Sizce bu Ultrabook Autocad vs çalıştırır mı?

doganyldz

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.ytpara.com
TEKNİK ÖZELLİKLER

Ürün Kodu 125032753
AĞIRLIK 1.13 kg.
BELLEK 8 GB
BELLEK TİPİ
DDR3L
BLUETOOTH PORTU Var
EKRAN BOYUTU 13,3"
EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ 1920 x 1080
EKRAN ÖZELLİĞİ FHD LED
GRAFİK TİPİ Intel HD Graphics 4400
İŞLEMCİ Intel Core i5 4200U
İŞLEMCİ HIZI 1.6 GHz
MARKA
SAMSUNG
MODEL
NP900X3G-K02TR
SABİT DİSK 128 GB
TV-OUT ÇIKIŞI
VGA, HDMI
USB BAĞLANTI ADEDİ 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0
YAZILIM
Windows 8.1 (64-bit)
Kart Okuyucu Var

SAMSUNG NP900X3G-K02TR NOTEBOOK - Teknosa

Ekran kartı anakarta bağlı oldugu için intel hd 4400 var üstünde onboard olarak.Makine mühendisiyim Autocad,Solidworks çalıştırırmı?Bunun yerine ne önerirsiniz?

Reis işlemci ve ekran kartının iyi olması lazım grafik için. Ekran kartı yetersiz.

840m var. Orta seviye bir ekran kartı. Bütçenizi söyleyin ben önereyim. Donanımcıyım.

Hocam bunun da 2. Elini düşünüyordum samsungu taksitle evkurdan almayı düşünüyordum. Toplamda 2bin tl butcem var sahibinden den almayı dusunuyorum ama hafif olması lazım ve 13 inc lazim hocam bana gittiğim yol uzun taşıması kolay olsun diye. Asus n56vz bilgisayarimi sattım cunku.

840m var. Orta seviye bir ekran kartı. Bütçenizi söyleyin ben önereyim. Donanımcıyım.

Hocam bende yeni konu açmıyayım konu sahibi arkadaş müsaade ederse bende soramk istiyorum. 2000-2500 lira arası visual studio photoshop camtasia vb.işler için kullanacağım bir laptop-ultrabook vb. önerebilir misiniz acaba?

Hocam bende yeni konu açmıyayım konu sahibi arkadaş müsaade ederse bende soramk istiyorum. 2000-2500 lira arası visual studio photoshop camtasia vb.işler için kullanacağım bir laptop-ultrabook vb. önerebilir misiniz acaba?
[MENTION=24688]doganyldz[/MENTION] kabul ederse öneririm.

autocad için bir pc toplayacaksan ekran kartından kısarsan hayatının hatasını yaparsın. kasar hemde çok kasar. görüntüyü işleyen ekran kartıdır. neden quadro, tesla, titan z, ares gibi ekran kartlarına mühendisler çuvalla para ödüyor bir araştır bakalım.

[MENTION=24688]doganyldz[/MENTION] kabul ederse öneririm.

Tabiki hocam buyrun

---------- Spam Engelliyici 12:34 ---------- Önceki Mesaj 12:34 ----------

autocad için bir pc toplayacaksan ekran kartından kısarsan hayatının hatasını yaparsın. kasar hemde çok kasar. görüntüyü işleyen ekran kartıdır. neden quadro, tesla, titan z, ares gibi ekran kartlarına mühendisler çuvalla para ödüyor bir araştır bakalım.

Haklısınız evet vazgeciyorum o zaman cunku beni 4 5 sene taşıması laizm bu alacağım laptopun

Doğancan quadro ekran kartlı alabilşyosan öyle al derim. Normal ekran kartı gerektiren işlemlerde quadro hemen hemen %70-80 performans gösterir ama render için de %120-%125 fazla performans gösterir. Ama sürekli autocad kullanacağını sanmıyorum yine de onboard almamakta fayda var ;) Edit: fiyatı şimdi gördüm de ben bu fiyata monster ın efsane pc lerinden almıştım. Baya iyiydi performansı. Bir de onları araştır istersen ;)

Tabiki hocam buyrun

---------- Spam Engelliyici 12:34 ---------- Önceki Mesaj 12:34 ----------

Haklısınız evet vazgeciyorum o zaman cunku beni 4 5 sene taşıması laizm bu alacağım laptopun

Bende size ufak birşey önereyim biraz daha bütçe ayırın sağlam alın sonuçta grafik programları felan ekran kartı ister ayrıca ssd takabilirsiniz disk olarak.Vrami'de fazla olmalı sonuçta sürekli rame gidip tutması yerine vram de tutar kendi içinde işler.Ne kadar iyi alırsanız o kadar uzun kullanırsınız hocam.

Doğancan quadro ekran kartlı alabilşyosan öyle al derim. Normal ekran kartı gerektiren işlemlerde quadro hemen hemen %70-80 performans gösterir ama render için de %120-%125 fazla performans gösterir. Ama sürekli autocad kullanacağını sanmıyorum yine de onboard almamakta fayda var ;) Edit: fiyatı şimdi gördüm de ben bu fiyata monster ın efsane pc lerinden almıştım. Baya iyiydi performansı. Bir de onları araştır istersen ;)

Hüseyin abi bana hafif lazim biliyorsun okul ev arasi uzak bunu düşündüm ben de ama iyi bir araştırma. Lazim tabiki tesekkur ettim tavsiyem icin onboard hic dusunmiyim o zmaan :)

---------- Spam Engelliyici 12:40 ---------- Önceki Mesaj 12:39 ----------

Bende size ufak birşey önereyim biraz daha bütçe ayırın sağlam alın sonuçta grafik programları felan ekran kartı ister ayrıca ssd takabilirsiniz disk olarak.Vrami'de fazla olmalı sonuçta sürekli rame gidip tutması yerine vram de tutar kendi içinde işler.Ne kadar iyi alırsanız o kadar uzun kullanırsınız hocam.

Vrami de göz onunde bulundurcam hocam tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim :)

Hocam 1000tl lik laptop bile açıyor autocad'i yavaşta olsa açarsın onda daha rahat açarsın tabiki ben dell 7537 öneriyorum i7 modeli.

Hüseyin abi bana hafif lazim biliyorsun okul ev arasi uzak bunu düşündüm ben de ama iyi bir araştırma. Lazim tabiki tesekkur ettim tavsiyem icin onboard hic dusunmiyim o zmaan :)

---------- Spam Engelliyici 12:40 ---------- Önceki Mesaj 12:39 ----------

Vrami de göz onunde bulundurcam hocam tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim :)

benim hayalim bi msi ın ince kasası vardı :) Efsane kasa ama hala fiyatı düşmemiş ya :D
MSI / MSI 2PC-484TR GS70 Stealth Ci7-4710HQ 8GB 128SSD+1TB GTX860M 2GB at sahibinden.com - 192379513

yada mac al eğer işini görecekse; satarken de hemen hemen aynı fiyata gider. şarjı da uzun gider baya.

Hocam bunun da 2. Elini düşünüyordum samsungu taksitle evkurdan almayı düşünüyordum. Toplamda 2bin tl butcem var sahibinden den almayı dusunuyorum ama hafif olması lazım ve 13 inc lazim hocam bana gittiğim yol uzun taşıması kolay olsun diye. Asus n56vz bilgisayarimi sattım cunku.
2.el desenize hocam. 840m'li bana attığınız laptop iyi o zaman. 840m orta seviye bir ekran kartıdır. 3k bütçeniz olmadıkça yüksek performans bir laptop alamazsınız. Bütçenize göre idealdir hocam.
Bütcen el verirse bunu al: Lenovo U530 Notebook Core i7 4500U 1.8Ghz-8Gb-500Gb Sshd-15.6-2Gb-W8 Touch Bilgisayar - Vatan Bilgisayar

El vermezse bunu al: LENOVO U530 CORE İ5 4200U 1.6GHZ-4GB-500GB SSHD-15.6-2GB-W8 TOUCH BİLGİSAYAR - Vatan Bilgisayar

Aralarındaki fark ve işlemcidir.

Son düzenleme:
Nvidia Quadro Bunları diyorsanız 5 Bin TL'den başlıyor :D
benim hayalim bi msi ın ince kasası vardı :) Efsane kasa ama hala fiyatı düşmemiş ya :D
MSI / MSI 2PC-484TR GS70 Stealth Ci7-4710HQ 8GB 128SSD+1TB GTX860M 2GB at sahibinden.com - 192379513

yada mac al eğer işini görecekse; satarken de hemen hemen aynı fiyata gider. şarjı da uzun gider baya.

O kadar bütçe yokki arkadaşta :D

2.el desenize hocam. 840m'li bana attığınız laptop iyi o zaman. 840m orta seviye bir ekran kartıdır. 3k bütçeniz olmadıkça yüksek performans bir laptop alamazsınız. Bütçenize göre idealdir hocam.

Bütcen el verirse bunu al: Lenovo U530 Notebook Core i7 4500U 1.8Ghz-8Gb-500Gb Sshd-15.6-2Gb-W8 Touch Bilgisayar - Vatan Bilgisayar

El vermezse bunu al: LENOVO U530 CORE İ5 4200U 1.6GHZ-4GB-500GB SSHD-15.6-2GB-W8 TOUCH BİLGİSAYAR - Vatan Bilgisayar

Aralarındaki fark ramdir.

Bir inceliyeyim hocam sağolun.

Nvidia Quadro Bunları diyorsanız 5 Bin TL'den başlıyor :D

O kadar bütçe yokki arkadaşta :D
Onları diyorum da, eski modelleri var onların. Business type makinelerde vs bulunuyor. Bütçene uygun bulursun yani. oyun oynamayacak adam için normal kart yerine quadro almak mantıklı demek istedim aynı paraya :) Bende de yok ama hayal kurmak da mı parayla :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri