Spam Çalışanlar da Ödeme Almak İçin Şirket Açıyor mu ?

• Kullanıcı cruelnerd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

cruelnerd

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar aklımda iyi bir spam kategorisi var. Öğrenciyim param yok ama biriktirip kenardan sagdan soldan bulup bir youtube kanalı alıcam pk açık. Ama şuan ödeme alabilmem için şirket açmam gerektiğini okudum vergi için. Başka yolu yok mu ? Risk alıp spam kazananlar nasıl yapıyor bu durumu ? Başka yolu yok mu ?

Arkadaşlar aklımda iyi bir spam kategorisi var. Öğrenciyim param yok ama biriktirip kenardan sagdan soldan bulup bir youtube kanalı alıcam pk açık. Ama şuan ödeme alabilmem için şirket açmam gerektiğini okudum vergi için. Başka yolu yok mu ? Risk alıp spam kazananlar nasıl yapıyor bu durumu ? Başka yolu yok mu ?

Evet şirket açmıştım senesi dolmadan kapanış verdik, çok fazla saçma sapan evraklarla uğraştırıyorlar ki bunu ortağım yapıyordu, tek kişinin yapması gereken işler olduğu için tüm yük ona biniyor, sırf bu yüzden bile olmayacak bir iş birimi, yt çalışanın bu kadar evraklı işleri olması saçma. Vergi olayı hepten saçma ve fazla.

Evet şirket açmıştım senesi dolmadan kapanış verdik, çok fazla saçma sapan evraklarla uğraştırıyorlar ki bunu ortağım yapıyordu, tek kişinin yapması gereken işler olduğu için tüm yük ona biniyor, sırf bu yüzden bile olmayacak bir iş birimi, yt çalışanın bu kadar evraklı işleri olması saçma. Vergi olayı hepten saçma ve fazla.

E hocam. Nasıl ödeme alıyorsunuz ? Vergisiz

E hocam. Nasıl ödeme alıyorsunuz ? Vergisiz

Dostum ödeme her türlü alabiliyorsun yt/adsense şartlarını karşıladığında. Vergi kısmı eğer maliye belli bir limit üzerinde ve düzenli gelirinizi fark ederse vergisi artı cezasını ödüyorsunuz.

Şuan yine bir türlü vergilendiriyoruz geçici olarak başka bir arkadaş üzerinden ama sonrası payooner felan bakcağız onları ayarlamaya çalışıyoruz

Bu konuda ajans felan var mı ? örneğin 1k tl ödeme alacağım diyelim belirli oranından komisyon alıp bizim yerimize vergilendiren ?

---------- Spam Engelliyici 23:26 ---------- Önceki Mesaj 23:25 ----------

Dostum ödeme her türlü alabiliyorsun yt/adsense şartlarını karşıladığında. Vergi kısmı eğer maliye belli bir limit üzerinde ve düzenli gelirinizi fark ederse vergisi artı cezasını ödüyorsunuz.

Hocam ciddi cezalardan söz ediliyor. Etim budum ne şuan. Hadi çalışssam belki öderim cezayı felan ama zaten öğrenciyim üste de yüklü bir ceza gelirse mahvolurum yani.

Forumu araştırıp her şeyi öğrenebilirsin. Tüm bilgiler ve başına gelebilecek hadiseler mevcut örnekleriyle. Ben o şekilde baya bilgi topladım.

şirket kurmak zarfı pulu vs aslında hiçbir şey gözümde sıfır.. tek sorun bağkur ödemesi onun da yolu ssk'dan emekli birinin üzerine açmak şirketi.. 800tl yada 1234 TL civarı kardasın her ay bir de böyle düşünmek lazım. zaten 3 5 bin kazanıyorsan da bir şekilde yaşatır

Son düzenleme:
Bu konuda ajans felan var mı ? örneğin 1k tl ödeme alacağım diyelim belirli oranından komisyon alıp bizim yerimize vergilendiren ?

---------- Spam Engelliyici 23:26 ---------- Önceki Mesaj 23:25 ----------

Hocam ciddi cezalardan söz ediliyor. Etim budum ne şuan. Hadi çalışssam belki öderim cezayı felan ama zaten öğrenciyim üste de yüklü bir ceza gelirse mahvolurum yani.

ajansın çalışmasını yapıyoruz yakın zamanda güzel bir kadro ile ajansımızla tanışacaksınız. kurulum işleri bitip faaliyete geçtiğimizde konusunu açıp etiketlerim sizi

ajansın çalışmasını yapıyoruz yakın zamanda güzel bir kadro ile ajansımızla tanışacaksınız. kurulum işleri bitip faaliyete geçtiğimizde konusunu açıp etiketlerim sizi

Ödemeleri elden vermedğiniz sürece havale eft ile ödeme yapacaksanız yine riskli bir işlem. Elden ödeme vaad ederseniz iyi dönüş alırsınız.

Ödemeleri elden vermedğiniz sürece havale eft ile ödeme yapacaksanız yine riskli bir işlem. Elden ödeme vaad ederseniz iyi dönüş alırsınız.

alakası yok, mali müşavir kadromuz var. içiniz tamamen rahat olabilir. zaten hali hazırda belirli başlı firmaların kullanıcıları ile çalışıyoruz

alakası yok, mali müşavir kadromuz var. içiniz tamamen rahat olabilir. zaten hali hazırda belirli başlı firmaların kullanıcıları ile çalışıyoruz

Konunun içindeyim ve için rahat vergimi veriyorum. Fakat ben yine uyarayım. Partner ödemeleride incelemede. Sizin yapacağınız komisyonunuzu alıp kalan bakiyeyi havale eft olarak karşı tarafa vermek yanılmıyorsam(partner mantığı). Siz kendi verginizi ödeyeceksiniz. Karşı tarafa yapacağınız ödemelerde karşı tarafında kendi faturasını kesmesi gerekiyor. Ajansınızın yapacağı ödemeler incelemeye takılırsa, ödeme yaptığınız herkese inceleme başlayabilir. Ben uyarımı yapmak istedim. Hayırlısı olsun ajansınız. (not: Sistemi yanlış anladıysam yazdıklarım geçersizdir)

Anladım hocam, öyle bir olay değil 6 kişiden oluşan mali müşavir kadromuz var. sıfır sıkıntı her şey usule uygun olduktan sonra problem yok

+1

banka havalesiyle alındıktan sonra payooner'den de alınır btc olarak da alınır. Zaten sıkıntı olan şey bankaya para giriş çıkışı.

Bu konuda sorusu olan varsa mesaj yoluyla benimle iletişim kurabilir. Genelde bu tarz soruları cevaplamak için bile ücret isteniyor ama tanıdığım bir malimüşavire yönlendirebilirim sorularınızı cevaplayabilir ve şahıs şirketi konusunda yardımcı olabilir.

Düzenli bir kazanç varsa kesinlikle bir şahıs şirketi açmalısınız. Sonradan vergi+ceza ile uğraşmak çok can yakar.
30 yaşından genç iseniz 1 yıl boyunca bağkur ödemez ve gelir vergisinden muaf olursunuz belli bir seviyeye kadar.
Yanılmıyorsam 2021 itibari ile bağkur 1k'nın üzerine çıktı.

Bu konuda sorusu olan varsa mesaj yoluyla benimle iletişim kurabilir. Genelde bu tarz soruları cevaplamak için bile ücret isteniyor ama tanıdığım bir malimüşavire yönlendirebilirim sorularınızı cevaplayabilir ve şahıs şirketi konusunda yardımcı olabilir.

Düzenli bir kazanç varsa kesinlikle bir şahıs şirketi açmalısınız. Sonradan vergi+ceza ile uğraşmak çok can yakar.

30 yaşından genç iseniz 1 yıl boyunca bağkur ödemez ve gelir vergisinden muaf olursunuz belli bir seviyeye kadar.

Yanılmıyorsam 2021 itibari ile bağkur 1k'nın üzerine çıktı.
Aylık 2000 lira altı kazanan zaten direk zararlı çıkıyor. İnternette bisey yapıp ayda 1500 TL kazanmak istiyorsaniz devlete 2000 TL aylik odemeniz gerekiyor gibi bir şey.

SM-G973F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ajans kurup geliri olan arkadaşları sizin çalışanınız gibi gösterip bağkur yerine sgk yapsanız da mantıklı aslın da.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri