Sizce Fakirlik Kaderimiz midir

O kadar haklı ki... Bu 3 aylarda tv'lere çıkan sözde hocalar binlerce liralar alırken videoda da dediği gibi fakirliği sünnetmiş gibi anlatıyorlar, sana bana şükret, şükretmek iyidir diyolar. Bide bunları öyle bi izleyipde gerçekten inanan insanlar var, ne dersen de anlamıyorlar. Allah akıl fikir versin.

Dogru demış..
Paygamberimiz(SAV) in evine aldıklarınn eve yetecegınden fazla olan kısmını hemen komsuya yada yakınlara gondermesını ıstermıs eşinden.
şimdiki dindarlar tabiki peygamberimizin tırnağı olamazlarda..
hoca takımı ve dın uzerınden propaganda yapan partiler hepside alakasız

4c888d40f62358e955eaf5a603a83366.jpg

Her Ramazan hocalar kaç para alıyor, yiyor içiyor muhabbetleri neden zirve yapıyor!
Bu yahudiler ve kuçu kuçuları çok fena...

Gerçek Mümin şükretmesini bilendir.
Aza kanaat edendir, şükredin kanaat edin, diğer tarafta cennetle müjdeleneceksiniz.
'' Bu laflar bana ait değildir. Kimin söylediğini bilmek isteyenler Google'a yazıp araştırabilir. ''

''Din toplumların afyonudur.'' demiş Karl Marx. Tabi kendisi inançsız olduğu için kimse iplemiyor bu sözü. Eğer din kullanılarak neler yaptırıldığını görürseniz, afyondan bile daha fazla uyuşturucu özelliği olduğunu farkedersiniz.

Her Ramazan hocalar kaç para alıyor, yiyor içiyor muhabbetleri neden zirve yapıyor!
Bu yahudiler ve kuçu kuçuları çok fena...

Aynı hocalar şuan para için Azerbaycan'da Yahudilerle düşüp kalkıyor ;)

Herkes kendi tanrısının en sevgili kulu.

''Din toplumların afyonudur.'' demiş Karl Marx. Tabi kendisi inançsız olduğu için kimse iplemiyor bu sözü. Eğer din kullanılarak neler yaptırıldığını görürseniz, afyondan bile daha fazla uyuşturucu özelliği olduğunu farkedersiniz.

Dilin kemiği yoktur.

Kişilerin günahları ve yaptıkları, İslam'ı yanlış kılmıyor. Kendini rahatlatmak isteyen insanlar kişileri bahane eder. ;)

Maalesef sistem insanı bu hale getiriyor. Geçenlerde youtube'da bir video izlemiştim Bir Türk genç asya ülkelerinden birinde honkonk olması gerek, takı satıp günlük hayatını geçimini sağlıyor ve bir başka videosunda fakir bir ülkede yine milyonlarca asyalının geçimini sokak satışlarından gerçekleştirdiğini söylemişti. Bizim sistemde öyle bir şey yok, sokakta satıcıları kısıtlı, akşam sahilde bir simit satıcısı görse zabıta gelip bir güzel döver eve yollar, onu bırak pazardan bir kasa limon alıp satsa bir insan en azından kendi geçimini sağlar. Sistem ne istiyor resmi olacak, vergi ödeyecek, sigorta yapacak, zırt pırt, her cacık var. Halbuki bir ailede eskiden biri ayakkabı boyacısı olurdu, diğer kardeş pazarda su satar, ötekide simit satardı, ülke o kadar fakir olmasına rağmen insanlar geçinirdi, ama şimdiki sistemde aç kal kredi çek haciz gelsin mahkemelerle uğraş, eskiden fakirdi insanlar ama galiba biraz huzurluydu. Not ülkenin refahına falan sallamıyorum sisteme sallıyorum.

Kişilerin günahları ve yaptıkları, İslam'ı yanlış kılmıyor. Kendini rahatlatmak isteyen insanlar kişileri bahane eder. ;)

Dostum eğer İsrail'de doğmuş olsaydın şu yaptığın savunmadaki ''İslam'' kelimesi yerine ''Yahudilik'' yazıp aynı hassasiyetle kendini mutlu edebilirdin.

Konu sahibine cevap bulmuş olduk bu arada :)

Fakirlik değil ama coğrafya kaderimizmiş.

Kader nedir neye kader denir önce onu bilmek lazım İslam dinine göre yazdığımı belirteyim

Ne yapalım kaderimiz böyle imiş deyip boyun bükmek cehalet göstergesidir güzergah bellidir ama sapaklar ve dönemeçler yolcuya aittir der çoğu islam alimi

Kitapta Kur'an da Allah Bakara suresinde diyor ki Biz sizi canlarınızla mallarınızla eşlerinizle çocuklarınızla sınayacağız sabredenleri müjdele.

Bu ayetten yola çıkarsan da zaten hem fakir hem zengin oluyor insan yaşamı boyunca ayet tekamül etmektedir forumdan ele al 2014 2016 zamanı herkeste şu forumun en beceriksiz iş bilmezinin cebinde 1-2 bin dolar para vardı şimdi 0'ı tüketen var elindeki birikimi değerlendirip onunla daha rahat yaşayabilenler var örneği ve anlatımı çok

Şu geceyi ve gündüzü geri döndürmen mümkün mü? Gece geldiği zaman gelir; sen istesen de, istemesen de. Gündüz de aynen böyle. Her ikisi de sana rağmen gelir. Fakirlik gecesi geldiği zaman teslim ol ve zenginlik gündüzünü bekle.

bu yazdığım yukarıdaki sapaklar ve dönemeçler meselesiyle örtüşmektedir sapaktan dönemeçten maksat da kişinin öfke sinir kötülük iyilik yapma kendi iradesini açığa çıkarmasıdır senin elinde olan budur.

hayatı iyi okumak gerekir yaz olmadan kışın güzellikleri anlaşılmaz kış olmadan da yazın o sıcağına hasret duyulmaz zıtların zıtlığı olmadan güzellikler açığa çıkmaz yalan olmadan doğru olmaz doğru olmadan yalan açığa çıkmaz bunlar ince akıl ve ilim gerektiren meseleler ama toplumda ne akıl var nede ilim maalesef dinde böyle insanların eline kalınca cebini düşünen normal bu tarz konular. uzun uzadıya yazılıp anlatılması karşılıklı soru-cevap konuşması yapılması gereken meseleler bu tarz konular tam olarak kişinin kalbinin aklının tatmin olması için ama maalesef forum ortamında bu kadar.

Son düzenleme:

Hangi hocalarmış onlar şimon?

Konu yine din kavgasına gidiyor. Biz zaten ülke olarak bundan dolayı gelişemiyoruz bence. Ufacık bir dine karşı yapılan eleştiride veya siyasette hemen birbirimizle kavga ederek zaman kaybediyoruz. Ben daha önce "tamam sen haklısın" denilen veya tatlı dil ile biten bir siyaset veya din tartışması görmedim. Onun haricinde biz çok seviyoruz galiba üste çıkmayı bilmesek bile bir konu hakkında bize laf atıldıysa hemen cevap veriyoruz. "Ben yanlış biliyormuşum" veya "benim bu konuda bilgim yok" diyemiyoruz. Sorsan 17 yaşında çocukta herşeyin en doğrusunu kendisi biliyor. Kimse yanlış anlamasın ama ben birbirimizin dininden veya siyasetinden tartışmak yada durmadan şikayet ederek biryere varacağımızı düşünmüyorum. Bu tartışmaların sonunu herkes biliyor. Bunlarla vakit kaybetmek yerine önce kendimizi değiştirirsek bence kendimize daha çok yararlı birşey yapmış oluruz. Bunlara karşılık "sorun devlette veya coğrafyamızdan dolayı bunu yaşıyoruz ne yapalım" diyenler olabilir. Bende daha önce bu şekilde düşünürdüm fakat değiştiremeyeceğin birşey varsa bunları yanına alıp, bunları bilerek, kendini değiştirmek yerinde sayıp şikayet etmekten gayet daha güzel bir düşünce.

Biraz motivasyon konuşması gibi oldu galiba fakat beni anlayanların olduğunu düşünüyorum. Bu benim kendi fikrim ve düşüncem yanlış olduğunu düşünüyorsanız cevaplarsanız belki sizin düşüncenizle kafamdakiler tamamen değişmez, ama en azından beynimin bir yerinde bir düşünce oluşturabilir ve bana yeni bir düşünce ve araştırma konusu vermiş olursunuz.

Dostum eğer İsrail'de doğmuş olsaydın şu yaptığın savunmadaki ''İslam'' kelimesi yerine ''Yahudilik'' yazıp aynı hassasiyetle kendini mutlu edebilirdin.

Konu sahibine cevap bulmuş olduk bu arada :)

Fakirlik değil ama coğrafya kaderimizmiş.
edit a

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri