalmış olmuyor abi. Gitmişken bunu da sorsaydın söylerlerdi. :) Adam zaten adı üstünde ben bu konuyu bilmiyorum lakin bakın bu arkadaşım paylaşmış bende ondan aldım sizlere paylaşıyorum. Asıl konuda burasıdır diyor.

Yani bu bir suç değildir. Bilgin olsun.

''İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi olsa alıntı yapılamaz'' diye birşey var yalnız.Yazının sahibi her türlü insiyatife sahip üzerinde isterse kaynak gösterilerek bile yayınlanmasın izin vermez,bu biraz şeye benziyor adam film sitesi kuruyor embed şekilde oynatıyor filmleri,sitenin altına filmlerin hiçbiri sitemizde barındırılmıyor internetteki çeşitli kaynaklardan alınıyor ibaresi koyuyor ama kanunen bu da suç:)

''İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi olsa alıntı yapılamaz'' diye birşey var yalnız.Yazının sahibi her türlü insiyatife sahip üzerinde isterse kaynak gösterilerek bile yayınlanmasın izin vermez,bu biraz şeye benziyor adam film sitesi kuruyor embed şekilde oynatıyor filmleri,sitenin altına filmlerin hiçbiri sitemizde barındırılmıyor internetteki çeşitli kaynaklardan alınıyor ibaresi koyuyor ama kanunen bu da suç:)

Doğrudur ama en son r10 tartışmasında yok denilmişti veya öyle hatırlıyorum halen.

Doğrudur ama google amca seviyor bu muhabbeti. :)

hocam makalenin kopya olup olmadığına bakabildiğimiz bir site vardı bilen var mı?

kafama göre sallamıyorum. ben tecrübelerimle yaşıyorum ona göre yazıyorum. başkasına sorarak değil.

By.Solvgereksiz görüyorum4' Alıntı:
[MENTION=112]Throck[/MENTION] Senin yorumun ne olur kardeşim bu konularda ?

[MENTION=51]beyto33[/MENTION]; aldiği bilgiler kismen doğru yani teori olarak. Sonuç itibariyle savciliga bu nitelikler bulunulan suç duyurusunda savci konuyu bilir kişiye aktarip incelenmesini isteyecektir. Bu adindan sonraki gidisati %70 bilir kişi raporu %30 hukuki danışmanlar yani avukat ve savcilar belirleyecekTir.

Noter onayini gereksiZ görüyorum.

Daha önce beytonun actigi konuda da yorum yapmistim basit bir makale yazarıbile mynete actigi ddavayi içerik yayinlaa tarihleri sayesinde kazanmisti.

Gerekli ve ilgili yasalar gayet aciktir. Ancak yargi tarihinde emsal teşkil edecek dava sayisinin az olmasısebebiyle konuya hakim hukuki danisman vbulmak büyük sorun. Bu yüzden beytonun aldiği bilgileri teorik olarak nitelendiriyor un.

Telden yazdm imla için kusura bakmayin

ayrıca bir a4 kağıdı dolusu yazı noterde tasdiki 2 ay önce 40 TL idi. zaten bunuda yaptırmazsanız yine bir sonuç çıkmaz.

Arkadaşlar burası bi forum.yarıdmlaşma fikir paylaşmak çok güzel...ben bunu neden buraya paylaşım yaptım bir bilgi edindim canım yanmıştı önceden şimdi bu konuda biraz bilgi saihbi oldum ve bundan diğer kişilerinde bu bilgileri kullanmasını istedim...bu konuda daha detaylı araştırma yapan biri olur benım gözden kaçırdığım bir bilgi olur onuda paylaşılırsa çok sevinirim.

Ama lütfen kafadan bişiler salllamayın....

Not : biraz hızlı yazıyorum onun için harfler düşüyor ama herkez anlıyor :) önemli olanda bu değil mi :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri