Sokakta video çekimi yapabilmem için neler gerekli ?

• Kullanıcı M.A.A
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı

M.A.A

Mehmet Λkif Λkıncı
Nasıl bir kamera, nasıl bir mikrofon ? Ve daha başka neler ? (röportaj şeklinde olacak.)

Ekleme:

İsim Önerisi Bekliyoruz
sokak röportajları, sarı mikrofon gibi.

Eğer isim beğenilip kullanılırsa, çeşitli ödüller verebiliriz. .com. net domainleri boşta olacaktır :)

2. olarak; Sizce ilk röportajda hangi soruyu sormalıyız.

Kısa süre içinde başlamayı planlıyorum.

Bu projeyi bende düsündüm aslında sokakta abuk subuk sorular soracaksın millete ayrıca güncel olaylara atıfta bulunacaksın güzel olur... Profesyonel kavera ve ona bağlı mikrofon işini görür galiba tabi montaj işinde olacak sonrasında

Bence Sony HD 1080p Destekli bir kamera işini görür,
Ama Tripot kullanmanı tavsiye ederim, Görüntü titrememeli yani kamerayı sabitlemek daha iyi olur diye düşünüyorum
Mikrofon sorarsan aslında gerek yok, ama bu tarz kaliteli kameralara dahili mikrofon takabilirsin

Bende fitness ile ilgileniyorum aklımda uzun süredir belirli projeler var :D Kameraları araştırdım 1000 tl civarı bütçe ile güzel modeller mevcut.Youtube'da "How to make youtube video " en önemlisi Kamera modeli için " Camera for Youtube " diye aratırsanız karşınıza çok iyi bilgiler çıkar.
Özet : Kamera + Mikrofon (Ben daha çözemedim mikrofon olayını ) + Video editleme programı (Tavsiyem Sony Vegas Pro serisi özelikle 11). Şimdiden kolay gelsin.

Bu projeyi bende düsündüm aslında sokakta abuk subuk sorular soracaksın millete ayrıca güncel olaylara atıfta bulunacaksın güzel olur... Profesyonel kavera ve ona bağlı mikrofon işini görür galiba tabi montaj işinde olacak sonrasında

Bence Sony HD 1080p Destekli bir kamera işini görür,
Ama Tripot kullanmanı tavsiye ederim, Görüntü titrememeli yani kamerayı sabitlemek daha iyi olur diye düşünüyorum
Mikrofon sorarsan aslında gerek yok, ama bu tarz kaliteli kameralara dahili mikrofon takabilirsin

Büyük çaplı bir projeye girişiyoruz arkadaşlar :) İnşAllah elime yüzüme bulaştırmam.

Bende fitness ile ilgileniyorum aklımda uzun süredir belirli projeler var :D Kameraları araştırdım 1000 tl civarı bütçe ile güzel modeller mevcut.Youtube'da "How to make youtube video " en önemlisi Kamera modeli için " Camera for Youtube " diye aratırsanız karşınıza çok iyi bilgiler çıkar.
Özet : Kamera + Mikrofon (Ben daha çözemedim mikrofon olayını ) + Video editleme programı (Tavsiyem Sony Vegas Pro serisi özelikle 11). Şimdiden kolay gelsin.

kardeş bende fizik tedavi okuyorum kaslardan felan çok iyi anlarım ama bendede vücut yok yaw :)

iphone serisi işini görür 1080P :cool:

Sony PJ230 kullanıyorum görüntü kalitesi mükemmel ötesi diyebilirim . Ufak ama iş görür . Mikrofonda bağlanıyor . En büyük ihtiyacınız ise ÖZ GÜVEN :)

Telefondan bile çekenler var

Dostum bence iPhone gibi bir telefonla kampüs çıkışı birkaç kişiyle röportaj yapıp dene bakalım.İzlenim alırsa devamını getirirsin zaten.

hd çekim yapan bir kamera (kayıt yapan dslr makineler iş görür)
yaka mikrofonu (iphone'da ses kaydını açın, gömleğin cebine atın :) yeterli olur)
tripod

ışık vs gibi diğer ıvır zıvırı geliştikçe eklersiniz hocam

başarılar

hocam telefonla bile çekersiniz diyenler olmuş fakat bana göre bu işe kalkışıyorsanız bu işte yüksekleri hedefliyorsanız normal kamerayla mikrofon olsun mikrofonun üzerinde kanalınızın ismi yazsınki milletle reportaja girdiğinizde millet işin ciddiyetini anlayınca daha güzel görüntüler çıkar ve youtubede böyle paylaşınca prof takılmanızdan dolayı kaliteniz ortaya çıkar daha iyi sonuçlar alırsınız buda benim kişisel düşüncem

hocam telefonla bile çekersiniz diyenler olmuş fakat bana göre bu işe kalkışıyorsanız bu işte yüksekleri hedefliyorsanız normal kamerayla mikrofon olsun mikrofonun üzerinde kanalınızın ismi yazsınki milletle reportaja girdiğinizde millet işin ciddiyetini anlayınca daha güzel görüntüler çıkar ve youtubede böyle paylaşınca prof takılmanızdan dolayı kaliteniz ortaya çıkar daha iyi sonuçlar alırsınız buda benim kişisel düşüncem

Fikrine saygım var ama bizim toplum amatör daha iyi işler çıkarıyor :D Tabi cep telefonu ile de çekim yapmak olmaz :) Hatta İnsanların kanalınızı ziyaret sağlamak için ufak kağıtlara kanal ismini yazıp verirsiniz :) O çektiğiniz kişi arkadaşına o ona öbürü buna derken patlar gider kanal :)

Fikrine saygım var ama bizim toplum amatör daha iyi işler çıkarıyor :D Tabi cep telefonu ile de çekim yapmak olmaz :) Hatta İnsanların kanalınızı ziyaret sağlamak için ufak kağıtlara kanal ismini yazıp verirsiniz :) O çektiğiniz kişi arkadaşına o ona öbürü buna derken patlar gider kanal :)

hocam prof derken sadece ben normal kamera bide kanal ismi yazan mikrofonu kastetmiştim zaten yoksa haber kanalları gibide dolaşmasına tabiki gerek yok:))

mikrofonun kafasına takılan bu yazılı şeyleri nerede yaprıtacaz :D + kartvizit yaptıracağım :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri